Chyby 3, 7, 10, 13

Jste v nesnázích, někde je chyba a vy nevíte jak dál? Pište sem...

Moderátor: Minor

PIWEL
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Chyby 3, 7, 10, 13

Příspěvekod PIWEL » 17 lis 2014 14:49

Zdravim pánové, včera mě potkala nemilá věc, sedím v nastartovaném autě a zničehonic chcípne, vypnu klíček, pootočím a čekám na zhasnutí "check engine" čekal jsem marně. Nechal jsem si tedy vyblikat chyby, jak název témata napovídá tak to byly chyby 3, 7, 10 a 13. Auto normálně chytlo, ale hned zase chcíplo, takže s pravou nohou permanentně na plynu a brždění levou nohou jsem se dopravil do garáže. Díky chytré aplikaci v telefonu jsem si hned zjistil co to je za chyby
3 - Manifold Absolute Pressure sensor - přerušeno vedení k senzoru MAP, či jeho špatná funkce
7 - Throttle Position sensor - chyba u snímače, měřícího úhel sešlápnutí plynového pedálu (přerušen, nefunkční)
10 - Intake Air Temperature - přerušené vedení ke snímači teploty nasávaného vzduchu, či jeho špatná funkce
13 - BARO sensor - chyba u snímače tlaku vzduchu (přerušené vedení, nefunkční)

můžete mi prosím poradit po čem jít jako první a kde ty senzory najdu? na auto-elektriku jsem totální jelito a vůbec nevim kde by se to mohlo nacházet (je mi jasné, že někde u sání ale přesné pozice nevím) :(
za rady, odkazy a případné návody děkuji.

P.S. motor je D16Z5

Minor
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Re: Chyby 3, 7, 10, 13

Příspěvekod Minor » 17 lis 2014 16:55

Tohle nejsou příliš časté chyby a pochybuju, že by se tolik čidel mohlo pokazit najednou. Navíc každé leží dost jinde.
Tipoval bych na nějakou zradu v kabeláži, uvolněný konektor atd.
Minor@honda-club.cz, 737574121, whatsapp 776408287

PIWEL
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod PIWEL » 17 lis 2014 17:05

už jsem si našel kde který sensor "leží", takže pujdu jeden po druhém, pročistím kontakty, případné další káblíky a hadičky co k nim vedou. Začnu MAP sensorem, na který mě odkázalo už víc lidí, je možné že oblbnul jednotku takovým stylem že z toho vyblikala další 3 chyby na sensorech které spolu víceméně souvisí, tak snad to bude jen nějaká prkotina :)

Stean
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Stean » 17 lis 2014 17:08

zkus resetovat ECU a vyblikej si znovu chyby, uvidíš co se změní, jinak při přerušení MAP senzoru by jsi vůbec nenastartoval, jen by ti cvakal startér, bude to nejspíše jen rázová chyba, popřípadě povypadlej konektor, či tak něco.

Fegut
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fegut » 17 lis 2014 19:53

špatnej kontakt na kabelech dokáže udělat šílenou neplechu, já měl prasklej konektor u rozdělovače, kterej se samovolně vyklepával a taky asi 4 chyby a jelo to na 3 -2 občas 4 válce, začal jsem procházet kabely ke svíčkám až po době když už jsem byl bezradnej jsem začal jít po elektrice a skoro vypadlej konektor, svázal jsem to kusem drátu a byl klid.

PIWEL
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod PIWEL » 17 lis 2014 23:02

Planý poplach !!! byla to úplná blbost, po přezkoumání všech káblíků, nastříkání konektorů, odpojování a zapojování, resetování jednotky apod jsem se zaměřil jen na jednotku.. BINGO ! povytažený konektor přímo z jednotky ! zacvaknu nazpátek, "check engine" přestala svítit, chyby to sice blikalo 3, 7, 13...zkušebně jsem to jel projet a cajk, po příjezdu jsem zresetoval jednotku a už ani nebliká :)

Stean
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Stean » 18 lis 2014 09:03

Tak paráda, většinou to bývá nějaká prkotina, málo kdy se u těchto vozů stane, že něco odejde *fin*

PIWEL
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod PIWEL » 18 lis 2014 10:03

no právě, já který se směju všem moderním autům napěchovaným elektronikou že jim furt něco bliká a svítí a je pořád něco špatně, já abych měl s Cérem problémy s elektronikou :D to by byla ostuda *dance*

Zpět na „Potřebuji poradit :( / Need help“