Náhrada zadních pružin

Jste v nesnázích, někde je chyba a vy nevíte jak dál? Pište sem...

Moderátor: Minor

aerostanislav
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Náhrada zadních pružin

Příspěvekod aerostanislav » 07 dub 2013 19:02

Zdravím přátele od CRXek.
Mám problem,praskla mi pružina na zadním tlumiči.Měl jsem tam ještě ze Švýcarska tuningové zn.Jamex. předevčírem jsem vyjel jako každý den z garáže a na
zemi v místě zadního kola ležel jeden závit z pružiny.Mám doma pružiny (žluté Kayaba), ale jsou tvrdší a jsou ze silnějšího materiálu. Mám připraveny tlumiče
nové(Sachs) Na předek jsem je už dával před dvěma roky na zadek jsem neměl nějak čas (tedˇsi ho musím udělat) Chtěl jsem se zeptat na Vaše zkušenosti
s tvrdším odpružením zadní nápravy...Předem velké Díky.
Naposledy upravil(a) aerostanislav dne 15 dub 2015 16:27, celkem upraveno 1 x.

Robo23x
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Re: Náhrada zadních pružin

Příspěvekod Robo23x » 07 dub 2013 21:19

Zdravím
Na prvej crx som mal pružiny Eibach ... zníženie cca 35mm a bol som spokojný aj keď boli pomerne tvrdé,
Na EE8 mám pružiny Apex ktoré majú zníženie tiež 35mm a sú citeľne mäkkšie ako tie eibachy a vyhovujú mi viac :) čo sa týka jazdných vlastností tak je všetko v poriadku .. so sériou to porovnať nemôžem lebo som sériový podvozok na žiadnej crx nemal 8-)

aerostanislav
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod aerostanislav » 09 dub 2013 20:57

Vážení Honďáci CRXkáři.
Tak konečně už jsou tam.Co? No ty pružiny(Žluté zn.Kayaba).Všem doporučuji, aby nebyli tak pohodlní jako já a demontovali si plastové obložení . Já jsem to
neudělal a zadělal si na pořádnou makačku.Na začátku se mě strhnul vnitřní šestihran v horím uchycení tlumiče následovalo rozhodnutí rozseknout horní matici.
Co následovalo potom si nedovedete představit (tím okýnkem -a těch ran kladivem po ruce než se ta potvora tvrdá japonská poddala a praskla).Jak praskla
tak jsem toho včera nechal a už jsem se těšil na dnešek,dnes už šlo všechno jak po másle.Co mě udivilo,že tlumiče,jako i ty vepředu byly origo hondácké a to auto
bude mít co nevidět najeto300 tis.km.Teď je to trochu tvrdší na zadek ,ale snad v zatáčkách si myslím bude předvídatelné.Už se těším ja to někde prověřím.
Budu informovat.S pozdravem St.

Wláďa
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Wláďa » 09 dub 2013 23:29

Tak to si nedokážu představit jak jste to tam tim okýnkem sekal :lol: , mě by se ty plasty ale taky nechtělo sundavat už jen kuli tomu že při každý montáži/demontáži jakýchkoli plastů se vždy něco poškrábe, utrhne nebo dokonce praskne a když chce mít člověk vše co možná v nejlepšim stavu tak se tomu snaží vyhnout co to jde že jo. Na ty vaše crx na srazu se taky moc těšim a jsem zvědavej, co jsem slyšel tak je máte prej vymazlený jak z fabriky.
crx EE8 Vtec B16A1
Obrázek
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
wlada.777@email.cz
773 099 676
Facebook

Fegut
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fegut » 10 dub 2013 01:09

Zadní tlumiče jdou normálně vyndat skrz to okénko co v tom plastu je a stačí gola nástavec a použil jsem ještě ten speciální nástavec co se dá natáčet a 3x naprosto v pohodě.

skritek
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skritek » 11 dub 2013 07:54

no hlavne mi prijde ze pan je trosku mechanik amater protože vnitrni 6tihran tedy imbus je jen primo na tlumici a nechapu proc povoloval tlumic na aute??????? v interieru si povolim 2 matky horni misky tlumice a vyndam tlumic s pruzinou ven jako celek a venku si teprve povolim stredovou matku na tlumici ale každého věc jen se pak clovek nesmí divit když něco nejde. *dash* *dash* *dash* *dash* *dash* *dash*

na prilozene fotce je sestaveny zadni tlumic
Přílohy
2012-12-12 13.07.08.jpg
Tel 777 27 35 35

Vy můžete jezdit rychle, Já mužu jezdit všude

a uz i rychle :-)

aerostanislav
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod aerostanislav » 11 dub 2013 08:38

Vážení přátelé.
Opravdu je to tak jak tady píše Skřítek! Tento človíček by měl mít na tomto f'o'ru spolu s Minorem (teoretikem),poradnu,možná (přízpěvkovou-finančně)
aby my ostatní příležitostní mechanici nemuseli dělat zbytečné práce.Jsem vyučený kovář-podkovář ,dělám všechno a kdyby se Hondy více kazily tak by
jsme se možná víc uměli.Ještě Skřítku moc Díky.Standa

skritek
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skritek » 11 dub 2013 18:12

aerostanislav píše:Vážení přátelé.
Opravdu je to tak jak tady píše Skřítek! Tento človíček by měl mít na tomto f'o'ru spolu s Minorem (teoretikem),poradnu,možná (přízpěvkovou-finančně)
aby my ostatní příležitostní mechanici nemuseli dělat zbytečné práce.Jsem vyučený kovář-podkovář ,dělám všechno a kdyby se Hondy více kazily tak by
jsme se možná víc uměli.Ještě Skřítku moc Díky.Standa

no ja uz jsem celkem zvyklej ze mi lidi volaji a ptaji se na rady takze mi to problém nedela :D
Tel 777 27 35 35

Vy můžete jezdit rychle, Já mužu jezdit všude

a uz i rychle :-)

Fegut
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fegut » 11 dub 2013 20:41

Skřítek ví o crx vše, ale přece jenom mě nedokázal říct čím to je, že mě pomalu zhasínaj světla a 'Blackburn tvrdil že to dělají přepínače a dnes jsem je vyměnil a svítí to :). Nechápu jak je to možný, ale na starým autě svítily u 2 paraboly jenom tlumenýH4 a po přepnutí na dálkový jenom dálkový H1a když jsem z toho auta hodil přepínače do současnýho crx, tak mě svítí tlumenýH4 a na dálkový svítí H1 i H4 a ted je to dobře nebo špatně?...

aerostanislav
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod aerostanislav » 08 čer 2013 21:33

Vážení přátelé.
Jsem tady opět,ale pro změnu s problémem s předními pružinami.Při repasi náprav (podvozků),jsem zjistil,že mám prasklou i přední pružinu.Ještě jsem našel
doma náhradní(žluté zn.Koni)bez měření jsem je namontoval na nedávno měněné tlumiče Sachs,jaké ale bylo mé překvapení,když jsem nemohl vytáhnout zvedák
teď mám předek hodně u země.Obracím se na Vás nemáte někdo origo pružiny na Vteca přední, a jste někde na Moravě koupil bych je.Za radu popř.nabídku
předem Dík Standa.

Dudla
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Dudla » 08 čer 2013 21:55

co mi jsme dělali na mercedesech tak aby se nemuseli kupovat nový tak když to bylo max o jednu otáčku tak se to uřizlo stejně i na druhy straně a dobrý :) *vytlem* ale nevim co by to udělalo u tohodle auta už jenom že se stim jezdi trochu svižnějc a nakládá se tomu do zatáček ! *help* *honda*
Honda CRX ED9... K20 SWAP...
Honda CRX EE8 VTEC B16A1=110KW

Jimmy_CRX
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jimmy_CRX » 09 čer 2013 00:12

Dudla píše:co mi jsme dělali na mercedesech tak aby se nemuseli kupovat nový tak když to bylo max o jednu otáčku tak se to uřizlo stejně i na druhy straně a dobrý :) *vytlem* ale nevim co by to udělalo u tohodle auta už jenom že se stim jezdi trochu svižnějc a nakládá se tomu do zatáček ! *help* *honda*

ja som mal teraz zrezane pruziny vsade a bolo to dost na pc...teda to zrezaval predosly majtel a k tomu este naopak *box* *dash* :roll: ale ako drzat to drzalo :twisted:

aerostanislav
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod aerostanislav » 09 čer 2013 12:18

Vážení.
Dnes jsem změřil délku té prasklé pružiny ta je 280mm takovou délku měla taky nedávno prasklá zadní. Obě mě praskly dosti daleko od kraje, tak nepadalo v
ůvahu zkrácení. Tolik k tomu mému problému.Zdraví Standa. P.S. Doufám ,že to pořeším do srazu,zatím jezdím Accordem.

J!R!
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod J!R! » 09 čer 2013 18:30

Dokazu na EE8 sehnat predni i zadni serii pruzinu.Fungl nova, vyrobce KYB cena kolem 1100 za predni a zadni 1000kc/ks + posta.Brno

aerostanislav
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod aerostanislav » 09 čer 2013 20:02

Vážený příteli.
Děkuji za nabídku nových pružinn Kyb.Dnes jsem zjistil,že stávající pružiny co jsem tam dal jsou o 4cm kratší,nevšiml jsem si,že jsem je vzal ze seřizovacích
tlumičů(nevypadaly tak hezky jak ty moje natřené)Tak zítra mě čeká výměna předních tlumičů.Jestli se to podaří potom poreferuji.Ještě bych Ti chtěl ještě jednou
moc poděkovat za ochotu mě pomoci Díky Standa.

J!R!
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod J!R! » 09 čer 2013 20:29

aerostanislav píše:Vážený příteli.
Děkuji za nabídku nových pružinn Kyb.Dnes jsem zjistil,že stávající pružiny co jsem tam dal jsou o 4cm kratší,nevšiml jsem si,že jsem je vzal ze seřizovacích
tlumičů(nevypadaly tak hezky jak ty moje natřené)Tak zítra mě čeká výměna předních tlumičů.Jestli se to podaří potom poreferuji.Ještě bych Ti chtěl ještě jednou
moc poděkovat za ochotu mě pomoci Díky Standa.

V poradku, tak hlavne at se to vyresi :)

Zpět na „Potřebuji poradit :( / Need help“