No, je k tomu primárně určen:)
Ale většinou stačí nechat otevřené víčko chladiče, dolévat, promačkávat hadice a vyhánět tak vzduch. A taky neškodí postavit auto lehce do kopce, aby bylo víčko chladiče nejvyšším bodem soustavy.
POMOC !!! Pomalé klesání otáček do volnoběhu
Moderátor: Minor
Re: POMOC !!! Pomalé klesání otáček do volnoběhu
Minor@honda-club.cz, 737574121, whatsapp 776408287
-
Pavel PRchal
- Miminko

- Kontaktovat uživatele:
Chlapy, tak mam asi vadný nebo neoriginalni snímač plynového pedálu. Proměřil jsem ho a dává mi max. 3.2V no a bez zmáčknutého plynu ( tedy v nulové poloze) mi ukazuje voltmetr 0.7V Zkoušel jsem ho regulovat ale už jsem na doraz. Napadá mne tedy,jestli není ten snímač z jiné jednotky, protože jsem navíc zjistil že mi díky dorazu na tom snímači i nedoléhala klapka. Pokud máte někdo ten snímač na ED9 (bez katu) tak dejte vědět.
Pavel PRchal píše:Chlapy, tak mam asi vadný nebo neoriginalni snímač plynového pedálu. Proměřil jsem ho a dává mi max. 3.2V no a bez zmáčknutého plynu ( tedy v nulové poloze) mi ukazuje voltmetr 0.7V Zkoušel jsem ho regulovat ale už jsem na doraz. Napadá mne tedy,jestli není ten snímač z jiné jednotky, protože jsem navíc zjistil že mi díky dorazu na tom snímači i nedoléhala klapka. Pokud máte někdo ten snímač na ED9 (bez katu) tak dejte vědět.
Snímač je stejný pro katy i bezkaty
Solově se nedá nikde koupit a není primárně určen k výměně (proto ty zalamovací šrouby).
Nejjednodušší bývá vyměnit celou klapku.
Minor@honda-club.cz, 737574121, whatsapp 776408287
- Akuma no Zeto
- Klouček

- Kontaktovat uživatele:
Ved tam su predsa torx skrutky ktore idu normalne odsrobovat. Snimace vyraba Blox, ale su moc slabe a lomia sa.
わたしわ CRX が大好きです。
Engage the cool.
Engage the cool.
-
Pavel PRchal
- Miminko

- Kontaktovat uživatele:
Minor píše:Pavel PRchal píše:Chlapy, tak mam asi vadný nebo neoriginalni snímač plynového pedálu. Proměřil jsem ho a dává mi max. 3.2V no a bez zmáčknutého plynu ( tedy v nulové poloze) mi ukazuje voltmetr 0.7V Zkoušel jsem ho regulovat ale už jsem na doraz. Napadá mne tedy,jestli není ten snímač z jiné jednotky, protože jsem navíc zjistil že mi díky dorazu na tom snímači i nedoléhala klapka. Pokud máte někdo ten snímač na ED9 (bez katu) tak dejte vědět.
Snímač je stejný pro katy i bezkaty
Solově se nedá nikde koupit a není primárně určen k výměně (proto ty zalamovací šrouby).
Nejjednodušší bývá vyměnit celou klapku.
Já to mám uchyceno na šroubech pro hvězdicový inbus a povolit to šlo v pohodě. Jen jsem si všimnul že když mám sundaný ten regulátor, tak mi klapka celá dolíhá a volnoběh se dá nastavit. Když jsem ten regulátor nasadil, tak mi to cca. o milimetr zvedlo klapku a tím se mi zvedly i volnoběžné otáčky které už opravdu nešli stáhnout. (vzdušník musel být na doraz) . Pak jsem si všimnul že na tom regulátoru je doraz té osičky a tak jsem jej trochu ubrousil a hurá, klapka dosedá a volnoběh je OK. Ale teď pro změnu mi hapruje jednotka, která stále hlásí chybu 7. A to je právě ten regulátor polohy plynového pedálu. Když jsem ho proměřoval, tak hodnoty dává od 0.7V-3.2V při zešlápnutí plynu do max. polohy. Napadá mne ještě jestli jsem třeba neprovedl špatně reset jednotky. Jen jsem zkusil vždy odpojit baterku. Stačí to k resetu ???
- Martin16
- CRX Guru

- Kontaktovat uživatele:
na reset by mělo stačit baterku odpojit tak 15s já pro jistotu vytahuju i pojistku v motoráku
アクションのないビジョンは白昼夢のようなものです。ビジョンなしのアクションは悪夢です
"Vize bez akce je jako snění za bílého dne. Akce bez vize je noční můrou"
"Vize bez akce je jako snění za bílého dne. Akce bez vize je noční můrou"
-
Pavel PRchal
- Miminko

- Kontaktovat uživatele:
Martin16 píše:na reset by mělo stačit baterku odpojit tak 15s já pro jistotu vytahuju i pojistku v motoráku
Tak jsem se rozhodl trochu zariskovat a rozdělat snímač polohy plynu. Snad tím i někomu pomohu. Postup je jednoduchý, jen to chce trochu citu a zručnosti. Protože je snímač zalitý a nedá se rozdělat, rozhodl jsem se lupínkovou pilkou opatrně oddělit plastové víčko pod kterým je tištěný spoj a na něm kruhový potenciometr. Po úspěšném odekrytí víčka jsem ponořil snímač do technického benzínu, abych důkladně odmastil a vyčistil zanešení potenciometru (doporučuji při ponořeném snímači v tech. benzínu ještě s osou potenciometru pootáčet, aby se odstranily všechny nečistoty). Ještě před prošplíchnutím potenciometru WD40 doporučuji předem smírkovým papírem přejet seřízlou plochu víčka pro lepší usazení zpět. Následně jsem přitavil víčko zpět tavnou pistolí s patronem lepidla které udrží svou tvrdost až do 150°c. Mohu jen konstatovat velký úspěch a snímač už nehlásí chyby
-
Pavel PRchal
- Miminko

- Kontaktovat uživatele:
Bučis píše:No tak paráda
Jo jo, jsem rád že se plán vydařil. Pokud by někdo chtěl, mohu bez problémů snímače opravovat. Jinak mne napadla ještě vlastní výroba snímačů polohy plinu.
Zpět na „Potřebuji poradit :( / Need help“