cocks po laku.........

Jste v nesnázích, někde je chyba a vy nevíte jak dál? Pište sem...

Moderátor: Minor

cocks
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

cocks po laku.........

Příspěvekod cocks » 20 lis 2009 17:26

Tak už mám auto po laku....vše proběhlo bez problémů, lak je opravdu hezký, má "hloubku" a i cena byla víceméně příznivá..samozřejmě origo barva dle kódu na kastli..

ALE ... nevím co si mám myslet o určitých věcech, nikdy jsem ještě nic takového neřešil takže zřejmě jak ovždy zbytečně hrotím, navíc vím, že na 20 let starým autě nemůžu hledat mouchy, koor když se nesundávaly okna... ALE jednak došlo k (já vím - minimálnímu) poškození lišt kolem oken jak se asi zabrušovalo /viz foto/ a dál zadní lemy nepasují přesně na náběh zad. nárazníku (což mě asi trápí nejvíc), plasty dole přesně nepřiléhají k boku vozu (to mi bylo doporučeno opatrně nahřát horkovzduškou a něčím zapřít a že se vytvaruje což by mi stačilo - nechci je v žádném případě lepit) a lišty kolem oken zřejmě nebyly dobře zamaskované a i na nich je částečně lak (vím, že to nejde udělat 100% ale jak to teď dostanu dolů ? ) - koukněte na fotky, zajímal by mě Váš názor...on si toho člověk ani nevšimne, ale já prostě ano a takové detaily mi kazí celkový dojem z auta :( :(

případné rady co a jak dodělat uvítám... *nevim*

obrázky sem nahrát v nějaký přijatelný kvalitě vzhledem k makru je nemožný takže na ně mrkněte zde.......

http://www.honda-club.cz/forum/viewtopi ... 303#364303
CRX VTEC - celoživotní prokletí..ale krásný.

Redy
Šéfík!:)
Kontaktovat uživatele:

Re: cocks po laku.........

Příspěvekod Redy » 20 lis 2009 17:45

Když se dělá lak je nejlepší auto komplet odstrojit no,myslím si že se jinak takovéto drobnosti mohou přihodit no,nikdo není dokonalý :) co se týče té návaznosti lemů na zadní nárazník, tam je to docela znát *nevim* a co se týče fotek, samozřejmě sem nahrát v požadované kvalitě jdou ale jako jsi puntičkář na mazla, měl by si být i tak na fórum a věnovat tomu trochu toho času při úpravě fotky *drinks*

cocks
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cocks » 20 lis 2009 17:50

Redy píše:Když se dělá lak je nejlepší auto komplet odstrojit no,myslím si že se jinak takovéto drobnosti mohou přihodit no,nikdo není dokonalý :) co se týče té návaznosti lemů na zadní nárazník, tam je to docela znát *nevim* a co se týče fotek, samozřejmě sem nahrát v požadované kvalitě jdou ale jako jsi puntičkář na mazla, měl by si být i tak na fórum a věnovat tomu trochu toho času při úpravě fotky *drinks*

však jsem je i kvůli H-C musel prohnat photoshopem a změnšit je, ale aby měly 256kb to není ani poznat co na nich je ...ani to malování mi nepomáhá... :(

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 20 lis 2009 18:00

Teď jsem prohnal tu poslední foto s tím lícováním lemu s nárazníkem malováním...stačí jen otevřít v malování a hned uložit...před 600kb po 113kb :) problém tu je jen ten že v plném rozlišení (což ti to malování ukáže) by tu byla ta foto jako plachta a stejně by na ní nikdo nic nerozpoznal, leda by měl místo monitoru televizi :D tak je lepší ji zmenšit na velikost fóra tady...což je celkem velká plocha i na zobrazování makro detailů *fin* *drinks*

cocks
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cocks » 20 lis 2009 18:03

Redy píše:Teď jsem prohnal tu poslední foto s tím lícováním lemu s nárazníkem malováním...stačí jen otevřít v malování a hned uložit...před 600kb po 113kb :) problém tu je jen ten že v plném rozlišení (což ti to malování ukáže) by tu byla ta foto jako plachta a stejně by na ní nikdo nic nerozpoznal, leda by měl místo monitoru televizi :D tak je lepší ji zmenšit na velikost fóra tady...což je celkem velká plocha i na zobrazování makro detailů *fin* *drinks*

mě to ale nejde..mám windows 7 a jeto stejný po otevření a následnym uložení..pracuju s Photo Filtrem...a když si tam nastavim velikost obrázku na 256kB tak už skoro není nic vidět,....

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 20 lis 2009 18:08

no vidiš to a zlatej klasickej prográmek malování, ve kterym sem si hrál na základce ti udělá z 600kb fotky stejnou fotku jako 100kb *love* jde tam o to že ztratí ta fotka kvalitu, ale to při běžném prohlížení není vůbec poznat :)

pepo crx
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pepo crx » 20 lis 2009 18:13

Keďže na mojom crxe sa teraz posledný 3/4 rok makalo, vrátane klampiariny a laku, môžem Ti povedať k tomu toto: žiadný lakiernik nespraví auto tak, aby sme my boli spokojný. Tiež nájdem veľa drobností, ktoré som si hneď nevšimol a keď to teraz doma skladám som čoraz viac z toho rozladený... :evil:
Auto som u klampiarov, v lakovni a u pána čo rozširoval nárazníky a prahové lišty, mal cca. 2 mesiace, a bol som pri ňom zhruba každý druhý až tretí deň, teda na priebeh prác a kvalitu ich prevedenia som si priebežne dohliadal a usmerňoval ich.
Tie lemy Ti ozaj bohvieako neurobili :( resp.nedopasovali k prahom. Ja to mám síce podobne, ale lemy som rozširoval a tie prahové lišty sa k tomu dopasovávali, resp. dohrievali a tvarovali, takže teraz cca. s 1 mm škárkou v ohybe sedia. Robil to ale odborník, teplovzduška doma v garáži je podľa mňa kamikadze... :geek:
Asi to neskúšal osádzať tou prahovou lištou keď to robil, koniec lemu ku zadnému blatníku to isté. Príde mi to trošku amatérske, teda ak ho tam mal k dispozícii čo asi mal... :roll:
Tiež sa divím nad tými detailami od lakovníka, anténa drží na dvoch šróboch pre boha, prečo ju aspoň nepodvihol. Lišty pri oknách dverí už sú horšie, ale aj tie sa pri opatrnom odstrojovaní dajú zložiť tak aby sa tie plastové úchyty nedolámali všetky. Jednoznačne mali ísť tiež dole, ale to je najmenej, to zvládneš tiež vymeniť *fin*
Ja som všetky okná vyrezával, nalepenie stálo pak nejakých 70€ a určite to stálo za to, popri čelnom skle mám gumovú lištu novú, bola v cene, a popri zadných som nedával nič, ostala tam taká decentná škárka.
Každopádne sú to všetko väčšinou detaily a nikto ďalší si ich nevšimne, len ten pocit že o nich vieme my, no... :cry: Každopádne keď tomu povenuješ teraz trošku času Ty, bude to všetko fpoho, tak nezúfaj *fin*
enjoy VTEC

cocks
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cocks » 20 lis 2009 18:21

pepo crx píše:Keďže na mojom crxe sa teraz posledný 3/4 rok makalo, vrátane klampiariny a laku, môžem Ti povedať k tomu toto: žiadný lakiernik nespraví auto tak, aby sme my boli spokojný. Tiež nájdem veľa drobností, ktoré som si hneď nevšimol a keď to teraz doma skladám som čoraz viac z toho rozladený... :evil:
Auto som u klampiarov, v lakovni a u pána čo rozširoval nárazníky a prahové lišty, mal cca. 2 mesiace, a bol som pri ňom zhruba každý druhý až tretí deň, teda na priebeh prác a kvalitu ich prevedenia som si priebežne dohliadal a usmerňoval ich.
Tie lemy Ti ozaj bohvieako neurobili :( resp.nedopasovali k prahom. Ja to mám síce podobne, ale lemy som rozširoval a tie prahové lišty sa k tomu dopasovávali, resp. dohrievali a tvarovali, takže teraz cca. s 1 mm škárkou v ohybe sedia. Robil to ale odborník, teplovzduška doma v garáži je podľa mňa kamikadze... :geek:
Asi to neskúšal osádzať tou prahovou lištou keď to robil, koniec lemu ku zadnému blatníku to isté. Príde mi to trošku amatérske, teda ak ho tam mal k dispozícii čo asi mal... :roll:
Tiež sa divím nad tými detailami od lakovníka, anténa drží na dvoch šróboch pre boha, prečo ju aspoň nepodvihol. Lišty pri oknách dverí už sú horšie, ale aj tie sa pri opatrnom odstrojovaní dajú zložiť tak aby sa tie plastové úchyty nedolámali všetky. Jednoznačne mali ísť tiež dole, ale to je najmenej, to zvládneš tiež vymeniť *fin*
Ja som všetky okná vyrezával, nalepenie stálo pak nejakých 70€ a určite to stálo za to, popri čelnom skle mám gumovú lištu novú, bola v cene, a popri zadných som nedával nič, ostala tam taká decentná škárka.
Každopádne sú to všetko väčšinou detaily a nikto ďalší si ich nevšimne, len ten pocit že o nich vieme my, no... :cry: Každopádne keď tomu povenuješ teraz trošku času Ty, bude to všetko fpoho, tak nezúfaj *fin*

tjn lišty doma komplet mam ty můžu vyměnit ....ale co ten lem..dělal to pan Rameš což je odborník myslel jsem že tohle nebudu muset řešit...

Antiamik
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Antiamik » 20 lis 2009 19:30

Redy píše:Když se dělá lak je nejlepší auto komplet odstrojit no,myslím si že se jinak takovéto drobnosti mohou přihodit no,nikdo není dokonalý :) co se týče té návaznosti lemů na zadní nárazník, tam je to docela znát *nevim* a co se týče fotek, samozřejmě sem nahrát v požadované kvalitě jdou ale jako jsi puntičkář na mazla, měl by si být i tak na fórum a věnovat tomu trochu toho času při úpravě fotky *drinks*

Tak odstrojit ano ale ten klampiar tam tie plasty musí mať po ruke predsa to nemože spasovať napríklad bez zadného nárazníku. Presne takto som nariekal minulý rok ja, anténa citujem lakovníka " mne nešla odmontovať", víčko nádrže lakované na aute,šíber na aute, zadné dvere na aute, nevystredená kapota ktorá sa hneď po zatvorení odrala...konec sveta a to bolo po známosti. Všetky lišty som dal na samorezky skrutky do sadrokartónu, striekol som im hlavičky čiernou a nikto nič nepozná!

cocks
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cocks » 20 lis 2009 19:43

Antiamik píše:

Tak odstrojit ano ale ten klampiar tam tie plasty musí mať po ruke predsa to nemože spasovať napríklad bez zadného nárazníku. Presne takto som nariekal minulý rok ja, anténa citujem lakovníka " mne nešla odmontovať", víčko nádrže lakované na aute,šíber na aute, zadné dvere na aute, nevystredená kapota ktorá sa hneď po zatvorení odrala...konec sveta a to bolo po známosti. Všetky lišty som dal na samorezky skrutky do sadrokartónu, striekol som im hlavičky čiernou a nikto nič nepozná!

no jo, ale já nechci lišty do laku..to se pak loupe a všechno :( a lišty dáva tna samořezný šrouby ???????????? to snad ne..........

Antiamik
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Antiamik » 21 lis 2009 13:26

cocks píše:
no jo, ale já nechci lišty do laku..to se pak loupe a všechno :( a lišty dáva tna samořezný šrouby ???????????? to snad ne..........

Ja som dával plasty strieknuť matnou čiernou práve preto že minulý majitel to mal v laku (strieborná metla). Jasné že sa to olupuje, pobehujem celý rok so sprejom v ruke no-čo už ale vypadá to super! A tie samorezky, vieš ako to pekne lícuje s kastlou??! A sa niekedy uvidíme na nejakom zraze tak to budeš mocť naživo pochváliť *pohladit* :lol:

cocks
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cocks » 21 lis 2009 19:02

Antiamik píše:
cocks píše:

Ja som dával plasty strieknuť matnou čiernou práve preto že minulý majitel to mal v laku (strieborná metla). Jasné že sa to olupuje, pobehujem celý rok so sprejom v ruke no-čo už ale vypadá to super! A tie samorezky, vieš ako to pekne lícuje s kastlou??! A sa niekedy uvidíme na nejakom zraze tak to budeš mocť naživo pochváliť *pohladit* :lol:

no jo..ale šroubama..dělat díry do kastle...

pepo crx
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pepo crx » 23 lis 2009 08:29

Tak som ešte trošku pozeral ako sa diskusia vyvíjala na hondaklube a čo sa týka napojenia zadného lemu k blatníku, je to jednoznačne lakiernikova chyba :evil: hentak to zagitovať, fakt nechápem, chýba mi tam čo len štipka logiky :roll:
a s tou prahovou lištou, tak tam sa budú vyhovárať jeden na druhého, ale je fakt že klampiar všetko k dokonalosti nezvládne, a toto mohol v pohode dogitovať lakiernik do roviny...
Takže určite by som mu to reklamoval, akurát že keď už má peniaze na ruke môže to byť trošku náročnejšie, tak snáď sa podarí *fin*
enjoy VTEC

Cody
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Cody » 23 lis 2009 21:51

Redy píše:no vidiš to a zlatej klasickej prográmek malování, ve kterym sem si hrál na základce ti udělá z 600kb fotky stejnou fotku jako 100kb *love* jde tam o to že ztratí ta fotka kvalitu, ale to při běžném prohlížení není vůbec poznat :)

No vidíš...na základce,ale co my starřší,počítačovou technikou nedotčený ? :)

Přiznám se že dnešní dobu moc nezvládám,samý RnB,všechno je hustý,mazec a cool,samá angličtína v českých větách atd.... :cry:

Chci jen říct že se Cocksovy nedivím a taky sem spíše dám odkaz na HC.
*fin*

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 23 lis 2009 22:00

HC má také omezení na velikost fotografie, tady je jen o trochu větší protože se tu fotky zobrazují jinak, jinak je systém naprosto stejný...jde o to jak je kdo zvyklý na změny...mě změny nevadí, ale chápu že spousta starších má rádo zavedené koleje...to je dáno dobou no *drinks*

Minor
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Minor » 23 lis 2009 23:30

Cody píše:
Redy píše:no vidiš to a zlatej klasickej prográmek malování, ve kterym sem si hrál na základce ti udělá z 600kb fotky stejnou fotku jako 100kb *love* jde tam o to že ztratí ta fotka kvalitu, ale to při běžném prohlížení není vůbec poznat :)

No vidíš...na základce,ale co my starřší,počítačovou technikou nedotčený ? :)

Přiznám se že dnešní dobu moc nezvládám,samý RnB,všechno je hustý,mazec a cool,samá angličtína v českých větách atd.... :cry:

Chci jen říct že se Cocksovy nedivím a taky sem spíše dám odkaz na HC.
*fin*

Já, coby sice starší, ale poč. technikou dotčený, bych ti doporučil program irfanview, se kterým můžeš fotky nejen bezva prohlížet, ale i upravovat:)
http://www.irfanview.cz/
Minor@honda-club.cz, 737574121, whatsapp 776408287

pepo crx
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pepo crx » 24 lis 2009 10:47

Redy píše:HC má také omezení na velikost fotografie, tady je jen o trochu větší protože se tu fotky zobrazují jinak, jinak je systém naprosto stejný...jde o to jak je kdo zvyklý na změny...mě změny nevadí, ale chápu že spousta starších má rádo zavedené koleje...to je dáno dobou no *drinks*

tak ja k tomu len dodám, že mne osobne sa lepšie robí tu ako na hondaclube, aj preto sa tie články čo som nedávno písal objavili tu *fin*
jasné že hondaclub je už viac zabehnutý a aj viac navštevovaný, ale ja chcem dať šancu crxklubu *drinks*
enjoy VTEC

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 24 lis 2009 12:25

Díky pepo! *fin* *pohladit* hlavně nechci dělat ani nějakou konkurenci Honda clubu, ale mě osobně se tu pak budou mnohem lépe hledat informace ohledně CRX (zajímavé návody rád umístím na web), navíc jsem tu jen mezi "svýma" :) a osobně si myslím, že takovýto klub pomůže i kvalitě CRX, jeden příklad za všechny je rozpoutání velkoservisu s lemy u Ramika, jehož táta si myslím odvádí velmi kvalitní práci a několik CRX má díky němu již úplně nové lemy a další přibývají :) dále se mi nabídl Mooonwalker, který je ochotný za rozhodně menší peníz než kdekoliv v servisech pomoci s našimi mazlíky, takže mu tu chystám malou reklamu na jeho dílnu *fin* to vše i mě nakoplo a skoro teď nevylejzám z brigád a vydělávám na svého mazlíka jako mourovatej, abych ho jednou dostal do stavu, že bude každý šroubek zkontrolovaný a nejlépe i mnou a jelikož nejsem automechanik apod, vše se tu učím a za každý návod od Vás, který si pak vyzkouším v dílně jsem rád *fin* no a když už z brigády vylezu, snažím se dělat maximum pro tento klub *oprava* ovšem něco ani já neovlivním a tak třeba samolepky a trika se podivně vlečou, ale věřím že budete mít s podnikatelskou sférou v ČR chvilku strpení a budeme moci klub prezentovat příští sezónu na srazech *fin* a to by bylo aby se naše CRX rodina neukázala v mnohem upravenějším podání :)
A sorry za tenhle brutálně dlouhý *off* :lol:
*honda*

pepo crx
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pepo crx » 12 pro 2009 21:12

tak čo Cocksi, už Ti s tým niečo urobili? sme zvedaviii ako si pochodil... *fin*
enjoy VTEC

Zpět na „Potřebuji poradit :( / Need help“