Nízký volnoběh
Moderátor: Minor
Nízký volnoběh
Když nastartuji, tak mám celkem dost nízké otáčky (hlavně při zahřátém motoru). Taky se mi už několikrát stalo, že jsem nakopnul a zdechlo to. Nevíte čím to může být? Nebo čím se nastavuje volnoběh? Děkuji za každou radu! 

Re: Nízký volnoběh
Hira píše:Když nastartuji, tak mám celkem dost nízké otáčky (hlavně při zahřátém motoru). Taky se mi už několikrát stalo, že jsem nakopnul a zdechlo to. Nevíte čím to může být? Nebo čím se nastavuje volnoběh? Děkuji za každou radu!
Nech zachrat motor,dokud se ti 2x po sobe nesepne ventilator chlazeni,vypni jej a odpoj EACV(konektor u klapky)Znovu nastartuj,tentokrat uz bude nejspis volnobeh jeste mensi,tak jej za pomoci nekoho v aute ci rychleho uprku k motorovymu prostoru udrzuj,aby motor nezdechl.Volnobeh by mel byt 650+-50otacek.Pokud je tomu jinak,tak opatrne zlehoucka povoluj ci dotahuj zlatym(mosaznym) sroubem na plochy sroubovak u klapky(zadny dorazovy sroub!).Az bude pozadovany volnobeh,tak vypni motor,zapoj konektor a restartuj ECU(treba pojistkou v motorovym prostoru).Pote nastartuj a volnobeh by mel mit kolem 800otacek.
Pokud se nezadari,tak to klidne udelam
J!R! píše:Nech zachrat motor,dokud se ti 2x po sobe nesepne ventilator chlazeni,vypni jej a odpoj EACV(konektor u klapky)Znovu nastartuj,tentokrat uz bude nejspis volnobeh jeste mensi,tak jej za pomoci nekoho v aute ci rychleho uprku k motorovymu prostoru udrzuj,aby motor nezdechl.Volnobeh by mel byt 650+-50otacek.Pokud je tomu jinak,tak opatrne zlehoucka povoluj ci dotahuj zlatym(mosaznym) sroubem na plochy sroubovak u klapky(zadny dorazovy sroub!).Az bude pozadovany volnobeh,tak vypni motor,zapoj konektor a restartuj ECU(treba pojistkou v motorovym prostoru).Pote nastartuj a volnobeh by mel mit kolem 800otacek.
Pokud se nezadari,tak to klidne udelam
Tyjo, díky moc! Odpoledne to půjdu nastavit... Zkusit nastavit...
za malo....pokud je ale kolisavej volnobeh,tak je spinavy "cosi" (momentalne si nevybavim nazev) ze zadu sani...Kazdoapdne poradne zkoukni kterej sroub to je....ale i B16 je jakoby z cela klapky navrchu....Je to mosazni sroub na volnobezny kanalek
Tady je taky nějaký povídání http://www.honda-club.cz/forum/viewtopic.php?t=837
Minor@honda-club.cz, 737574121, whatsapp 776408287
Takže, se Sajlemem jsme to zkoušeli opravit. Já jsem seděl v autě a udržoval otáčky. Na 3000 ot./min to fakt nešlo dostat - držel jsem pedál a motor dělal to co dělá v omezovači i při třeba 1500 ot. Když jsme namotali cca 2200, okamžitě to vystřelilo přes 4000 otáček. Zase jsem ubral a snažil se to dostat do nějakého normálu. Sajlem byl v motoru a otáčel šroubem, nejdřív z lehunka (žádná odezva) a později o celou obrátku. Když jsem pustil pedál tak to zdechlo. Otočil o 360° naopak, pustil jsem pedál a motor měl, typuju tak 50-100 ot/min
. Restartovali jsme ECU a volnoběh byl v pořádku.
- sajlem
- CRX velení

- Kontaktovat uživatele:
Hira píše:Takže, se Sajlemem jsme to zkoušeli opravit. Já jsem seděl v autě a udržoval otáčky. Na 3000 ot./min to fakt nešlo dostat - držel jsem pedál a motor dělal to co dělá v omezovači i při třeba 1500 ot. Když jsme namotali cca 2200, okamžitě to vystřelilo přes 4000 otáček. Zase jsem ubral a snažil se to dostat do nějakého normálu. Sajlem byl v motoru a otáčel šroubem, nejdřív z lehunka (žádná odezva) a později o celou obrátku. Když jsem pustil pedál tak to zdechlo. Otočil o 360° naopak, pustil jsem pedál a motor měl, typuju tak 50-100 ot/min. Restartovali jsme ECU a volnoběh byl v pořádku.
Zpět na „Potřebuji poradit :( / Need help“