Přihlášení

Jste v nesnázích, někde je chyba a vy nevíte jak dál? Pište sem...

Moderátor: Minor

Hira
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Přihlášení

Příspěvekod Hira » 17 čer 2011 12:59

Přátelé, dovezl jsem si auto z Německa. Bylo bourané. Můj známý má známé, kteří jsou, podle jeho slov, velice velice výborní mechanici. Tak jsem jim auto svěřil a jelikož jsem chudý student, tak právě moje auto dělají jako takovou bokovku, takže to trvá dlouho a je to levnější. Známý u nich domluvil, že to společnými silami dají na technickou a emise a potom i přihlásí do Česka. Auto má nějaký tuning a proto to jde všechno hůř. Technická stála ÚDAJNĚ 7000 Kč - samotná prohlídka 3000 Kč a výpis z Dekry 4000 Kč. A na to se právě chci zeptat.
Je možné, že by auto NEŠLO přihlásit? Borci prý psali přímo do Hondy o jakési povolení nebo co. Honda odepsala, že mají po tom temětřesení problémy (podle mě je to dost kravina, aby psali do Japonska) a že nám nemůžou vyhovět. Psalo se tedy do Dekry (firma provozující siť STK+ME). Ta se po dvou dnech ozvala a poslala jakýsi výpis (ten stál prý 4000).
Prý to nešlo přihlásit, protože to auto JE JEDINÉ V CELÉ EVROPĚ a tento tip motoru nemohli najít (D16Z5). Napsali tedy do TP všechny "tuningy" (výfuky, 4bod. pásy, malý volant a já nevím co všechno). V Německém techničáku byla zapsaná šedá barva, přestože auto je po celolaku na modro. S tím byl prý taky problém.
Je tedy něco takového možné? Nebo si ze mě dělají prdel chcou mě natáhnout? Děkuji

exxsodus
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Re: Přihlášení

Příspěvekod exxsodus » 17 čer 2011 13:08

to normalni neni a vypis z dekry stoji 1000, pokud je co zapsat

lazzzik
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lazzzik » 17 čer 2011 13:14

technická že stála 7000Kč???!!!co to je za blbost?

Hira
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hira » 17 čer 2011 13:22

lazzzik píše:technická že stála 7000Kč???!!!co to je za blbost?

Normálně prohlídka stojí 1200,-. 3000 stála protože sme chtěli, aby to vůbec prošlo, jestli mě rozumíš ;). Další 4000 ten výpis. Mám z toho nervy v prdeli. Celkový náklady se vyšplhaly těsně pod 100 000 Kč (auto, dovoz, oprava, přepis).

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin666 » 17 čer 2011 13:28

Hira píše:
lazzzik píše:technická že stála 7000Kč???!!!co to je za blbost?

Normálně prohlídka stojí 1200,-. 3000 stála protože sme chtěli, aby to vůbec prošlo, jestli mě rozumíš ;). Další 4000 ten výpis. Mám z toho nervy v prdeli. Celkový náklady se vyšplhaly těsně pod 100 000 Kč (auto, dovoz, oprava, přepis).

Cože? Tři litry? To si páni teda berou tučnou provizi.... i když nevím, jak to bude u mě :-D

Náklady... to je normální, že dáš dvakrát tolik, než celé auto stálo, jen do oprav
Benzín náš každodenní dej nám dnes
Posvět se ostrá vačkovko
přid očekávaný výkon z Tebe
a neuveď nás do zadření
ale zbav nás usazení karbonu
neboť Tvůj je olej, klikovka, ojnice, písty
na Věky věků
Ámen

HT88
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod HT88 » 17 čer 2011 13:46

Někdy je technická jen o tom, že doneseš značky, papíry a 2k. Záleží kdo ti to dělá a jak se k tomu staví. Zatím jsem to nepotřeboval,ale možnost tu je. Pokud ví, že nemáš jinou možnost tak si prostě řeknou a ty jim to dáš. Nebo má někdo kámoše co má známého na STK, každý si ukousne a pak to lítá. Blbý je to, že auto nepřihlásili. Za co ty peníze vlastně chtějí? Honda není náš partner, na H-lidičky naprosto kašle. A v označení D16xx mají taky pěkný bordel jak na úřadě tak v Dekře. *crx*
e-mail: crxr@seznam.cz

Hira
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hira » 17 čer 2011 13:59

Ten známý je přitel od máti, v něm mám důvěru a vím, že on si neukousne. Auto se mělo dneska přihlásit a už jsem ho měl mít u sebe, jenže tomu známému do toho něco důležitého přišlo, takže se to překládá na pondělí. Jsou to samé složitosti kvůli tomu, abych ušetřil. Auto se bude prvně psát na paní s omezenou hybností (invalidé mají úlevu od daní takže nebudu platit eko poplatek). Ta u přihlašování musí být, jenomže bydlí 100km od místa opravy. Později si to přepíšu na sebe tady v Brně.
Všechny faktury dostanu až při přebíráni auta.

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin666 » 17 čer 2011 14:23

HT88 píše:.....Někdy je technická jen o tom, že doneseš značky, papíry a 2k. Záleží kdo ti to dělá a jak se k tomu staví. Zatím jsem to nepotřeboval,ale možnost tu je. Pokud ví, že nemáš jinou možnost tak si prostě řeknou a ty jim to dáš.....

A když mi dáš tip, tak ti dám provizi :-D
Benzín náš každodenní dej nám dnes
Posvět se ostrá vačkovko
přid očekávaný výkon z Tebe
a neuveď nás do zadření
ale zbav nás usazení karbonu
neboť Tvůj je olej, klikovka, ojnice, písty
na Věky věků
Ámen

Redy
Šéfík!:)
Šéfík!:)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 17 čer 2011 14:53

ty voe tak to je drsný..."aby mi auto prošlo" tak jsem vždycky dával tak dvojku a už to bylo hodně :) a ta 4ka za nic je drsná. absolutně nechápu jak v tom můžou mít takovej bordel a že s tím dělají tolik šíleností...no ale takhle to vypadá, když chceš něco legálně tak tě sedřou z kůže, vymetou s tebou každej roh...člověku je z toho na nic. vůbec nechápu že je někdo proti stávkám, kdyby to šlo tak udělám takovej bordel že by lítal jeden ministr za druhým

Minor
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Minor » 17 čer 2011 15:57

To vypadá, že tě berou na hůl. KOnec konců, zkus zavolat do Dekry, říct, co potřejueš a kolik za to budou chtít. A hned budeš mít jasno.
Ta Dekra je bohužel někdy nutná, protože v něm. TP není např. údaj o povoleném zatížení střechy nebo o průměrné spotřebě, což ale český TP vyžaduje. To by ale měla umět poskytnout i Honda. Ta na nás ovšem kašle.
Tohle doplnění údajů, nutných pro přihlášení, stojí myslím u Dekry 1900. 1000 stojí vyjádření k emisní normě, ale protože to přihlašuješ přes ZTP, může ti to být jedno.
A domnívám se, že tam u toho osobně být nemusí, měla by stačit plná vůle k zastupování nebo tak něco.
Minor@honda-club.cz, 737574121, whatsapp 776408287

Vitman
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Vitman » 17 čer 2011 16:00

Jo tohle znám....dovozovku mi naštěstí dělal kámoš co mi CRX dovezl, stála tuším cca 2000, ale nemuseli sme uplácet. :D
Papír z Dekry jsem taky potřeboval, stálo to 1900 za spotřebu, typ motoru a ještě něco. Celkem 3 týdny lítání všude možně a 6000 (2000 dovozovka,1900 Dekra a 2000 přihlášení a značky).
Teď si to zažívám znovu....trvale odhlašuju z provozu :roll:

Minor
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Minor » 17 čer 2011 16:08

Odhlásit můžeš na čestné prohlášení, že vozidlo změnilo účel používání a že ho budeš využívat jako králíkárnu nebo sklad malířských potřeb nebo seník, observatoř, kadibudku, improvizovaný pluh nebo co se ti zachce. Nesmíš ale uvést, že ho rozebereš na díly. Zákon to sice nezakazuje, ale oni by tě na tom udusili, že mají vyhlášku z ministerstva. Ta sice nemůže být nadřazená zákonu, ale hádej se s nimi.
Takhle sice ze sebe všichni děláme debily, ale je to snazší než se hádat s byrokratickou mašinérií.
Maximálně tě můžou strašit, že si tu králíkárnu přijdou prohlédnout, ale to je jen bububu.
Ty navíc nemáš zakázáno tuhle "králíkárnu" prodat za pivo sousedovi, dovézt na chalupu nebo s ní udělat opět cokoli se ti zachce.
Minor@honda-club.cz, 737574121, whatsapp 776408287

Martin16
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin16 » 17 čer 2011 19:11

To se mi zdá hodně přemrštěné :shock: řekl bych že si na tom někdo chce namastit kapsičku Aby auto "prošlo" STK jsem dal max do 3000 i když potom co jsem zažil u civicapři provedení evidenční kontroly se už vlastně nedivím ničemu z 300 - jsem dostal až na 1500 :roll: a byl jsem vůbec rád že auto nevyřadili z provozu zkrátka je tu Afganistán -bananistán :D
アクションのないビジョンは白昼夢のようなものです。ビジョンなしのアクションは悪夢です
"Vize bez akce je jako snění za bílého dne. Akce bez vize je noční můrou"

HT88
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod HT88 » 18 čer 2011 01:09

to hira: Vypadá to, že už se to slušně rozjelo. K přihlášení stačí plná moc od paní, jde to poslat poštou. Pokud je to až takový známý tak bych se nebál. Že je přihlášení složitější než obyč technická je zřejmé. Snad se jim to podaří dotáhnout, protože problémy s úředníky jsou na denním pořádku.

to LoizaCS: zítra na qipu *crx*
e-mail: crxr@seznam.cz

Hira
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hira » 18 čer 2011 14:48

HT88 píše:to hira: Vypadá to, že už se to slušně rozjelo. K přihlášení stačí plná moc od paní, jde to poslat poštou. Pokud je to až takový známý tak bych se nebál. Že je přihlášení složitější než obyč technická je zřejmé. Snad se jim to podaří dotáhnout, protože problémy s úředníky jsou na denním pořádku.

To jsme věděli, ale na magistrátě to neuznali...

Hira
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hira » 21 čer 2011 22:26

Přihlášení proběhlo. Zplnomocnění přijali (nevím, proč předtím známý říkal, že ne). Výpis z Dekry stál prý 2000 a další 2000 si vzali ti borci co to vyřizovali (stanice technické kontroly). Technická stála 1500 a 1500 provize. Takhle to je přesně, jak to udělali. To co jsem psal předtím nebylo tak uplné, protože po tom telefonu jsem tomu špatně rozuměl.

James
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod James » 25 pro 2011 14:00

O Silvestru se nejspíš pojedu podívat na 1Gen, která je celkem nedaleko od nás na prodej. Mám v plánu především šíbr a pár drobností, a pokud by to nebylo nejhorší, tak možná i celé auto. Majitel říkal, že je na značkách v depozitu. Jenže nejspíš není zaplacená Ekodaň a já ji platit nechci, pokud bych to vzal na díly. Proto je potřeba sepsat to čestné prohlášenía můžu si ji normálně nechat bez značek? Pokud bych ji nechtěl odhlásit, tak dají se uložit značky do depozitu, aniž bych ji měl plně přepsanou na sebe (že bych byl jen v odhlášce). Pak bych ji mohl prodat někomu, kdo by byl ochoten tu daň zaplatit. A nebo dala by se trvale odhlásit, pokud bych ji také neměl plně přepsanou na sebe? Mám v tom trošku hokej :D Děkuju, pokud někdo víte *pohladit* :)

J!R!
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod J!R! » 25 pro 2011 15:09

Honza píše:O Silvestru se nejspíš pojedu podívat na 1Gen, která je celkem nedaleko od nás na prodej. Mám v plánu především šíbr a pár drobností, a pokud by to nebylo nejhorší, tak možná i celé auto. Majitel říkal, že je na značkách v depozitu. Jenže nejspíš není zaplacená Ekodaň a já ji platit nechci, pokud bych to vzal na díly. Proto je potřeba sepsat to čestné prohlášenía můžu si ji normálně nechat bez značek? Pokud bych ji nechtěl odhlásit, tak dají se uložit značky do depozitu, aniž bych ji měl plně přepsanou na sebe (že bych byl jen v odhlášce). Pak bych ji mohl prodat někomu, kdo by byl ochoten tu daň zaplatit. A nebo dala by se trvale odhlásit, pokud bych ji také neměl plně přepsanou na sebe? Mám v tom trošku hokej :D Děkuju, pokud někdo víte *pohladit* :)

No rekl bych ze vyzvednout znacky v depozitu muze jen soucasny majitel.Takze se s nim domluvit at je tam necha a zrusi ppapiry sam.Anebo at je vyzvedne,na tebe odhlasi a papiry zrusis ty.Ale nerek bych ze kdyz to na tebe bude odhlaseny ze je muzes dat do depozitu....

Ajsik
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ajsik » 25 pro 2011 16:17

RZ u auta v "polopřevodu" nemůžeš dát do depozitu.
_________BŮH STVOŘIL ZEMI ...... HONDA STVOŘILA CRX_________

Zpět na „Potřebuji poradit :( / Need help“