Jak psát inzeráty!

Máš k prodeji nějaké díly? Tady máš možnost...

Moderátor: Minor

Minor
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Jak psát inzeráty!

Příspěvekod Minor » 02 úno 2012 11:22

Lidi, pište do těch inzerátů do kolonky předmět P: (jako prodám) nebo K: (jako koupím), buďte té dobroty. Bez toho je to pak nepřehledné.

Vzor: "K: crx vtec (jen levně a do 5 km od mého bydliště)" :)

Pár inzerátů jsem teď upravil, ale pamatujte na to, prosím, sami.

Pokud jde o samotný text inzerátu, čím více informací hned na začátku uvedete, tím méně vysvětlování a práce s tím případně budete mít.
Když napíšete, odkud jste, nebude vám zřejmě volat zbytečně někdo z druhého konce republiky a ztrácet svůj i váš čas.
Když napíšete například, že je motor polorozebraný, nebude nejspíš zbytečně volat nikdo, kdo chce funkční motor, ve kterém se nemusí hrabat.
Pořádný popis ušetří čas prodávajícímu i zájemcům. A myslím, že inzerent i lépe najde kupce ať už na celek nebo na díly. Člověk občas koupí i něco, co zrovna až tak neshání jen proto, že se mu to zalíbí, má to blízko atd.
Minor@honda-club.cz, 737574121, whatsapp 776408287

Wláďa
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak psát inzeráty!

Příspěvekod Wláďa » 02 úno 2012 14:50

A když je to z textu (nadpisu) jasné? Například když je tam slovo prodej nebo bazar jako mam já? To nevadí ne?
crx EE8 Vtec B16A1
Obrázek
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
wlada.777@email.cz
773 099 676
Facebook

Minor
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Minor » 02 úno 2012 15:00

Pište je tak, aby to bylo jasné z hlavičky, čili z políčka Předmět.
To, že pak v těle je napsáno prodám, z hlavičky poznat není a když se podíváš na přehled témat, nevíš, jestli dotyčný danou věc nabízí, prodává nebo o ní chce jen tak kecat.
Jo, když máš bazar, tak je to pochopitelné, ale to P: stejně neuškodí, nebo jo?

PAKO
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod PAKO » 02 úno 2012 16:47

ano šéfe *pohladit*

chosse.j
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chosse.j » 02 úno 2012 18:21

Když už je tu tohle téma, chtěl bych apelovat na spoustu lidí, aby se, pokud jde o inzeráty, chovali zodpovědně!!
Už mě to nebaví a myslím, že nejsem sám! Kolikrát se na inzerát ozve člověk, který chce fotky nebo informace a pak není schopný odpovědět, jestli fotky dorazily, nebo alespoň napsat, ať si inzerent strčí inzerát někam, ačkoli na fóru vášnivě komentuje různá témata.
A to je ještě ten lepší případ. Naštěstí se to nestalo mně, ale vím o situacích, kdy někteří jeli třeba 100km, aby zjistili, že slibovaná věc už je prodaná!
Člověk si s tím dá práci, přizpůsobí si čas, zařídí si podle toho spoustu věcí, procestuje zbytečné peníze, zbytečně ztratí čas, nakonec nemá nic a je za debila. Proto se prosím chovejte tak, jak byste chtěli, aby se ostatní chovali k vám, což znamená slušně, zodpovědně a narovinu.

Petk@
Šéfík!:)
Šéfík!:)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petk@ » 02 úno 2012 18:54

chosse.j píše:Když už je tu tohle téma, chtěl bych apelovat na spoustu lidí, aby se, pokud jde o inzeráty, chovali zodpovědně!!
Už mě to nebaví a myslím, že nejsem sám! Kolikrát se na inzerát ozve člověk, který chce fotky nebo informace a pak není schopný odpovědět, jestli fotky dorazily, nebo alespoň napsat, ať si inzerent strčí inzerát někam, ačkoli na fóru vášnivě komentuje různá témata.
A to je ještě ten lepší případ. Naštěstí se to nestalo mně, ale vím o situacích, kdy někteří jeli třeba 100km, aby zjistili, že slibovaná věc už je prodaná!
Člověk si s tím dá práci, přizpůsobí si čas, zařídí si podle toho spoustu věcí, procestuje zbytečné peníze, zbytečně ztratí čas, nakonec nemá nic a je za debila. Proto se prosím chovejte tak, jak byste chtěli, aby se ostatní chovali k vám, což znamená slušně, zodpovědně a narovinu.

Souhlas !!! a taky seti omlouvam zaroven na domlouvamní ohledně křídla *drinks* už jsem se dokopal do SZ tak maš zpravu :-) jinak ja to tak mam taky stěma věcma někdy v listopadu jsem z bouraneho cera sundal dveře protože je někdo potřeboval ještě než jsem dveře sundal tak jsem konkretni osobe volal jestli to platí a 100% že jo tak jsem dveře sundal cero tim padam na zahradě otevřený sice pod plachtou ale stejnak tak kape a ve finale mam dveře ve sklepe doma v praze a do nabbouraneho cera finalně prší *crx*

chosse.j
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chosse.j » 02 úno 2012 19:16

vpohodě :-)
Podobné situace se mi dějou už každou chvíli.

J!R!
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod J!R! » 02 úno 2012 19:27

Jj s taky jsem jeden vikend drepel doma a cekal na kohosi...ozval se,az jsem se ptal jak to s nim vlastne vypada....Nakonec mi byl sliben dalsi vikend,ale i to nevyslo,bohuzel ani nedal vedet...Ale samozrejme stat se muze ledasco...
Chovejme se druhym tak,jak bychom chteli,aby se chovali oni k nam....

Minor
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Minor » 03 úno 2012 10:06

Jestli chcete, můžeme zavést sekci "špatná zkušenost", ale ono je to trochu dvousečné a někdy může být pravda i na druhé straně.
Ale pokud se to odehraje v rovině suchého konstatování typu "X si měl u mě tehdy a tehdy vyzvednout to a to, držel jsem mu to zamluvené měsíc a ani se nenamáhal napsat, že to už nechce", tak by to asi nebylo od věci.

J!R!
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod J!R! » 03 úno 2012 10:35

Ja tu svoji zkusenost nepovazuji za az tak hroznou,ale zamrzi to.... Ovsem kdyby slo o neco podstatne vaznejsiho,tak se o to samozrejme podelim!Jasne,kazda mince ma dve strany,ale urcite neni na skodu,popsani konkretni situace.Prostor pro vyjadreni ma kazda strana...

Zpět na „Bazar - Prodám díly / Parts for sale“