Jarní cesta z města

Chystané klubové srazy, hodnocení srazů, společná účast na srazech...

Moderátor: Minor

endrix
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Jarní cesta z města

Příspěvekod endrix » 28 pro 2018 18:13

Ahoj.
Tu myšlenku mám v hlavě už delší dobu. Možná už tu zimu když sem tu rzí sežranou placku přivez domu sem si říkal, že by to někdy chtělo udělat...

Skoro každej rok jezdíme autem do Chorvatska. Směr Budějovice na Linz atd.. Vloni poprvé jsme projeli komplet Rakousko, Slovinsko i Chorvatsko po okreskách. Mezi polema, vesnicema, horama. Jedem s naloženym Civicem ekonomem, takže do kopců to nejelo a já si říkal, že sem neměl bejt posera a to CRXo vzít. Zkuste si prohnat Google mapama JEZERSKI PRELAZ, LOIBL PASS nebo SÖLK PASS. Ta cesta trvá o par hodin déle, ale není nuda a neusínám jako na dálnici.
P1300059.JPG

Letos v květnu (2018) jsem udělal CRXem první větší výlet a na pozvání jedné firmy vyrazil do Tyrolska v Rakousku. Výlet cca. 1200km, ale na místě nás vozili autobusem a pořád do nás lili pivo a cpali jídlo :) , takže po horách se nic nenajezdilo. Auto vydrželo jelo dobře, ale týden na to vylítlo 15km od domova těsnění pod hlavou a ja jsem dělal komplet motor. Krásně načasováno *fin* . Když sem smutně čekal na odtah, poprvý sem potkal na silnici jiný CRXo. Jel kolem Minor.
20180516_111918.jpg

Chtěl bych se na pár dní sbalit a odjet. Najít v mapě trasu a vyrazit. Lákalo by to někoho z vás taky? Pět CRXek v Alpách nebo v rumunskejch Karpatech? Když sem tady na klubu zadal vyhledat 'výlet' našlo mi to téma 'Prázdniny s crx?', ale nic moc jsem se tam nedozvěděl.

Je na to ještě dost času, ale na jaře bych hrozně rád CRXem vyjel. A kdyby se našel někdo další, kdo by chtěl takovej výlet podniknul, byl bych strašně rád. Popřemýšlejte nad tim. Podle délky trasy a podle toho co bychom cestou chtěli vidět by to zabralo 3-5 dní... Nečekám, že by jelo 10 aut, ale 3-5 bych považoval za úspěch. Projet pěkný silnice, večer zakotvit v kempu, najíst se, vypít 3 piva těšit se na další den. Seděl sem teď u map a mohlo by to vypadat třeba takto https://mapy.cz/s/3hZ9s . Cesta na jih pro nás asi ideální volba. Láká mě třeba to výše zmíněné Rumunsko nebo i Norsko, ale dojet se vykoupat do Chorvatska by nám mohlo stačit.
Popřemýšlejte o tom a zatim mi sem napište, kam nejdál ste s CRXem dojeli. Vím, že to moje bylo kdysi v Amsterodamu, že Michal byl na Korzice.....

Ondra

aerostanislav
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Jarní cesta z města

Příspěvekod aerostanislav » 28 pro 2018 19:16

Ahoj.
Já moje žena,od r.1999 11x v Chorvatsku,samozřejmě s CRXkou.Vždy bez problémů,až jednou 1den před odjezdem odešla spojka,(díky Honda servisu Svitavy,zdržení o 2 dny).a ještě jednou při návratu z Chorvatska asi25km od domu auto naběhlo do nouzového režimu (odešlo ložisko rozdělovače).Ale domů jsme pomalu ale dorazili.Jo ještě jednou,a to ve Slovinsku nám se rozlomil středový výfuk u tlumiče.Pomocí drátu z rozpleteného pletiva v rokli vedle dálnice,(nějaký duralový drát)(dosti tvrdý a lámal se)jsem to po zvednutí a podložení pneumatikou nějak spojil a dojeli jsme trochu hlučněji domů.tolik z cest,Zdraví Standa.

Ajsik
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Jarní cesta z města

Příspěvekod Ajsik » 28 pro 2018 22:39

Letos jsem měl takovou myšlenku jet s CRX do Norska, přímo až na Nordkapp, po souši, takže přes Dánsko a mostem přes moře do Švédska. Měl jsem už i zarezervovaný kemp u Nordkappu, ale manželka musela v létě na operaci a já to musel zrušit. Chtěl jsem to přesunout na příští rok, ale budeme muset doma dělat vetší rekonstrukci, takže nebude čas a tak i finance pujdou jiným směrem. Takže pokud by měl někdo zájem o info (vše už jsem měl rozplánovaný, cesta, spaní, kempy...) tak pojedu, ale až v červenci 2020. Vím že je to za dlouho, ale jelikož to taky vyjde na nějaký peníze, budu rád kdyby někdo zauvažoval a přidal se. *drinks*
Přílohy
CRX PŘEDEK 2020 malý.jpg
CRX PŘEDEK 2020 malý.jpg (14.93 KiB) Zobrazeno 4336 x
_________BŮH STVOŘIL ZEMI ...... HONDA STVOŘILA CRX_________

endrix
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Jarní cesta z města

Příspěvekod endrix » 29 pro 2018 11:50

Nordkapp je krásnej cíl cesty. Taky bych tam jednou chtěl dojet a vrátit se přes Finsko a Rusko. Je to za dlouho, ale třeba se to povede.

Heki
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Jarní cesta z města

Příspěvekod Heki » 30 pro 2018 12:31

Nezní to špatně. Jen bych možná oželel Chorvatsko a vracel se spíš směrem na Bolzano a Innsbruck - byl jsem tam onehdá na motorce a nebylo to zlé. Levá střídá pravou a i ten asfalt na tom nebyl špatně. Kdo byl v Chorvatsku autem, tak ví, že mimo dálnici jsou cesty z živice, což klouže i za sucha a jsou sice klikaté, ale taky uzoučké. Prakticky se tam nedá předjíždět a tak máte pořád rychlost kolem šedesátky. Letos jsem projel autem (ale Mazdou) celý balkán (HR, BiH, MNE, ALB, GR, MK, SRB) - jen do Kosova jsme nejeli, protože přítelka neměla pas. A můžu říct, že na nějaké závodění to není. A abych se s cérem plazil šedesátkou, to radějc pojedu jinam.

Nevím jak to Rumunsko - ta transfagarašská cesta asi bude hezká a i co se týče svezení - prý je to relativně nové a není to rozbité. Co ale zbytek Rumunska? Naposled jsem tam byl tak 8 let zpátky a ty cesty tam nebyly nic moc (sice furt lepší jak Ukrajina, ale i tak - pokud máte céro třeba ještě snížené, tak se u každé jámy modlíte at nešmirglujete břichem asfalt).

Norsko je jistě krásné a věřím, že má i kvalitní cesty. Mějte ovšem na paměti přísné rychlostní limity a vostré postihy za jejich porušování. Norsko je dost drahé samo o sobě.

Ono je asi třeba zvážit co od toho každý čeká. Pokud bych to bral vyloženě jako výlet s tím, že se pojede na pohodu a chtěl bych i cestou něco vidět, asi bych jel jiným autem. A pokud bych chtěl jet cérem, asi bych se občas chtěl svézt trochu svižně a na to by byly podle mě ideální ty Alpy.

endrix
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Jarní cesta z města

Příspěvekod endrix » 31 pro 2018 16:37

Alpy vycházejí jako nejlepší a i nejjednodušší varianta. Já osobně, když bych jel tím směrem, tak bych rád dojel k moři a den tam strávil. Samozřejmě by záleželo na tom, kolik pojede lidí a jakou by měli prioritu. V Rakousku by se mohlo vylézt na nějakou horu nebo navštívit jejich nejvyšší přehradu Kölnbrein, která má 200m vysokou hráz, případně horské jezero. Ve Slovinsku by asi stála za vidění Postojnská jeskyně. Rakousko i Slovinsko toho nabízejí hodně, takže je plno možností. Údajně tam jsou i dobře vybavené a pohodlné kempy. Za ideální čas bych považoval červen. V Alpách už by nemusel být sníh a letní sezona nebude v plném proudu, takže nebude velký provoz.
Všem přeju podařeného Silvestra, minimální kocovinu a povedenej příští rok. Ať se všichni máte dobře, ať se sejdeme na srazu a hlavně, ať nám to dobře jezdí bez poruch a bez nehod :).

Dudla
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Jarní cesta z města

Příspěvekod Dudla » 07 led 2019 16:01

Hmmm to mě hodně zajímá *fin* to by mě lákalo jen bych to možná vezl na podvalu *vytlem* a vždycky složil jen v místě kde by jsme měli pekne silnice.
Popřípadě že bych jel celou cestu po ose musel bych dát nějakej kultivovanější výfuk :D ale napadlo mě to taky už dřív :-) nebo se přidej k nám a pojeď s náma v létě na Nurburgring *drinks* *jizda* *jizda*
Honda CRX ED9... K20 SWAP...
Honda CRX EE8 VTEC B16A1=110KW

endrix
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Jarní cesta z města

Příspěvekod endrix » 29 led 2019 17:17

Trochu jsem na tim ještě přemýšlel a vychází mi to nejlíp na začátek června. V červenci už se nikam nepodivám. Čekáme mimino, takže tohle je pro mě ideální. Pak to budu muset znova rozřezat a převařit na kombíka :lol: .
Nepočítám, že by se celou cestu jela nějaká extra kudla. Ale některý úseky bychom se asi vraceli a dávali znova. Prošel bych pak ještě nějaký fóra a mapy, aby se našla co nejlepší trasa + zajímavý místa cestou. Koncem února to ještě písnu na FB. Nevim, kolik fabebokářů sem chodí.

Dudla
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Jarní cesta z města

Příspěvekod Dudla » 30 led 2019 21:30

To zní rozumně ale nevím.jestli to dám jak termínem tak finančně :lol:
Honda CRX ED9... K20 SWAP...
Honda CRX EE8 VTEC B16A1=110KW

Zpět na „CRX setkání / CRX meets“