ED9 Heki: Rýžová raketa

Ukažte ostatním své CRX!

Moderátor: Minor

Heki
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Heki » 09 lis 2018 11:27

Tak jsem se rozhodl, že taky sepíšu svoje lovestory.

Jak to asi znáte všichni, dospěl jsem do věku, kdy jsem si řekl, že ke svému životu potřebuju CRX. Vždy se mi to auto líbilo, jenže v době, kdy byly levné, jsem byl stejně nemajetný navíc jsem vždy místo aut tíhnul spíš k jedné stopě (to mě drží doteď). Zlom nastal letos v létě, kdy jsem na Červenohorském sedle v Jeseníkách potkal 2x CRX a 2X Civic 4g se kterýma parta řezníků lítala hore dole jako by nemělo být žádné zítra. Setkání s těmito vozy na živo byl jedním z těch, na které už asi nezapomenu. Ta silueta vozu a kapota ve výšce kolen to jinde nenajdete :-) Od té doby mi to vrtalo v hlavě a přemýšlel jsem, že si jednu pořídím jako druhé auto na zábavu a takovou alternativu k motorce, když je buď moc zima nebo moc horko na motohadry a taky když chci někam dojet a vylézt z toho jako člověk a třeba pokračovat pěšky.

Začalo období shánění. Kulové jsem o tom věděl, tak jsem na internetu objevil toto forum a kontaktoval Minora. Ten mi vysvětlil kde je sever (rozuměj - co je před a poface, že existuje ED9 kat a bezkat, EE8 - ta že je nejvíc atd...) Není v dnešní době jednoduché pořídit CRX kde se potká stav s tím, kolik jsem byl ochotný za vozidlo dát. Většina jich je buď drahá nebo napadená tunerem nebo ve zbídačeném stavu, případně kombinace více těchto faktorů.

Jak už to bývá, nakonec se našla jedna vpodstatě za rohem. Její první foto tedy přikládám.

Kdo nezažil neví co je sranda. Přesto, že to auto je prakticky veterán, tak je neskutečné jak to sedí na cestě a jak ta jednašestka letí.

Plána do budoucna:

1.) Odstranit nálepky lebek a xicht pana Paula Walkera
2.) Výměna kol za zlaté Advan racing (už jsou doma) + Semislicky Federal 595 RS-R. Ty černé budou na prodej, kdyby někdo třeba měl zájem...
3.) Repas třmenů brzd a jejich přelakování do nějaké normální barvy (žlutá nebo červená ještě jsem se nerozhodl) + možná pancéřové hadice (má to smysl?)
4.) Instalace výztuh náprav. Zadní od JF performance tam už je. Na cestě mám přední spodní od Wiechers a následně přední horní od Staffa. Zadní horní teprv zvažuju - nechce se mi řezat díry do plastů.
5.) Svody od doupovce (mám tam ty nerez číny - kdybyste je někdo chtěli taky budou na prodej), k tomu průchozí náhrada katu a svod dozadu bez rezonátoru a tlumiče. Koncovku nechám sériovou. SNAD to takto bude fungovat.
6.) Odlehčený setrvák a řemenice, výměna spojky, která je u konce svých sil.
7.) Snížené pružiny Eibach -30mm. Ty na autě jsou taky snížené (asi o cca 30mm ???) ale neznámá značka. Taky budou na prodej kdybyste chtěli :-). Vepředu jsem ještě měnil tlumiče za Kayaba ExcelG.
8.) Nalakovat kapotu a střechu do stejné barvy jako zbytek auta + doladit maličkosti (lemy jsou sice dělané, ale při detailním pohledu je to odfláknuté, dopasovat všechny lišty, dveře...)
9.) Něco se ještě asi najde...

Jinak teda k tomu názvu: Soused angličan, když to viděl, tak prohlásil, že u nich doma tomu říkali rýžová raketa. Asi jí to už zůstane :)
Přílohy
20181012_150545.jpg

Jindřich
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jindřich » 09 lis 2018 14:36

*fin* pěkné počteníčko! *fin*

Minor
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Minor » 09 lis 2018 18:04

Pěknej příběh, jen tak dál!
Minor@honda-club.cz, 737574121, ICQ 225505717

endrix
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod endrix » 11 lis 2018 17:06

Ahoj. Můžu pak dostat nějakej odkaz na tu přední horní rozpěru? Taky o ní uvažuju. Ať se daří a auto dělá radost.

Heki
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Heki » 11 lis 2018 20:38

http://www.staffa.pl/pl/produkty.html

Ceny má na polském allegru.

Já to s ním vykšeftoval tak, že mu půjčím tu spodní na obkreslení a on mi tu horní dá zadarmo

Heki
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Heki » 17 pro 2018 13:07

Hubneme na sezonu u příležitosti výměny spojky :-)

Setrvák má 4,75 kg, řemenice viz foto.
Přílohy
setrvák.jpg
řemenice.jpg

Heki
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Heki » 15 úno 2019 07:40

...tak musím říct, že odlehčovací kůra rotujících hmot tomu docela pomohla *jizda*

Heki
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Heki » 08 dub 2019 09:57

Teď ladím výfuk. Jsou to teda docela nervy.

Varianta 1: Plechové čínské svody 4-2-1, kat, sériový střed, sériový konec

Zvuk to moc nemělo, ale přišlo mi, že to má docela solidní kopanec když to začne tahat. Spodek takový nekulturní.

Varianta 2: Svody doupovec 4-2-1, místo katu trubka, sériový střed, koncák ulter

Zvuk celkem pěkný, spodek se uklidnil, ten kopanec není už tak citelný - tzn. se průběh vyhladil. Jestli to jede líp nebo hůř bez měření asi nezjistím.

Vaianta 3: to samé, akorát jsem dal střed taky doupovec (jen trubka cca 45mm)

Dělá to větší rachot a zvuk není moc příjemný - je tam takový ten rezonanční zvuk. Výkonově v tom rozdíl nevidím oproti variantě 2.

Ještě zkusím poslední úpravu - a sice místo katu dát rezonátor.

Jinak lambdu už tam nemám a ECU je D16A9 (bezkat).

Heki
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Heki » 12 dub 2019 11:40

Edit: Místo katu jsem nakonec dal rezonátor 45 mm a tak to asi nechám. Zvuk už je snesitelný. Rezonanční zvuk zmizel a hlasitost klesla na rozumnou mez (když jedu po městě, tak lidi nelezou na balkon co se to děje).

Jede to bez děr a i spodek je ok.

Jindřich
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jindřich » 13 dub 2019 08:57

*fin* *pilot*

Heki
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Heki » 16 dub 2019 09:27

...včera jsem tam pro velký úspěch nahodil pružiny Eibach (-30mm) a ve vymontovaném stavu je jejich délka stejná jako ty, co tam byly. Takže prodejce asi nekecal, že ty pružiny byly taky -30 mm. Jen jejich značku se mi nepodařilo identifikovat. Jsou každopádně červené.

nahodil jsem dopředu gumové dorazy tlumiče, protože tam nic nebylo (vzadu naštěstí dorazy byly, tak jsem nemusel vyrábět další pár...)

Taky jsem tam pokusně nahodil jiné kola (zlatý střed a leštěné límce) a vozidlo dost prokouklo. Ty černé kola prostě nebyly můj styl.

Teď už chybí jen repase brzd, přelak třmenů, instalace pancéřových hadic a hurá :-)

aerostanislav
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod aerostanislav » 16 dub 2019 12:01

Ahoj,Taky jsem tam na celém autě (EE8)měl ty červené už je tam dal původní majitel(Švýcar z Italského kantonu).To bylo
v pravěku kdy jsem si toto céro pořídil (teď v těchto dnech je tomu 20let).Dodnes věrně slouží,ale už bez těch červených pružin.Ty po čase musely pryč,protože jsem věčně oral čumákem v zemi a v zimě jsem z toho měl rozhrnovač sněhu.měly značku Jamex. Tak hodně štěstí a dalších kilometrů.Standa.

Heki
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Heki » 16 dub 2019 13:16

Pak ty pružiny fotnu, kdyby je někdo chtěl.

Heki
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Heki » 31 bře 2020 07:23

Taky už to začínám oživovat na sezonu. Vyměnil jsem olej a filtr, vyčistil K&N vložku v airboxu (těch much co z toho vypadlo...)

Ještě to musím umýt a vylěštit, což bude největší problém celé pohádky. Pak hurá na STK.

Jindřich
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jindřich » 01 dub 2020 11:51

Až nahážu zpátky zadní nápravu,tak dáme scuka,ni? Obvolám kluci a beztak se někdo přidá ;)

Heki
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Heki » 01 dub 2020 20:02

Ou jéé

Jindřich
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jindřich » 02 dub 2020 09:40

Kdy jdeš na stk?

Heki
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Heki » 02 dub 2020 13:35

No snad mi u nás zítra ve firmě udělají emise - bo nejsou lidi... pak bych v příštím týdnu sfouknul STK.

Heki
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Heki » 06 dub 2020 11:45

STK jsem prošel. Akorát mi oloupali nápis SPEEDHUNTERS z předního skla (což mi nevadí, chtěl jsem to stejně sundat dolů). A měl připomínky k oranžovým pozičkám.

Zajímavé je, že lvíček na značce místo unijního znaku jim nevadil - ale asi si toho nevšimli.

Heki
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Heki » 15 zář 2020 10:40

Nemáte někdo navíc přední vzpěry spodních ramen? Ty tyčky co vedou z ramena do přední příčky pod chladičem. Odkoupím.

Objednal jsem u Skřítka nápravnici v unibalech, ale chce ty vzpěry poslat aby je upravil na unibaly. Chci si nechat možnost to přestavět zpátky do série, kdybych v budoucnu vyměknul.

Jinak zvažuju nákup stavitelných ramen (předek i zadek). Máte někdo konkrétní zkušenosti s určitou značkou?

Zpět na „Vaše CRX / Your CRX“