ED9 Mišule - CRX (prodáno)

Ukažte ostatním své CRX!

Moderátor: Minor

Mišule
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

ED9 Mišule - CRX (prodáno)

Příspěvekod Mišule » 20 lis 2016 16:13

Zdravím všechny :) Delší dobu navštěvuji fórum...mnozí z Vás už mě znají a někteří dokonce i osobně, takže si myslím, že není potřeba na nějaké představovaní, ale spíš nastal čas, aby jsem také něco napsala o mém bláznivém splněném snu *crx*

K Hondám jsem se dostala jako 14 letý prcek přes kamaráda, který vlastnil civica 5.generace v sedanu. K zamilovanosti do CRX přes Steana CRX v době, když začal pokukovat po svém prvním autě a mezi pár vyvolenýma byla i CRXka 2.g :) Den se sešel se dnem a jel se podívat na svůj maličký sen do Kroměříže. Když mi ve večerních hodinách přišla SMSka, že autíčko bere a jedou směr domov, nemohla jsem se dočkat s čím přijede a jak bude crx vypadat. Po necelých dvou hodinách jsem čekala před barákem na ty dva cestovatele. Nejdříve jsem v dálce slyšela cosi v té době pro mě neznámého a pak se ze tmy vyloupla, taková malá a placatá potvora. Po nasednutí do auta jsem si myslela, že se bláznil, že to nemůže myslet vážně, koupit si takovou starou, rozvrzanou, pro mě prostě nebezpečnou bestii.

Čas plynul a já postupně začala měnit názor. Najednou mi ta malá potvora přirostla k srdci. Koncem června roku 2013 jsme se chystali na náš první CRX sraz, ale bohužel nakonec bez crxka. Poznali jsme spousta nových, skvělých lidí a spanilku jeli každý v jiném crx.. Sraz jsme si moc užili a já si jen utvrdila, že jí prostě musím mít! *love* *dance*

Mezí tím se odehrálo spousta změn…Po 5ti letém zpoždění jsem si konečně udělala řidičák (doporučuji chodit kanálem *vytlem* ) a před cca 3 měsíci, konkrétně 27. srpna 2016, konečně přivezla svou první vlastní CRX *slint*
Cérko docela pěkné, ale něco málo práce tam je. Momentálně je v zimním spánku a mojí snahou bude se o svůj maličký poklad starat, jak bude v mých silách, a zároveň slibuji, že dorazíme na 11. CRX sraz *jizda* *drinks*
DSC_0934-Edit.jpg

DSC_0843.jpg

13938041_10201997935226010_5093149679912112112_o.jpg
Naposledy upravil(a) Mišule dne 28 bře 2018 15:51, celkem upraveno 7 x.

J!R!
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Re: Mišule - CRX

Příspěvekod J!R! » 20 lis 2016 16:41

Ahoj.

Fajn si tu zase počíst nějaký příběh. A CRX vypadá hezky,

A most znám... před 4 lety a daily...
Přílohy
554740_451094901579670_497688763_n.jpg

Minor
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Minor » 20 lis 2016 19:59

Stručné, ale hezké! Jen piš a dodávej fotky.
Minor@honda-club.cz, 737574121, whatsapp 776408287

Wláďa
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Wláďa » 20 lis 2016 20:06

Pěkný počteníčko. *fin* Tak jen tak dál a koukej se pochlubit když něco vylepšíš. Od toho to tu je, takový malý "milí deníčku". Pak je docela fajn to po letech pročítat zpětně. ;)
crx EE8 Vtec B16A1
Obrázek
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
wlada.777@email.cz
773 099 676
Facebook

Jindřich
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jindřich » 20 lis 2016 20:15

Ahoj Mišule!
Konečně je teda doma ;) Už se těším na sraz,až vás obě teda uvidím naživo *drinks*
Co na ni budeš dělat?

Mišule
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Mišule » 21 lis 2016 07:25

Ráda bych si Crx uzila, takže žádnou velkou přestavbu, nebo tak neplanuji :D Prozatím jen takové ty bežné provozní věci, jako je průplach motoru a výměna oleje, nové svičky, nové filtry (palivák, olejový atd...), zrepasovat brzdy, nové kotouče a destičky... Domluvila jsem se se Skřitkem, aby mi vyrobil napravnici a asi mu povezu ramena, těhlice a nějaké drobnosti na pískování a pozink. O silentblokách a čepech nemluvím, takže také patří na seznam " Co je nutnost udělat" :D Silentbloky asi polyuretanové (Strongflex, powerflex, Energy Suspension..ještě nevím *dash* ) a čepy 555 :mrgreen:

Na autě se zatím stihlo pár věcí... svody 4-1 za 4-2-1 svody, výměna středového výfukového potrubí, vzpery zadních vrat. Dokonce jsem narazila na komplet poface lišty (bez laku),takže proběhla záměna za předfacové lišty, které šli na Steanovo crx. Ve špatném stavu byla zadní lavice, takže mám novou řekla bych docela pěknou, bez potrhání a dírek *fin*
Zbytek foto dodám později *dance*

image.jpeg

image (1).jpeg

Martin16
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin16 » 21 lis 2016 11:52

Pěkný příběh, pěkné céro jen tak dál *pohladit* *honda*
アクションのないビジョンは白昼夢のようなものです。ビジョンなしのアクションは悪夢です
"Vize bez akce je jako snění za bílého dne. Akce bez vize je noční můrou"

Jindřich
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jindřich » 21 lis 2016 18:56

Jééé,kde jsi sehnala ten střed na bezkatovou verzi a bez tlumiče?? *hlad*

Mišule
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Mišule » 21 lis 2016 19:43

Jindřich píše:Jééé,kde jsi sehnala ten střed na bezkatovou verzi a bez tlumiče?? *hlad*

Ten je od Zdendy Bábora ;)

Mišule
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Mišule » 04 pro 2016 18:54

Tak se nám s kamarádem podařilo sehnat, takovou menší skromnou garáž *vytlem* *dance* Práce máme ještě dost, ale už máme prvního Japonského obyvatele *fin* Až bude vše hotové, myslim si, že to bude pecka :D
image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

Minor
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Minor » 04 pro 2016 18:55

Tý jo, skromně závidím :)

Mišule
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Mišule » 04 pro 2016 19:21

J!R! píše:Ahoj.

Fajn si tu zase počíst nějaký příběh. A CRX vypadá hezky,

A most znám... před 4 lety a daily...

Děkuji *drinks*

Jindřich
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jindřich » 05 pro 2016 09:16

Mišule píše:Tak se nám s kamarádem podařilo sehnat, takovou menší skromnou garáž *vytlem* *dance* Práce máme ještě dost, ale už máme prvního Japonského obyvatele *fin* Až bude vše hotové, myslim si, že to bude pecka :D
image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

ty jo,pěkné subárko,že Beatle ;) *box*
Mišule dobřééé *fin*

Mišule
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Mišule » 05 pro 2016 16:51

Děkuji moc všem *drinks*

Mišule
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Mišule - CRX

Příspěvekod Mišule » 16 úno 2017 20:31

Tak se nám to zase začíná hýbat :) Shromáždilo se pár dílů, blbůstek a včera konečně dorazil velice očekávaný balíček s kompletní sadou silentbloků pro tu mojí potvoru za které tímto děkuji Hifilovi, takže se bude pomaličku rozebírat a finišovat na sezónu 2017 *dance* Na autě se jinak nic zásadního nezměnilo..Spíše takové drobnosti pro radost - sportovní volant a manžeta řadičky, žárovky OSRAM a nakonec jsme zkusili změřit tlaky válců, což docela potěšilo. Tlaky byly 13-13-13,8 -14 :) Mezítím jsem si také připravila tapecy dvěří (moc děkuji Laziikovi za radu, jak je vydrbat) Hodila jsem je do vany a už to jelo a řekla bych, že nevypadají zase tak strašně :lol: Také moc děkuji Braňovi za Ecu a jsem hodně zvedavá, jak to s ní pojede *jizda* Někde o kousek výše jsem se také zmiňovala o čepech 555, ale nakonec jsem zvolila Delphi, které máme na druhém crx a bez problému, takže uvidíme, jak dlouho vydrží *vytlem*
IMG_0066.JPG

IMG_0647.JPG

IMG_0660.JPG
Naposledy upravil(a) Mišule dne 21 lis 2017 07:10, celkem upraveno 2 x.

Minor
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Mišule - CRX

Příspěvekod Minor » 16 úno 2017 20:37

Hmmm, jak se říká - dobře ty!

Adamek
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Mišule - CRX

Příspěvekod Adamek » 16 úno 2017 20:57

Koukam nejsem jedinej kdo letos zacal silentama. Mam ted obe napravy mimo auto a zitra budu lisovat zpět do ramen nove *fin* Ty to asi budes nit lehci s instalaci.

Wláďa
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Mišule - CRX

Příspěvekod Wláďa » 16 úno 2017 22:27

Tyo lidi, už mě docela znervózňujete, jak všichni děláte podvozek. Kdybych neměl teď tolik jiných starostí kolem auta, hned bych se do toho pustil taky. :D
Jinak pěkná práce Míšo, líbí se mi tvoje nadšení a odhodlání. ;)
Ty tapeci teda prokoukli. A co to máš vůbec za sedačky? Na týhle fotce vypadají zajímavě. *fin*
crx EE8 Vtec B16A1
Obrázek
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
wlada.777@email.cz
773 099 676
Facebook

Mišule
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Mišule - CRX

Příspěvekod Mišule » 17 úno 2017 12:37

Adamek: Musela jsem a aspoň budu mít jistotu, že je všechno v pořádku :) Také mám v plánu pár věcí poslat na pískování, zinek a komaxit, tak uvidíme, jak bude všechno probíhat. Jinak držím palce, ať všechno probíhá v pořádku *fin*

Wláďa: Hoď se do pohody..Já jsem na to ještě ani nesáhla a Stean má crxko bez motoru, takže jsme na tom stejně *vytlem* Nadšení a odhodlání se mi nějak vrátilo. Poslední dobou opravdu neřeším nic jiného než auto, auto, auto *dash* *vytlem* Docela mě mrtí, že nemám fotku tapců před umytím..slušný rozdíl...Sedačky jsem kupovala s autem. Jsou to sportovní sedačky OttoR. Nejsou na pevno a dají se sklápět, takže super :)
IMG_0648.JPG

Mišule
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Mišule - CRX

Příspěvekod Mišule » 19 dub 2017 10:18

Skoro celé jsme to rozebrali, teď nám kolem auta leží hromada harampádí a my nevíme, co s tím a sraz se pomalu blíží. Samozřejmě si dělám srandu, ale původně to měla být jen výměna čepů a silentbloků, ale nějak se mám to zvrhlo a je z toho už měsíční kompletní renovace nejen podvozku.
IMG_1084.JPG

Při rozebírání jsme zjistili, že dost věcí (některé prostě stářím a některé i zásahem někoho šikovného) není k použití a museli jsme začít objednávat další nové díly. Takže padlo rozhodnutí, že když už to děláme, tak pořádně! Špatné věci vyměníme a co půjde, pošleme na pískování a do komaxitu.
Už po prostém sundání kol jsme objevili několik nepříjemných překvapení. Na tlumičích tak nějak volně plandaly pružiny, podepřené "home-made" výškově stavitelnými podložkami s maticemi z prostého měkkého hliníku, který se už při lehkém zatlačení bortil a závit mizel. Jedna pružina byla prasklá cca v polovině své délky a ostatní byly zařízlé na "zhruba stejný" rozměr. Prasklá pružina svým ostrým koncem rozryla horní uložení na tlumiči. Docela nás rozesmálo samotné uchycení tlumičů v podbězích. Z celkem čtyř šteftů byl na pravo jeden utržený a zbylé tři tedy raději neutažené. Nicméně hlavně, že byla mezi uloženími tlumičů rozpěra! :)
IMG_1088.JPG

IMG_1090.JPG

IMG_1085.JPG

Při dalším pohledu do podběhů jsme si nemohli nevšimnout volně visících, neuchycených brzdových hadiček, které díky tomu, jak se volně motaly mezi těhlicemi, poloosami a tlumiči, byly již na několika místech téměř prodřené - na všech kolech. Už po sundání kol se tedy začal seznam věcí, které je potřeba nakoupit a vyměnit, rozrůstat.
Další pohled patřil čepům. Kromě čepů řízení byly ostatní ve špatném stavu, suché s roztrhanými prachovkami. Pravý spodní čep byl rekordmanem - vůle odhadem okolo dvou milimetrů - tedy za pět setin vteřiny dvanáct..
Velké obavy jsme měli z toho, jestli půjdou povolit a rozebrat všechny části zavěšení. Tedy jestli nebudeme trhat jeden šroub za druhým - zejména ty, které drží v kastli. Naše obavy se ale nenaplnily. Většinu důležitých šroubů při posledním servisu dobře promazali a utáhli, takže šly povolit a vytočit dobře. Nějaké ty šroubky se ale přecijen bez odvrtávání neobešly. Například torxy v zadních ramenech někdo v minulosti zkusil povolit pravděpodobně imbusem, rozdrbal je a pak to vzdal...
Dalším překvapením pro nás byla ramínka zadní sbíhavosti. Jedno bylo originální díl, druhé zajímavým způsobem prodloužené asi o dva centimetry. Prostě ho někdo v půlce přeřízl a vevařil tam kus pásovinky. Přičemž v karoserii bylo toto ramínko uchyceno na dorazu svých možností a stejně to bylo málo - bylo příliš dlouhé... Proč to??
IMG_1096.JPG

Po rozebrání jsme vylisovali staré čepy, silenty z ramen a ložiska. Silentbloky na tom sice nebyly až tak špatně, ale když máme nakoupené Strongflexy... :-) Nejlépe na tom byly velké puky zadních ramen. Ty jsme opatrně vylisovali a nechala jsem je do civica - domácího pracanta.
IMG_1235.JPG

IMG_1236.JPG

IMG_1237.JPG

Zpět na „Vaše CRX / Your CRX“