Petisovo céro

Ukažte ostatním své CRX!

Moderátor: Minor

Petis
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Petisovo céro

Příspěvekod Petis » 01 kvě 2012 21:25

Takže čím začít? Bylo mi asi 16 let, když jsem viděl poprvé Hondu CRX 2G a byla to láska na první pohled. Asi o rok později jsem měl tu čest, svést se v *crx* 2. generace a tehdy jsem si řekl "tohle auto jednou musím mít"!

Rok se s rokem sešel a po roce a půl hledáni na internetu jsem našel svoji vysněnou krásku. Zavolal jsem na inzerát, domluvil si termín, vybral peníze a jeli jsme si ji omrknout. Dojeli jsme na místo, obhlídli co se dalo, dali jsme zkušební jízdu, ze které jsem byl ještě 10 minut vyklepaný a nebylo co řešit. Vyřešili jsme formality a hurá na 130km vzdálenou cestu domů. Měl jsem trochu obavy z gum, protože z nich byly doslova slicky, ale zvládly to dobře. Píchl jsem až během první jízdy do práce, takže jsem je hned jel přezout za nové. Eko bylo naštěstí zaplacené.

A co bych chtěl na Hondě chtěl udělat během následujícího roku?

Jako první určitě přijde na řadu menší koroze nad zadníma kolama. Vybrousit, zarovnat, přestříkat. Potom budu muset vyřešit pravý ostřikovač. Nebudu dělat žádný přehnaný tuning, chtěl bych ji zachovat v co nejvíc originálním stavu. Zadní křídlo nechám, docela mi k autu pasuje, ikdyž se mi jinak křídla na CRXach moc nelíbí. Pokud budou nějaké peníze navíc, tak bych chtěl komplet nerezové svody + výfuk. Tlumiče se zdají být OK, ale časem bych chtěl taky pořídit nějaké lepší (pokud budou chcechtáky). Při dnešním mytí, jsem zjistil, že docela zatéká kolem těsnění dveří, takže to budu muset taky vyřešit co nejdříve. Kola by taky potřebovaly opískovat a nový nástřik, ale ty budou muset počkat. Jelikož nemám garáž, tak práce budou probíhat většinou u našich na baráku, tudíž to bude probíhat pomaleji.

A kolik že mě zatím stála?
Pořizovací cena: 40 000,-
Nové gumy: 4 600,-
Výměna oleje + filtru + práce: 1 900,-
Přepis: 800,-

Nevím co dál napsat, takže připojím pár fotek, co jsem zatím stihl udělat. Jinak je to bývalé CRX od Roxynečky.
Přílohy
_5018849.JPG
_5018850.JPG
_5018851.JPG
_5018852.JPG

J!R!
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Re: Petisovo céro

Příspěvekod J!R! » 02 kvě 2012 06:31

Zdravim :) A jsi z okoli Vyskova? :) A jeste otazka...kde se menil olej a jaky se tam dal, pac ta cena mi prijde pomerne vysoka...

James
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod James » 02 kvě 2012 06:48

no z okoli Vyskova asi nebude, kdyz to ma 130km daleko :D jinak myslim, ze je to dobra koupe, protoze ona se o ni pomerne starala. Ja si olej menim sam, takze nemusim platit za vymenu :D

Slávek
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Slávek » 02 kvě 2012 12:41

Aaaaaa tak už ji slečna prodala jsem rád že zůstala u člověka z klubu no s tou prorezavelou části hodně štěstí ale udělej to co nejdřív aspoň uvidíš jestli to není rozsáhlejší.
Kazdej me rika ze do ni rvu jen prachy a ze je to auto k hovnu :D

ne-moc
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ne-moc » 02 kvě 2012 14:15

A zjistil vlastne nekdo proc slecna tak brzo stratila nadseni a rozhodla se CRXo prodat?? Ja vim nic mi do toho neni ale proste se poptam..
Jinak tobe preju hodne stesti s autem..Hodne najetych Km a malo placenych pokud..A hlavne at vydrzi.

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin666 » 02 kvě 2012 14:56

ne-moc píše:A zjistil vlastne nekdo proc slecna tak brzo stratila nadseni a rozhodla se CRXo prodat?? Ja vim nic mi do toho neni ale proste se poptam..
Jinak tobe preju hodne stesti s autem..Hodne najetych Km a malo placenych pokud..A hlavne at vydrzi.

Já bych řekl, že se jí nelíbila Hondařská banda :-D
Benzín náš každodenní dej nám dnes
Posvět se ostrá vačkovko
přid očekávaný výkon z Tebe
a neuveď nás do zadření
ale zbav nás usazení karbonu
neboť Tvůj je olej, klikovka, ojnice, písty
na Věky věků
Ámen

J!R!
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod J!R! » 02 kvě 2012 15:47

James píše:no z okoli Vyskova asi nebude, kdyz to ma 130km daleko :D jinak myslim, ze je to dobra koupe, protoze ona se o ni pomerne starala. Ja si olej menim sam, takze nemusim platit za vymenu :D

:D no jooooo, tak bylo rano, myslenkama nekde uplne jinde, tak jsem na to trosku pozapomel :D Jinak ja se ptam, aby tam nahodou ted nebyla plna syntetika.Me vyjde vymena oleje do 7 stovek.

Petis
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petis » 02 kvě 2012 21:12

Jsem z Frýdku-Místku a olej, stejně jako gumy jsem měnil v jednom pneuservisu v Ostravě. Přesněji je to takhle: 4l oleje 10w40 - 880kč, filtr - 320kč, práce za výměnu oleje a filtru – 200kč, práce s pneu – 500kč. Co přesně tam nalili za olej jsem se bohužel nějak zapoměl zeptat. Já si olej těžko vyměním sám, když jsem panelákový :) Na zrezlé části se vrhnu jako první. Snad už do konce příštího týdne bych s tím mohl nějak pokročit.

Jinak ta nejvíc zrezlá část na fotce č.4, to je samostatný kus malého plechu, nebo je součást zadního blatníku? Ještě jsem to blíže nezkoumal. Pokud by to byl samotný malý plech, tak bych si asi nechal v práci udělat nový kus a jen ho nabarvil a nastříkal.

J!R!
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod J!R! » 02 kvě 2012 21:48

Petis píše:Jsem z Frýdku-Místku a olej, stejně jako gumy jsem měnil v jednom pneuservisu v Ostravě. Přesněji je to takhle: 4l oleje 10w40 - 880kč, filtr - 320kč, práce za výměnu oleje a filtru – 200kč, práce s pneu – 500kč. Co přesně tam nalili za olej jsem se bohužel nějak zapoměl zeptat. Já si olej těžko vyměním sám, když jsem panelákový :) Na zrezlé části se vrhnu jako první. Snad už do konce příštího týdne bych s tím mohl nějak pokročit.

Jinak ta nejvíc zrezlá část na fotce č.4, to je samostatný kus malého plechu, nebo je součást zadního blatníku? Ještě jsem to blíže nezkoumal. Pokud by to byl samotný malý plech, tak bych si asi nechal v práci udělat nový kus a jen ho nabarvil a nastříkal.

Jo tak ony to jsou vpodstate standartni ceny, ikdyz kdy sis to delal sam, tak praci neplatis a dily sezenes levneji.Da se to urco udelat i na parkovisti, ale chapu ze je to takovy divocejsi :)Olej mas polosyntetiky, takze je to v poradku.
Co se tyce lemu, tak byt tebou koupim lemy a udelam je cele.On je i nejaky matros navic, takze to muze vyjit i na ty plochy mista, pripadne napojit dalsim plechem.Taky se v blizke dobe chystam na vyvareni, jsem zvedav jak dlouho to vydrzi.

Petis
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petis » 09 kvě 2012 18:43

Dneska jsem si pořídil pojistné matice, takže o kola už strach mít nemusím. Teď už se můžu bát jen no celé auto :D Ostřikovače už jsem taky zprovoznil. Dál přijde na řadu nejspíš zrezlá část karoserie.
Přílohy
_5098855.JPG

Petis
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petis » 15 črc 2012 21:28

Takže po dlouhé době aktualizace. V týdnu jsem vybrousil, zakitoval a přestříkal ty zadní lemy. Je to spíš prozatimní řešení do zimy, ať už to dál nekvete a výsledek si myslím nevypadá špatně, posuďte sami. Přes zimu, pokud všechno půjde jak má, se budou vařit nové zadní lemy a po zimě bych chtěl na Céro hodit nový kabát. JInak se ještě cca před měsícem měnily čepy horních ramen.
Přílohy
_7149480_ndr.jpg
_7149437_FORUM.jpg
_7149388.JPG
_5018852_PRAVY_ZADEK.jpg
_5018851_LEVY_ZADEK.jpg

Redy
Šéfík!:)
Šéfík!:)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 15 črc 2012 22:14

Pěkné *fin* na nějaký čas to určo pomůže a přes zimu se ohřát u navaření nových lemů *fin* ta fotka s duhou je luxusní *slint*

James
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod James » 15 črc 2012 22:28

no však pěkně postupně a bude hezky v cajku :) ještě bych možná vyměnil rozvody, protože nikdy nevíš... *honda* Ti prodávající může nakecat cokoliv, stejně jak c výměnou oleje apod

Petis
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petis » 15 črc 2012 22:37

Olej jsem měnil hned po koupi, společně s gumama, ty byly po smrti ještě než jsem céro koupil :-D Rozvodu se nebojím, ty byly s největší pravděpodobností měněny "těsně" před koupi:)

James
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod James » 15 črc 2012 22:43

no když já kupoval auto tak mi borec taky tvrdil, že ty rozvody měly bejt zánovní a za 2 týdny mi z pumpy začla chcát voda :D jsem to dal týpkovi na dílnu, protože doma bych se do nich nepouštěl a ten mi pak řekl, že vypadaly snad ještě jako původní *vytlem* Ale tak pokud je dělala Roxynečka, tak bych tomu věřil *fin*

Petis
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petis » 11 pro 2012 11:37

Takže situace je taková, že veškeré práce, které byly v plánu přes zimu se musí odložit na neurčito. Důvod je mnohonásobná zlomenina kotníku + přetrhané všechny vazy. Takže mám v pravém kotníku x šroubů + nějakou výztuž. Léčba odhadem na 4-5 měsíců. Honda je momentálně zazimována na baráku u rodičů. ...tak to dopadá když se někdo rozhodne, že bude přes zimu sportovat :D

Cody
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Cody » 11 pro 2012 20:29

:o lyže?

skritek
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skritek » 11 pro 2012 20:30

Sportem k trvale invalidite

tak to ti nezavidim mel jsem zlomene oba kotniky takze vim ze nic moc ale s druhym kotnikem jsem od 4 dne delal sve auto byla to teda sranda ale nemel jsem to tak drasticky jako ty mel jsem jen jednu kost. Cos delal??

Preji brzke uzdraveni
Tel 777 27 35 35

Vy můžete jezdit rychle, Já mužu jezdit všude

a uz i rychle :-)

Petis
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petis » 11 pro 2012 22:36

Řekl jsem si že budu přes zimu hrát florbal abych si zlepšil kondičku:)) ale měli zrovna v tělocvičně novou podlahu, která strašně klouzala no a samozřejmě jsem špatně uklouzl, přisedl si kotník a bylo to:) Prvně to vypadalo jen na výron, ale rentgen byl nekompromisní :) ...a já vím, takhle si dojebat kotník při florbalu může jen totální antisportovec, ale já přitom sportuju celkem dost :D

PIWEL
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod PIWEL » 12 pro 2012 02:18

ne-moc píše:A zjistil vlastne nekdo proc slecna tak brzo stratila nadseni a rozhodla se CRXo prodat?? Ja vim nic mi do toho neni ale proste se poptam..

Měla s přítelem 2 auta (CRX a Mazdu 323F mrkačku) ale asi je nemohli živit nebo co, tak CRX mělo jít pryč...skoro jsem ho koupil, ale nakonec mě i celkem těší že to nakonec nevyšlo...a co vím, tak Roxy teď má Mitsubishi Colt...a Mazda bude asi taky v baráku...takže důvod prodeje je záhada...přitom si to Céro oba vychvalovali *unava*

Zpět na „Vaše CRX / Your CRX“