ED9 SWAP Martin666's CRX (prodáno)

Ukažte ostatním své CRX!

Moderátor: Minor

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Re: Loiza666's CRX

Příspěvekod Martin666 » 25 úno 2014 10:55

LJay píše:Obnovovalo se alespoň honování, když už se nedělal výbrus a jen se měnily kroužky?
Nevím kolik měl ten motor najeto, ale řekl bych, že z původního honování tam asi moc nezbylo a pokud se do toho jen vrazily nový kruhy, tak je dost pravděpodobný, že si správně nesedly. Honování totiž napomáhá při jejich usazení. Časem se to možná zlepší, ale stejně to asi nebude úplně OK.

Abych řekl pravdu, Dimitar se se mnou bavit ani moc nechtěl. Minor a Martin16 ví, co se mi stalo. Domlouvali jsme se den předem, že se stavím konečně, po roce, pro auto. Domluva bya úspěšná a já se prostě těšil. No a další den, když už prakticky čekám na odvoz na místo, mi zavolá Dimitar, jestli by to nešlo ještě o týden prodloužit a já mu zděšeně říkám: No, ale já už jsem v Praze a za chvilku budu u Vás. A on jen, že aha a dojeťte. Dojedu, kapota zvednutá, motor běží. Když se ho zeptám, proč tak najednou změna plánu v den převzetí, on řekl, že chtěl, aby mi auto předali ti, co na něm pracovali. Jen kvůli tomu. Řekl mi, že se vyměnili pístní kroužky, ukázal šálky na maděru, dal klíčky a jel jsem. Bez dalších informací, i když jsem je tak nějak chtěl. Potom vyjedu a nejede rychloměr, začnou pak na mě svítit kontrolky a říkám, že to už snad nemůže být možné, že to udělal naschvál, aby tam to auto bylo ještě ten týden. Kluci ze Hondy Petk@ a Lazzzzik to dali dohromady, ale.... prostě!!! Pak se museli udělat stejně nově silenty na motor, protože původní nedželi a motor cestoval, vibroval jako prase a pak začalo skákat levé kolo (asi díky tomu, že se motor hýbal a někde se musela poloosa vzpříčit). Já.... prostě fakt nevím, co se skutečně na tom motoru dělalo. A asi se to nikdy nedozvím, jestli Dimitar dělá mrtvého brouka.

A to nemluvím o tom, že se mi snažil namluvit, že jsem poprvé zadřel motor já. Teda, já ho zadřel, ale motor měl snad 250 km po převzetí a snažil se mi namluvit, že jsem musel mít vysoké obrátky a nezahřátý motor. Že jinak se nic takového stát nemůže... Prostě chtěl, abych platil já.

Takže si o tom udělejte obrázek sami.
Benzín náš každodenní dej nám dnes
Posvět se ostrá vačkovko
přid očekávaný výkon z Tebe
a neuveď nás do zadření
ale zbav nás usazení karbonu
neboť Tvůj je olej, klikovka, ojnice, písty
na Věky věků
Ámen

Wláďa
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Wláďa » 25 úno 2014 15:00

Nevím sice kolik si do toho už nasypal ale mam pocit žes to říkal na srazu a určitě to bylo hodně, za ty prahy si už mohl mít vymazlenou EE8čku, já vím byla by to sice jen 16ctka a ne 18cka, ale kdo to mohl tušit že to takhle dopadne co, nezávidim a přeju ať už máš konečně zaslouženej klid. Byla to pro tebe asi špatná zkušenost a je dobře že se tady o to podělíš aby i ostatní věděli. Ono taky podle mě je těžký svěřit někomu motor a doufat že bude vše 100% v cajku i když je to odborník a má zkušenosti, já říkám rači si to poseru sám a budu nas*anej na sebe než aby mi to posral někdo jinej a ještě si vzal nepřiměřenou částku. Já bych si to asi zatim taky sám nelajzl ale člověk se chybama učí a když by sis to dělal sám tak bys nasbíral spoustu zkušeností a znalostí. Znova se budu opakovat, přeju ti hodně zdaru a držim palce aby ses už konečně dočkal *vtec* . Stejně určitě nakonec zjistíš že to mizení oleje je jen nějaká pí*ovinka jak to tak bývá.
crx EE8 Vtec B16A1
Obrázek
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
wlada.777@email.cz
773 099 676
Facebook

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin666 » 25 úno 2014 15:19

Wláďa píše:Nevím sice kolik si do toho už nasypal ale mam pocit žes to říkal na srazu a určitě to bylo hodně, za ty prahy si už mohl mít vymazlenou EE8čku, já vím byla by to sice jen 16ctka a ne 18cka, ale kdo to mohl tušit že to takhle dopadne co, nezávidim a přeju ať už máš konečně zaslouženej klid. Byla to pro tebe asi špatná zkušenost a je dobře že se tady o to podělíš aby i ostatní věděli. Ono taky podle mě je těžký svěřit někomu motor a doufat že bude vše 100% v cajku i když je to odborník a má zkušenosti, já říkám rači si to poseru sám a budu nas*anej na sebe než aby mi to posral někdo jinej a ještě si vzal nepřiměřenou částku. Já bych si to asi zatim taky sám nelajzl ale člověk se chybama učí a když by sis to dělal sám tak bys nasbíral spoustu zkušeností a znalostí. Znova se budu opakovat, přeju ti hodně zdaru a držim palce aby ses už konečně dočkal *vtec* . Stejně určitě nakonec zjistíš že to mizení oleje je jen nějaká pí*ovinka jak to tak bývá.

To sice mohl... víš... já si sice zanadávám, ale nakonec jsem rád, že to auto mám. Navíc, je to koníček, zábava. Dám do toho ještě hodně investic, jak časových, tak finančních, ale... litovat jich nebudu. A prostě to sem píšu, aby jste to věděli všichni, co se s autem děje, co prožívám a tak. Takhle mám vlastně ED9 s fajnovým motorem :-) A myslím, že je už hodně blížím konci s úpravami auta. Lak by byl, vyvaření také, jen doladit motor, nějaké výztuhy a konec... v podstatě je kastle nová, podvozek je ok, motor je asi taky... až na ten problém s ubývajícím olejem. Ale mám CRX, které jen tak někdo nemá. Je jedinečné.... to auto si zaslouží být jedinečné.

Jo, Dimitar ale mýval relativně dobrou pověst a když mi ho doporučil Infinity, tak jsem prostě věřil a šel do toho. Jako...kdo měl čekat, že se z toho vyklube něco takového? Dneska bych to dal Motovi nebo skritkovi.... nebo možná i Alienovi, ale ten nemá moc času. Motovi jsem auto dával, abych ho podporoval. Bohužel bude dílnu zavírat, jelikož mu to vůbec nevydělává, což je škoda, ale i tak budu k němu chodit. Vždycky mi se vším vyšel vstříc a jeho výsledky prací byli vždy výborné a pokud ne, tak sám navrhnul opravu a předělání. Kdybych věděl dříve o skritkovi, že dělá to, co dělá, tak o Dimitarovi vůbec nepřemýšlím. Hold... se nedá zas tak nic moc dělat. Ale... výsledek je a auto nakonec jezdí dobře. Uvidíte všichni na srazu. Vezmu si sebou tak 5l oleje, kdyby náhodou :-D
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin666 » 26 úno 2014 19:43

Nuže, chlapy... asi jsem zjistil, co to bylo za kovový zvuk, který to udělalo vždy v točkách, ale přitom se nic zásadního nestalo. Dneska se rozebírala vana a dávalo nové těsnění, které mi, kluci z *honda* Řečkovice dali na B16 :-D takže všechno připravené na výměnu a chci dát těsnění a ono... ejhle.. to není to samé těsnění... práce skončili :-D Abych se vrátil k tomu zvuku, našel jsem ve vaně matičku. Podle Mota vypadá matička jako kontra matička na ventilu. To.... mohla být ta kovová rána a pak následně dostala do vany, ale jisté to není. Víko se bude rozebírat v pátek a uvidí se, jestli je to ok či ne. Pokud tam bude všechno ok, tak to nejspíš chlapy od Motorart ztratili a vykašlali se na to, aby ho hledali...

Hezký, že?
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen

J!R!
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod J!R! » 26 úno 2014 20:17

Tak doufam, ze se s tim nejezdi, pokud se nezkontrovala hlava.A nevim nevim kudy by se dostala az dolu...

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin666 » 26 úno 2014 20:41

J!R! píše:Tak doufam, ze se s tim nejezdi, pokud se nezkontrovala hlava.A nevim nevim kudy by se dostala az dolu...

Pokud to je z toho, tak musi byt stesti, ze se neco nestalo, jelikoz muze byt diky tomu vule na ventilu velka. Samozrejme se s tim jezdit nebude, dokud se nezjistiy jestli to je z toho ci ne. Nevim, jestli mam chtit, at je to z toho nebo jestli to nemam chtit
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin666 » 28 úno 2014 22:13

Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen

skritek
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skritek » 01 bře 2014 09:16

nic moc vidim jen zlutou obrazovku :( :(
Tel 777 27 35 35

Vy můžete jezdit rychle, Já mužu jezdit všude

a uz i rychle :-)

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin666 » 01 bře 2014 10:33

skritek píše:

nic moc vidim jen zlutou obrazovku :( :(

Zkus zvysit jas na monitoru...jsou tam videt cisla...
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen

J!R!
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod J!R! » 01 bře 2014 11:02

Počky, takže zase jezdíš, anebo je to video staršího data?

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin666 » 01 bře 2014 11:12

J!R! píše:Počky, takže zase jezdíš, anebo je to video staršího data?

Jezdim, na hlave nic nechybi. Nejspis dimitarovi spadla nekde matka a kdyz zjistil, ze mu nekde chybi, tak dal novou... byla ve vane na dne. Motor uz nikdy potom necinkl... at ho tocim, jak chci.
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen

J!R!
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod J!R! » 01 bře 2014 11:21

Tak snad to bylo jen tím a bude klid.Sice mi nejde do hlavy kde se tam ocitla, když v motoru jsou převážně šrouby.Z hlavy se tam neměla jak dostat.A matička ve vaně u motoru který byl kuchlej a údajná GO.....to je dost silný kafe....co kafe....kořalka.

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin666 » 01 bře 2014 13:47

J!R! píše:Tak snad to bylo jen tím a bude klid.Sice mi nejde do hlavy kde se tam ocitla, když v motoru jsou převážně šrouby.Z hlavy se tam neměla jak dostat.A matička ve vaně u motoru který byl kuchlej a údajná GO.....to je dost silný kafe....co kafe....kořalka.

Že prý odtokovýma kanálkama... pro olej.Ten šroubek není zase tak velký, ale vypadalo to jako kontra šroubek, ale je to ok, na hlavě je všechno naprosto ok. Olej Liqui Moly funguje pěkně, motor je krásně čistý.

S tou kořalkou máš pravdu... bohužel... Dimitar už nikdy, jak jsem mu psal to s tou kovovou ranou a tím, že mizí olej, tak ani Infinity, ani Dimitar se už od toho asi stranní. Kdo tedy pojede na HD, prosím, abyl za mě vyřídil vzkaz Dimitarovi....

*box*

Děkuji za předání!
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin666 » 03 bře 2014 19:31

Tak pánové... CRX odbržděno... a bohužel zklamání... jen 136kw....

https://www.youtube.com/watch?v=OkxC0xF ... e=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=H6t33jD ... e=youtu.be
Přílohy
CRX výkon.jpg
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin666 » 03 bře 2014 20:04

Podívejte se na to, kolik jde z výfuku sraček... Horší jak moje stará dieselová Audi...

Stala se mi taková věc... borci se tam bavili, že přijela nejrychlejší CRX v ČR, tak jsem si říkal... kurňa... to je snad Marat ne? A vzápětí se objevil ze dveří. Chvilku jsme se bavili a vypadlo z něj, žýe bych měl rozhodně použít větší filtr, že to blokuje a pak bych měl nechat naladit předstih přes strobáč, že jde do motoru strašně moc paliva a nic. Takže... snad to bude tím... Krouťák je lepší, než má seriová ITR, ale je v jiných obrátkách a to nižších, což je škoda, protože serie je má kolem 7,4t otáček a já kolem 6,4.
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen

J!R!
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod J!R! » 03 bře 2014 20:13

Kolik jsi čekal?Vždyť je to serie, akorat obd1, ne?A vůbec, kde jsi byl na brzdě?Na ISŠA?Přemýšlím, že přístí týden vytáhnu značky z depozitu a sjedu na školu.

Petk@
Šéfík!:)
Šéfík!:)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petk@ » 03 bře 2014 20:18

J!R! píše:Kolik jsi čekal?Vždyť je to serie, akorat obd1, ne?A vůbec, kde jsi byl na brzdě?Na ISŠA?Přemýšlím, že přístí týden vytáhnu značky z depozitu a sjedu na školu.

já chci taky na brzdu :-D v praze snad jedině motoart *unava* jinak to koště na kapotě maš jako novej tip vzpery kapoty ? :mrgreen: tetkon nevim kolik ma mít tvuj motor v serii výkon ale třeba to bude brzdit třeba výfuk ( jakej tam máš) ? jinak pěknej zvouček *vtec*

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin666 » 03 bře 2014 20:19

J!R! píše:Kolik jsi čekal?Vždyť je to serie, akorat obd1, ne?A vůbec, kde jsi byl na brzdě?Na ISŠA?Přemýšlím, že přístí týden vytáhnu značky z depozitu a sjedu na školu.

No, aspoň serii... 140kW. Ale díky tomu, že tam není kat, tak i třeba o koníka navíc. Navíc to má úplně jinou křivku než ITR serie :-D Na VUT. Technická 2 myslím.
Posvět se ostrá vačkovko
a neuveď nás do zadření
na Věky věků
Ámen

J!R!
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod J!R! » 03 bře 2014 20:21

Co to říkal na konci prvního videa?Že to hulí a že se má udělat GO, hlavy?A čekat 140kw?U takové GO? :) A to že tam není kat je spíš na škodu, pokud míto něj není něco s přepažkama, či rozenátor.

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin666 » 03 bře 2014 20:22

Petk@ píše:já chci taky na brzdu :-D v praze snad jedině motoart *unava* jinak to koště na kapotě maš jako novej tip vzpery kapoty ? :mrgreen: tetkon nevim kolik ma mít tvuj motor v serii výkon ale třeba to bude brzdit třeba výfuk ( jakej tam máš) ? jinak pěknej zvouček *vtec*

No jestli půjdeš do Motorart, dej prosímtě Dimitarovi ranu, úplně na mě sere... vůbec nekomunikuje :-D To koště bylo jen pro zichr :-D má mít 140kW. Výfuk to může být ITR má jiný, ale jak jsem řekl, že prý je to spíš filtr, že je strašně malý a za druhý si mám nechat naladit rozdělovač :-D a pak budu že prý spokojen :-)

Type: 1.8-litre 16v DOHC 4-cylinder in-line
Displacement: 1,797 cc (109.7 cu in)
Compression: 11.1:1
Air intake diameter: 62 mm (2.4 in)
Bore: 81 mm (3.2 in)
Stroke: 87.2 mm (3.4 in)
Rod Length: 137.9 mm (5.4 in)
Rod/Stroke Ratio: 1.58
Power: 192 PS (141.2 kW) @ 7900 rpm & 131 lb·ft (178 N·m) @ 7300 rpm
Redline: 9200 rpm
Rev-limiter: 9200 rpm
VTEC engagement: 5900 rpm