EE8 - modrá - zakletá princezna:-)

Ukažte ostatním své CRX!

Moderátor: Minor

fugas1222
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Re: Redy a zakletá EE8 princezna:-)

Příspěvekod fugas1222 » 06 dub 2011 20:30

když na to koukam, tak sem na tom ještě dobře :D

Martin16
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin16 » 06 dub 2011 20:34

lazzzik píše:
Job!k píše:no chudinka vypadá to nepěkně ale ta má nebyla o moc lepší ale už je v pohodě.... zeptám se čim ty plasty budete čistit a impregnovat můžeš sem hodit jak to vypadá před a po .... díky

já jsem třeba měl konrétně vyndanej celý interier a doma ve vaně jsem plast po plastu čistil kartáčkem a mýdlovou vodou z obou stran a veškeré plasty imregnuju přípravkem od Mafri,bohůžel foto před a po nemám ale můžu ti říct že to byl extrémní rozdíl.Redy můj interiér vyděl tak dyžtak může říct jak to vypadá.

Tak to mužu jen potvrdit ty plasty po tom přípravku vypadají jako nový *fin*
To Redy: držim palce s rekonstrukcí nabral sis toho požehnaně *honda*
アクションのないビジョンは白昼夢のようなものです。ビジョンなしのアクションは悪夢です
"Vize bez akce je jako snění za bílého dne. Akce bez vize je noční můrou"

Redy
Šéfík!:)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 06 dub 2011 20:45

masakr což :lol: ale mohlo by být mnohem hůř na to že to mrtě dlouho stálo venku, tak mě některé věci opravdu překvapili že jsou v pohodě :) tady se defakto vymění blatníky, který už mám u mých crx kamarádů schované :D prahy se celý uříznou a navaří nový a to samý lemy...pak už tam zbydou jen drobnosti :) pak je tam i důležité rozebrat to řízení apod, což udělám asi dřív protože rez už se tam nová v garáži neobjeví *relax* chuděra byla zachráněna za 5minut 12 :D
jinak ty plasty atd u lazzika můžu potvrdit, nový auto :D jednou budu taky jen impregnovat a impregnovat :D ty komplet plasty taky vyházím a vypucuju ať je z ní voňavka *slint*

Cody
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Cody » 06 dub 2011 20:56

Jéjeje,no říkal sem že tuning Rieger :( raději sem to ani nesundaval abych tohle neviděl-líbí se mi ale tvoje nadšení a odhodlání a sem moc zvědavej na výsledek-musim říct že jak se člověk vyvíjí,tak se mi ta modrá tyrkys líbí více jak můj dřívější favorit-černá.

Minor
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Minor » 06 dub 2011 20:58

takovej masakr jsem tam nečekal, ale všichni víme, jak na tom naše céra většinou jsou, takže s tím se holt počítá. Někteří mají sice EE8 na pár měsíců, ale to není myslím tvůj případ, takže ji vyvoň a budeš mít na léta pokoj.
Minor@honda-club.cz, 737574121, whatsapp 776408287

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 06 dub 2011 21:11

jj,ta tyrkysová tomu fakt padne a kola jsou tutovka v bílé barvě...tahle kombinace se mi hodně líbí :) vůbec nechápu jak se pod tohle mohl Rieger podepsat *nevim* už jen ty lemy na šroubech jak u nábytku...no děs :) i by mě docela zajímala historie toho auta, protože jak je vidět tak pod tím je to takhle bílé, tak jestli už se to dělalo nějak ve výrobě na zakázku *dumat* kamioňák nic neříkal, nevěděl? :) to já i něco podobnýho čekal, možná jsem se bál že to bude horší, protože to za ty plasty všude zatýkalo a ta voda se tam všude držela *help* času je dost, pořádně si jí vyvoním, teď už mě nehoní myšlenka že můžu mít i něco lepšího co se crx týče :) bývalou princeznu jsem měl 7let takže se mě jen tak nezbaví :D

Cody
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Cody » 06 dub 2011 21:18

Kamionák říkal že to bylo dělaný na zakázku ve firmě Rieger=nedělal to někdo na koleně,ten kamionák sundal už i tu šachovnici co byla po celém autě-zminoval se mi i o tom že tam je zvětčená komprese-což by se tuším dosáhlo snížením hlavy-ale to předávám co jsem slyšel....

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 07 dub 2011 08:45

Mimoto zachránit ee8 je už skoro občanskou povinností :) moc jich není a nedávno se zase jeden rozebral na díly a zmizel ze světa :? a každý takový do světa navrácený se počítá :)

Antiamik
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Antiamik » 07 dub 2011 11:49

redy.jpg

NO PEKNE TAK TO JE SILA!!!!
Ale to som čakal keď som písal Codymu aby dal dole tie prahy.
Toto sa ale už nemalo predávať ako auto ale ako vrak (sorry Redy) ale vyber čelné sklo a asi sa to zlomí napoly.
Možeš byť rád že sa ti nič nestalo (Vieš si predstaviť že by to prasklo na ceste cca 90km/h alebo že by niekto za tebou nedobrzdil? *nastvany*

Cody
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Cody » 07 dub 2011 13:53

Já myslím že to zbytečně moc dramatizuješ- takhle vypadá spousta crxek,jen to jejich majitelé netuší,ale pod prahy se obvykle něaká ta hrůza skrývá....auto bylo po dobu 8 let téměř odstaveno venku,jezdilo po trase kde se nesolí,ale moc toho nenajelo.Je to EE8 která stojí za záchranu,nic neopravitelného to není-škoda že Japončíci nedělaly crxka s pozinkem či jinou ochranou proti reznutí :(

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 07 dub 2011 19:24

Tak jsem dnes rozebíral spolujezdce a už sem radši ani fotky nedělal :D defakto mi to spadlo do ruky :) zametl jsem po sobě hromádku rzi, nasadil plastový práh na tři šroubky a dumal...a tak si tak říkám že možná bude nejlepší sehnat si zdravou kastli a všechno to přeházet...beztak se bude muset rozebírat řazení, vyndavat se komplet interiér ať se ví kolik je tam rzi, čepy, budu se muset zaměřit i na brzdy, protože se mi propadává pedál a auto se po chvilce dá do pohybu atd atd *oprava* navíc jsou díry rzi v místech kde je třeba složité tvarování kastle například u dveří a to je nejlepší vyříznout ze zdravého kusu, navařit sem...a to bude asi nejjednodušší vše přehodit...zatím nechám kastli kastlí a pustím se do toho řízení, zčekuju motor a tyhle věci *vtec* mimoto auto už se dokonce samo zbavuje riegeru, dnes jsem se byl projet a pak jsem zjistil mi někde cestou odpadl tuning z blatníku *nejde* :D ale s andrewem jsme si alespoň udělali radost a nasadili spoon zrcátka :lol:

exxsodus
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod exxsodus » 07 dub 2011 19:31

super kauf *vtec*

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 07 dub 2011 20:06

a tak já ani tak nelituju, ed9 v podstatě ztratila hodnotu, tohle i takhle má hodnotu, pokud se sežene kastle (nebo pokud by se někdo pustil do opravy této v což věřím méně) tak se vše přehodí, rovnou opraví a zkontroluje a máme tu krásnýho vteca *hlad*

exxsodus
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod exxsodus » 07 dub 2011 20:09

Redy píše:a tak já ani tak nelituju, ed9 v podstatě ztratila hodnotu, tohle i takhle má hodnotu, pokud se sežene kastle (nebo pokud by se někdo pustil do opravy této v což věřím méně) tak se vše přehodí, rovnou opraví a zkontroluje a máme tu krásnýho vteca *hlad*

ja te chapu, ale to neni jen tak to vsechno prehazet jako skladacku..
nekdy je co delat usadit dvere z jineho auta do jine kastle
a sehnat zdravou kastli, ktera by se nemusela varit bude taky umeni :)

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 07 dub 2011 20:55

jasný no, tak tyhle mechanický věcičky bych si klidně udělal, interiér taky, aby vše sedělo jak nejlépe by to šlo, ale motor, podvozek...nikdy jsem to nerozebíral, to by chtělo někoho kdo už to dělal, ví jak na to, má na to vercajk a prostory a těch je u prahy těžkej nedostatek :( musíme hledat no...jinak kastle už je, to šlo celkem rychle :D

PAKO
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod PAKO » 08 dub 2011 07:42

pořídil bych pískovačku....hromady a hromady písku(stačí křemičitej na zámkovou dlažbu,hezky vyschlej)
a pískoval a pískoval ,co je úplně ko vyšmikl.všechny nosné prvky přeplátoval a pak teprve bych se pustil do kabátu.
určitě jestli neodstrojíš auto do mrtě včetně motoru bych si pořídil kolíbku aby se na to dalo dobře koukat a makat,na rampě se to dělá dost blbě.
tady už se vyplatí koupit COčko jeté lepší nebo šmucik hobby marketu cca 4000 +bomba 1200 cívka 300 pískovačka do 1000 písek 300
řezné kotouče ,plátna,chemie 2000 ,tabule plechu 2000... to máme skoro 11t a můžeš začít *fin*

LJay
MacGyver
MacGyver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod LJay » 08 dub 2011 08:10

Ahoj, vyvařit jde skoro všechno toho bych se moc nebál, problém je v tom, že u takhle chycený kasle nikdy neodstraníš stoprocentně všechen rez (to by si to musel komplet odstrojit a celou karoserii opískovat) a za nějakou dobu by se ti to rozjelo znovu.

Proto bych radši volil cestu sehnání druhý karoserie, kterou bych zbavil rzi, vyvařil a provedl na ní pořádnou antikorozní úpravu. Až by byla karoserie připravená, tak bych bych jí postavil vedle "dárce orgánů" a vždycky bych z něj jednu komponentu vyndal, opravil a namontoval do opravený karoserie. Když to všechno vyházíš z toho starýho auta najednou a pak to budeš chtít montovat do druhý karoserie, tak na beton na něco zapomeneš.

Hlavní otázkou u tebe ale budou finance (jelikož si student). Ať už se pustíš do vyvaření tý starý karoserie, nebo přehození do nový, tak počítej s tím, že tě to bude stát nemalý náklady, který se budou dost podstatně navyšovat o cenu práce, kterou ti na tom autě bude dělat někdo jiný a taky o peníze za pronájem prostor ve kterých to budeš opravovat (protože tohle bude běh na delší trať, pokuď to má ve výsledku k něčemu vypadat).

Rekonstruovat starý auto je krásná práce, ale pokud na to nemáš prostory a prostředky, tak se z toho může snadno stát noční můra. Třeba na svým autě už dělám přes 3 roky. Za tu dobu to mohlo spolknout dost přes 80t (nepočítám cenu auta a komponent na přeplňování) a auto furt nevypadá nijak extra. V žádným případě tohle ale neber jako, že tě chci odradit od tvých záměrů. Já ti fandím, jen sem chtěl upozornit na možný úskalí.

mišoCRX
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mišoCRX » 08 dub 2011 09:45

:o Tak toto vizera docela brutalita... ono je pravda že sa dalo čakat že pod tymi plastovimi hovadinami to bude hrdzave ale že až takto.. :roll:

presne suhlasim s tym čo napisal LJay: "Rekonstruovat starý auto je krásná práce, ale pokud na to nemáš prostory a prostředky, tak se z toho může snadno stát noční můra."

Prajem vela štastia a pevne nervy.. *oprava* *fin*
momentalne Civic coupe EJ6..ale možno raz ešte CRX bude

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 08 dub 2011 12:33

to je právě to, ještě rok student s řadovou garáží v praze...nic moc...viděl bych to na sehnání nějakého místa kam by se mohla složit ta kastle od hynkavti a vyřezalo se z ní to potřebný a přehodilo sem...protože sehnat místo kde by se přehazovaly postupně díly, opravovalo se to, čistilo atd, na to se mi každej vyprdne...

LJay
MacGyver
MacGyver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod LJay » 08 dub 2011 17:24

Redy ještě jedna věc, kterou bych ti doporučil udělat, než se rozhodneš jakou cestou půjdeš. Odstroj celý interier zevnitř a koukni jak vypadají spoje karoserie z vnitřní strany, protože většinou to co vidíš z venku je sotva polovina toho jak je to vzatý doopravdy. Taky pořádně prohlídni spodek auta a hlavně nosný části. Co se ti nebude zdát, tak na to zkus z lehka poklepat kladívkem, aby si zjistil jestli je to plech a nebo už je to tuhý.

Jen pro příklad. Já šel vyvařovat auto jen kvuli tomu, že sem měl zvenku trochu nabublanej lem blatníku. Blb sem si ze začátku myslel, že to bude rychlovka a nakonec to skončilo tím, že sem musel uříznout skoro čtvrtinu boku, abych se dostal na zdravej plech

Zpět na „Vaše CRX / Your CRX“