ED9 Fialové crx-Jindřich (prodáno)
Moderátor: Minor
Re: Fialové crx-Jindřich
dost dlouho js s odklony experimentoval a po mnoha testech i na závodech js šel do téměř nuly,nejlépe 1° max -2° předek a kolem -1°zadek. u předku se podstatně zlepší adheze při akceleraci(nadzvednutím jde do 0°) i při brzdění. Potřeba neg.odklonu v zatáčce není tak velká,zvlášť u semislicků s tvrší bočnicí(nutnost pro ostrou jízdu) a docela si pochvaluju zvětšení záklonu rejd.čepů. u zadku jsem zkoušel až asi -4°a klouže to mnohem víc. kdo chce přetáčivější céro, může zkusit, kdo nedotáčivý, udělá větší odklony vepředu. odklony taky sníží stabilitu na rovince a při vjetí do kolejí po náklaďácích(málem js si rozbil hubu při předjíždění)
- Jindřich
- CRX velení
- Kontaktovat uživatele:
Díky za cenné info 

- Jindřich
- CRX velení
- Kontaktovat uživatele:
Menší up.
Sehnal jsem neprořezaný přední nárazník i s pěknou podpěrou.
Oba nárazníky znovu přelakovány i s kompletně zrestaurovaným šíbrem.
Nádrž ošetřena,nakonzervovaná a natřena.
Vše namontováno.
Ve stodole jsem našel neponičený interiérový koberec i s prahovýma plastama.Vydrhl jsem ho podle Minorova návodu Vanishem
a pořádně vyvalil vapkou bo tam měli myšky nějakou dobu evidentně brloch
To by jste nevěřili,kolik se do něj vejde špíny...
Ten původní byl prořezaný v místech,kde byl přidělaný bezpečnostní rám.
Vyměněn olej s filtrem.
Později nahodím nějaké foto.
Sehnal jsem neprořezaný přední nárazník i s pěknou podpěrou.
Oba nárazníky znovu přelakovány i s kompletně zrestaurovaným šíbrem.
Nádrž ošetřena,nakonzervovaná a natřena.
Vše namontováno.
Ve stodole jsem našel neponičený interiérový koberec i s prahovýma plastama.Vydrhl jsem ho podle Minorova návodu Vanishem

Ten původní byl prořezaný v místech,kde byl přidělaný bezpečnostní rám.
Vyměněn olej s filtrem.
Později nahodím nějaké foto.
-
- Miminko
- Kontaktovat uživatele:
Nadhera ! Tesim se az to uvidim na zivo. Mas to krasne 

Ramena tiše závidím 

"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere". (Anthony Colin Bruce Chapman)
- Jindřich
- CRX velení
- Kontaktovat uživatele:
petaed9 píše:Nadhera ! Tesim se az to uvidim na zivo. Mas to krasne
Na fotkách je to vždycky hezčí,než v reálu.

- Jindřich
- CRX velení
- Kontaktovat uživatele:
Tak ramena jsem nahodil a proběhla gemča.
Konečně se s tím dá zase v poho lítat,to pěti centimetrové snížení je fakt dost.
Konečně se s tím dá zase v poho lítat,to pěti centimetrové snížení je fakt dost.
- Jindřich
- CRX velení
- Kontaktovat uživatele:
Našel jsem starou fotečku z přípravy na můj první srázek...
Foceno starším mobilem
Foceno starším mobilem

- Jindřich
- CRX velení
- Kontaktovat uživatele:
Takže nám začala opět ta protivná zima,takže mazlik šel na špalky,protože musím přes zimu pořešit pár detailů.
Hlavně jsem si konečně opravil a zateplil vrata a teď řeším jestli tam dám kamínka,nebo radši odsávání na gril,protože přece jen si při hrabání se v autě topit grilováním křidýlek bude asi lepčí
Hlavně jsem si konečně opravil a zateplil vrata a teď řeším jestli tam dám kamínka,nebo radši odsávání na gril,protože přece jen si při hrabání se v autě topit grilováním křidýlek bude asi lepčí

- Mišule
- Miminko
- Kontaktovat uživatele:
Jindřich píše:Takže nám začala opět ta protivná zima,takže mazlik šel na špalky,protože musím přes zimu pořešit pár detailů.
Copak máš v plánu s Fialkou ?

- Jindřich
- CRX velení
- Kontaktovat uživatele:
Mám už dva roky koupené těsnění pod olejovou vanu,mám to tam lehce mastné,tak ho konečně vyměním
-pak musím vyřezat a udělat znova zádní úchyty řidičovy sedačky bo sem strhl už načnutý závit
-taky si projdu brzdy (čepy,prachovky)
-vyměním manžetu na řízení
a musím kuknout pod levý plastový práh jestli tam nepotřebuje náhodou něco poopravit,nebo spíše vyřezat a navařit
No a jinak celková kontrola všeho
A až bude trocha času,tak bych asi měl už konečně napsat můj crx příběh...

-pak musím vyřezat a udělat znova zádní úchyty řidičovy sedačky bo sem strhl už načnutý závit

-taky si projdu brzdy (čepy,prachovky)
-vyměním manžetu na řízení
a musím kuknout pod levý plastový práh jestli tam nepotřebuje náhodou něco poopravit,nebo spíše vyřezat a navařit

No a jinak celková kontrola všeho

A až bude trocha času,tak bych asi měl už konečně napsat můj crx příběh...
- Jindřich
- CRX velení
- Kontaktovat uživatele:
Tááákže má crx story...
Už v osmé třídě základky jsem každý den míjel autobusem u vrat jednoho servisu nějaké červené autíčko. Úplně mi učaroval ten tvar. Po nějaké době jsem zjistil,že je to Honda,kterou si přitáhl lehce duclou známý a stála ho přes 160 tisíc. Bohudík má v naší obci rodinu
No bohudík asi nee,protože bydlím přímo u jediné větší křižovatky tady,kde musel dávat přednost a ze které vede už jen rovinka ven z dědiny a já měl při učení věčně otevřené okno. Takže asi tušíte,co při každém dání přednosti následovalo
Neuvěřitelný odpich a ten zvuk...prostě paráda!! Vždycky mi projel mráz celým tělem a chlupy stály snad i na prdeli!
To se pak těžko koncentruje na nějaké hlupé učení...
Bylo jasno,tohle auto chci taky! Pak přišlo zjištění názvu tohoto super vozítka. C R X ... No tvl!
Úplně mě to dostalo! Kdybych byl sprayer,tak to čmárám všude kolem sebe!
Přišel učňák a nástavbové studium. A známý furt dráždil
Pak známého Honda zmizela. Dozvěděl jsem se,že ji utahal a chytla se klika na třetím válci,takže céro polátal a prodal. Čas plynul a já se zaměřil na motorky a pár jiných značek aut,protože cena céra byla pro mně tehdy z říše snů. Jenomže crx mělo být můj osud,takže po pár letech ,když už jsem začal vydělávat a dostal se mi do rukou Německý tuning časopis s cérem,bylo jasno-musím zatnout zuby a našetřit na něj penízky! Prodal jsem tedy vše,co ze mně tahalo prachy a začal jezdit busem,anebo autem rodičů. V té době jsem se rozešel i s přítelkyní,takže měsíční výdaje spadly na minimum
Kámoši se v tom autě nějak shlédli taky,takže jsme začali závodit,kdo našetří a koupí crx dříve
Bože,těch litrů snajpra (myslivce),co padlo na diskotékách připíjením na crx
Najednou to bylo tady-jedu si pro céro!! Psal se rok 2001. Byl to černý před face v elektrice,celkem dobrý stav a za 75 tisíc. Fungoval výborně a já si céra užíval. Postupně si kluci crx pokupovali taky,takže jsme byli čtyři v partě v jedné dědině
Byly to skvělé roky!
Bohužel po pár letech jsme je postupně všichni rozbili a já ho rozprodal na díly...jenže mi začalo být po crx smutno. Netrvalo dlouho a jel jsem si pro druhé do Výškova,ale v polorozebraném stavu. To se psal rok 2005. Byl to shodou okolností opět před face v origo elektrice,bílé barvy. Dal jsem za něj 42 tisíc
Hondice neměla skla,kapotu,nárazníky,světla,šíbr a vnitřek byl vymontovaný i s palubkou. Vzal jsem si přilbu,všechny díly naskládal dovnitř,namontoval zadní světla a hurá 100km po dálnici domů
Jela jak z praku i na 16" alu. Na dálnici si mně natáčeli nějací Poláci v osobáku
Doma jsem zjistil,že je bouchnutá na levý předek,takže jsem ji rozebral do šroubku a kastli dal do sběru...Zůstaly papíry,ale byl jsem rozhodnutý,že na crx už prdím.
Jenomže pak mně švagr upozornil na "to samé auto" poblíž jeho bydliště,které stojí už dlouho na předzahrádce. Nakonec jsme tam jeli mrknout a světe div se,opravdu to bylo crx a opět před face v elektrice
Mělo jen fouklé těsnění pod hlavou,protože jezdil s děravým chladičem. A dokonce na něm byly zadní před face americké světla! Okamžitě jsem ji za 20tisíc odkoupil,hodil do ní skvělý motor z bílé a dal se do renovace. Proběhl větší tuning,ale nestihl jsem žádný tuning sraz,protože jsme se s přítelkyní rozhodli,že pojedeme na zkušenou do UK. Takže jsem s čerstvě udělaným cérem stihl akorát tak rozvést svatební koláče a v roce 2007 jsem ho prodal do Karviné. Za měsíc po prodeji ho synek opřel o sloup,ale ještě ho polátal a asi prodal. Naposled jsem ho viděl před pár lety na tuning bazaru na prodej na díly. Mělo znovu bouchnutý předek.
A nastalo temné období bez CRX...
Na jaře 2013 bylo třeba koupit ještě jedno auto. A nějak v tom čase jsem se jednou prostě jen tak vracel do pakárny (místo,kde jsem s rodinkou bydlel...) a málem mi upadla čelist!! Kousek od baráku stálo šedé crx!!
Musím říct,že ta dědina je totální prdel,kde i ty lišky serou na dávání dobré noci
Poklidil jsem rodinku a utíkal jak malý ogar zpátky,ať ho ještě stihnu. Byl to Beatlecrx. Naběhl jsem tam jak úchyl. Šlo vidět,jak je Jara ze mně trochu nervózní
Div jsem mu tam céro neolizoval
Byl jsem jak ve snu!
No a tak bylo jasné,že si musím koupit opět crx. Hned jsem volal známému,který si kupoval mou nynější fialku od mého kamaráda,se kterým jsme ji kdysi koupili v Příbrami jako jeho druhou crx,protože tu první (ten žlutý kanárek dole na fotce) roztřelil ožralý ve 145km/h o hospodu
Shodou okolností byla naštěstí na prodej,tak jsem ji hned vzal. Později jsem trochu litoval,ale na druhou stranu jsem si zopakoval celou rozborku
Jen manželka si myslela,že ho budu používat denně do práce a ona bude mít trvale k dispozici druhé auto
No a zbytek už znáte
Už v osmé třídě základky jsem každý den míjel autobusem u vrat jednoho servisu nějaké červené autíčko. Úplně mi učaroval ten tvar. Po nějaké době jsem zjistil,že je to Honda,kterou si přitáhl lehce duclou známý a stála ho přes 160 tisíc. Bohudík má v naší obci rodinu

Bylo jasno,tohle auto chci taky! Pak přišlo zjištění názvu tohoto super vozítka. C R X ... No tvl!

Přišel učňák a nástavbové studium. A známý furt dráždil

Pak známého Honda zmizela. Dozvěděl jsem se,že ji utahal a chytla se klika na třetím válci,takže céro polátal a prodal. Čas plynul a já se zaměřil na motorky a pár jiných značek aut,protože cena céra byla pro mně tehdy z říše snů. Jenomže crx mělo být můj osud,takže po pár letech ,když už jsem začal vydělávat a dostal se mi do rukou Německý tuning časopis s cérem,bylo jasno-musím zatnout zuby a našetřit na něj penízky! Prodal jsem tedy vše,co ze mně tahalo prachy a začal jezdit busem,anebo autem rodičů. V té době jsem se rozešel i s přítelkyní,takže měsíční výdaje spadly na minimum

Najednou to bylo tady-jedu si pro céro!! Psal se rok 2001. Byl to černý před face v elektrice,celkem dobrý stav a za 75 tisíc. Fungoval výborně a já si céra užíval. Postupně si kluci crx pokupovali taky,takže jsme byli čtyři v partě v jedné dědině

Bohužel po pár letech jsme je postupně všichni rozbili a já ho rozprodal na díly...jenže mi začalo být po crx smutno. Netrvalo dlouho a jel jsem si pro druhé do Výškova,ale v polorozebraném stavu. To se psal rok 2005. Byl to shodou okolností opět před face v origo elektrice,bílé barvy. Dal jsem za něj 42 tisíc

Jenomže pak mně švagr upozornil na "to samé auto" poblíž jeho bydliště,které stojí už dlouho na předzahrádce. Nakonec jsme tam jeli mrknout a světe div se,opravdu to bylo crx a opět před face v elektrice

A nastalo temné období bez CRX...

Na jaře 2013 bylo třeba koupit ještě jedno auto. A nějak v tom čase jsem se jednou prostě jen tak vracel do pakárny (místo,kde jsem s rodinkou bydlel...) a málem mi upadla čelist!! Kousek od baráku stálo šedé crx!!

No a tak bylo jasné,že si musím koupit opět crx. Hned jsem volal známému,který si kupoval mou nynější fialku od mého kamaráda,se kterým jsme ji kdysi koupili v Příbrami jako jeho druhou crx,protože tu první (ten žlutý kanárek dole na fotce) roztřelil ožralý ve 145km/h o hospodu

Jen manželka si myslela,že ho budu používat denně do práce a ona bude mít trvale k dispozici druhé auto

No a zbytek už znáte

Naposledy upravil(a) Jindřich dne 01 led 2017 10:51, celkem upraveno 2 x.
- Wláďa
- Správce fóra
- Kontaktovat uživatele:
Tyo ty jsi až takovej CRXař, to jsi mě dost překvapil.
Krásně napsaný. Dost jsem se nasmát i mě to trošku dojalo.
Děkuju a jen tak dál.

crx EE8 Vtec B16A1

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
wlada.777@email.cz
773 099 676
Facebook

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
wlada.777@email.cz
773 099 676
Noo musím uznat, že jsem docela čuměl co se to děje
... ale měl jsem z toho vždycky strašnou radost, když se lidi chodili dívat na mojí jebku místo na nové auta
A vlastně od té doby se kamarádíme

... ale měl jsem z toho vždycky strašnou radost, když se lidi chodili dívat na mojí jebku místo na nové auta

A vlastně od té doby se kamarádíme

- Jindřich
- CRX velení
- Kontaktovat uživatele:
nemilé překvápko na lévém prahu
ale trochu jsem to tušil
jde to blbě vidět,ale musím vyřezat zadní úchyty sedačky,protože to tam bylo stokát spravované a strhly se závity
nemáte někdo manžetku na řízení?

ale trochu jsem to tušil

jde to blbě vidět,ale musím vyřezat zadní úchyty sedačky,protože to tam bylo stokát spravované a strhly se závity
nemáte někdo manžetku na řízení?
-
- Miminko
- Kontaktovat uživatele:
Fialové crx-Jindřich
zase se v tom hrabeš? 

- Jindřich
- CRX velení
- Kontaktovat uživatele:
Fialové crx-Jindřich
Jojo,víš jak,kdo si hraje prý nezlobí