EE8 Robo crx
Moderátor: Minor
Robo crx
co to je, naco to je, ako to funguje atd ...
Robo crx
Sú to tieto plôšky a slúžia viac menej na to aby sa lepšie premiešala zmes a to tak že je medzi piestom a tými plochami len malá medzera a zmes sa tlačí smerom k sviečke.

Robo crx
Ale tym padom to neoddiali detonaciu, iba zvysi kompresny pomer nie?
Robo crx
Z toho čo som sa dočítal to pozitívne vplýva aj na predchádzanie detonáciám a samozrejme trochu to zvýši kompresný pomer
Robo crx
No, a kde si to cital? Ide to z teba jak z chlpatej deky. 
Robo crx
Nooo tak 10 stranovú dokumentáciu tu isto nevytvorím
Podstata je to čo som napísal vyššie. Jednoducho som googlil kde sa dalo 
Robo crx
Tak som to dnes na chvíľu prevetral
... Ak sa ten 2liter podarí tak sa na tom budem asi báť voziť... lebo aj v sérií to ide dooosť slušne

Robo crx
mi hovor 
Robo crx
Ďalší malý progress
Vyčistil som blok b20... a prišli zásielky z ameriky, poľska a číny
Z USA prišiel čip s mapou, Poľsko poskytlo PW0 jednotku s paticou pre novú epromku a z číny prišli fitingy na odvetrávanie bloku
Nie som zástanca lakovania bloku tak som šudlil pekne ručne pomocou akučky, predĺženia a malého drôteného kartáča. Pár hodín práce a výsledok je podľa mňa dosť dobrý. Pre porovnanie som odfotil aj starý d13 blok
Je to trošku rozdiel.

Malými krokmi do cieľa

Malými krokmi do cieľa
Robo crx
Pekny blok. To sa s mojim neda ani porovnat 
Robo crx
Tak som zasa strávil pár hodín v garáži .. Urobil som si radosť montážnym stojanom na motor nech to vypadá trochu profesionálnejšie a dnes sa zabrusovali ventily. Prplačka na pekných pár hodín ale myslím že to stálo za to 

Robo crx
Tak som sa konečne dočkal ďalších dielov .. čakalo sa dlho lebo niečo sa objednávalo priamo z Japonska 
Konečne môžem kompletne doskladať celú hlavu a tým sa stavba motora výrazne posunie

Konečne môžem kompletne doskladať celú hlavu a tým sa stavba motora výrazne posunie

Robo crx
Dnes to šlo
.. Pekné počasie tak sa mi ani z garáže nechcelo. Do hlavy mi naskákali nové gufierka Supertech. Chcel som dať origo Honda ale cena vyskočila na ca 50€ a to sa mi zdá prehnané. Nahodil som aj všetky ventily s dvojitými pružinkami a aj celú klaviatúru. Ďalej prerábam centrálny výduch kúrenia tak aby sa do neho dali osadiť budíky na tlak a teplotu oleja a voltmeter.

Robo crx
Motor je už skoro rok v aute a najazdil som cca 4000km bez problémov ( tak nech to tak aj zostane ) Môj telefón sa ale rozhodol že mi zmaže fotky tak som po dokončení nemal čo pridať. Ladil som u Štefana Holakovského (906vti) a z výsledkom som relatívne spokojný
necelých 140kw na kolesách a 190Nm.

- BlueDream
- Miminko

- Kontaktovat uživatele:
EE8 Robo crx
Pekná praca