Sajlem - karoserie

Ukažte ostatním své CRX!

Moderátor: Minor

sajlem
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Re: Sajlem - jakou spojkovou sadu ?

Příspěvekod sajlem » 23 dub 2014 16:43

Fegut píše:Ty čirý k tomu docela sedí, origo by asi nevypadaly tak dobře :).

Já je chtěl v černé ale ,... lepší jak nic, a vypadáají dobře

sajlem
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sajlem » 28 kvě 2014 19:39

Tak , je mi jasné že to nikoho nezajímá ale .... *drinks* *drinks* *pohladit* *jizda* *crx* *dance* , na další dva roky bych měl mít od STK pokoj.

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin666 » 28 kvě 2014 19:46

sajlem píše:Tak , je mi jasné že to nikoho nezajímá ale .... *drinks* *drinks* *pohladit* *jizda* *crx* *dance* , na další dva roky bych měl mít od STK pokoj.

Ftipalku, kazdy crx a kazdy clen je z jedne velke rodiny, takze... abych Ti odpovedel... zajima to vsechny :-)
Benzín náš každodenní dej nám dnes
Posvět se ostrá vačkovko
přid očekávaný výkon z Tebe
a neuveď nás do zadření
ale zbav nás usazení karbonu
neboť Tvůj je olej, klikovka, ojnice, písty
na Věky věků
Ámen

sajlem
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sajlem » 28 kvě 2014 20:16

Martin666 píše:
sajlem píše:Tak , je mi jasné že to nikoho nezajímá ale .... *drinks* *drinks* *pohladit* *jizda* *crx* *dance* , na další dva roky bych měl mít od STK pokoj.

Ftipalku, kazdy crx a kazdy clen je z jedne velke rodiny, takze... abych Ti odpovedel... zajima to vsechny :-)

Já jsem rád že se to zase povedlo , a můžu s tím na silnici , a pokračovat za svým snem, navíc s tebou bych se rád už někdy viděl, ale musíme něco spáchat v týdnu. Jestli jsi už pojízdný .

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin666 » 28 kvě 2014 20:20

sajlem píše:
Martin666 píše:

Já jsem rád že se to zase povedlo , a můžu s tím na silnici , a pokračovat za svým snem, navíc s tebou bych se rád už někdy viděl, ale musíme něco spáchat v týdnu. Jestli jsi už pojízdný .

Kez bych byl pojizdny :-( navic jsem teoreticky stale pryc :-D :-(
Benzín náš každodenní dej nám dnes
Posvět se ostrá vačkovko
přid očekávaný výkon z Tebe
a neuveď nás do zadření
ale zbav nás usazení karbonu
neboť Tvůj je olej, klikovka, ojnice, písty
na Věky věků
Ámen

sajlem
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sajlem » 12 čer 2014 21:42

Vyměním si spojku sám, nebo ... když jsem to nikdy nedělal se na to vykašlat a dát to radši do servisu ? je tam nějaká záludnost ?

Dudla
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Re: Sajlem - výměna spojky

Příspěvekod Dudla » 12 čer 2014 23:12

hele jelikož musiš sundat převodovku a pak ji zase nandat tak se musi nasouvat z5 na hřidel a musi se dat rovně jinak se bude spojka sjiždet nerovnoměrně nevim jestli to řikam dobře ale bylo mi to takhle řečeno :-) takže pokud nejsi už zaběhlej v takovejch vecech určitě bych se do toho nehrnul přece jenom to neni už sranda jako vyměnit kola *vytlem* *jizda*
Honda CRX ED9... K20 SWAP...
Honda CRX EE8 VTEC B16A1=110KW

Fegut
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fegut » 12 čer 2014 23:21

Křivě to asi dát nejde, jedině blbě utáhnout přítlačák a to by asi zlobilo, víc by ti řek Skřítek nebo jiný borci. Já jí sám měnil 2x a jednou pohoda, podruhý odešla, ale asi už stářím, ale vždy na vyndaným motoru, takže pohodovej přístup kdy si v klidu z boku nandal převodovku, lehce zakroutil aby zapadla hřídel do lamely a utáhnout k motoru.

Stean
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Stean » 13 čer 2014 07:52

Hele, nejlepsi je si vyrobit mrkev (trn), aby jsi posadil lamelu presne do roviny, pokud by se ti to nepodarilo, tak je dost velka moznost ze se znici, nebo se bude rychle opotrebovavat, jinak s tim neni zadny problem, jde to v pohode, akorad dej pozor, na nektery motory se pouzivaly hvezdicky, tak na to mit odpovidajici nasadu na golu :-)

sajlem
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sajlem » 13 čer 2014 20:04

Děkuji všem, ... za info, asi se do toho pustíme s J!R! , do toho a ve dvou to musíme v klidu zvládnout

skritek
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skritek » 13 čer 2014 20:29

Stean píše:Hele, nejlepsi je si vyrobit mrkev (trn), aby jsi posadil lamelu presne do roviny, pokud by se ti to nepodarilo, tak je dost velka moznost ze se znici, nebo se bude rychle opotrebovavat, jinak s tim neni zadny problem, jde to v pohode, akorad dej pozor, na nektery motory se pouzivaly hvezdicky, tak na to mit odpovidajici nasadu na golu :-)

Za prve když ji nedas PRESNE na stred nic se nestane jde to jen hur nasadit a když je to hodne vyoseny tak nenasadis převodovku jinak se nic nedeje po prvním seslapnutu spojky se lamela vystredi sama. A zadne hvezdicky tam nejsou jen 12ti hrany sroub s 10kou hlavou tedy staci jakykoliv ockovy klic samozrejmne lepsi je 12ti hrany orisek.
Tel 777 27 35 35

Vy můžete jezdit rychle, Já mužu jezdit všude

a uz i rychle :-)

skritek
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skritek » 13 čer 2014 20:34

Dudla píše:hele jelikož musiš sundat převodovku a pak ji zase nandat tak se musi nasouvat z5 na hřidel a musi se dat rovně jinak se bude spojka sjiždet nerovnoměrně nevim jestli to řikam dobře ale bylo mi to takhle řečeno :-) takže pokud nejsi už zaběhlej v takovejch vecech určitě bych se do toho nehrnul přece jenom to neni už sranda jako vyměnit kola *vytlem* *jizda*

tak rekni tomu kdo ti řekl takovou kravinu ze tomu teda moc nerozumi jak jsem psal o příspěvek vys po prvním seslapnuti spojky se lamela srovna presne jak ma byt takze drobna nepresnost je uuuuplne v pohode ja delam všechny spojky podle oka a ze uz jsem jich prez 200 udelal a všechny jezdili v pohiode
Tel 777 27 35 35

skritek
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skritek » 13 čer 2014 20:39

sajlem píše:Vyměním si spojku sám, nebo ... když jsem to nikdy nedělal se na to vykašlat a dát to radši do servisu ? je tam nějaká záludnost ?

při nasazovani převodovky vždy otáčet pomalu motorem davat převodovku vždy rovnobezne s motorem (aby jsi na hore nemel mensi mezeru nez dole ) a V zadnem pripade nedotahovat převodovku k motoru sroubama VELKOU SILOU. proste v klidu dotahovat jen tak 2 prstickama rovnomerna vlevo v pravo nahore dole jakmile zacne jit sroub ztuha je něco spatne. Pozor si dej aby ti mezi motor a převodovku při utahovani něco nespadlo třeba kabel ci lano na kterem mas zajisteny motor.
Tel 777 27 35 35

Fegut
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fegut » 13 čer 2014 20:51

skritek píše:Za prve když ji nedas PRESNE na stred nic se nestane jde to jen hur nasadit a když je to hodne vyoseny tak nenasadis převodovku jinak se nic nedeje po prvním seslapnutu spojky se lamela vystredi sama. A zadne hvezdicky tam nejsou jen 12ti hrany sroub s 10kou hlavou tedy staci jakykoliv ockovy klic samozrejmne lepsi je 12ti hrany orisek.

Tohle jsem taky chtěl napsat že drobná nerovnost se musí sama srovnat v momentě kdy sešlápneš spojku, ale když by byl ten přítlačák povolenej na jednom až 2 šroubkách, tak by se to sjelo nějak nakřivo ne? Jinak já dostkrát dával převodovku do velkýho traktoru fastrac a tam je to pakec... jsou tam dvoje zoubky a do prvních to padne a do druhejch... jeden točil motorem a druhej hejbal s převodovkou dokud to tam neskočilo aspon na první zuby a pak jak píše skřítek, opatrně chytit na šrouby a jak to nejde skoro samo je to špatně, musíš to v optimálním případě rukama dorazit a pak už v klidu utáhnout. Na céru s motorem venku to byla otázka max 30 sec nasadit a pak už v klidu dotáhnout.

Stean
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Stean » 14 čer 2014 07:53

Oka :-D sorry za spatne info, jinak skritku mam to mozna nekde vyfocene, ja tam napriklad mel hvezdicky, na pritlacaku nemam jedinej 12ti hran

skritek
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skritek » 14 čer 2014 10:43

Stean píše:Oka :-D sorry za spatne info, jinak skritku mam to mozna nekde vyfocene, ja tam napriklad mel hvezdicky, na pritlacaku nemam jedinej 12ti hran

ANO ORIGO na všech CRXech jsou 12ti hraný srouby které logicky vypadaji jako hvězdička :D
Tel 777 27 35 35

Fegut
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fegut » 14 čer 2014 12:55

No já taky tenkrát myslel že jsem v .... říkám čím to povolím a pak jsem vzal očkovej klíč a hele :). Naštěstí měl náhradní motor i stejnej setrvák, tak o práci mín, podruhý jsem měnil i se setrvákem. Takže než budeš kupovat spojku si změř lamelu, bud 200mm nebo 212mm a pro jistotu i zuby 20 zubů by měla bejt 212, ale u mě byl nějakej paskvil 20 zubů a 200mm...

James
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod James » 15 čer 2014 12:32

a pokud budes nechavat puvodni pritlacak, kterej uz je ojetej, tak je dobry si udelat rysku a pridelat ho po vymene lamely do puvodni polohy :)

Fegut
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fegut » 15 čer 2014 13:37

Mám pocit, že přítlačák jde dát jenom na jedno místo, když otočíš nesedí díry, ale jistej si nejsem.

skritek
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skritek » 15 čer 2014 13:47

James píše:a pokud budes nechavat puvodni pritlacak, kterej uz je ojetej, tak je dobry si udelat rysku a pridelat ho po vymene lamely do puvodni polohy :)

proc rysku vzdyt otocit nejde. Chlapy sorry ale vy vždy nekde něco prectete nebo slyšíte a pak.........
Tel 777 27 35 35

Zpět na „Vaše CRX / Your CRX“