EE8 - modrá - zakletá princezna:-)

Ukažte ostatním své CRX!

Moderátor: Minor

Perjen
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Re: Redy a zakletá EE8 princezna:-)

Příspěvekod Perjen » 15 kvě 2011 22:05

Tak tak s olejem souhlas jedine kvalitu a u VTECu menit jak to jen jde :) ...jinak kdyz ti treba za jizdy vypadne poloosa z prevodovky tak ti nebude zabirat ani druhe kolo..
Budes rozsirovat lemy na aute? Nemyslim vytahovackou ale navarovat o neco vetsi?
A ohledne mechaniky menil si cela ramena?stejne tak tycku stabilizatoru? Ja uz vidim jak se s mym dvouletym stojakem rozjedu a budu moct vse menit :)
Obrázek
THE VALUE OF LIFE CAN BE MEASURED BY HOW MANY TIMES YOUR SOUL HAS BEEN DEEPLY STIRRED.
Soichiro Honda

exxsodus
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod exxsodus » 15 kvě 2011 22:21

Perjen píše:Tak tak s olejem souhlas jedine kvalitu a u VTECu menit jak to jen jde :) ...jinak kdyz ti treba za jizdy vypadne poloosa z prevodovky tak ti nebude zabirat ani druhe kolo..
Budes rozsirovat lemy na aute? Nemyslim vytahovackou ale navarovat o neco vetsi?
A ohledne mechaniky menil si cela ramena?stejne tak tycku stabilizatoru? Ja uz vidim jak se s mym dvouletym stojakem rozjedu a budu moct vse menit :)

jj, jak to dlouho stoji tak potom odchazi jedno po druhem

Redy
Šéfík!:)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 15 kvě 2011 23:26

no těch 6tis tak za rok najezdim, tak plánuju jako vždy měnit jednou ročně :) a příště tedy něco jiného...motul turbo teda lepší jo? nějakej odkaz na přehledy olejů z nějakých testů? jinak budu navařovat origo tvar *fin* jinak dnes se začalo, takže jsem zatím ve fázi sundavání...se stechim jsme se prali s čepy řízení...a tyčku stabíku tam vůbec nemám :D to už se tu řešilo...ale už mám jak ee8 ramena tak stabík ;)

PAKO
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod PAKO » 16 kvě 2011 08:31

Redy píše:no právě že jsme jen sundali kotouče a čepy řízení a pak jsme si všimli že když chceme zaseknout točení kol zařazením rychlosti, nic se neděje a kola se točí dál...bez nastartovaného motoru...což mi přijde divný protože se v kopci vždy zařazuje rychlost aby se právě kola netočila jako taková pojistka kdyby selhala ručka přeci ne? ale převodovka normálně funguje...
jinak výpušták mám ožvejkanej takže se bude muset asi udělat novej "chyt" :D a pořádná chlapská páka :D
tak origo olej od hondy by měl být ok ne? :) a castrol 10W40 by se měl princezně líbit ne? nebo co tankují vtecaři? :)
jinak ještě jsem nevyvařoval, zatím jsem se pustil do mechanických částí aby fungovaly brzdy jak mají, vyměnit oleje, asi udělám kulisu pak přeřazování je děs a tak...princezna je schovaná v garáži takže se už rez zvětšovat nebude...vyvařování vidím kolem prázdnin :)

smích...že ty jsis uplatil autoškolu,bo diferenciál je jedna ze základních otázek v technice... *vytlem*

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin666 » 16 kvě 2011 08:37

PAKO píše:
Redy píše:no právě že jsme jen sundali kotouče a čepy řízení a pak jsme si všimli že když chceme zaseknout točení kol zařazením rychlosti, nic se neděje a kola se točí dál...bez nastartovaného motoru...což mi přijde divný protože se v kopci vždy zařazuje rychlost aby se právě kola netočila jako taková pojistka kdyby selhala ručka přeci ne? ale převodovka normálně funguje...
jinak výpušták mám ožvejkanej takže se bude muset asi udělat novej "chyt" :D a pořádná chlapská páka :D
tak origo olej od hondy by měl být ok ne? :) a castrol 10W40 by se měl princezně líbit ne? nebo co tankují vtecaři? :)
jinak ještě jsem nevyvařoval, zatím jsem se pustil do mechanických částí aby fungovaly brzdy jak mají, vyměnit oleje, asi udělám kulisu pak přeřazování je děs a tak...princezna je schovaná v garáži takže se už rez zvětšovat nebude...vyvařování vidím kolem prázdnin :)

smích...že ty jsis uplatil autoškolu,bo diferenciál je jedna ze základních otázek v technice... *vytlem*

*vytlem* *vytlem* *vytlem* Sorry Redy :-D ale bylo to od Pako ftipně napsané :-D
Benzín náš každodenní dej nám dnes
Posvět se ostrá vačkovko
přid očekávaný výkon z Tebe
a neuveď nás do zadření
ale zbav nás usazení karbonu
neboť Tvůj je olej, klikovka, ojnice, písty
na Věky věků
Ámen

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 16 kvě 2011 10:41

no tak tenhle fór byl ještě lepší...mě osobně teda v autoškole naučili pramálo a až bude kvalita výuky (neplatí jen o autoškole) na pořádné úrovni, tak se tu můžete smát...osobně mám hlavně trochu strach že autoškolu může opravdu udělat skoro každej a pak to tak na silnicích taky vypadá ;)

chosse.j
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chosse.j » 16 kvě 2011 10:55

nj, já dělal autoškolu ještě když byklo možných víc správných odpovědí atd.. teď to mají jednodušší a stejně to spousta lidí neudělá..

PAKO
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod PAKO » 16 kvě 2011 21:43

s odpuštěním diferenciál byl ve výuce (nevím jestli ještě je) v 2ročníku učňáku , 2 ročníku střední školy a to ve fyzice. Jak na tom byl gympl či rodinná škola netuším. Bez difu by člověk musel mít volant z tatry 111 a stejně by se s tím rval...navrch by lítali poloosy ven jak vzteklí *dash* . Beru že žádný z učených z nebe nespadl(já spadl jen z třešně) . Jen pro představu náprava v zatáčce= každé kolo opisuje jinak velkou kružnici=každé kolo má jinak dlouhou dráhu=každé kolo se otáčí jiným počtem otáček=diferenciál funguje,nebude li tam =jedno kolo musí po povrchu prokluzovat= namáhané poloosy diferenciál klouby uložení náprav atd

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 22 kvě 2011 17:26

takže, mám tu menší větší oříšek...měl by někdo nějakou fintičku na vyšroubování šroubu (32") který drží poloosu? uhnul jsem takový ten zobáček ven a se stechim jsme na ráčně lítali oba dva stokilový pořízci...ani se to nehlo...samozřejmě promazáno nějakým uvolňovačem...a za druhé...povolení čepu řízení z té tyčky...opět žádný výsledek...mám pocit že na tomhle autě jsou šrouby tak zareznutý že by s nima nehnul ani herkules...už jsem z toho nešťastnej...potřebuju jezdit a tohle mi sere...

Perjen
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Perjen » 22 kvě 2011 21:32

Na poloosy pomůže dlouhá tyč,ale bál bych se o ráčnu,spíš navař ořecha :) ...a tyčka řízení myslíš štel matku na sbíhavost ? :)
Obrázek
THE VALUE OF LIFE CAN BE MEASURED BY HOW MANY TIMES YOUR SOUL HAS BEEN DEEPLY STIRRED.
Soichiro Honda

Repi
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Repi » 22 kvě 2011 21:48

zajeď si do pneuservisu ať ti to naklepou tím pneumatickým utahovákem, mě pomohlo až tady to a to sem to aji nahříval autogenem

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 22 kvě 2011 21:55

asi mi nic jinýho nezbyde, ale bude to docela o hubu protože když jsem se snažil sundat čep řízení tak se mi ulomil závit (modrá šipka) takže ho tam asi jen nasadím a budu doufat že na těch pár metrů nevypadne...no a u toho čepu řízení mi to nejde vyšroubovat ze závitu (červená šipka) kde mi nepomůže ani pneumatickej utahovák...
Přílohy
cep rizeni 5833.JPG
cep rizeni 5833.JPG (11.1 KiB) Zobrazeno 2631 x

J!R!
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod J!R! » 23 kvě 2011 06:41

Repi píše:zajeď si do pneuservisu ať ti to naklepou tím pneumatickým utahovákem, mě pomohlo až tady to a to sem to aji nahříval autogenem

To je dobra moznost,pak dotahnout jen svoji golou,abys to zvladl pozdeji povolit...ale urco nenahrivat!!!Jinak si kup i lozisko...
Ale existuje vetsi gola a se spravnou pakou to neni problem.Anebo se da vytvorit z trhaku:mit ten trhak 32,do nej navarit orech 32,pote nasadit na matku,do ctyrhranu vlozit prodlouzeni(ktery bude v ose s poloosou),jeho druhy konec udrzet v rovine pomoci heveru(aby nehrozilo vyosoeni a strzeni hrany matky) no a slapnout na druhy konec trhaku,ktery taky muze byt nejak upraven pro trubku ci lepsi stoupnuti...
Radsi vyrobit toto,nez riskovat s nezajistenym cepem!!!A nezustal tam ani kousek zavitu?Zeby se to vypodlozilo,aby to drzelo aspon na zacatku?Mnooo a ohledne te druhe casti na tyci rizeni.....tu bych zkusil nahrivat,pripadne doufat ze je to na prave strane a sundat to primo s axialnim tahle a pote si s tim hrat ve sveraku s flexou-opatrne podelne rezat....Koukam ze te vsude potkava to nejhorsi co muze *cry*

Repi
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Repi » 23 kvě 2011 07:09

já bych zase tu tyčku řízení koupil novou a vubec neřešil že to nejde rozdělat.. koupil nový tyčky a čepy řízení, vyměnil je a hurá do servisu povolit poloosy

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 23 kvě 2011 15:28

je to tato spojovačka řízení? http://eshop.autobenex.cz/cz/sortiment/ ... t=4230.1.0 koukám že na druhém konci se to taky šroubuje...hm tak už vidím že to ani tam nepůjde vyšroubovat a za chvilku koupim celé auto znovu :D je to bič no, člověk by věci co nemusí měnit napočítal na prstech jedný ruky *oprava*

jazzik
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jazzik » 23 kvě 2011 16:19

Redy píše:je to tato spojovačka řízení? http://eshop.autobenex.cz/cz/sortiment/ ... t=4230.1.0 koukám že na druhém konci se to taky šroubuje...hm tak už vidím že to ani tam nepůjde vyšroubovat a za chvilku koupim celé auto znovu :D je to bič no, člověk by věci co nemusí měnit napočítal na prstech jedný ruky *oprava*

vcera sem s tim po dlouhej dobe taky trochu radil ... mas tycku rizeni (v tvem odkaze spojovacka rizeni) ta ma vnitrni cep,ktery sroubujes do hrebenu rizeni (povolit to jde snadno,akorat musis odklepat pojistnou podlozku - tu uvidis - na hreben nasadist 22klic,na sundani tycky z rizeni potrebujes 17klic) pak staci trochu zabrat a mas sundano....co se tyce rozebrani cepu rizeni z tycky rizeni - to uz bejva horsi,nekdy clovek musi sahnout opravdu po autogenu... jinak ta matka je nasroubovana na tycce a je to na zajisteni cepu,takze napred doporucuji povolit matku na tycce .. a pak cep z tycky ... takhle mi to dycky slo
Jazzik

exxsodus
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod exxsodus » 23 kvě 2011 18:19

Redy píše:je to tato spojovačka řízení? http://eshop.autobenex.cz/cz/sortiment/ ... t=4230.1.0 koukám že na druhém konci se to taky šroubuje...hm tak už vidím že to ani tam nepůjde vyšroubovat a za chvilku koupim celé auto znovu :D je to bič no, člověk by věci co nemusí měnit napočítal na prstech jedný ruky *oprava*

a cos cekal? myslels, ze to bude jak funglovka? *vytlem*

stechi
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stechi » 23 kvě 2011 19:09

exxsodus píše:

to nikdo neříká ale věř že když vemu ráčnu a stoupnu si na ni nebo dokonce zacnu skakat na ty račně a stim šroubem to nic neuděla tak nevim... me auto stalo rok a pul a vsechno sem povolil jednoduše ... a opravdu tohle auto stalo moc dlouho..

Repi
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Repi » 23 kvě 2011 19:15

stechi píše:
exxsodus píše:

to nikdo neříká ale věř že když vemu ráčnu a stoupnu si na ni nebo dokonce zacnu skakat na ty račně a stim šroubem to nic neuděla tak nevim... me auto stalo rok a pul a vsechno sem povolil jednoduše ... a opravdu tohle auto stalo moc dlouho..

to že nepovolíš nějakej šroub/matku přece není tím že to auto dlouho stálo ale tím že na to auto nikdo 20let nešáhl :D u starýho auta uplně normální věc že u každýho druhýho šroubu skáču na ráčně nebo do mi mlátím kladivem

Perjen
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Perjen » 23 kvě 2011 19:34

Jeee...vem proste tak metrovou tyc dej na racnu a povolis i lepeny srouby a to musi jit :P :P
Obrázek
Soichiro Honda

Zpět na „Vaše CRX / Your CRX“