EE8 - modrá - zakletá princezna:-)

Ukažte ostatním své CRX!

Moderátor: Minor

exxsodus
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Re: Redy a zakletá EE8 princezna:-)

Příspěvekod exxsodus » 26 dub 2011 11:28

Redy píše:vypouštěcí půjde, ale napouštěcí je v háji, bude se muset povolit pořádnejma sikovkama, byl úplně ožvejklej
download/file.php?id=3732&mode=view/1.jpg
mimochodem věděl by někdo kde koupit novej?
jinak je to sníženo, ale co tam je bůh suď...

na fotce vidim vypousteci a kontrolni sroub.. napousteci je pod starterem, tak nevim co tu resis :lol:

Redy
Šéfík!:)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 26 dub 2011 11:38

cože? :D to je snad jedno a to samý ne? nalejvám a když začne vytékat mám kontrolu že mám plno...na co bych měl ještě jakýsi kontrolní? :)

Minor
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Minor » 26 dub 2011 12:05

Žádný kontrolní šroub tam není.
Minor@honda-club.cz, 737574121, ICQ 225505717

exxsodus
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod exxsodus » 26 dub 2011 12:19

Minor píše:Žádný kontrolní šroub tam není.

na prevodovce jsou 3 srouby.. teda aspon u skrine L3, jestli to ma vtec jine

Cody
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Cody » 26 dub 2011 12:23

Jak píše Redy,napouštěcí je zároven kontrolní,cca 2 litry motorového oleje Honda (Rom)
kontroluje se vytékáním,nebo na omočený malíček.

lazzzik
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lazzzik » 26 dub 2011 12:39

Cody píše:Jak píše Redy,napouštěcí je zároven kontrolní,cca 2 litry motorového oleje Honda (Rom)
kontroluje se vytékáním,nebo na omočený malíček.

přesně tak *fin* ;) a nevíte tedy kde si redy ten šroub může koupit nový?:o)

Minor
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Minor » 26 dub 2011 12:53

exxsodus píše:
Minor píše:Žádný kontrolní šroub tam není.

na prevodovce jsou 3 srouby.. teda aspon u skrine L3, jestli to ma vtec jine

Obrázek z manuálu pro crx dohc nevtec (vtec to má stejně).
Přílohy
výměna oleje převodovka crx DOHC.jpg
Minor@honda-club.cz, 737574121, ICQ 225505717

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 26 dub 2011 12:56

mohli tam ještě napsat nějaký rozměry sakryš :D

J!R!
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod J!R! » 26 dub 2011 14:10

Redy píše:mohli tam ještě napsat nějaký rozměry sakryš :D

Tak to se premeri az bude venku... ;) Ale stejne si trvam na svym....vypustit a pak pres nahon tachometru nalit 2l MTF ..... timto zpusobem jsem "zachranil" jednu prevodovku....

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 26 dub 2011 14:16

když nepůjde povolit tak to tak budu muset udělat, každopádně novej už je skoro na cestě *fin*

J!R!
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod J!R! » 26 dub 2011 14:22

Redy píše:když nepůjde povolit tak to tak budu muset udělat, každopádně novej už je skoro na cestě *fin*

Kolikrat si musim rict ze jsi snad Harry Potter :D fakt kouzelnik :D :)

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 15 kvě 2011 16:41

Ahoj holky a kluci! jsem zakletá princezna a zrovna mě Redy a stechi lochtají na podvozku :lol:
Přílohy
P1100513.jpg

Perjen
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Perjen » 15 kvě 2011 18:56

Pecka ,ta modrá vypadá skvělě *fin* jinak co tam dáváš za olej ? 10W40 Castrol ? *slint*
Obrázek
THE VALUE OF LIFE CAN BE MEASURED BY HOW MANY TIMES YOUR SOUL HAS BEEN DEEPLY STIRRED.
Soichiro Honda

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 15 kvě 2011 19:18

dík *fin* potřebuje tedy novej lak ale tuhle modrou zachovám *fin* tak tak 10W40 Castrol :) olejový filtr origo honda, to samé olej do převodovky, pokud se povede dostat se přes výpušťák :D mimochodem při rozebírání jsme narazili se stechim na zajímavou věc...při zařazené rychlosti se přední kola otáčejí...to by nemělo ne? :shock:

Perjen
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Perjen » 15 kvě 2011 19:52

Já půjdu do kombinace modrá a černá (modrá z Octavie 2 a černá perleť z Octavie 1 :) ) ..
Jinak že se ti protáčejí kola,to máš povolené poloosy,koukám že na foto se válejí kotouče :D Jaký máš problém s výpušťákem (kdysy jsem ho řešil na C4G)?
A jen upozorním bacha na olej do převodovky,jakmile dáš jinou viskozitu,tak ti např při ohřátí půjde stěží řadit,měl jsem s tím problém na své Octaví a koukám že máš navíc VTECa *pohladit* suprový motůrek avšak dost náchylný na moto olej stejně jako VTi :) ....ale nechci tu dělat chytrého,jen co by se mohlo hodit *fin* Jinak vyvařoval jsi princeznu ?
Obrázek
THE VALUE OF LIFE CAN BE MEASURED BY HOW MANY TIMES YOUR SOUL HAS BEEN DEEPLY STIRRED.
Soichiro Honda

Cody
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Cody » 15 kvě 2011 20:32

Pokud je auto zvedlé,natočený motor a otáčejí se kola,je to naprosto normální,dokonce můžeš dát i 5 rychlost aniž by ti to chcíplo.

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 15 kvě 2011 21:02

no právě že jsme jen sundali kotouče a čepy řízení a pak jsme si všimli že když chceme zaseknout točení kol zařazením rychlosti, nic se neděje a kola se točí dál...bez nastartovaného motoru...což mi přijde divný protože se v kopci vždy zařazuje rychlost aby se právě kola netočila jako taková pojistka kdyby selhala ručka přeci ne? ale převodovka normálně funguje...
jinak výpušták mám ožvejkanej takže se bude muset asi udělat novej "chyt" :D a pořádná chlapská páka :D
tak origo olej od hondy by měl být ok ne? :) a castrol 10W40 by se měl princezně líbit ne? nebo co tankují vtecaři? :)
jinak ještě jsem nevyvařoval, zatím jsem se pustil do mechanických částí aby fungovaly brzdy jak mají, vyměnit oleje, asi udělám kulisu pak přeřazování je děs a tak...princezna je schovaná v garáži takže se už rez zvětšovat nebude...vyvařování vidím kolem prázdnin :)

exxsodus
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod exxsodus » 15 kvě 2011 21:09

Redy píše:no právě že jsme jen sundali kotouče a čepy řízení a pak jsme si všimli že když chceme zaseknout točení kol zařazením rychlosti, nic se neděje a kola se točí dál...bez nastartovaného motoru...což mi přijde divný protože se v kopci vždy zařazuje rychlost aby se právě kola netočila jako taková pojistka kdyby selhala ručka přeci ne? ale převodovka normálně funguje...
jinak výpušták mám ožvejkanej takže se bude muset asi udělat novej "chyt" :D a pořádná chlapská páka :D
tak origo olej od hondy by měl být ok ne? :) a castrol 10W40 by se měl princezně líbit ne? nebo co tankují vtecaři? :)
jinak ještě jsem nevyvařoval, zatím jsem se pustil do mechanických částí aby fungovaly brzdy jak mají, vyměnit oleje, asi udělám kulisu pak přeřazování je děs a tak...princezna je schovaná v garáži takže se už rez zvětšovat nebude...vyvařování vidím kolem prázdnin :)

tak poloz jedno kolo na zem a uz se ti to protacet nebude, kdyz mas obe kola zvedle tak se bude druhe kolo tocit do protismeru

Cody
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Cody » 15 kvě 2011 21:13

S tím olejem je to těžké ale v podstatě potřebuješ takový,který ti zaručí viskozitu i po velkém zatížení motoru-ohřátím vtecem- Castrol Magnatec je považován za vynikající olej coby značka,ale do praxe už je to s ním horší-podívej se na srovnávací tabulky.

Já třeba dávám Motul Turbo,ten má vynikající mazací schopnost i po zahřátí,i za studena.

Do převodovky to chce origo motorový olej Honda (Rom)

K olejům do motoru jěště třeba Valvoline,pro starší motory.

J!R!
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod J!R! » 15 kvě 2011 21:15

Redy píše:no právě že jsme jen sundali kotouče a čepy řízení a pak jsme si všimli že když chceme zaseknout točení kol zařazením rychlosti, nic se neděje a kola se točí dál...bez nastartovaného motoru...což mi přijde divný protože se v kopci vždy zařazuje rychlost aby se právě kola netočila jako taková pojistka kdyby selhala ručka přeci ne? ale převodovka normálně funguje...

Musis si zajistit druhou stranu napravy proti otaceni...nejlip nasadit zpet kotouc a ten zapricit treba sroubovakem do chladicich otvoru...Jinak olej samozrejme 10w40 ale Q8,pac si myslim ze je to vicemene jedno,pokud se nedava vylozene nejakej shit.Spis je daleko dulezitejsi ho menit vcas a ja ho menim kolem 6tis km :)

Zpět na „Vaše CRX / Your CRX“