Výfuk

Kecání o ničem a o všem

Moderátor: Minor

Floutek
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Výfuk

Příspěvekod Floutek » 27 srp 2013 16:15

Zdar chlapi,potřeboval bych radu,i když se něco málo tady psalo,o tom jak postavit výfuk,potřeboval bych to popsat nějak zkráceně a polopaticky :D Mám motor D16Z5,a chystám se ted přestavět výfuk,na tom jakej kravál to bude dělat ani nezáleží,spíš by mě zajímalo jak docílit lepšího výkonu.Objednal jsem svody 4-2-1,a uvažuju že bych nechal jen naohýbat nerezovou trubku bez tlumičů a bez katu.Ale radší se zeptám než udělám blbost,jakej bych měl dát průměr nerezový trubky,a jestli je potřeba nějaký tlumič či něco nechávat,nebo jestli bude lepší jen čistá roura ven.díííkes *jizda*

James
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Re: Výfuk

Příspěvekod James » 27 srp 2013 17:48

No podle mě bys tam měl ty tlumiče mít, protože motor potřebuje taky určitej odpor. Si myslím, že když bys dal čistou rouru, tak by ti to moc nejelo a žralo jak kráva :D

Wláďa
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Wláďa » 27 srp 2013 18:01

Ono je právě nejhorší že každej ti řekne něco jinýho páč každej má svuj názor a zkušenosti ale co ti řekne zaručeně každej tak že protitlaky u atmosferyckejch motorů jsou důležitý, takže nedávat tlumič je blbost. Zrovna taky dávám dohromady materiál a informace o stavbě výfuku, budu ho dělat celej nerezovej krom svodů, ty mam 4-1 akorát budu muset předělat přírubu. Katík nebudu dávat vůbec a místo středového tlumiče přijde rezonátor, budu vyrábět i kompletní koncák, průměr trubky bude 63,5 X 2 to by měl být takovej uspokojivej průměr, někdo mi žíkal že klidně i 70 ale to už mi přijde docela přehnaný ale u D16Z5 musí bohatě stačit 60,5 X 2. Já mám teď na B16A1 stejně stavěnej výfuk ale s docela malým průměrem trubek (cca 50mm). Koncák bude příčnej a dutej s rezonátorovou příčnicí, zrovna jsem byl u Sabria tak jsem mu poměřil ten jeho Tanabe. :)
crx EE8 Vtec B16A1
Obrázek
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
wlada.777@email.cz
773 099 676
Facebook

murtin
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod murtin » 27 srp 2013 21:21

mám holou rouru a na konci jen příčák,průměr js zatím neměřil,ale je evidentně větší než origo. svody 4-2-1. zatím js se v tom motoru víc nehrabal,jen js změřil tlaky a dal benz.ventil(kterej byl zaslepenej amatérským"ladičem" :lol: ) motor má teď hlavní zátah 5-7t a evidentně mu vadí omezovač.. :D větší tlak ve výfuku trochu může posunout krouťák do středu otáček,větší díra nahoru.ze zkušeností bych řekl,že primárně záleží na průměru a délce svodů a zbytkem se to dá spíš jen pokazit.subjekt.pocity se mohou dost rozcházet se skutečností.taky záleží jestli jde o zábavu s roztočeným motorem nebo uhlazenou výletní jízdu..

Fegut
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fegut » 27 srp 2013 21:27

Na autě jsem měl taky jenom rouru od origo a9 svodů a na konci šílenej doma dělanej výfuk alá roura od kamen, pak tam šel origo, pak jsem si tam nacpal motorkovej výfuk a rozdíl byl pouze u toho motorkovýho, auto jelo líp. Origo a ten totálně otevřenej byl o dost horší. Najdi si na hc, tam to někdo řešil jak dělá výfuky Doupovec a je to tam popsaný celkem i podrobně. Každopádně si najdi někde kopec a tam jed na trojku, nebo 4ku aspon 300m a pak to zkus s tím novým výfukem a uvidíš sám, jinak dobrý testovat v středních a vyšších otáčkách. Nemusíš ani jezdit na brzdu :D.

Floutek
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Floutek » 27 srp 2013 21:49

Já jsem si říkal,že bych dal 4-2-1 svody,místo středu třeba rezonator,a plně pruchozí tlumič nakonec....řešilo by to něco? *jizda*

Fegut
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fegut » 27 srp 2013 22:28

Dej to tam, najed si někde ten kopec a vyzkoušej před a po. U mě to do středního kopce na půl kilometru byl rozdíl 10km/h a to už je slušný na čtvrtou rychlost, místo 150 bylo 160.

Petk@
Šéfík!:)
Šéfík!:)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petk@ » 27 srp 2013 22:39

Já jsem měl ještě do nedávna na ceru vybouchanej kat k tomu svody 4-2-1 (čína)
středovej díl origo a zadní díl jen koncovej tlumič (napodobenina Invidie )celej výfuk měl orig pruměr 43mm-

Nedávnou jsem vybouchanej katik vyndal použil příruby a navařil rovnou trubku o pruměru konce svodu :-) střed díl jsem nechal stejnej prumer ale místo střed dílu jsem dal rezonátor :-) a rozdíl jsem poznal že jsem měl ze začatku problém řadit bylo to trochu živejší :-) a lítalo mi to do omezovače :-( Takže to asi pomohlo :-) a osboně si myslim že když bych zvetšil prumer celej výfuk tak by to pomohli myslim si že CATBACK 60prumer je pro klasik D motor už moc ale spoustu lidi stim jezdí a nestežuje si tak nevim abych mohl něco psat ;)

Petis
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petis » 29 srp 2013 15:28

Taky nějakou dobu přemýšlím nad výfukovým potrubím a podle toho co jsem se různě dočetl bych asi volil 4-2-1 svody, průchozí trubku místo katu, která by měla na jedné straně průměr svodů a na druhé straně průměr origo středového dílu, takže bych to dělal nejspíš ze zkruženého a následně svařeného plechu, pak origo středový díl s tlumičem a koncák z průchozí naohýbané trubky, která by měla místo tlumiče rezonátor, anebo by byla čistě průchozí bez rezonátoru. Co si o téhle variantě myslíte?

Jindřich
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jindřich » 29 srp 2013 20:55

Já mám svody 4-2-1,bez katu,pak rezonátor,potom origo střed a průchozí koncový tlumič...Řve to jak sv.ňa 8-) a spotřeba město nejde pod 10 litrů při normální jízdě *jizda*
Ale předchozí majitel s tím jezdil hobby vrchy,tak to neřešil *dash*

Wláďa
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Wláďa » 05 zář 2013 23:48

Lidi potřebuju sehnat poslední díl co potřebuju na stavbu výfuku a to je tenkle drátěnej těsnící kroužek s vnitřním průměrem cca 63,5mm. Vim že už ho tu LJay sháněl ale za boha nemůžu nikde nic najít. :cry: A pak se chci ještě zeptat jestli náhodou nevíte o nějakym efektivnějšim zavěšení výfuku než jsou ty gumové silenty, nelíbí se mi jak se na nich ten vejfuk houpe, myslel jsem něco na způsob pneumatických tlumičů.
Přílohy
4b0c4c6ec7a90.jpg
crx EE8 Vtec B16A1
Obrázek
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
wlada.777@email.cz
773 099 676
Facebook

jazzik
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jazzik » 06 zář 2013 08:44

ahoj,to se da koupit i v autokelly...
Jazzik

Jindřich
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jindřich » 06 zář 2013 10:13

...nebo třeba www.aci.cz

Wláďa
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Wláďa » 06 zář 2013 11:30

Jo Kelly mě taky napadlo, zrovna když jsem byl na jejich stránkách tak to vypadlo a psalo že stránka je dočasně nedostupná z důvodu aktualizace dat. :D
crx EE8 Vtec B16A1
Obrázek
wlada.777@email.cz
773 099 676
Facebook

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Swingal » 06 zář 2013 11:32

Pasne vtec stredovy diel na ed?

Wláďa
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Wláďa » 06 zář 2013 11:35

Asi určitě ano. Tam je snad rozdíl jen v tom že ED9 má v kuse katík a EE8 je katík na přírubě, nebo obráceně. Už si to moc nepamatuju ale jinak by pásnout měly.
crx EE8 Vtec B16A1
Obrázek
wlada.777@email.cz
773 099 676
Facebook

Wláďa
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Wláďa » 06 zář 2013 11:44

jazzik píše:ahoj,to se da koupit i v autokelly...

Takže v Autokelly jsem nic takovýho nenašel a v aci.cz je maj ale jen průměry 61 a pak až 66. Nějaký další nápad?
crx EE8 Vtec B16A1
Obrázek
wlada.777@email.cz
773 099 676
Facebook

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Swingal » 06 zář 2013 12:06

Pasne vtec stredovy diel na ed?

jazzik
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jazzik » 06 zář 2013 12:43

Wláďa píše:
jazzik píše:ahoj,to se da koupit i v autokelly...

Takže v Autokelly jsem nic takovýho nenašel a v aci.cz je maj ale jen průměry 61 a pak až 66. Nějaký další nápad?

zavolej si tam,maj je urcite :)
Jazzik

Zpět na „Pokec / Discussion“