izolace kokpitu..

Kecání o ničem a o všem

Moderátor: Minor

chosse.j
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

izolace kokpitu..

Příspěvekod chosse.j » 18 kvě 2011 19:06

Ahoj lidi..
Vzhledem k tomu, že přestavuju svou lásku a hraju si s mnoha myšlenkami na vylepšení a úpravy, napadlo mě i toto. Jak všichni víme, crx jsou dost stará auta (ačkoli to neradi slyšíme) a jejich stavba tomu odpovídá. S bezpečností auta toho asi moc neuděláme, ikdyž chci namontovat výztuhy pod nárazníky, ale alespoň s hlukem a případně teplotou v kabině by se dalo.
Na trhu je spousta firem s izolačními materiály a málokteré materiály jsou vhodné. Ať už jde o hmotnost izolace, flexibilitu, jednoduchost zpracování, nehořlavou vrstvu a v neposlední ředě i cenu. Na různá auta se dají pořídit izolační sety, ale jsou velice drahé a většinou jen na spodek kapoty a motorovou stěnu. Já bych rád, aby všichni slyšeli, co mám pod kapotou, tak na motorový prostor kašlu :) ale trochu mě rozčiluje dost veliký hluk v kabině. Rozhodl jsem se proto odizolovat celý kokpit ať už vůči hluku, což bude ku prospěchu i pro audiosystém, tak v druhé řadě teplotně.
Našel jsem na trhu českou firmu, která se izolacemi zabývá již 20let a takový vhodný materiál mají. Izolují lodě, auta pro běžný provoz, ale i speciály do pouště, užitkové vozy, ale i budovy, bazény sklady atd. Jak už jsem psal, mají vhodný pěnový materiál odpuzující vodu, který je z obou stran opatřen Al vrstvou a případně i pevnostní mřížkou nebo samolepící vrstvou. Materiál je v různých tloušťkách a i přes jeho kvalitu a spousty skvělých doporučení má mnohem nižší cenu než cokoli na trhu. Ikdyž ani tak není zadarmo (8mm silná, bez mřížky a samolepu 139,-Kč za m2).

Dost by mě zajímal Váš názor na můj nápad a na tuto problematiku.

Moc díky
Jirka

HT88
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Re: izolace kokpitu..

Příspěvekod HT88 » 18 kvě 2011 20:00

Funguje to lépe než předchozí izolace? Co všechno tím chceš pokrýt, komplet kastli zevnitř? *crx*
e-mail: crxr@seznam.cz

chosse.j
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chosse.j » 18 kvě 2011 20:34

HT88 píše:Funguje to lépe než předchozí izolace? Co všechno tím chceš pokrýt, komplet kastli zevnitř? *crx*

nevím, co myslíš tím fungováním.. ale zlepšení je sakra znát alespoň lidi s tím byli spokojení (samozřejmě o záleží na tloušťce a tak)..
a ano, celý interier.. pokrýt tím komplet podlahu od zadního čela až po přepážku motoru za palubkou.. dveřezevnitř+ z interieru(také kvůli hudbě) a strop se šíbrem. a ještě nevím, jestli tím polepit tapecy kufru zezadu nebo rovnou lemy zevnitř...
prostě komlet to odizolovat hlavně od hluku..

Perjen
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Perjen » 18 kvě 2011 22:44

Cauky,rad pridam svoji zkusenost.Mam vytlumenou octavii komplet audio folii (sirka 4mm) a kupoval jsem ji tusim cca 170Kc metr cca pred rokem.Jestli chces utlumit hluk pokryj folii vsechny vnitrni plechy dveri,blatniku apod, ale primo na venkovni plechy na vyztuhy nema cenu.A pokud chces aby ti to i dobre hralo tak prelep vsechny dir napr. na plechach dvei a udelej z toho subwoofer s jedinou dirou pro reprak.Vysledek je perfektni akazdy reprak byt i originalni ti bude hrat perfektne.Jen doporucim az to budes delat podlep pak sroubky trochou lepidla,radi se pak vytaceji,ale neprezen to at to nekdy nekdo pak odmontuje :P :P
Obrázek
THE VALUE OF LIFE CAN BE MEASURED BY HOW MANY TIMES YOUR SOUL HAS BEEN DEEPLY STIRRED.
Soichiro Honda

chosse.j
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chosse.j » 18 kvě 2011 22:55

Perjen píše:Cauky,rad pridam svoji zkusenost.Mam vytlumenou octavii komplet audio folii (sirka 4mm) a kupoval jsem ji tusim cca 170Kc metr cca pred rokem.Jestli chces utlumit hluk pokryj folii vsechny vnitrni plechy dveri,blatniku apod, ale primo na venkovni plechy na vyztuhy nema cenu.A pokud chces aby ti to i dobre hralo tak prelep vsechny dir napr. na plechach dvei a udelej z toho subwoofer s jedinou dirou pro reprak.Vysledek je perfektni akazdy reprak byt i originalni ti bude hrat perfektne.Jen doporucim az to budes delat podlep pak sroubky trochou lepidla,radi se pak vytaceji,ale neprezen to at to nekdy nekdo pak odmontuje :P :P

Děkuji, přesně proto tu ten článek je *pohladit* .. myslím, že tohle už napadlo spoustu lidí, ale ještě to nikdo se takhle nepodělil..
jinak hlavně mi jde o rámus z venku od motoru a vozovky.. přeci jen je to papírové auto a je tam vše slyšet! Jinak přesně takhle jsem to chtěl udělat!!! *fin* ;)
a já můžu mít za 139,-Kč 8mm, což je pecka :) jen toho asi bude potřeba celkem dost.

HT88
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod HT88 » 19 kvě 2011 02:41

Nenapsal jsem to, ale myslel jsem tu izolaci od motoru pod palubkou :) . Chybí mi tam, mám jednu rezervní, ale pokud by to bylo lepší *crx*
e-mail: crxr@seznam.cz

chosse.j
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chosse.j » 19 kvě 2011 06:59

HT88 píše:Nenapsal jsem to, ale myslel jsem tu izolaci od motoru pod palubkou :) . Chybí mi tam, mám jednu rezervní, ale pokud by to bylo lepší *crx*

nevím, jestli, budu to dělat tak napodzim, ale minimálně adekvátní to bude.. Borec to dělal v Tatře 613, protože se mu ta původní vata rozpadla a byl s tím moc spokojený. Další to dával na Tranzitu a také sto poměrně dost chválil a jeden si to dal přímo do motorového prostoru na tu mezistěnu do vytuněné škodovky. Jenže oni jedou ve velkém a méně než 10m2 neprodají :-( já když jsem to tak zhruba propočítal na celou kabinu, vyšlo mi asi 12m2.
jinak tady odkaz: http://www.rti.cz/ možná budou mít někde i novější stránku, to nevím..

Perjen
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Perjen » 19 kvě 2011 09:49

Ještě dodám mrkni sem http://www.tophifi.cz/jak-vytlumit-automobil/t-309/ dobrý článek co aspoň trochu pomůže *fin*
Obrázek
THE VALUE OF LIFE CAN BE MEASURED BY HOW MANY TIMES YOUR SOUL HAS BEEN DEEPLY STIRRED.
Soichiro Honda

Zpět na „Pokec / Discussion“