ako na prerábku dialkových svetiel?

Jste v nesnázích, někde je chyba a vy nevíte jak dál? Pište sem...

Moderátor: Minor

pepo crx
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

ako na prerábku dialkových svetiel?

Příspěvekod pepo crx » 12 črc 2010 17:06

ahojte borci *drinks*
mám číre svetlá, dvojparaboly, od sonaru a dialkové sa dosť blbo štelujú, samotné svietia dosť na široko ale moc ďaleko a chýbajú mi ku nim aj zároveň svietiace stretávačky. viem že sa to nejako dá spraviť, aby svietili oboje súčastne tak či by mi vedel niekto poradiť... :roll:
ešte upresním, že sú to síce dvojparaboly s H1, ale výstup na ne som si prerábal sám z H4 origo povodného výstupu, takže viem využiť na túto ďalšiu dorábku buď origo 3 výstupy z H4 alebo 2 + 2 výstupy z H1, akurát neviem ako... :lol:
predom díky za ohlasy a typy *fin*
enjoy VTEC

cybermarty
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Re: ako na prerábku dialkových svetiel?

Příspěvekod cybermarty » 12 črc 2010 18:26

ja bych k tem svetlum natah novy draty s vetsim prurezem aspon 4mm a na strane spolujezdce to prez rele pripojil na baterku a rele ovladal puvodnim vystupem na zarovku. budes potrebovat tri rele, dve silovy a jedno slabsi ktery bude drzet potkavaci svetla pri prepnutych dalkach

pepo crx
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pepo crx » 13 črc 2010 08:54

díky díky, akurát že ako neelektrikárovi mi to moc nehovorí... :(
ale ak by si mi to vedel nakresliť v nejakej schémke tak by som to hádam už pak pochopil... :roll:
kľudne perom na papier, odfotiť a šup sem s fotkou *fin*
a prepáč, viem že som otravný... *help*
enjoy VTEC

skritek
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skritek » 15 črc 2010 22:39

pokud ti to staci takhle
Přílohy
DSC01328.JPG
Tel 777 27 35 35

Vy můžete jezdit rychle, Já mužu jezdit všude

a uz i rychle :-)

skritek
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skritek » 15 črc 2010 22:46

cybermarty píše:ja bych k tem svetlum natah novy draty s vetsim prurezem aspon 4mm a na strane spolujezdce to prez rele pripojil na baterku a rele ovladal puvodnim vystupem na zarovku. budes potrebovat tri rele, dve silovy a jedno slabsi ktery bude drzet potkavaci svetla pri prepnutych dalkach

coze? 4mm drat to tam budes tahat co? ani ty 3 relatka nechapu proc tolik staci 2 na kazdou stranu jedno a mas to jen k nemu prez pojistku dovezt plus z baterky tak 1mm tlustym dratem a je po problemu

ale myslim ze se to da udelat i na packach jednou sem to delal ale uz si nepamatuju jak
Tel 777 27 35 35

pepo crx
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pepo crx » 16 črc 2010 09:40

skritek píše:
cybermarty píše:ja bych k tem svetlum natah novy draty s vetsim prurezem aspon 4mm a na strane spolujezdce to prez rele pripojil na baterku a rele ovladal puvodnim vystupem na zarovku. budes potrebovat tri rele, dve silovy a jedno slabsi ktery bude drzet potkavaci svetla pri prepnutych dalkach

coze? 4mm drat to tam budes tahat co? ani ty 3 relatka nechapu proc tolik staci 2 na kazdou stranu jedno a mas to jen k nemu prez pojistku dovezt plus z baterky tak 1mm tlustym dratem a je po problemu

ale myslim ze se to da udelat i na packach jednou sem to delal ale uz si nepamatuju jak

hmm, myslím že na páčkach by to bolo ideálne, ak si spomenieš daj určo vedieť *fin* aspoň či tam treba pájkovať alebo prepájať nejaké káble alebo aspoň v princípe o čo tam ide... *help*
enjoy VTEC

cybermarty
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cybermarty » 16 črc 2010 22:41

ja sem to mel takhle a pripojil sem to na patici ktera je bliz k baterce. to treti rele dela to ze kdyz pouzivas xenony a blikas svetelnou houkackou tak blikaj jen dalky a xenon v potkavacich to necha bejt
jo a ten 4mm drat je kvuli ubytku napeti, pracujem s 13 volty a proudy co lezou do 50 nebo 100W zarovek nejsou maly a pri odporu tenkyho dratu ti u zarovky budou 2V chybet a to uz sviti docela zlute
Přílohy
Bez názvu 1.jpg

skritek
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skritek » 17 črc 2010 20:34

cybermarty píše:ja sem to mel takhle a pripojil sem to na patici ktera je bliz k baterce. to treti rele dela to ze kdyz pouzivas xenony a blikas svetelnou houkackou tak blikaj jen dalky a xenon v potkavacich to necha bejt
jo a ten 4mm drat je kvuli ubytku napeti, pracujem s 13 volty a proudy co lezou do 50 nebo 100W zarovek nejsou maly a pri odporu tenkyho dratu ti u zarovky budou 2V chybet a to uz sviti docela zlute

no 4 mm drat je k alternatoru ne ke svetlum pri 100W zarovce bere cca 7,5 A takze na 2 mas 15A coz zase neni tolik

pravda ze tvuj system je dobrej pri Xenonech aby neblikali pri svetelny houkacce ale ke slozitosti a memu osobnimu temer nepouzivani svetelne houkacky zbytecny. ja mam radsi kdyz mi nikde nevisi zadne draty mam rad kdyz vsechno vypada jako origo.
Tel 777 27 35 35

cybermarty
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cybermarty » 18 črc 2010 00:46

no každej máme svůj systém ;) ja houkacku obcas pouzivam ... no a ze by mi nekde visely draty :lol: takovej patlal nejsem, na pohled bys nic nepoznal *dance* ... mám rad kdyz veci fungujou a vypadaj tak jak maj :D

pepo crx
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pepo crx » 20 črc 2010 19:59

hoši naozaj ma to mrzí ale v týchto veciach som ľavý takže kým mi to nenakreslíte tak ako to mám v aute tak schéma mi nepomože... :roll:
predkreslil som to teda tak ako to mám a jak budete tak dobrý a spojíte mi to len čiarami tak ako to má byť tak vám budem nesmierne zaviazaný a dám už pokoj :lol:
na xenón sa nechystám, teda 3 relé potrebovať nebudem.. *fin*
fakt tisíceré díky :!:

svetlá.JPG
enjoy VTEC

skritek
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skritek » 20 črc 2010 22:44

clovece jsi odvaznej kdyz to nedokazes z nakresu ktery jsem ti nakreslil predtim
Přílohy
DSC01332.JPG
Tel 777 27 35 35

pepo crx
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pepo crx » 21 črc 2010 17:46

jj, elektrika & relé nebudú moje hobby... :roll:

a možno sem teraz hodím ďalšiu perličku, ale nedalo by sa to zapojiť takto?

pepo svetlá.JPG

tak ako sú naznačené červené a čierne čiary to mám zapojené teraz & nestačilo by to len prepojiť tak ako je to tou modrou, cez diódu (dúfam že správne vnímam aspoň funkciu diódy, že prepúšťa prúd len jedným smerom :lol: )
jak je to blbosť tak už čuším... *dash*
enjoy VTEC

skritek
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skritek » 21 črc 2010 18:02

slo ale ten kabel na dalkova svetla by pak tahl jak dalkovou zarovku tak potkavaci a ta dioda by musela byt min 5 A a to by jela na 100% Takze tak 10A a nejsem si jistej jestli se takova vyrabi a jak bude velka ja kupuju jen 1A. Proto je tam to relatko byt na tvem miste nedelal bych to urcite by bylo jen otazkou kratkeho casu a neco by schorelo minimalne prepinac dalkovych svetel
Tel 777 27 35 35

pepo crx
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pepo crx » 21 črc 2010 18:42

skritek píše:slo ale ten kabel na dalkova svetla by pak tahl jak dalkovou zarovku tak potkavaci a ta dioda by musela byt min 5 A a to by jela na 100% Takze tak 10A a nejsem si jistej jestli se takova vyrabi a jak bude velka ja kupuju jen 1A. Proto je tam to relatko byt na tvem miste nedelal bych to urcite by bylo jen otazkou kratkeho casu a neco by schorelo minimalne prepinac dalkovych svetel

o.k. pane, ešte raz tisíceré díky, nebudem teda nič hrotiť a zapojím to cez to relé viď.tvoja schémka *fin*
akurát mi tam ešte vŕta v hlave 1 vec, vyznačil som to tam červenou, na tom konektore by to mal byť + a na baterku sa má zapojiť ozaj na - ?

DSC01332.JPG

a aký materiál budem teda potrebovať? dioda teda asi 1A a tie relé?
enjoy VTEC

skritek
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skritek » 21 črc 2010 21:42

Voe ten drat co jsi namaloval jsou totiz draty DVA a to plus od svetla a minus od baterky respektive minus od kudkoli. a uorostred je to rele kurna chlape
Přílohy
DSC01332m.JPG
Tel 777 27 35 35

pepo crx
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pepo crx » 22 črc 2010 00:21

dobre dobre, už som ticho :roll: