jake svody na mou crx?
Moderátor: Minor
jake svody na mou crx?
Ahoj lidicky potrebuji radu jake nerezove svody dostanu na muj motor 1.6 dohc 96kw. Cislo na motoru je d16a8.
jedna se mi o to ze vsude ctu ze jsou na d motory a b motory a moc nevim jak na to prijit. Diky moc vsem za radu. 
Re: jake svody na mou crx?
Beckovy motory jsou VTECovy... tzn B16A1, B16A2, B18C4, B18C6..... Ty mas Deckovy motor, coz jaksi uz napovida prave to oznaceni motoru
U svodu je dulezita jejich konstrukce, cili 4-2-1 ci 4-1.To je vetveni, jednotlivych valcu.Svody 4-2-1 maj Beckovy motory(aspon tedy B16A1) a jejich charakteristika je ze v nizsich otackam maj trosku vyssi kroutak, kdezto svody 4-1 jsou zase lepsi pro vyssi vykon pri vysokych otackach.Samozrejme zalezi na spouste dalsich veci:prumer, tvar, pouzity material, ... Ale stejne tak zalezi zda mas jeste dalsi upravy jako sani, zbytek vyfuku atd.Vyfuk jde ruku v ruce se sanim.A urcite si nemysli, ze das svody a ejhle 20koni...
takto to bohuzel nefunguje.A nedavej zbytecne velky prumer svodu, tim si zas jen ublizis.
Dalsia vec, musis hladat Dckove zvody pre crx resp na dvojvackove D16 motory, z jednovacky (SOHC) ti to nebude uplne presne pasovat a museli by sa vyrabat podlozky ...
Diky za radu. Ale jde mi o to jake svody nebo jaky typ teda bude pasovat. Vsude ctu jen deckove nebo beckove a nevim si rady. Mam dve vacky a bylo mi receno ze deckove na to nedam to znamena ze tam dostanu beckove?
hodil by se mi nejaky odkaz. Nechci kupovat neco co pak nebude pasovat na motor.
Béčkové tam dát nemůžeš. Musíš na řadu D a je jedno, jestli je to dohc nebo sohc.
Minor@honda-club.cz, 737574121, whatsapp 776408287
http://www.br_eshop.breker.cz/product.p ... roduct=190
Takze tyhle treba by meli pasovat?
- Martin666
- CRX Guru

- Kontaktovat uživatele:
Georgo píše:http://www.br_eshop.breker.cz/product.php?id_product=190
Tyhle by měli, ale trochu mě zaráží ty dva otvory na lambdu
Benzín náš každodenní dej nám dnes
Posvět se ostrá vačkovko
přid očekávaný výkon z Tebe
a neuveď nás do zadření
ale zbav nás usazení karbonu
neboť Tvůj je olej, klikovka, ojnice, písty
na Věky věků
Ámen
Posvět se ostrá vačkovko
přid očekávaný výkon z Tebe
a neuveď nás do zadření
ale zbav nás usazení karbonu
neboť Tvůj je olej, klikovka, ojnice, písty
na Věky věků
Ámen
jednu mam. Tu horni u motoru. Ale ta druha se da zaslepit.
Jo, ty by ti šly. Horní otvor je pro nevyhřívané lambdy u starších motorů, spodní pro vyhřívané u novějších generací.
Minor píše:Béčkové tam dát nemůžeš. Musíš na řadu D a je jedno, jestli je to dohc nebo sohc.
nemaju DOHC iny sklon? nieco podobne som cital ...
Tak ted uz to zacinam teda nejak chapat. A doufam ze sem tedy obednal spravne. Diky moc vsem za rady.
Jsem přesvědčen, že nemají, ale mohu se mýlit. Napiš prodejci (Brekker = člen Infinity z H-C), aby ti potvrdil, že to na tvůj dohc motor pasuje.
s tim si pisu a ten me prave zamotal. Poslal sem mu foto motoru a rikal ze to nepasuje. Ale ja proste jiny typ nez b nebo dn nemuzu stejne najit. Proto su takovej zmatenej.
Tak jistě existují svody na motory řady A, K, F, H atd. ale podle mě ti to sedět bude. Američani neměli v crxkách dohc motory, proto vyrábějí vše na sohc, nebo to u těch výrobků uvádějí. Ale výfukové svody na sohc a dohc hlavy řady D pasují navzájem. Sací svody ne.
No proste uz je mam stejne obednane tak uvidim az to prijde. Jsou jen dve moznosti, bud a nebo... Jeste jednou diky
ahoj,tyhle UNI svody mam na svym crx,pasovaly jak na SOHC motor tak na DOHC motor (dve vacky u crx),nekdo tu psal,ze nesedi SOHC a DOHC a musi se vyrobit mezikus -u tehle svodu to pada,jelikoz maji velke otvory na blok. Jediny na co sem u DOHC prisel bylo to,ze sis je musel postelovat trochu do strany,protoze na strane od rozvodu to dosedalo na nejaky vystupek na bloku.Kazdopadne stacilo trochu s nima uhnout a dotahnout. Priprav se,ze ti cero bude delat vetsi kraval uz od svodu,protoze ty svody maji tenkou stenu oprotu tem litinovym. Kazdopadne ject to s nima jede,nic tomu nevadi 
Jazzik
Tak dnes po vice jak mesicnim cekani dorazily svody domu. Ihned sem je musel zkusit jestli teda budou pasovat. No a jsou tam.
zvuk super a ani to moc nerve na volnobeh ale hlavni vec je ta ze to konecne neprdi a jede to jak ma. Takze vam vsem co jste mi tu radili velike diky.
Zpět na „Potřebuji poradit :( / Need help“