vacsie brzdy = problem?
Moderátor: Minor
- Igi
- Miminko

- Kontaktovat uživatele:
vacsie brzdy = problem?
zdravim..objednal som si vacsi brzdovy set od vyrobcu willwood [ 12 rotors/4 pistons ]
diskusia pri pive nahodila zaujimavu otazku..bude to zvladat seriovy brzdovy valec a seriovy posilovac brzd?ak nie,tak ako to riesit?
mate niekto skusenosti?poradte prosim
diskusia pri pive nahodila zaujimavu otazku..bude to zvladat seriovy brzdovy valec a seriovy posilovac brzd?ak nie,tak ako to riesit?
mate niekto skusenosti?poradte prosim
- Job!k
- Klouček

- Kontaktovat uživatele:
Re: vacsie brzdy = problem?
hle máš vteca ci obyc??? myslim že willwood zbytečná koupě pokud máš obyč stačilo upgrade za vtecove a pokud ti nebrzdi vtec tak doporučuji xyz http://www.honda-club.cz/forum/viewtopi ... highlight=
Na vtec stačí zohnať predné brzdy 4g prelude 2,2vti a kotúče MG zr160 282mm priemer a 25 mm hrúbka a má oveľa lepší brzdný účinok za veľmi prijateľné peniaze
A ešte to aj celkom dobre vypadá
Alebo ak sa pošťastí tak dvojpiestikové brzdy z legendu a kotúče MG. Všetko plug and play 

- Igi
- Miminko

- Kontaktovat uživatele:
dakujem za reakcie,ale ani jedna mi nedala odpoved na moju otazku :] dufam,ze sa dockam..popripade skusim napisat na mail firme xyz,dakujem vam za dobry tip
sada je uz objednana,stormovat ju neplanujem..nedaleko mna je zavodny okruh a tiez by som na buduci rok rad skusil nejake amaterske podujatia,preto tie brzdy.
power of dreams
sada je uz objednana,stormovat ju neplanujem..nedaleko mna je zavodny okruh a tiez by som na buduci rok rad skusil nejake amaterske podujatia,preto tie brzdy.
power of dreamsRe: vacsie brzdy = problem?
Odpovědět ti neumím, ale větší hlavní válec by to asi chtělo. U tebe je 13/16, můžeš použít 15/16 nebo 16/16, které se dávaly do hond s většími brzdami.
Minor@honda-club.cz, 737574121, whatsapp 776408287
Robo23x píše:Na vtec stačí zohnať predné brzdy 4g prelude 2,2vti a kotúče MG zr160 282mm priemer a 25 mm hrúbka a má oveľa lepší brzdný účinok za veľmi prijateľné peniazeA ešte to aj celkom dobre vypadá
Alebo ak sa pošťastí tak dvojpiestikové brzdy z legendu a kotúče MG. Všetko plug and play
Tvá odpověď řeší otázku peněz .Tohle je vlasně swap brzd co vyjde laciněji než kupovat brzdy za 50 000,-Kč. Je to možnost jak si zvýšit brzdný účinek za meší peníze.
Igi píše:diskusia pri pive nahodila zaujimavu otazku..bude to zvladat seriovy brzdovy valec a seriovy posilovac brzd?ak nie,tak ako to riesit?
Určitě bych se s dotazem obrátil na Danyho http://www.typer.cz/, který má zkušenosti a určitě rád poradí.
Já brzdy řešil zrovna nedávno. Ovšem u mě nastal problém s velikostí kol. Chtěl jsem max. 15 a to z důvodu jízdních vlastností a to se nevešel ani swap, ani brzdy xyz co jsem měl původně v plánu. Proto jsem pro začátek objednal jen lepší kotouče a destičky a uvidím. Sám jsem zvědavej jak se auto bude chovat na patnáctkách , ale co jsem sledoval třeba crx SS Works, tak má zrovna patnáctky.
Tak aby som sa vyjadril aj k otázke prebehol som anglické fórum
http://board.hondacrx.co.uk/phpBB2/ a na 4piestikové wilwoody v predu by mal stačiť sériový 15/16" vtecový valec s posilovačom pretože majú malé piestiky a nepotrebujú taký veľký pohyb kvapaliny. Ale píšu o nevyváženosi bŕzd medzi prednou a zadnou nápravou keďže vzadu asi ostaneš na 242mm. Ak vieš po anglicky tak sa tam zaregistruj je tam podstatne viac odborníkov čo to majú aj reálne odskúšané
A inak k takým brzdám budeš pravdepodobne musieť použiť až 17" elektróny čo sa na crx asi moc nehodí. Ale možno pasnú aj 16tky. Dúfam že som aspoň trochu pomohol 
A inak k takým brzdám budeš pravdepodobne musieť použiť až 17" elektróny čo sa na crx asi moc nehodí. Ale možno pasnú aj 16tky. Dúfam že som aspoň trochu pomohol Re: vacsie brzdy = problem?
Robo23x píše: Dúfam že som aspoň trochu pomohol
To určitě ano.
Dle mého názoru budou takovéto brzdy na crx moc předimenzované a jak jsi psal budou se muset použít i větší kola a ty znehodnotí jízdní vlastnosti. Možná něco jiného je při zvýšení výkonu motoru přenést sílu na silnici. Ale to je z mé strany bohužel pořád jen teorie.
- Igi
- Miminko

- Kontaktovat uživatele:
fiha,uz sa to tu rozbehlo
pani,dakujem vam..presne toto som chcel vediet :]
pre zvedavych info o sete tu:
http://www.wilwood.com/BrakeKits/BrakeK ... &option=DX
pod moje 16stky sa zmestia naisto [ tomason tn1 16x7 et 40 ]
nevyvazenost medzi predkom zadkom skusim casom poriesit podobnym setom,ale to uz nebude willwood,lebo ma na zadok naozaj predrazeny set..
hladim do buducna,rad by som dal spravit swap na k20,ale ako pisem..clovek nikdy nevie co bude zajra
a este raz vam dakujem :] tento web ma najlepsie forum zo vsetkych,co som kedy videl
pre zvedavych info o sete tu:
http://www.wilwood.com/BrakeKits/BrakeK ... &option=DX
pod moje 16stky sa zmestia naisto [ tomason tn1 16x7 et 40 ]
nevyvazenost medzi predkom zadkom skusim casom poriesit podobnym setom,ale to uz nebude willwood,lebo ma na zadok naozaj predrazeny set..
hladim do buducna,rad by som dal spravit swap na k20,ale ako pisem..clovek nikdy nevie co bude zajra
a este raz vam dakujem :] tento web ma najlepsie forum zo vsetkych,co som kedy videl
- Igi
- Miminko

- Kontaktovat uživatele:
Robo23x píše:Tak aby som sa vyjadril aj k otázke prebehol som anglické fórumhttp://board.hondacrx.co.uk/phpBB2/ a na 4piestikové wilwoody v predu by mal stačiť sériový 15/16" vtecový valec s posilovačom pretože majú malé piestiky a nepotrebujú taký veľký pohyb kvapaliny. Ale píšu o nevyváženosi bŕzd medzi prednou a zadnou nápravou keďže vzadu asi ostaneš na 242mm. Ak vieš po anglicky tak sa tam zaregistruj je tam podstatne viac odborníkov čo to majú aj reálne odskúšané
A inak k takým brzdám budeš pravdepodobne musieť použiť až 17" elektróny čo sa na crx asi moc nehodí. Ale možno pasnú aj 16tky. Dúfam že som aspoň trochu pomohol
nevedel by si mi tam mrknut daco ohladom tych zadnych brzd?si mi dal chrobaka do hlavy a vsetko co som nasiel na nete,je len na prednu napravu,dozadu maximalne seriovky...
Na zadnú nápravu dávajú brzdy 262mm z civicu mb6 1,8vti ale neviem či pasujú priamo bez úprav . A brzdy z mg zr160 alebo zs180 260mm pasujú bez úprav ako komplet aj na ručnú brzdu 
takze ked chcem dat vzdy z 1.8 vti alebo prelude tak mi budu pasovat na tehlice co su na crx? akurat riesim tuto otazku. mam uz ko brzdy a rozmyslam co tam dam a ked ide turbo tak uz rovno chcem nieco vacsie
Na ee8 tehlice pasujú praimo prelude 4g 2,2vti brzdy a treba k nim kotúče z mg zr160 a tie sú 282mm ale to je len predok
Na zadnú nápravu to nemám naštudované 
a nebude zadok moc slabo brzdit ked tam necham seriove kotuce?
Zadok aj tak pri brzdení nieje moc podstatný lebo tam crx má malé percento hmotnosti 
tiez pravda. tak ide sa do toho len zohnat este strmane z prelude. to je jedno ci 4g ci 5g?
4g ale len vti lebo dvojliter má menšie brzdy
jaj no este ze si napisal. lebo uz som nieco zohnal ale neviem ci su zo 4g alebo 5g. a jasne ze len z vti. to mi je jasne. a mam neni aj brzdovi valec ci bude stacit?
Ak to máš na ee8 tak stačí 
no podla vsetkeho mam. ale boh vie co s tym porobil ten predomnou. tak radsej si to overim aky tam mam
Zpět na „Potřebuji poradit :( / Need help“