chytá, nechytá, chytá....jak najít chybu ktrá se ,,schovává"

Jste v nesnázích, někde je chyba a vy nevíte jak dál? Pište sem...

Moderátor: Minor

Pepe666
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

chytá, nechytá, chytá....jak najít chybu ktrá se ,,schovává"

Příspěvekod Pepe666 » 10 kvě 2010 13:28

Zdar lidi....
Jsem šťastným majitelem CRX II D16Z5. Občas se mi stane že nechce nastartovat...startér točí, ale nechytá.

Měl jsem problém s rozdělovačem, šlo o to že se rozpaslo ložisko a rozsekalo jedno z čidel. Povedlo se mi senat v čkd úplně stejné ložisko a nasadit ho na hřídel s ,,ozubenými kolečky" v rozdělovači. Nicméně jedno z čidel dostalo zásah a od té doby mi stále při provozu svítí žlutá....ale jede bez chyby.

Zpět k problému:
Zjistil jsem že když nechce naskočit, tak při klíčku v poloze 1 není slyšet benz. čerpadlo.....ha...nejspíš nedodává palivo a proto nechce naskočit....jenže kabeláž i čerpadlo jsou ok.......
Nevím, co si myslíte? Souvisí s tím závada rozdělovače? Nebo se to už někomu z Vás stalo? Kterým směrem bych podle Vás měl zaměřit hledání závady?
Neříkejte že něco nejde, protože se vždycky nejde nějaký blb který to neví a udělá to!!!

Redy
Šéfík!:)
Šéfík!:)
Kontaktovat uživatele:

Re: chytá, nechytá, chytá....jak najít chybu ktrá se ,,schovává"

Příspěvekod Redy » 10 kvě 2010 13:33

Já bych se rozhodně podíval na hlavní relé a přelátoval spoje, klasika která potkala i mě *fin*

Pepe666
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pepe666 » 10 kvě 2010 13:35

Hlavní relé? Myslíš to co zapíná i kontrolky a všechno potřebný ke startu? To je totiž ok, při nevydařeném startu totiž úplně všechno funguje, jen prostě nenaskočí.......
Neříkejte že něco nejde, protože se vždycky nejde nějaký blb který to neví a udělá to!!!

Minor
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Minor » 10 kvě 2010 13:40

Nejčastější příčiny:
pokud nechytá zatepla - hlavní relé - otevřít víčko nádrže a kontrolovat sluchem, jestli zahučí čerpadlo, případně kontrolovat tlak benzínu na palivové liště
to, že ti všechno funguje, jen auto nenastartuje, neznamená, že je hlavní relé v pořádku
pokud je relé v pořádku a startér jen cvaká, případně pohasnou budíky, je někde velký přechodový odpor - na baterce, na vedení ke startéru, ve startéru
špatný může být taky "ořech" na spínačce - vyčistit kontakty
další časté příčiny - rozdělovač - vadná cívka nebo modul - zjistit, jestli dává jiskru
Minor@honda-club.cz, 737574121, ICQ 225505717

Pepe666
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pepe666 » 10 kvě 2010 13:53

Teplo neteplo....přijedu, vrátím filmy v půjčovně.... a už nenaskočí, jednou jsem přišel ráno.....suchá noc.....nenaskočila....vždycky ale tak do pěti minut naskočí,cca 2-5 pokusů.....a pak třeba měsíc vše ok.....
Startér normálně točí, svíčky taky pálí úplně ok, kontakty jsou všude ok zcela jistě, na tohle všechno jsem už koukal než jsem sem napsal ať nejsem za lamu.
Relátko by taky mělo bejt ok,proletoval jsem ho, jak píše Minor (http://www.honda-club.cz/forum/viewtopic.php?p=533).

Pepe666
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pepe666 » 12 kvě 2010 15:26

Nikdo nic? Žádnej tip co by mohlo způsobovat můj problém? Jak jsem psal výše, relé to fakt není.......

Michal Delic
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Michal Delic » 12 kvě 2010 20:12

hm mne sa tiez nieco podobne stalo, ked som zastavil mierne s kopca smerom dolu a vypol motor, nasledne po chvilke startoval motor tocil a nic nechcelo chitit v nadrzi bolo dost paliva tak som sa spustil s kopca a n rovinke chitilo bez problemov tak neviem cim to mohlo byt

Pepe666
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pepe666 » 02 čer 2010 12:19

Tak jsem si bláhově myslel že jsem to opravil. Relé proletoval a proměřil v zapnutém stavu. Vyměnil rozdělovač a tím odstranil jiný problém. Vyměnil olej, svíčky.....tak jsem si říkal áááá paráda konečně je zase vše úplně ok. Nechal jsem jí před domem místo v garáži, přes noc zmokla a ráno už nenaskočila. Rozhodně je slyšet že nejede benz. čarpadlo když zapnu klíček ale relátko je ok tak sakra co to může bejt? Víte někdo prosím? Jsem už na nervy *dash* *dash* *dash*

Pepe666
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pepe666 » 04 čer 2010 11:13

Tak včera se mi povedlo sehnat nové relátko od Cybermartyho, *fin* tímto mu velice děkuji za rychlé jednání, :D dnes ráno jsem na to hned naběhl. Hned jak bylo nové na místě, čerpadlo se rozběhlo...problém odstraněn a chytla prakticky na první ťuknutí......vše ok *dance* . Jedu natankovat, zajedu do práce, vypnu....... vrátím se za 2 minuty a hle.......točí ale nechytá........ :x čerpadlo zase nic....zapnu podruhý, čerpadlo jede, naskočí a hned chcípne....čerpadlo stojí......zapnu potřetí a čerpadlo jede a od té doby zatím ok. Zajímavé je že se nikdy to čerpadlo nevyplo při jízdě. Vždycky jen při startu......tak a teď babo raď...... *help*

Zpět na „Potřebuji poradit :( / Need help“