Co lepsie sedi na ceste...

Jste v nesnázích, někde je chyba a vy nevíte jak dál? Pište sem...

Moderátor: Minor

Janozman
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Co lepsie sedi na ceste...

Příspěvekod Janozman » 05 pro 2012 16:17

Ahojte,, chcel by som vediet ako to vlasne je z tymi podvozkamy medzi crx 2 gen a civic 4 gen,, oni su v podstate dve rovnake auta,,ale chcel by som skusit amaterske preteky, a chcel by som vediet ktore auto ma v tomto ohlade vecsi potencial.. Civic som uz vlastnil dokonca nie jeden v crx som sa neraz vozil ale neviem to porovnat kedze neboli rovnako ladene, crx je urcite krajsia ,,vela som pocul ze lepsie sedi civic kvoli vecsiemu razvoru ale nie som si isty,, je to tazke porovnavat taketo dve uzasne auta.. dakujem za kazdu odpoved..
,,honda power of dreams,,

Minor
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Re: Co lepsie sedi na ceste...

Příspěvekod Minor » 05 pro 2012 16:28

Je to tak, větší rozvor civica přináší lepší ovladatelnost.
Minor@honda-club.cz, 737574121, whatsapp 776408287

James
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod James » 05 pro 2012 16:55

Ja nevim, lip se mi ovlada crx, zda se mi, ze ji mam pevneji v rukach. Civic je oproti crx mekci, takze kdyz s nim projedu diru, tak to tolik necejtim.

Janozman
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Janozman » 05 pro 2012 19:33

Diki panovee,, myslim ze tam neni prilis velki rozdiel,,takze budem vela uvazovat,,a potom to sem dam ako budem stavat srdcovecku.. uz sa tesim ,, *honda* *oprava*

J!R!
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod J!R! » 05 pro 2012 20:40

Tak se Civicek nemam najoto zadny ostry km, ale co jsem tak nastudoval, tak neni az tak zakerny jako CRX.CRX je takova nevypocitava, furt nic, nic a najednou se pretacis a mas co delat, aby se to vychytalo...a ne vzdy se to podari.Kdezto civa upozorni, ze jedes na hrane....

PAKO
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod PAKO » 05 pro 2012 20:44

rozdíl tam je sakra velkej, to ti vysvětlí i tvoje přítelkyně že 20cm je velkej rozdíl...
měkčí tvrdčí cíva versus crx ,potlačíč nastavením podvozku . Ovšem každé auto má svoje,jsou si sice hodně podobné nežli srovnávat jiné generace.
Ale šel bych cestou co ti je blíž. Každej řidič je jinej, někomu se daří utrhnoud dřív cívu někomu crx ,každý máme jinou jízdu na hraně . Mě osobně vyhovuje civic ,pro mne více odpouští,v řízeném smyku se mi lépe vodí .Zadek je více tužší ovšem jakmile se dáš do stavby tak to potřeš konstrukcí klece a rozpěr(ten rozdíl). Bez klece bych nejezdil byť by ti to někde umožnily. crx netahá takovej pytel vzduchu za sebou .Obě tě budou stát na udržbu a opravu stejnej počet peněz. Obě sou netotáčivé což se dá snížit nebo přímo zvrátit nastavením podvozku (zadní nápravou) . Kvalitní repase i jen do serie udělá hodně. CRXka jsou na stejné kilometry více vyběhané kaše i např v tuhosti karoserie protože jízda s nima "svádí" . A´t si vybereš cokoli držím *fin*

ještě doplním reakcí na J!R! v podstatě máš pravdu ,tenhle pocit jsem zažíval ,ale následně pochopil že to je hlavně důsledek Vylítanosti crx kdy většinou se vršek leští a na spodek kašle...leštěnka vyjde na 5 peněz a je to více vidět. A civa jakožto o sociální auto má méně brutálních km za sebou většinou.
Ale jak již jsem psal ,jakmile se dá auto dohromady je to o něčem jiném . To že je jinej bod utrhnutí při rozdílu rozvoru jiného těžiště a bla bla jasné . Jak již jsem psal ,mě osobně se cíva lépe rovná zčehokoliv nežli crx ,Ale má vyježděnost s c4g je vyžší nežli z CRX a protože nejsem profík můj názor je neseriozní. *honda*

J!R!
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod J!R! » 05 pro 2012 21:41

PAKO píše:rozdíl tam je sakra velkej, to ti vysvětlí i tvoje přítelkyně že 20cm je velkej rozdíl...
měkčí tvrdčí cíva versus crx ,potlačíč nastavením podvozku . Ovšem každé auto má svoje,jsou si sice hodně podobné nežli srovnávat jiné generace.
Ale šel bych cestou co ti je blíž. Každej řidič je jinej, někomu se daří utrhnoud dřív cívu někomu crx ,každý máme jinou jízdu na hraně . Mě osobně vyhovuje civic ,pro mne více odpouští,v řízeném smyku se mi lépe vodí .Zadek je více tužší ovšem jakmile se dáš do stavby tak to potřeš konstrukcí klece a rozpěr(ten rozdíl). Bez klece bych nejezdil byť by ti to někde umožnily. crx netahá takovej pytel vzduchu za sebou .Obě tě budou stát na udržbu a opravu stejnej počet peněz. Obě sou netotáčivé což se dá snížit nebo přímo zvrátit nastavením podvozku (zadní nápravou) . Kvalitní repase i jen do serie udělá hodně. CRXka jsou na stejné kilometry více vyběhané kaše i např v tuhosti karoserie protože jízda s nima "svádí" . A´t si vybereš cokoli držím *fin*

ještě doplním reakcí na J!R! v podstatě máš pravdu ,tenhle pocit jsem zažíval ,ale následně pochopil že to je hlavně důsledek Vylítanosti crx kdy většinou se vršek leští a na spodek kašle...leštěnka vyjde na 5 peněz a je to více vidět. A civa jakožto o sociální auto má méně brutálních km za sebou většinou.
Ale jak již jsem psal ,jakmile se dá auto dohromady je to o něčem jiném . To že je jinej bod utrhnutí při rozdílu rozvoru jiného těžiště a bla bla jasné . Jak již jsem psal ,mě osobně se cíva lépe rovná zčehokoliv nežli crx ,Ale má vyježděnost s c4g je vyžší nežli z CRX a protože nejsem profík můj názor je neseriozní. *honda*

Je fakt, ze swap, ikdyz byl precizne udelan, byl kvuli horsimu podvozku(silenty) hur ovladatelny...zkratka 3 nechteny pretoceni 1x se povedlo vyrovnat.... kdezto se soucasnou EE8 ktera ma komplet PU....samozrejme cepy....to je podstatne uspesnejsi.Mozna je to i jinymy tlumici a pruzinamy(tuhost a snizeni) a jiste i vzperamy, ktere swap nemel.

James
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod James » 05 pro 2012 23:34

Nevim, civic mi pripada o dost mekci. Ale ja zas s crx 2G nikdy nejel. Ale vim, co si s jednickou muzu v zatackach dovolit
Naposledy upravil(a) James dne 05 pro 2012 23:56, celkem upraveno 1 x.

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Swingal » 05 pro 2012 23:51

1tku a 2jku CRX podla mna podvozkovo mozme porovnavat len vzdialene (resp. v principoch) obe su nedotacave a potom zrazu dost pretacave, nehovoriac o tom ked brzdis do zakruty vtedy su dost nebezpecne hratky zo zadkom. Ale 1G a 2g maju odlisne podvozky.

A nechcel by si pokracovat s touto?
http://auto.bazos.sk/inzerat/20219447/H ... bbyCar.php
Alebo ta to tak laka do prestavby nejakej hondy?

Janozman
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Janozman » 06 pro 2012 00:07

no ja som si uz s c4g uzil toho hodne,,, a teraz asi padne vyber na crx .dam na tve rady ,,Pako,, ze co mije bliz .. momentalne asi crx ja to skusim teraz s nii...uvidime,,, urcite padnu semislicki rozpery horne dolne zadne predne. kvalitny podvozok s nastaveni tuhosti,, komplet swap brzd,poliuretan, a hodne jineho potem to tady rozpisu,, urcite bude to zaujimave,, i kdyz je pravdou ze civic se bude lip ridit,, je ale tezki hledat zajimavy kousek c4g je ich malo,, ja miel 3 a vsetky su uz prec..

Janozman
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Janozman » 06 pro 2012 00:14

Swingal píše:1tku a 2jku CRX podla mna podvozkovo mozme porovnavat len vzdialene (resp. v principoch) obe su nedotacave a potom zrazu dost pretacave, nehovoriac o tom ked brzdis do zakruty vtedy su dost nebezpecne hratky zo zadkom. Ale 1G a 2g maju odlisne podvozky.

a to je tvoja crx??

Antiamik
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Antiamik » 06 pro 2012 07:48

Tu je video s porovnaním úplne nového Civica 4g a CRX 2g vtec séria s profi japonskými jazdcami.
Myslím že chovanie CRX v zákrutách nepotrebuje komentár :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=KWQwcKd7mkE

PAKO
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod PAKO » 06 pro 2012 09:02

trochu zavádějící video. Jestli chcete porovnávat jízdní vlastnosti na hraně tak Senna a Nakajima |Vám to rádi předvedou .
krásné např je klasické chování cívy kolem 1:45 v zatáčce. Krásně je vidět jak cíva je vyléván ze zatáčky .

J!R!
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod J!R! » 06 pro 2012 09:08

Moc pekny video!Jinak myslim, ze civa vyhral, protoze mel tak trosku vic stesti na startovni pozici a mozna ze i ridic CRX trosku pokazil start.Kazdopadne pak mel smulu na stopu v prvni zatacce......no a pak uz se to predjizdi pomaleji.... ale super :) Kolik koni maj ty Mazdy? opravdu krasny video, diky! *fin*

murtin
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod murtin » 06 pro 2012 10:48

koupil js CRX s podvozkem D2(možno stavit kompr.pružin,výšku,tlumení 30pozic) s totálně rozkopaným nastavením.postupně js zkoušel a je zajímavý,jak se podstatně mění chování auta.nicméně fyzika je jasná.mám cérku pro požitek a závodit s delšíma autama je dost těžký.nemůžu porovnat s civikem,ale tam,kde s jinýma autama zatáčky rychle a lážoplážo,tam je CRX divoký koník a nikdy pořádně nevim,kam hupsne. ALE MÁ TO KOULE.. *dance*

Janozman
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Janozman » 06 pro 2012 13:56

murtin píše:koupil js CRX s podvozkem D2(možno stavit kompr.pružin,výšku,tlumení 30pozic) s totálně rozkopaným nastavením.postupně js zkoušel a je zajímavý,jak se podstatně mění chování auta.nicméně fyzika je jasná.mám cérku pro požitek a závodit s delšíma autama je dost těžký.nemůžu porovnat s civikem,ale tam,kde s jinýma autama zatáčky rychle a lážoplážo,tam je CRX divoký koník a nikdy pořádně nevim,kam hupsne. ALE MÁ TO KOULE.. *dance*

No ja zas poviem ze na civicu som nemal nikdy problem s takimy autamy ako audi ww seaty cokolvek cez rs gti a neviem este co,, proste vzdy na kazdej zakrute som vsetky tieto auta tratil,,,,niesom zaujaty,, *box* ... vazne,, *jizda*

Janozman
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Janozman » 06 pro 2012 13:58

Inak fajne videjka da sa z toho vela pochopit...dakujem *fin*

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Swingal » 06 pro 2012 18:09

Janozman píše:
Swingal píše:1tku a 2jku CRX podla mna podvozkovo mozme porovnavat len vzdialene (resp. v principoch) obe su nedotacave a potom zrazu dost pretacave, nehovoriac o tom ked brzdis do zakruty vtedy su dost nebezpecne hratky zo zadkom. Ale 1G a 2g maju odlisne podvozky.

a to je tvoja crx??

neni moja el je z nasho Hondaclubu, ma uz celkom dlhsiu historiu, autoslalom jazdi uz vyse troch rokov tusim. Vacsinou bezproblemovo. Ked mas zaujem o FB kontakt na majitela viem ti ho dohodit, ked tam napis SZ.

Stean
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Stean » 07 pro 2012 17:54

mám takový dotaz, bylo by možný po rozšíření blatníků zaměnit podvozek? myslím si že by to bylo celkem cajk hodit do celku to nejlepší z obou, byla by zase o něco lepší ovladatelnost :)

J!R!
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod J!R! » 07 pro 2012 18:41

Stean píše:mám takový dotaz, bylo by možný po rozšíření blatníků zaměnit podvozek? myslím si že by to bylo celkem cajk hodit do celku to nejlepší z obou, byla by zase o něco lepší ovladatelnost :)

Zamenit za co?Z c4g?Jsou totozny...z vetsi casti.CRX ma kratsi rozvor, cili vzdalenost od stredu predni napravy po stred zadni.To co popisujes je rozchod a dela se treba podlozkama.Ale ja to nejak neuznavam skrz tezsi hmotu, co se musi tocit.

Zpět na „Potřebuji poradit :( / Need help“