Zadny strmen
Moderátor: Minor
Zadny strmen
Ahojte..mam takyto problem...zacali mi piskat zadne platnicky ...no daval som nove...po skontrolovani som zistil ze mi zadne koleso stale trochu brzdi a tym sa zodreli....prve co ma napadlo bol zaseknuty valcek v strmeni..rozobral som to a bol cely hrdzavy..objednal som novy vyskladal cely strmen a zistil som ze koleso stale brzdy hoci sa valcek uz vracia a vsetko je ok....rozmontoval som rucnu brzdu a zistil som...ze tie dve lanka co sa napajaju na tu "hrazdu" do toho jedneho...tak jedno je viac pritiahnute a tym padom mi to stale brzdilo...Na pohlad tam je jeden srob 10-tka tusim s ktorou sa nastavuje ako silno ma rucna brzda brzdit..no nikde tam neviem najst njeco na stelovanie este tych dvoch samostatnych laniek ktore sa tam spajaju...Neviete njekdo kde sa uvolnuju pripadne povoluju tieto lanka samostatne?....Dufam ze som to dobre vysvetlit a viete o com je rec =)..dakujem
- skritek
- CRXař

- Kontaktovat uživatele:
Re: Zadny strmen
nejde ,nesteluje se . Odpoj lanka zatahni za rucni brzdu a povol jestli se ti lanka hejbou obe volne tak jsou ok a chyba je v brzdici. lanka musi jit opravdu volne to ze ho zatahnes a lanko se pohne je normalni ale vetsinou se pak nevrati a stale to brzdi.
Tel 777 27 35 35
Vy můžete jezdit rychle, Já mužu jezdit všude
a uz i rychle
a uz i rychle
skritek píše:nejde ,nesteluje se . Odpoj lanka zatahni za rucni brzdu a povol jestli se ti lanka hejbou obe volne tak jsou ok a chyba je v brzdici. lanka musi jit opravdu volne to ze ho zatahnes a lanko se pohne je normalni ale vetsinou se pak nevrati a stale to brzdi.
no tie lanka sa hybu podla mna tak ako maju...tam je ten problem..ze ked ja nastelujem ten srob co sa s nim steluje tuhost...tak uz pri tom stelovani vlastne ked to viac dotahujem aby brzdila rucna viac..tak uz pri tom sa to jedno lanko viac natiahne ako druhe...a tym padom uz take natiahnute stale trochu brzdi aj ked je rucna spustena..
ta "hrazdicka" neni rovno ale je zosikma..
no a dnes som prisiel na to..ze jedno lanko je kratsie ako druhe...preto ta hrazdicka je sikmo a nie rovno...je to normalne ze to tak je alebo tam mam nejaku chybu v tom lanku...ide s nim hybat pekne nezasekava sa ani nic podovne...len je prosto kratsie
- skritek
- CRXař

- Kontaktovat uživatele:
muzes mit jedno lanko vytahane. Jinak kdyz vymenis zadni desticky tak musis ten pistek nastelovat tak aby desticky byl co nejbliz kotouci ale slo s kotoucem tocit.pokud pistek zasroubujes moc tak nejde rucni brzdy sestelovat.
Tel 777 27 35 35
a uz i rychle
a uz i rychle
Hele, a když je zatočíš moc, nenastaví se během nějakého času používání správně? Takže pak by už šla ručka seřídit normálně?
Minor@honda-club.cz, 737574121, whatsapp 776408287
- skritek
- CRXař

- Kontaktovat uživatele:
teoreticky pokud to zatocis moc a nezacnes stelovat rucni brzdu na lankach melo by se to nastavit samo ale to jsem jeste nevidel vetsina lidi to udelaslapne na pedal a pak zacne dotahovat lanko cimz zacne pohybovat tim mechanizmen na trmenu takze kidne s nim otoci i o vic jak polovinu jeho drahy a zcela logicky pak rucni brzda nefunguje. NUTNÉ je desticky lehce zajet aby sedeli v kotouci pak zkontrolovat popripade povolit lanka rucni brzdy aby se vratil mechanizmus rucni brzdy do polohy nula, necim (sikovkama) zamacknout pistek dovnitr cca 1mm tak aby kdyz drzis pistek zamacklej vevnitr a zatahnes rucni brzdu (ja to delam 17 za tu matku ) tak se ti sikovky mirne pootevrou (tim jak vyjede pistek) kdyz povolis rucku tak se zase zmacknou.Pak ocistim dosedaci plochu desticek od barvy (ja si vzdy ubrousim ten aretacni kolicek na te desticce ktera je u pistku) a pistek povytocim tak aby byl fakt na tesno ale dokazal jsem zatocit kotoucem rukou (muze to jit i TROSKU!!! hur ) vzdy po vytoceni zkontroluju aby byl zamacklej o ten cca 1mm to je totiz nejdulezitejsi pokud pistek vytocis na tesno ale bez zamacknuti tak ti to fungovat nevude.No a obcas to musim po nejake dobe udelat jeste jednou ale rucni brzda funguje.
Tel 777 27 35 35
a uz i rychle
a uz i rychle
Klici takovej dotaz, zadek mi porad proibrzduje...ne zanedbatelne. Muze to byt jenom neodbornou vymenou brzd, ktera probehla pred 8.000? Zadek je defakto v haji co se tyce desticek 
CRX 1.6 V-tec EE8 . . . . . . . . . . . .

Můžou se ti šprajcovat destičky nebo vázne pístek, na dálku těžko říct.
Minor@honda-club.cz, 737574121, whatsapp 776408287
Zpět na „Potřebuji poradit :( / Need help“