Cvakání motoru
Moderátor: Minor
Cvakání motoru
Čau, mám problém u svoji D16Z5 se cvakáním motoru. Cvakání jde od vrchu motoru, ne od spodu. Při studeném motoru cvaká hodně, po ohřátí už trochu míň. Nechal jsem seřídit ventily, ale pořád cvaká. Oleje je taky dost. Včera jsem byl na STK, byl tam jeden chlápek a řekl mi že by to chtělo vyměninit hydroštěly jinak se mi podpálej ventily. Jsou to ty vahadla (to co je mezi vačkou a ventilem s pružinou)? Pokud ano, tak kolik to stojí? Nebo čím by to mohlo být? Můžou se mi opravdu podpálit ventily i když jsou seřízené? Díky za rady.
Re: Cvakání motoru
Pokud bys tam opravdu chtěl vyměnit hydroštely, bude to stát skutečně balík.
Nejdřív by ti je tam musel totiž někdo dát. Honda používá hydroštely jen u šestiválcového motoru v legendu a možná v nějakých novějších, pro mě nezajímavých modelů.
Nejspíš ti tam cvaká "klaviatura" čili ty vahadla a spol. S tím toho moc nenaděláš, pokud už mají najeto hodně.
Čili - hydroštely v tvém motoru nejsou a při správně seřízené ventilové vůli se ti ventily nepodpálí.
Vyřiď uctivé pozdravení tomu "odborníkovi"
Nejdřív by ti je tam musel totiž někdo dát. Honda používá hydroštely jen u šestiválcového motoru v legendu a možná v nějakých novějších, pro mě nezajímavých modelů.
Nejspíš ti tam cvaká "klaviatura" čili ty vahadla a spol. S tím toho moc nenaděláš, pokud už mají najeto hodně.
Čili - hydroštely v tvém motoru nejsou a při správně seřízené ventilové vůli se ti ventily nepodpálí.
Vyřiď uctivé pozdravení tomu "odborníkovi"
Minor@honda-club.cz, 737574121, whatsapp 776408287
To jsem si zas jednou naběhl
. Nevim co to bylo za "odborníka", jen jsem se chtěl ujistit, aby se tomu motoru nic nestalo. Tak díky
hahaaa,věčné téma hydroštelů
jinak samo dotazu se nesměju, jen se ptejte 
Zpět na „Potřebuji poradit :( / Need help“