Startování

Jste v nesnázích, někde je chyba a vy nevíte jak dál? Pište sem...

Moderátor: Minor

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Startování

Příspěvekod Swingal » 30 dub 2011 21:33

Ahojte,

chcel by som sa poradiť. Studené štarty autu celkom nejdú ale vždy naskočí na prvý pokus. Ale chvílku sa dusí, chcem sa opýtať, čím to môže byť. Našiel som aj video ako sa to chová. Nieje to v lete tragické ale do zimy by som to chcel poriešiť :)

Vďaka za info *fin*

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Re: Startování

Příspěvekod Swingal » 17 říj 2012 23:23

pomaličky sa zasa vraciam k tomu. Prichádza zima a ak to bude jednoduchý problém tak ho poriešim :)

Možnosť je že sa pastorok nevracia na svoje miesto alebo niečo :/

v tomto videu je to ešte celkom v norme, ale určite to nieje štartovanie ako má byť ... roztočí sa štartér a auto začne chytať ale nechytí, dusí sa až potom sa poriadne rozbehnú otáčky ...

http://www.youtube.com/watch?v=MksPqe-tQoQ

Petk@
Šéfík!:)
Šéfík!:)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petk@ » 18 říj 2012 06:36

čau čau příjde mi to normální :-) mě na předchozim céru dělalo že jsem nastartoval vystřelily otáčky a hned padly na 900cca a mělo tendenci chcípnout a furt do kola po dobu cca 2minut než se to trochu ohřálo, akdyž ses chtěl rozjet tak to škubalo jak krá,,,a :-D stim motorem dále jezdim a už to nedělá , co by stim mohlo bejt spojený tak , EACV ventil kterej jsme čistili a taky tam mám jinou Lambda sondu než předtim :-)

Stean
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Stean » 18 říj 2012 09:13

Me to dela taky u studeneho startu eacv vycisten mozna klapka ale vic s tim neudelas, jediny co ti pak zbyva startovat s plynem a rozjizdet se na vissich otackach pak to neskube, po zahrati motoru je to uz ok *fin*

Fegut
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fegut » 18 říj 2012 10:07

Takhle krátce mě to dělá taky a když mě to štve, tak zkus fígl co mě pomáhá, krátce protoč startér než to chytne pust a hned zatoč znova a otáčky vyskočí okamžitě jak maj. Petka tohle cukání dělalo bráchovi a byla to lambda. Já mám ted problém na motoru od Dalpola, kterýmu to startovalo v pohodě, bud jak mu to stálo se zanes eacv (až ho vyčistím uvidíme) a co jsem tam zkoušel původní motor, pak můj uvařenej, tak pořád to samý a že by u všech motorů byl stejně zanesenej eacv se mě nezdá. Spíš jestli nemají nějak vliv ty podtlaky co jsou našroubované u vinka.

Stean
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Stean » 18 říj 2012 10:27

hele ale já mám eacv i klapku vyčištěnou a taky mi to blbě startuje a ani lambdu nemám takže tím to taky neni, když necháš protočit startér a hned to vypneš do první polohy tak alespoň mě se motor stejně nastartuje a musím sešlapnout plyn nerad ten motůrek nechávám dusit, jednou se mi stalo že jsem nepřidal plyn vyhodilo mi to 2000 a vzápětí to spadlo na 500 a dokud sem nepřidal plyn tak se motor neskutečně dusil.

Fegut
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fegut » 18 říj 2012 13:08

musíš zatočit krátce, aby motor nenaskočil :), jak naskočí tak už nechcípám, ale nechám ho rozkuckat.

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin666 » 18 říj 2012 13:31

Kluci, já to dělám tak, že na chvilku otočím, chvilku startuju a ještě, než to naskočí, tak vypnu. Prostě ten motor jen párkrát otočím. Potom to chytne (na druhé startování) prakticky ihned!. Když už mám teplý motor, tak to startuje okamžitě.
Benzín náš každodenní dej nám dnes
Posvět se ostrá vačkovko
přid očekávaný výkon z Tebe
a neuveď nás do zadření
ale zbav nás usazení karbonu
neboť Tvůj je olej, klikovka, ojnice, písty
na Věky věků
Ámen

Fegut
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fegut » 18 říj 2012 13:38

Loiza666 píše:Kluci, já to dělám tak, že na chvilku otočím, chvilku startuju a ještě, než to naskočí, tak vypnu. Prostě ten motor jen párkrát otočím. Potom to chytne (na druhé startování) prakticky ihned!. Když už mám teplý motor, tak to startuje okamžitě.
Přesně tak jsem to psal o kousek vejš :), někdy mě ale ten motor naskočí hned napoprvé bez kuckání a to i když třeba 4 dny stálo auto venku, jinak ho mám perma v garáži.

Stean
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Stean » 18 říj 2012 15:53

mě naskočí hned při prvnim otočení startéru, ale dusí se musim přidat plyn, takže nemohu jednou protočit a pak znovu nastartovat ;)

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Swingal » 18 říj 2012 19:10

teoreticky ...

nemozu to byt motorove silentbloky? lebo ked auto startuje a je v tych strasne nizkych otackach tak skace jak koza (nie moj, hocijaky ked chyta), ci to neni tym :D napadlo ma to ked som pozeral na youtube videa hond ktore startovali :D

Stean
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Stean » 18 říj 2012 19:16

? :D jak by mohly silenty za dušení motoru¨? :D:D

murtin
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod murtin » 18 říj 2012 20:40

jejda já myslel,že ji mám ňák rozštelovanou a ono je to standart :) studenou otočím třeba jen na 1 otáčku a hned startuju na podruhý bez probl.vypadá to,že si ptřebuje "načíst" data na start a pak šlape ok.teplá čapne hned.

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Swingal » 18 říj 2012 21:26

No myslel som tak že motor poskakuje a tým pádom nieje v optimalnej polohe, ze sa tam napr. zalamuju hadice alebo nieco, nedostava potrebne palivo, takisto ako ked stracas vykon zaklonom motora ... ja neviem bol to len tip :D

Martin16
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin16 » 19 říj 2012 08:51

Pánové nechci vám kazit radost ale mě tedy cero chytne na první otočení a nějak nepozoruju že by se to dusilo či škubalo či to dělalo nějaké piškuntálie *box* a přesně tak mi chytala i obě bývalá CRXa. Problém tam zřejmě bude (něco shnilého je ve státě římském :D ) . Spíše mám problémy s teplými starty tam to tendenci se občas přidusit - předpokládám že toto vyřeší řádné vyčistění klapky a zkontrolování rozdělovače a EACV. (špinavé svíce u mě měly za následek že mi vyskočily otáčky při provozu nejdříve na 500 600 a auto se dusilo a potom nepochopitelně držely zničehonic na 1100 a nechtělo se jim dolu :? ). Po výměně jsou zhruba do 1000 max
アクションのないビジョンは白昼夢のようなものです。ビジョンなしのアクションは悪夢です
"Vize bez akce je jako snění za bílého dne. Akce bez vize je noční můrou"

Stean
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Stean » 19 říj 2012 12:10

1000 je stejně dost koukni ještě na hl. relé mohl by tam být někde horší kontakt :) shnilého tam asi nic nebude co by na to mělo vliv :D , chlapy nemáte náhodou sportovní filtr?:D napadá mě jestly nám to nedělá toto, jak má větší propustnost vzduchu tak to má neblahý vliv na starty :D u mě to dělá dokud se motor nezahřeje, takže pokud mám ještě studený motor pod optimum tak zastavim třeba na křižovatce a pokud se rozjíždim na nižší otáčky tak se začne dusit, dneska se mi to stalo když jsem jel na hlavní, jsem se připojoval na přípojáku zařadil jsem dvojku a motor se začal dusit, tak jsem musel počkat než se zas objeví nějaká dirka a rozjížděl jsem se na jednočku :D je to občas celkem sranda *dash* :D

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Swingal » 19 říj 2012 20:18

no pokial myslis to ze si odstranil original box a dal tam nejaky konus alebo hrib alebo nieco tak ti to moze robit v nizsich otackach. Preto ma origo nasavanie rezonator vzduchu kde sa ten vzduch kruti a pomaha v nizsich otackach ;) aspon tak mi bol vysvetleny reoznator. ...

Stean
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Stean » 19 říj 2012 20:22

já když céro kupoval tak tam už airvox nebil a je tam takzvaný sport filtr taková ta levná píčovina, kdyby tam dal pomožku tak by možná udělal líp :D

Autozednik Mambo
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Autozednik Mambo » 19 říj 2012 21:10

Loiza666 píše:Kluci, já to dělám tak, že na chvilku otočím, chvilku startuju a ještě, než to naskočí, tak vypnu. Prostě ten motor jen párkrát otočím. Potom to chytne (na druhé startování) prakticky ihned!. Když už mám teplý motor, tak to startuje okamžitě.

ja jsem to mel napsane na zakazce v servise tady toto, trochu to procistili tu klapku a tak, zakladni nastaveni motoru a startovalo to lepe...

Martin666
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Martin666 » 19 říj 2012 21:49

Autozednik Mambo píše:

ja jsem to mel napsane na zakazce v servise tady toto, trochu to procistili tu klapku a tak, zakladni nastaveni motoru a startovalo to lepe...

Klapku mám vyčištěnou, motor byl na GO a dělalo to úplně stejně ;-) takže tím to asi nebude :-) možná jestli není slabá baterka, nebo cívky v rozdělovači... nebo slabý čerpadlo na benzín... nebo studeňáky na hlavním palivovém relé :-)
Benzín náš každodenní dej nám dnes
Posvět se ostrá vačkovko
přid očekávaný výkon z Tebe
a neuveď nás do zadření
ale zbav nás usazení karbonu
neboť Tvůj je olej, klikovka, ojnice, písty
na Věky věků
Ámen

Zpět na „Potřebuji poradit :( / Need help“