Auto taha do stran
Moderátor: Minor
Auto taha do stran
Ahojte,
mam taky mensi problem, ten problem pretrvava asi uz rok odkedy som kupil auto, doteraz som tomu nevenoval az taku pozornost, ale nakolko idem robit GO podvozku tak sa chcem popytat.
Problem je taky ze ked pridam plyn auto zacne tahat mierne doprava, vyrovnavam to miernym potocenim dolantu dolava, ked preradujem (teda pustim plyn, stlacim spojku) tak auto zacne chciet ist rovno a s vytocenim volantu ma to hodi dolava.
Pri brzdeni je to presne opacne. Proste pod plynom auto ide pod s cim vacsim plynom tym viac vpravo a s cim vacsim brzdenim ide viac vlavo. Na co by som sa mal zamerat? Mozu to robit kolesa? Alebo aspon gumy (maju uz svoj vek). Nepamatam sa ci mi to robilo aj na letnych.
Dik,
S.
mam taky mensi problem, ten problem pretrvava asi uz rok odkedy som kupil auto, doteraz som tomu nevenoval az taku pozornost, ale nakolko idem robit GO podvozku tak sa chcem popytat.
Problem je taky ze ked pridam plyn auto zacne tahat mierne doprava, vyrovnavam to miernym potocenim dolantu dolava, ked preradujem (teda pustim plyn, stlacim spojku) tak auto zacne chciet ist rovno a s vytocenim volantu ma to hodi dolava.
Pri brzdeni je to presne opacne. Proste pod plynom auto ide pod s cim vacsim plynom tym viac vpravo a s cim vacsim brzdenim ide viac vlavo. Na co by som sa mal zamerat? Mozu to robit kolesa? Alebo aspon gumy (maju uz svoj vek). Nepamatam sa ci mi to robilo aj na letnych.
Dik,
S.
- James
- CRX Guru

- Kontaktovat uživatele:
Re: Auto taha do stran
cau, kola by to mozna taky mohly delat, ale ty se spis projevuji chvenim volantu pri urcite rychlosti. Co geometrie? Nechavals ji serizovat? Nebo vule v cepech nemas? Nebrzdi ti vic jedno kolo a nebo nebrzdi porad?
To dělají vůle v silentblocích nebo přímo stržený silenty. Ale který konkrétně, to neumím říct. U tahání doprava to bude nejspíš na motoru, u toho brždění těžko říct.
Minor@honda-club.cz, 737574121, whatsapp 776408287
Seslo se vic problemu....jednak jsou to silentbloky(nedokazu rict ktery, chce to pekne prolezt pajsrem a vyzkouset je vsechny), taky to muzou byt i cepy, zalezi kdy se delali.Na tvrdym podvozku cepy delam cca kolem 10-15tis km.Pak si zajit na geometrii.Problem pri brzdeni je zase ten ze leva strana brzdi vic nez prava, cili na prave strane je pridreny pistek.
Vdaka za rady, silenty su v biednom stave, mam uz nakupeny cely gumovy Hardrace kit pre cele auto. Vzadu je jeden uplne odtrhnuty a v predu melu uz tiez z posledneho. Podla toho co som videl by som uveril aj tomu ze este vobec neboli menene
capy tiez pri prehliadke uz vraveli ze nic moc. V akom stave su brzdy neviem presne povedat, teraz ako tak premyslam tak pri brzdeni to teoreticky moc nerobilo, takze brzdy dajme stranou, aj tak uz mam brzdy zrepasovane ale este nenahodene.
Tak sa zamerajme na to ze pri akceleracii a brzdeni motorom to taha do stran. Este som premyslal ci to nemozu robit poloosy. Neviem presne, niesom mechanik. Podvozok (aspon pruziny) vyzeraju ze toho uz maju celkom dost. Usudzujem ze prava zadna strana sedi inak ako lava zadna (rozdiel asi centimeter).
Inak vdaka za tipy
Tak sa zamerajme na to ze pri akceleracii a brzdeni motorom to taha do stran. Este som premyslal ci to nemozu robit poloosy. Neviem presne, niesom mechanik. Podvozok (aspon pruziny) vyzeraju ze toho uz maju celkom dost. Usudzujem ze prava zadna strana sedi inak ako lava zadna (rozdiel asi centimeter).
Inak vdaka za tipy
- Michal Delic
- Žáček

- Kontaktovat uživatele:
S poloosami to nemá nič spoločné 100% rozhasené silentbloky a určite aj čapy riadenia a skús si skontrolovať aj vôľu v kľboch riadenia to je hneď ped čapom v tej prachovej gume ... gumami by to bolo vtedy ak by neboli pravidelne zjazdené ale na niektorej zo strán viac alebo menej tvoje už asi budú vplyvom tohto čo opisuješ a tiež auto by ti robilo problémy ak by si napríklad len na jednej strane vymenil len jednu pneumatiku za novú a na druhej by si mal zodratú ale to asi tiež nieje tvoj prípad skús si aj pozreť kotúče či už niesu tiež na výmenu alebo aspoň či niesu ohnuté alebo vyhrdzavené ale to sa stane len ak auto stojí dlhšiu dobu a samuzrejme keď to všetko pomeníš tak geometria a nieje ju robiť od veci po každej zime pri tých našich cestách 
Ked uz budes pod autom skontroluj si aj tyc riadeniakonkretne ten kusok kam sa nakruca riadiacy cap na mojej som menil komplet silenty capy spravil brzdy ale este mi tam robi problem ten medzi kus co je natoceny do riadiacej tyce stale sa mi povoli uz som menil aj zaistovacie podlozky lepil som to ale stale sa to po case povoli a vytoci mi volant do strany.
$@J0 píše:Ked uz budes pod autom skontroluj si aj tyc riadeniakonkretne ten kusok kam sa nakruca riadiacy cap na mojej som menil komplet silenty capy spravil brzdy ale este mi tam robi problem ten medzi kus co je natoceny do riadiacej tyce stale sa mi povoli uz som menil aj zaistovacie podlozky lepil som to ale stale sa to po case povoli a vytoci mi volant do strany.
Mas namysli axialni tahlo rizeni?Vzdyt cep je zajisten kontra matici a druha strana tusim pres ohnutou podlozku....
Ja si myslim ze to bude tymi capmi a silentami, ono tie silenty vyzerali dost zle, takisto koleso chodio hore dole ked bolo auto zdvihnute, takze tam zacnem, brzdy su uz na vymenenie, platnicky sice nemaju vela najazdene ale kotuce uz su na limitoch, preto uz mam nachystane fungl novy cely brzdovy system ... uz len zohnat niekoho kto mi vymeni silenty, capy atd a nevypyta za to 500€ za robotu 
- Antiamik
- Žáček

- Kontaktovat uživatele:
Swingal píše:... uz len zohnat niekoho kto mi vymeni silenty, capy atd a nevypyta za to 500€ za robotu
Tak vela záleží od toho ako bude spolupracovať s mechanikom auto.
Keď bude s každou matkou problém tak to pojde do peňazí.
Tie brzdy by ti vymenil aj tu pán cez ulicu čo mi robieva auto ak pôjdu povoliť staré strmene a kotúče ako mi nezabudol pripomenúť lebo keď zbadá moju crxku už sa pokrižuje dopredu
Presne to. Ked som sa k tomu dostal tak bolo vidiet ze to uz niekto predomnou nejakym sposobom znasilnil a ta zaistovacia podlozka no bola rozsekana na papierJ!R! píše:$@J0 píše:Ked uz budes pod autom skontroluj si aj tyc riadeniakonkretne ten kusok kam sa nakruca riadiacy cap na mojej som menil komplet silenty capy spravil brzdy ale este mi tam robi problem ten medzi kus co je natoceny do riadiacej tyce stale sa mi povoli uz som menil aj zaistovacie podlozky lepil som to ale stale sa to po case povoli a vytoci mi volant do strany.
Mas namysli axialni tahlo rizeni?Vzdyt cep je zajisten kontra matici a druha strana tusim pres ohnutou podlozku....
Takze, uz sa pomaly odhodlavam kupit nejake diely na podvozok ...
nejde mi len o to tahanie do stran a plavanie po ceste. Chcel by som od vas rady co by som mal vymenit aby som predisiel problemom v buducnosti. Takze zacnem klast otazky
Oplati sa kupovat nastavtelne odklony dozadu a nastavitelne ramena dopredu?
Oplati sa kupit nove homokineticke klby?
Vymenit poloosy?
Chystam sa vymenit capy riadenia aj tycky riadenia, je to spravne?
Do horneho ramena len vymenit cap (rameno bude opieskovane a nastriekane) alebo kupit komplet nove?
Mal by som vymenit aj loziska (zatial celkom funguju, ale pocujem urcite hucanie ked idem okolo 90km/h, nikto si to ani nevsimol okrem mna)
Dozadu sa kupuju len capy? Horny a spodny?
Ked uz to vsetko budem mat, predpokladam ze odporucate zbrusit podvozok a natriet/nastriekat ho nejakou ochranou/farbou.
Este chcem aby mi niekto napisal kto robil podvozok, renovaciu a pod ze co sa hodi vymenit. Vdaka
nejde mi len o to tahanie do stran a plavanie po ceste. Chcel by som od vas rady co by som mal vymenit aby som predisiel problemom v buducnosti. Takze zacnem klast otazky
Vymenit poloosy?
Do horneho ramena len vymenit cap (rameno bude opieskovane a nastriekane) alebo kupit komplet nove?
Mal by som vymenit aj loziska (zatial celkom funguju, ale pocujem urcite hucanie ked idem okolo 90km/h, nikto si to ani nevsimol okrem mna)
Ked uz to vsetko budem mat, predpokladam ze odporucate zbrusit podvozok a natriet/nastriekat ho nejakou ochranou/farbou.
Este chcem aby mi niekto napisal kto robil podvozok, renovaciu a pod ze co sa hodi vymenit. Vdaka
- James
- CRX Guru

- Kontaktovat uživatele:
Swingal píše:Takze, uz sa pomaly odhodlavam kupit nejake diely na podvozok ...
Vymenit poloosy?
záleží, jestli plánuješ komplet repas podvozku a nebo opravu, aby to bylo technicky ok. tak plavání budou tlumiče. Koluby záleží jak máš vylítaný. Pokud jsou ok, tak dát třeba jen pro sichr manžety. Poloosy taky snad nejsou potřeba, pokud nejsou křivý. Čepy nejspíš jo, pokud jsou vymletý, ale tyčky bych asi neměnil, pokud není špatný celý řízení. Rameno záleží jak vypadá, ale pokud je dobrý, tak by snad stačil čep a uložení. Ušetříš tím nějakou tu tisícovku. Jinak nebude na škodu vyměnit silentblokyPokud máš ložisko před smrtí, tak taky nebude špatný dát nový. Vzadu nevím jaký myslíš čepy . Jinak nastříkat podvozek určitě. Ale stejně prej např. klouby z druhovýroby nedosahujou kvalit originálu. Záleží kolik chceš zainvestovat
chystam sa skorej na repas podvozku. Tak ako som to spravil pri brzdach. Takze robim si pomaly zoznam co treba kupit.
Silentbloky (mam)
manzety na na homokineticke klby
manzety na poloosy
capy - horny a dolny
silentbloky na stabilizatory
o tlmicoch a pruzinach tiez este porozmyslam, chcel by som nejake štelováky ale uvidím podla financii, urcite vsak chcem nejake jazdene. To asi zozeniem z CRXuk fora, tam ich podcasom predavaju.
loziska zatial nechavam otvorene, to sa da vymenit aj ked bude podvozok hotovy tak to zatial necham tak
rameno vyzera ze ma len povrchovu hrdzu takze ho nechavam
capy su ake horne a dolne a su len vpredu?
tycky riadenia nechavam otvorene, radsej by som ich vymenil, ale ked vravis ze je to zbytocne. Necitim nejaku extra volu vo volante ale pokial by to pomohlo k presnosti riadenia tak by som ich kupil. Stoji to okolo 20€ co este zvladnem.
ako zistim ze mam v prdeli homokineticke klby?
este nieco niekoho napada co by bolo vhodne? nejake vacsie stabilizatory alebo nieco?
Vdaka 
Silentbloky (mam)
manzety na na homokineticke klby
manzety na poloosy
capy - horny a dolny
silentbloky na stabilizatory
o tlmicoch a pruzinach tiez este porozmyslam, chcel by som nejake štelováky ale uvidím podla financii, urcite vsak chcem nejake jazdene. To asi zozeniem z CRXuk fora, tam ich podcasom predavaju.
loziska zatial nechavam otvorene, to sa da vymenit aj ked bude podvozok hotovy tak to zatial necham tak
rameno vyzera ze ma len povrchovu hrdzu takze ho nechavam
capy su ake horne a dolne a su len vpredu?
tycky riadenia nechavam otvorene, radsej by som ich vymenil, ale ked vravis ze je to zbytocne. Necitim nejaku extra volu vo volante ale pokial by to pomohlo k presnosti riadenia tak by som ich kupil. Stoji to okolo 20€ co este zvladnem.
ako zistim ze mam v prdeli homokineticke klby?
este nieco niekoho napada co by bolo vhodne? nejake vacsie stabilizatory alebo nieco?
mierny up, mozno este niekoho nieco napadne popripade odpovie na moje otazky nakolko sa zatial v podvozku neorientujem 
přesně to samý to dělá mě, všechny čepy a tlumiče jsem vyměnil a dělá to pořád a poslední co zbývá je dát teda úplně nový horní čepy pro jistotu /ty starší jsou ale v dobrém stavu) a právě ty silenty dopředu na ty záklonové tyčky, ty to prej rádi dělají. Tak nezapomen vyměnit i tyhle silenty.
Otazka: Da sa v predu z horneho ramena vytiahnut cap alebo treba kupit komplet nove horne rameno?
Dá v pohode ... treba len zhodiť závlačku a dobre mierená rana na čap ho pekne vyrazí
je dobré mať rameno zhodené a pri nasazdovaní nového čapu do ramena stiahnuť gumovú manžetu a po nalisovaní ju nasadiť späť 
Dá se obojí, čep není těžký vyměnit, ale já jsem se dost pral s tou gumičkou.. a nebo si objednáš celé rameno kde je nový čep a nové silenty.
silenty mam a rameno by som rad len opieskoval, chcem znizit naklady co najviac, pouzit sice kvalitne diely ale ked netreba kupovat rameno tak ho opieskujem vymenim cap, vymenim silenty a dam naspat. Diky chalani, usetrili ste mi zo 100€

Zpět na „Potřebuji poradit :( / Need help“