žere?
Moderátor: Minor
-
- Miminko
- Kontaktovat uživatele:
žere?
tak ako je to s vasimi krásavicami? žeru vam aj olej okrem benzinu?:) ak hej tak kolko? aspon možem porovnat.
- Antiamik
- Žáček
- Kontaktovat uživatele:
Re: žere?
Čaf ja to ani neviem odhadnúť. Jazdím denne ale slušne žiadny
na križovatkách
takže vobec nedolievam, stále je tam rovnako.
Max dolejem nejaké poldeci ktoré zostane vo flaške
(od oleja) kým zasa mením olej.

Max dolejem nejaké poldeci ktoré zostane vo flaške

Já se přidám s pozitivní recenzí
tuhle jsem měnil olej cca po roce a půl a pořád nudně stejná hladinka a všichni okolo mě na Honday dolejvali jak divý
jezdím normálně podle předpisů, tu a tam se neudržím a pořádně jí protáhnu
takže asi klasika každýho normálního slušnýho řidiče
za rok najedu cca 5-8tis. km. 

Moje teda hamá olej podle toho jak moc jí šlapu na krk a jelikož mi to většinou nedá ji neprohnat tak dolévám ale naštěstí jen pár dcl 

Dolievam cca. liter od výmeny po výmenu, teda za 10000 km. Je to normálne, vtec si potiahne svoje
Známy má integru, niekde v origo honďáckom manuáli vyčítal, že pri ostrej jazde si potiahne liter na 1000 km a je to v norme. Jasnačka že ho pak treba zas doliať...

Známy má integru, niekde v origo honďáckom manuáli vyčítal, že pri ostrej jazde si potiahne liter na 1000 km a je to v norme. Jasnačka že ho pak treba zas doliať...

enjoy VTEC
-
- Miminko
- Kontaktovat uživatele:
no tak to mam podobne.asi 800ml na 1000km.ale pripisujem to guferam : ventilov
lebo až tak casto ju zase nepretacam.dufam že na to naskriabem peniaze

Dva a půl litru aleje na 1000km.předtím než jsem to zozebral.Tahle honda žrala nejvíc co jsem kdy měl.Teď už nežere nic.Z 90% to dělají stejně kruhy na pístech.Kolikrát je to spečený tak,že ani nejdou vyndat.Kladivo a šroubovák a vymlátit to na férovku ven.Můžete i nízkorozpočtově-pokud ty kruhy jsou v cajku,tak je jenom rozebrat a vyčistit.Co se týče gufer,tak jsem dospěl k názoru,že když je vyměníš,tak si za rok až dva tam kde jsi byl.Změřit vůle dříků s ventilem a popřípadě vyměnit i ty dříky.Mimochodem se i podstatně sníží chraštění v motoru. 

- Ajsik
- Žáček
- Kontaktovat uživatele:
Kupuju 4L balení oleje Q8, vypustím, doleju na MAX a zbývající množství (0,3-0,5l) mi v pohodě stačí na dolití do další výměny (8-10.000km) 

_________BŮH STVOŘIL ZEMI ...... HONDA STVOŘILA CRX_________
ja se taky přidam moje CRX žere ale neni to nejak strašne nedokážu odhadnout kolik ale určite min než litr oleje na 1000km jinak když jsem se o tom bavil s kamošem cojezdi vrchy s CRX tak rikal že dyž tomu davaš tak že si to veme olej ale neni to vubec zle samozřejme pokud to nežere hodně a jinak jak tady psal kolega hlavni příčinou jsou připečenme pistni kroužky k pistu zapečene(stíraky)ale nevešejte hlavu kdo maže ten jede
jj jo to hlavne jak tomu kdo dava a me když chytne blba tak 1 ,2 do omezovače ale to zna asi každy co si budeme povídat
a mam najeto 251000km ro informaci ja dělal pouze rozvody borec stim naletal 100000 a nedelal nic hned jak jsem to koupil jsem je udelal předtim to mela jakasik baba ta najezdila 130000 ale jestli delala neco s motorem nevim
takže tak

- cocks
- Klouček
- Kontaktovat uživatele:
mám B16A1 a za tu dobu co jsem se "motal kolem aut" jsem neobjevil lepší motor..... stav tacho je 209 000km a olej snad ani nedolejvám..vozím sebou od výměny litr v kufru a je tam ještě půl litru a ten první půllitr jsem dolejval až po Mimoni...prostě neexistuje nějakej litr na 1000/km.....a pokud tomu vůbec nenakládám tak je spotřeba dá se říci nulová.....to Sunny GTI N13 motor CA16DE mi žral oleje skoro jako benzínu 

CRX VTEC - celoživotní prokletí..ale krásný.
Nazdar
no ako to tu tak čítam tak moja crx je asi jednoznačný favorit v žratí oleja
Jazdím jak človek žiadne extrémy a zhltne mi to liter na 500km
tlaky má na výbornú 14.2 , ide v pohode a motor čmúdi a žere olej veselo...
guferka mam už kupene a pripravene na vymenu ale mam pocit že to asi velmi nepomože pri takejto spotrebe...takže asi už len komplet GO... 

Jazdím jak človek žiadne extrémy a zhltne mi to liter na 500km

momentalne Civic coupe EJ6..ale možno raz ešte CRX bude
mišoCRX píše:Nazdarno ako to tu tak čítam tak moja crx je asi jednoznačný favorit v žratí oleja
![]()
Jazdím jak človek žiadne extrémy a zhltne mi to liter na 500kmtlaky má na výbornú 14.2 , ide v pohode a motor čmúdi a žere olej veselo...
guferka mam už kupene a pripravene na vymenu ale mam pocit že to asi velmi nepomože pri takejto spotrebe...takže asi už len komplet GO...
Tak to Ti pekne papká

enjoy VTEC
- cocks
- Klouček
- Kontaktovat uživatele:
mišoCRX píše:Nazdarno ako to tu tak čítam tak moja crx je asi jednoznačný favorit v žratí oleja
![]()
Jazdím jak človek žiadne extrémy a zhltne mi to liter na 500kmtlaky má na výbornú 14.2 , ide v pohode a motor čmúdi a žere olej veselo...
to je tady zajímavé..já po přivezení auta do čr nechal měřit tlaky a nebylo to nic moc..přitom olej nežrala... tak je možné že po výměně gufer na ventilech by se to mohlo výrazně zlepšit, pže litr na 500km je fakt extrém...
CRX VTEC - celoživotní prokletí..ale krásný.
No je to veru vela
tažko povedat... už som počul viacero dohadou a nazorov či by to mohlo byt v tych guferkach alebo nie...jediny sposob ako si byt isty je asi len vymenit ich.. do krúžkovania a GO motora sa mi veru nechce lebo tuto zimu by som rád dal do poriadku karoseriu a rozpočet je taky že len len...takže uvidim...ak by sa to vyrazne zlepšilo ked sa vymenia guferka bol by som len milo prekvapeny

momentalne Civic coupe EJ6..ale možno raz ešte CRX bude
Zpět na „Potřebuji poradit :( / Need help“