chladič a expanzka
Moderátor: Minor
chladič a expanzka
Zdravím, můj první dotaz ohledně mého nového crx
Tak tedy - kontroloval jsem vodu v chladiči - chybělo tak jsem ji dolél až po horní okraj, v expanzce jsem dolil (spíš odlil) vodu přesně mezi rysky min a max. Jenže když auto projedu a pak to studené zkontroluji, tak v chladiči chybí zhruba 0,5l ale v expanze je voda tak 3 cm přes rysku max ( tedy expanzka skoro plná). Je tohle v pořádku, nebo něco dělám špatně
Díky za odpovědi 
Re: chladič a expanzka
Docela koukam ze uz ti tu nekdo neporadil..Je tu plno lidicek co poradi k nezaplaceni. Tak to aspon upnu pokusem ti poradit.. Skontroloval bych dve veci. Prvni vec a to si myslim ze bude ono - Jestli tesni vicko chladice. Poradne ho ocisti a prekontroluj jestli opravdu tesni..Pokud zde chybka neni tak bych se zameril na expanzku. jestli je tam ta hadicka az na dno a takoveto blbinky.
Jak jsi na tom s teplotou vody při jízdě? Je ta voda čistá? 

e-mail: crxr@seznam.cz
e-mail: crxr@seznam.cz
Až budeš mít ohřátej motor, sáhni si rukou na obě hadice k chladiči, spodní a horní. Pokud bude spodní výrazně chladnější než horní, máš nejspíš stále zavřenej termostat, takže ti nejde voda do celýho okruhu, ale místo toho se tlakuje v chladiči a do expanzky.
V tom případě vyměň termostat
V tom případě vyměň termostat
Minor@honda-club.cz, 737574121, whatsapp 776408287
takže chyba byla nejspíš zde (foto). Vůbec jsem si neuvědomil že tam hadička chybí
Jestli s tím Redy jezdil celou dobu co auto má tak to teda potěš
Jinak jsem to byl projet (měl jsem možnost jen asi 3 km) a horní hadice byla vřelá a spodní jen vlažná, ptám se tedy zahřívají se obě současně nebo ta spodní se zahřívá déle? Aby ještě nebyl i ten termostat špatný.
Zpět na „Potřebuji poradit :( / Need help“