Ahoj spousta z vás má nějaký příběh jak se k té své crx dostali a tak sem se rozhodl z dlouhé nudy v práci že taky něco napíšu ale bude to trochu delší vezmu to od začátku. Když mi bylo nějakých 10let tak sem se v autech moc nevyznal je
jasné že se mi líbili auta jako jsou Ferrary, Lamborghiny nebo Porche jako vetšině malím dětem, v televizi tehdá bězel
serial Zmije s Dodge Viper v hlavní roly určite spousta z vás pamatuje já běhal potom s kamarádem
po sídlišti s modelem Vipera od Buraga

kamarád byl do aut vůbec docela zapálenej a rád je i kreslil
jednou sme šli kolem trafiky a on zahlédl Tuning magazine řekl at ho koupim že jsou tam perovky (náčrty aut)
a že budeme kreslit. Časák sem vzal netušaje co mě čeká když sme v něm potom listovali bylo to samý ty vago
čum na tohle

(je sranda kdyz na to takhle vzpomínám) no a perovka Honda CRX hned sem si vzpoměl jak mi o tomhle aute můj táta vyprávěl. Měl jednu známou a ta měla céro ve V-tecu když k ní přijel tak vždycky žadonil jestli si do ní může sednout

pozor v té době to ale bylo nové auto interier v kůži zapadlej v sedačce tachometr v mílích

říkal že to byla nádhera a už nikdy takovou neviděl když sem viděl tu pérovku řekl sem si že si to auto jednou asi pořídím sice sem nakreslil pěknou prasečinu ale pro mě to bylo vysněné auto sem ale rád že dobu Tuzingu a křídel po vzoru rychle a zběsile sem si prodělal na papíře a mam ji za sebou. Naprosto sem tuningu a autum propadl u nás jezdil klub který si říkal Yakuza clan

a krom pár potuzených aut tam byly i 3 hondy, Crx a 2 civic jednoho civica nekteří z vás asi i znají Tommy V-tec pamatuju si jak sem se s ním setkal prvně. Jednou za letniho počasi si Yakuzaci řekli že pojedou na letište si zasprintovat my s kamarádem sme je viděli jak tam jedou a pěsky asi 2 Km jsme se šli na ně na to letiště podívat přisli jsme tam a sprinty si dávali dvě CRX. Na ten pocit a tu husi kuzi co jsem měl nezapomenu ten dunivej zvuk při vysokejch otáčkách no nepopsatelnej pocit asi vite co mam na mysli

seděli jsme tam a koukali jak jezdí. Honda se mi vrývala pod kúži čím dál víc

ovšem cesta nám zabrala dost casu a tak po chvilce začaly všichni odjíždět a nás čekala cesta zpátky už sme pomalu šli když Tommy zklopil sedačky a rekl tak pojdte

to sem se poprvé svezl v Honde ve V-tecu a bylo to jasný Honda jednou bude moje a protože se mi CRX líbilo tak jsem byl rozhodnutej že si jednou Hondičku koupím čas šel dál já s vyučákem a řidičákem v kapse sem se začínal poohlížet po nějakým tom autě nejdřív sem se koukal po Prelude po Civicu ba dokonce i po Corradu z něho naštěstí sešlo

tak jsem projížděl inzeráty na netu zadal sem CRX do vyhledávače nejdřív sem scháněl V-teca ale sehnat v dobrem stavu za dobrou cenu nadlidský výkon tak jsem si řekl že pro začátek obyč stačí. Nevěděl sem ale že je tu ještě předface a poface nebo A8,A9 ci Z5 nicméně jsem si vyhlédl 1 inzerát bíla Honda crx spěchá cena 23tisic zavolal jsem mu ještě ji měl a tak jsme se s tátou vydali směr Stříbro našly jsme to lehce a vyjely jsme přímo u ní byl sem z ní unešenej ale to me dost zaslepilo lak byl ve špatnem stavu a motor pry je ok ovšem bylo tu ale. Že prej motor je měněnej a že raznice nechal v garáži a ze nestihl přerazit cislo

kdyz už jsme tam byly jeli jsme to projet motor tam byl D16A9 ale nevim proč ale měl jsem pocit že to auto je jako papir a celkove moc mě to nenadchlo ale ja chtel céro hned a říkal jsem si že se to všechno udělá bude to dobrý hlavně abych už ji mel doma a mohl se pochlubit kamarádům:) nějaký číslo motoru to se přeci nejak udělá no byl jsem zkrátka strašně hrrrr a tátovy jsem řekl že bych ho vzal Táta naštěstí zachoval chladnou hlavu a vymluvil mi to byl jsem sice zklamanej ale ted mu za to děkuju a nedivím se mu proč jí nechtěl

. Přijely sme domů a hledal jsem teda dál přečtu Email a ozval se mi kluk ze ma Hondu crx s motorem D16z5 po laku poslal fotky a kratke info. supr domluva tak jsme s tatou vyrazily zase tentokrat smeěr Ústí sraz u obi byly jsme tam dřív a tak jsme čekaly. Stojíme tam a slyším z dálky takovej hezkej zvuk

říkám tátovy to bude on a potom sem ji viděl

i tátovy se udělal úsměv na obličeji zkušební jízdu jsem nechal opět na majiteli a svezení

v porovnaní s tou bílou ze stříbra nebe a dudy když to se mnou rozjel tak jsem si říkal ty krávo a tohle má být moje

:) tata řekl tu berem já byl ale trochu nerozhodnej protoze v te dobe prodaval Kamčány Céro ve V-tecu (teď jí má J!Ř!) ale byl z Prahy a tam se tátovy nechtělo ale co řekl jsem že berem přeci jen první auto a 120 koní pro začátek bohatě stačí když jsme ji potom vezli domu řídil táta

byl zvyklej na pohodlí Renaulta laguny 2.2 diesel samozřejmě s posilovačem řízení

takže první reakce když vjel do kolejí "ty vole!!!! Jirko co jsme to koupili se to nedá vůbec řidit jsem od toho teda čekal víc "

trochu si to osahal a asi po 15 minutach jizdy se na nas začal lepit superb

tak na to tata trochu šlápl a když viděl že to jede tak se usmál a jen tak potichu řekl ale jede pěkně no

když jsme dorazili domů před barákem na nás už čekali kamoši se podívat co jsem to přivezl jeden míval taky céro a tak ji prohližel a říká ty jo ta zadni lavice je stejna co jsem měl já

ty jo ten volant taky

otevrel jsem kapotu a on rika ty vole to je moje bejvali cero

hned sem ho vyzpovídal co na autě dělal a byl jsem rád protože alespon znám historii své crx no a bližím se k závěru je mi 20 a cero mam už zhruba rok jezdil jsem i jednu zimu takže jsem si vyzkoušel jak reguje na sněhu a ledu kdyz clovek jezdi normálně tak je to auto jako každé jiné tak že názory co jsem slyšel že se to v zime nedá řídit jsou nesmysli:). Lituju snad jen jednoho ze jsem nepořídil v-teca ovšem už bych se asi Z5 težko zbavoval kazda crx je jiná jezdí jinak jako by měla svého ducha a proste mi přirostla k srdci užiju si strašnou legraci když jí řídím je to zábava lidi se kolikrát i otočí prima parta crx klub, hodne znalosti člověk pochytí z Honda-clubu zkrátka mám pocit že někam patřím splnil se mi sen ještě teda ne tak uplně ale to už se musim snažit sám do budoucna bych chtel menší tuning ve stylu JDM kola s cernym stredem karbon kapota šíbr přední čirou a lip pod narazník udělám Go motoru a interier necham dat do kuze. Kdyz se nikde nevybouram nebo nikdo do me tak bych si chtel jeste poridit cero ve V-tecu co nejvic original a nechal bych si je obe az do duchodu

. PS: LECHY PRCKU JOBIKU proc ste to neprodavali kdyz já chtěl céro

kurna si ted skoro trhám vlasy a penize na dalsi crx nemam jinak bych uz všechny 3 koupil

ne ale jednu určite jsou pěkné vsechny prceku když jsem kupoval tak jsi jí měl myslim za 90 tis a ted je za 55 no tak si rikam kdybych počkal no ale nedá se nic dělat no už jí mám doma holku ušatou. V-tec musi chvilku počkat

pridavam i obrazky co sem nakreslil to cerveny cero je muj první obrázek auta co jsem kdy kreslil a to druhy je na učnáku kdy jsem crx už propadl a takhle jsem ji chtěl trochu jsem se opicil protoze je to podle te oranžové crx co měla ty přední světla z punta jestli víte

a obrázky crx které jsem pořídil a jak vypadalo před tím našel jsem nějakou historii