EE8 Pepos road to CRX lifestyle

Ukažte ostatním své CRX!

Moderátor: Minor

pepo crx
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

EE8 Pepos road to CRX lifestyle

Příspěvekod pepo crx » 11 lis 2009 20:44

Ahojte, tak som si konečne našiel aj ja voľný večer aby som sa s vami podelil o svoju cestu k crx :D
Páčil sa mi štýl ktorým písala svoj príbeh Myst, tak to skúsim tak nejak podobne aj ja 8-)

Takže kapitola prvá
Taká malá stará lacná honda alias švajčiarka Jessie

Tak môj príbeh začal po škole, na brigáde vo Švajčiarsku na farme, kde som bol v lete makať. Kolegyňa v práci vtedy menila auto a staré išla dávať preč. Medzi rečou, pri práci na poli som jej viac menej so srandou ponúkol 1000 frankov za staré auto. Argumentom bolo, že by som na tom prerobil, že ho ide dávať preč za 650 :lol:
Bola to stará malá biela honda, že nejaké crx, som ani nechyroval. Slovo dalo ale slovo a tak som behom týždňa viezol domov na exportných značkách svoje prvé auto, hondu crx :mrgreen:
Po prvotnom osondovaní situácie začalo byť nad slnko jasné, že auto neprihlásim, bolo však už neskoro to riešiť :o
A tak bolo auto rok v garáži, pripravovala sa vtedy nejaká novela zákonu o dovoze áut, tak som čakal.
Nebudem popisovať detailne ako sa mi to podarilo, bez akejkoľvek známosti či protekcie na úradoch, ale zákon sa cca. po roku zmenil a podarilo sa mi využiť nával, ktorý na úradoch začal s dovozom áut z Nemecka a tak som po roku dokázal nemožné a Jessina, jak som moju káru pomenoval, dostala slovenské značky. *dance*

jessie before.JPG
jessie before.JPG (43.92 KiB) Zobrazeno 4445 x

Kapitola druhá
Tuning áno/nie alebo zbohom Jessie

Pomerne rýchlo som zistil, aký je v tom malom autíčku potenciál a rozhodoval som sa ísť cestou tuningu a vrážať do auta peniaze, ktoré sa mi v živote nevrátia alebo ho nechať tak jak je. Obišiel som vtedy ako šťastný majiteľ hondy crx pár zrazov a začalo byť jasné, pôjdeme cestou tuningu :twisted:
Blížila sa zima a ja som sa rozhodol auto odstaviť a zamakať na ňom. Nakúpil som nárazníky, prahy, výfuk a na jar vyšla Jessie v novom šate, ako raketka mojich snov. Moje zamilované pohľady si však dlho neužívala, na konci leta mi "sláva" prerástla cez hlavu, v zákrute som dostal šmyk, a po krátkom drifte v snahe dostať späť pod kontrolu neovladateľné vozidlo som to v cca. 70ke vpálil do stĺpu. Asi nebudem moc preháňať keď budem tvrdiť, že mi pás zachránil život... Zvlášť keď asi pol roka na to sa v tej istej zákrute, na tom istom stĺpe, zabil mladý chalan. Zakaždým keď idem okolo a vidím tam horieť sviečky, viem že nechýbalo veľa a mohli tam horieť mne *cry* Horia tam však aj mojej švajčiarke Jessie, z ktorej som v jedinom zlomku sekundy spravil ťahaciu harmoniku, a v priebehu tohto okamihu vyšla nanivoč aj všetká moja práca, čas a peniaze, ktoré som jej venoval. Človek sa údajne stáva dobrým vodičom po prvej nehode, myslím že aspoň v mojom prípade to tak určite je :|

jessie after.JPG
jessie after.JPG (34.27 KiB) Zobrazeno 4445 x

jessie crash.jpg
jessie crash.jpg (34.94 KiB) Zobrazeno 4445 x

jessie k.o..JPG
jessie k.o..JPG (48.58 KiB) Zobrazeno 4445 x

Kapitola tretia
Čo ďalej alebo cesta k VTECu

V tomto období som bol kultom troch písmen- CRX však už natoľko posadnutý, že na druhý deň som ležal na posteli s ľadovými obkladmi a mama bežala do stánku pre inzertný časopis, hľadal som totiž novú slečnu úžasnú :lol:
Vtedy som našiel na nete aj inzerát na VTECovú CRXu, na tie fotky som pozeral jak na zjavenie, sen, skutočnosť ktorá sa nenaplní. Hľadal som skôr niečo z dovozu, čo by som postavil na staré značky. Aj cez to všetko som pokušeniu neodolal a dotyčnému zavolal, len sa popýtať, porozprávať. Chalanisko bol v pohode a kecali sme asi 12 minút o CRXkách. A keď som pak nasledujúci týždeň mal cestu tým smerom, nedalo mi to a dohodol som si s ním aspoň stretnutie. Moja sánka padala ako sa auto približovalo a po prevezení sa okolo dvoch blokov som si zobral čas na rozmyslenie. Nešlo však ani tak o to, či áno alebo nie, ale kde zohnať rýchlo peniaze. Do týždňa (a do dvoch mesiacov od búračky) bolo CRXo znova v garáži 8-)
V tom čase už bola Jessie do šróbika rozobratá a za papiere z nej som dostal viac peňazí ako som zaplatil za ňu v celku vo Švajčiarsku *vytlem*

slečna before.JPG
slečna before.JPG (57.91 KiB) Zobrazeno 4443 x

Kapitola štvrtá
Enjoy VTEC alebo už žiadne experimenty

VTEC som si začal hneď naplno užívať, v nedeľu poobede si sadnúť do auta a ísť sa previezť, 50 km odnikiaľ nikam, na dlhých rovinkách si podradiť a vystreliť ako raketa a dojsť domov s rozšírenými zreničkami a zježenými chlpmi na rukách. Na to že som začal blbnúť viac, tak určite rozumnejšie a bez zbytočného riskovania. VTEC ma naplno pohltil, na chvíľku sledujete len otáčkomer a keď sa pohľad vráti späť na tachometer, človek sa až vystraší, je to skoro neriadená strela, to auto nemá skoro podlahu, na prvých štyroch stupňoch ide stále ako zbesilé *vtec*
Plány s týmto autíčkom už boli však úplne iné. Exteriér nechať na pokoji a rozhodol som sa sústrediť na interiér. Potrhané VTECové sedačky šli čaluníkovi, koža alá biela smotana šitá červenou niťou bola moja požiadavka. Športový volant, riadiačka, v kufri slušná muzika. Autíčko som si cca. rok užíval, vypiplal k svojej predstave, objížďal zrazy, šprintoval, ohuroval skrytým potenciálom tejto káry slečny, no idylka ;) Čo však čert nechcel, súdené mi bolo znovu búrať *cry* Tentokrát však nie vlastným zavinením. Zostrelil ma na križovatke borec idúci na červenú. Bol večer, pršalo, budúci týždeň to bude rok.. :cry:

slečna after.JPG
slečna after.JPG (48.26 KiB) Zobrazeno 4443 x

slečna crash.JPG
slečna crash.JPG (102.33 KiB) Zobrazeno 4443 x

Kapitola piata

Nekonečné čakanie alebo Shuttle

V tom čase som mal, a ešte stále mám, priateľku na Morave. Ostať teda bez auta nepripadalo do úvahy. Financie odišli medzitým inde, rozhadzovať som sa teda moc nemohol. Pár týždňov pred druhou nehodou som však bol pozerať taký alternatívny wintercar, Civic Shuttle 4x4. Teraz už nebolo čo riešiť a do dvoch týždňov som ho kúpil. Stálo 5ku a bolo v hroznom stave, s hroznými kilometrami. Čo som doňho vrazil, jeho hodnotu zhruba strojnásobilo, ale najazdil som odvtedy s ním ďalších 25tis.km a teraz už si neviem vynachváliť.
Medzitým som však čakal na peniaze z poistky vinníka nehody, aby som mohol začať dávať slečnu dokopy. Prečo slečnu? heh, keď som ju kupoval, mala pätnásť... :lol: Strelená bola medzi nápravy, tesne nad prah na spolujazdcovej strane, teda nič neopraviteľné. Keďže sa však jednalo a medzinárodnú poistnú udalosť, peniaze prišli cca. až po štyroch mesiacoch. Pak nasledovala rýchla cesta ku klampiarovi čo ju mal robiť. Žiaľ som našiel toho najnesprávnejšieho, stále tvrdil jak na nej robí a jak mu stále niečo chýba, a tak po štyroch mesiacoch, ešte viac rozhodená ako na začiatku, putovala inej partičke klampiarov, ktorý ju mali za 2 týždne hotovú. Okrem iného sa navárali aj širšie lemy a celé auto sa čiastočne zahladzovalo, celková koncepcia dizajnu však ostáva v podstate neporušená. Decentný styling 8-) Teraz je už v novom laku a cca. 3 týždne už je doma. Som tak na pol ceste so skladaním a viem že tento rok už s ňou vyjsť nestihnem. Čaká ma teda ďalší polrok, kým si znovu budem môcť užiť VTEC v tej mojej raketke a už teraz sa toho neviem dočkať... *fin*

slečna aktuál.JPG
slečna aktuál.JPG (98.09 KiB) Zobrazeno 4443 x

Tak toto je cesta, ktorú som si prešiel ja k CRX ako ku životnému štýlu.
A čo asi dodať na záver, ďakujem za Váš čas, ktorý ste strávili čítaním tohto príspevku *pohladit*

Redy
Šéfík!:)
Kontaktovat uživatele:

Re: Pepos road to CRX lifestyle

Příspěvekod Redy » 11 lis 2009 22:56

Luxusní článek! zhltnul jsem ho jedním dechem :D *fin* *pohladit* držím palce v dalším postupu a ať už tě nepotká žádná nemilost *cry* *fin* krásný příklad toho jak vypadá CRX blázen jako sem já *vytlem* *fin*

Ondra-CRX
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ondra-CRX » 11 lis 2009 23:46

Když jsem to četl mel jsem hubu otevřenou dokořan :D *honda* *honda* pochvala *pohladit* a řikaš že motor 91kw se neda srovnat s 110kw V-TEC?? *honda*

pepo crx
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pepo crx » 12 lis 2009 07:14

Redy píše:Luxusní článek! zhltnul jsem ho jedním dechem :D *fin* *pohladit* držím palce v dalším postupu a ať už tě nepotká žádná nemilost *cry* *fin* krásný příklad toho jak vypadá CRX blázen jako sem já *vytlem* *fin*

Díky, dúfam aj ja že už som si svoju dávku smoly vybral *cry* káru teraz po večeroch skladám, ale bola naplech odstrojená, tak to ešte nejakú chvíľku potrvá, no. navyše som dosť pedant tak mi každý jeden šróbik prejde rukami s láskou, potom to trvá 2x tak dlho *vytlem*
jj, myslím že toto je ten crx lifestyle *drinks*
enjoy VTEC

pepo crx
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pepo crx » 12 lis 2009 07:17

Ondra-CRX píše:Když jsem to četl mel jsem hubu otevřenou dokořan :D *honda* *honda* pochvala *pohladit* a řikaš že motor 91kw se neda srovnat s 110kw V-TEC?? *honda*

Heh, ďakujem :D vzostupy i pády, život píše najlepšie príbehy...
K porovnaniu motorov musím ešte dodať, že s ED9 som nikdy tak neblbol ako s EE8, takže moje porovnanie možno nie je úplne objektívne, VTEC ma však úplne dostal *fin*
enjoy VTEC

Ludva
Bourák
Bourák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ludva » 12 lis 2009 21:00

Moc pěkně napsaný.Čte se to jedním dechem.Přeji hodně šťastných kilometrů hlavně bez havárky. :)

pepo crx
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pepo crx » 12 lis 2009 21:12

Ludva píše:Moc pěkně napsaný.Čte se to jedním dechem.Přeji hodně šťastných kilometrů hlavně bez havárky. :)

Díky moc aj Tebe, Ludvo, som rád že vás môj príbeh zaujal a stálo za to stráviť tých pár chvíľ jeho čítaním *drinks*
no a hlavne dúfam, že už nebude mať žiadne zaujímavé pokračovanie... :lol:
enjoy VTEC

Minor
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Minor » 12 lis 2009 21:29

Moc pěkný čtení, je cítit, že slova o životním stylu tam nejsou pro nic za nic:) Držím palce, aby byl už smůly konec.
Minor@honda-club.cz, 737574121, whatsapp 776408287

pepo crx
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pepo crx » 12 lis 2009 22:46

Minor píše:Moc pěkný čtení, je cítit, že slova o životním stylu tam nejsou pro nic za nic:) Držím palce, aby byl už smůly konec.

Díky Minor, od kapacity ako si Ty, si to o to viac vážim ;) navyše, s dielmi si mi hodne pomohol aj Ty a keďže sa nám nepodarilo popri tom stretnúť dúfam, že bude možnosť vykompenzovať to snáď budúci rok na nejakej akcii klubu kde by som sa už konečne aj so slečnou chcel ukázať *fin*
enjoy VTEC

cocks
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cocks » 13 lis 2009 11:24

jojo, článek pěknej,další koho CRXo úplně pohltilo :) škoda jen, že jsi obě céra nenechal v sérii...byly obě moc hezký i bez lamp a lakovanejch plastů..ale to je taky věc názoru..každopádně hlavně opatrně.
CRX VTEC - celoživotní prokletí..ale krásný.

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 13 lis 2009 11:41

jj,to bude věc názoru...co se týče mě, u tohohle autí bych lakoval plasty vždycky asi :) opticky mi přijde že černý plasty vespod to auto ještě zvyšují a to se moc ke sportovnímu kupé nehodí, ty by měly jít opticky spíš níž ;)

pepo crx
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pepo crx » 13 lis 2009 12:47

jasné, všetko je vec vkusu *fin* mne to zase nedá nechať to auto na pokoji a stále sa v ňom musím vŕtať :D
enjoy VTEC

cocks
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cocks » 13 lis 2009 13:22

Redy píše:jj,to bude věc názoru...co se týče mě, u tohohle autí bych lakoval plasty vždycky asi :) opticky mi přijde že černý plasty vespod to auto ještě zvyšují a to se moc ke sportovnímu kupé nehodí, ty by měly jít opticky spíš níž ;)

to máš pravdu, mě se to nejdřív taky vůbec nelíbilo a říkal jsem si proč tam ty hnusný černý plasty vůbec dávali že to rovnou měli nalakovat taky nebo prostě udělat plechový jako u cívy 4G...ale v poslední době se mi to už vůbec nelíbí, navíc pak stačí kamínek a lak je pryč a opravuj si to, navíc když jsem z toho v zimě odkopával ty sněhový kry tak se to docela šiklo :)

ale proti gustu :) někomu se třeba taky nelíběj moje lampy ;)

cocks
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cocks » 13 lis 2009 13:35

pepo crx píše:jasné, všetko je vec vkusu *fin* mne to zase nedá nechať to auto na pokoji a stále sa v ňom musím vŕtať :D

cha, to znám :)

pepo crx
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pepo crx » 13 lis 2009 13:53

cocks píše:
Redy píše:jj,to bude věc názoru...co se týče mě, u tohohle autí bych lakoval plasty vždycky asi :) opticky mi přijde že černý plasty vespod to auto ještě zvyšují a to se moc ke sportovnímu kupé nehodí, ty by měly jít opticky spíš níž ;)

to máš pravdu, mě se to nejdřív taky vůbec nelíbilo a říkal jsem si proč tam ty hnusný černý plasty vůbec dávali že to rovnou měli nalakovat taky nebo prostě udělat plechový jako u cívy 4G...ale v poslední době se mi to už vůbec nelíbí, navíc pak stačí kamínek a lak je pryč a opravuj si to, navíc když jsem z toho v zimě odkopával ty sněhový kry tak se to docela šiklo :)

heh, sa Ti rozpráva keď máš čierne céro :lol: Keby na zeleno-modré dávali plast takej farby, tiež sa možno vykašlem lakovať to... ;)
a keď je pred lakom plast ošetrený základom na plasty, bude aj farba fpoho držať *fin*
enjoy VTEC

cocks
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cocks » 13 lis 2009 17:02

pepo crx píše:
cocks píše:

heh, sa Ti rozpráva keď máš čierne céro :lol: Keby na zeleno-modré dávali plast takej farby, tiež sa možno vykašlem lakovať to... ;)
a keď je pred lakom plast ošetrený základom na plasty, bude aj farba fpoho držať *fin*

pravda, nemit černý céro, asi by to taky nebylo ono.... *dumat*

ne-moc
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ne-moc » 12 led 2010 04:05

MOc hezke cteni..JA preju co nejvice stesti a co nejvice nejetych km bez nehod.

pepo crx
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pepo crx » 13 led 2010 15:06

ne-moc píše:MOc hezke cteni..JA preju co nejvice stesti a co nejvice nejetych km bez nehod.

Moc díky, dúfam že aj tak bude :D
enjoy VTEC

HT88
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod HT88 » 13 led 2010 16:49

Moc hezký příběh, je vidět, že jsi pozitivní :)
e-mail: crxr@seznam.cz

pepo crx
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pepo crx » 13 led 2010 19:27

HT88 píše:Moc hezký příběh, je vidět, že jsi pozitivní :)

heh, díkas, to sme tu asi viac alebo menej všetci *drinks*
enjoy VTEC

Zpět na „Vaše CRX / Your CRX“