skritek píše:Když jsem delal mechanika na Rally tak bylo znat kdo a jak jezdi. Když měli auto pronajaty zensky tak po RZ se olej nedolival pokud s nim jen někdo kdo umi jezdit tak se bezne dolival pullitr po RZ velmi ostre jizdy a ty motory byli naprosto ok. Pokud s tim autem jedes 10-15 minut v 8-9 tisicich tak to krouzky proste nestihaji. Nehaz flintu do zita dolej olej a jezdi a kontroluj. Pokud zmizi dej vedet.
Jinak a nechci se nikoho zastavat ale každý vcetne me vymeni krouzky saly a mysli ze ma GO motoru. Pokud je valec krivej jako ze každý vždy je krouzky to nepoberou nebo jim to trva HOOOOODne dlouho třeba i 10-15 tisíc km
Delal jsem kamaradovi GO motoru a porad nadaval ze mu to zere olej a az po 12 tisicich km prestal. Jako zajeti motoru není po 2000 ale tak 8-15 000 zalezi na presnosti
Proto ted když si stavim motor koupil jsem vetsi pisty a nechal udelat vybrus aby byli valce OK.
jnak (je to stary) ale dostal jsem se k mornosti navareni kliky takze bych teoreticky mel dokázat opravit i zadrenej motor na klice. Kamarad uz udelal několik motoru a říká ze ok . Hlavne není klika oslabena
No, já jsem je byl prostě projet. Řekl jsem si, teď by to šlo... ok, začnu točit, kolem 9 tisíc, rána, já vypnu motor a vyřadím. Pak nastartuju ok. Zkusil jsem to pak ještě párkrát do VTECu... (asi 2x) a z toho jednou do 7 a jednou do 8. A to bylo prostě rozhodnutí, když jsem měl trojku, vytočil, zařadil 4 a hotovo. Pár sekund vytočení? A litry oleje v háji. Je teda možný, že opravdu ještě nejsou teda zajetý, ale bere to fakt... aspoň podle prvního měření, litry oleje, když jsem to začal točit.
Takhle dlouho jsem nikdy na obrátky nejel. Vždycky motor jen pákrát vytočím (samozřejmě řádně zahřátý) a tím to hasne... Budu to kontrolovat teď na každou jízdu a uvidím. Budu si psát km.
Nj a to se už pak teda může točit nebo bych měl až do 8t km netočit? Ještě mi, kdyžtak prosím, vysvětli, proč se v podstatě závodní motory nezajíždějí? Nemají na to teoreticky čas, ale postaví se motor a jede se na okruh, udělá se kolečko a valí na max

Jak to?
Na válec jsem se dimiho ptal a říkal, že je jak nový a že výbrus nepotřebuje, že při tom prvním zadření se rozletěli šálky nebo šálek. Nevím kde.