EE8 Rox ==> CRX VTEC

Ukažte ostatním své CRX!

Moderátor: Minor

Rox
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

EE8 Rox ==> CRX VTEC

Příspěvekod Rox » 06 lis 2015 17:37

Ahoj :)
Už pěkně dlouhá doba, co pročítajíc vaše příspěvky sním o tom, až si zde založím profil. Konečně se zařadím se mezi vás, řidiče blázny které spojuje jedna věc a to láska k téhle čtvrtstoletí staré legendě, k autu které toho má zasebou víc než mnozí z nás... Pro mnohé je to starý pelech, ale to si já nemyslím a tak bych chtěl napsat příběh o tom, proč to mám jinak, ale přesto stejně s lidma na tomto klubu. *jizda*

Moje "story" bych chtěl začít v době když mi bylo kolem 6 let. Z té doby si toho moc nepamatuju přeče však si vzpomínám jak ostatní děti vždy rády běhaly na hřišti a hrály fotbal, mě tohle ale nikdy nenaplňovalo. Přál jsem si řídit. To ovlivňuje můj život až do těď. Nebudu tady uplně všechno rozpitvávat, ale vyrostl jsem v éře Playstaitonu 1. Tenkrát frčelo Gran Turismo a bylo jasné, že auto musí mít nejmíň 500 koní a spoilery jak z akčního filmu. Jak už to v životě funguje, priority se mění a rád bych se tedy přesunul až do doby, kdy jsem začal přemýšlet o Hondách. :)

Vše odstartovalo asi v mých 15 letech, když si rodiče koupili na popojíždění Civica 5g. Líbilo se mi, že byl odlišný. Prostě se vám nestane, že si na parkovišti spletete své auto. :) Řidičák byl sice daleko, ale já přesto koukal na internet a začínal si zjišťovat něco o těhle Japoncích. Nejdříve jsem koukal na Civica, později jsem přišel na to že existuje CRX del sol. No a od delsolky už to byl jen krůček k 2G. Její vzhled mě uchvátil a tak jsem začínal číst různé recenze o této placce - hltal jsem to jedním dechem. Stal jsem se, dá se říct odborník na CRX, protože jsem znal všechny parametry. Zachvilku mě to ale přešlo a já spíš než na auta koukal na holky. *dash* :lol:

Uplynula nějaká doba a já začal dojíždět každé ráno do školy. Byla jen otázka času, než jsem si všiml kudy jezdíme. -Co jsem si pročítal vaše příběhy máme to asi všichni nějak stejně, každy jsme si tu svojí našli za okny autobusu-. :D Já se tedy každý den těšil na cestu do školy až uvidím CRXko. Já jim zase propadl, řikal jsem si... Zjistil jsem, komu ona fialová CRX ed9 ( dříve jsem nevěděl že něco jako EE8 či ED9 existuje ) se zamračenou kapotou patří, odhodlal jsem se a majiteli napsal. Byl to Sabrio tady z klubu a právě tohle rozhodnutí ovlivnilo můj výběr auta. *honda*

Napsali jsme si pár řádků a já se měl poprvé naživo "setkat tváři tvář" s touhle Hondou. Byl jsem z ní uchvácený a poté co jsem si sedl do auta na místo spolujezdce a poprvé se svezl v céru, myslel jsem, že se mi to zdá. *vtec* Jen pro upřesnění jednalo se tehdy o CRX VTEC, tedy moje nynejší auto, já si ale ani ve snu nepředstavil, že jednou na tom místě řidiče budu sedět já. Chtěl bych Sabriovi poděkovat za názornou ukázku co auto dokáže a za to, že ze mě udělal H+, já ti jí tehdy hrozně záviděl :D *pohladit*
Honda mě naprosto pohltila a tehdy se mi změnil život o 180° - našel jsem si práci a ve volném čase jsem chodil vydělávat na vysněnou EE8. Svůj zbylý čas jsem vyplnil tim, že jsem koukal na Youtube na videa a prohlížel si fotky s touhle divoškou. Někdo tady na klubu psal že když se něco chce, tak jde všechno a je to pravda.

Trvalo to 2 roky než jsem si našetřil částku, která by stačila na hezkého Vteca. Jenže pěkný kousek se neobjeví každý den a ED9 jsem nechtěl. Projížděl jsem inzeráty až se na internetu objevil pěkný Vtec z Loun, kterého prodával Minor. Řekl jsem si, že se na něj zajedu podívat. Bohužel jsem si s ním nepadl do oka, zkrátka ve mě nevzbuzovala žádné emoce, tak jsem nákup odložil. :arrow:

Jednoho dne se mi ozval Sabrio, že uvažuje o prodeji své EE8. ( Té která mě přivedla do Hondího světa. ) Já neváhal ani vteřinu a jel jsem se jí ještě jednou obhlídnout. Jak jsem modrého Vteca znovu spatřil, bylo jasno. Ještě jsme provedli zkušební jízdu a to bylo poprvé, co jsem CRX řídil. Ještě když jsem vystoupil, tak jsem z toho byl celej vyklepanej. Plácli jsme si a já jel pro peníze.
Blížím se ke konci příběhu a chci říct, že jsem si splnil svůj největší dosavadní sen.
26.10. v 19:00 se totiž onen vysněný Vtec ocitl v mé garáži... :)

Jinak teď si na řidičák musím ještě měsíc počkat :oops: a vyjedu s ním stejně až na jaře, ale do té doby chci Modráka dát do co nejvíc origo top stavu. Nejsem zastánce tuningu a tenkrát to auto bylo prostě dobře vymyšlený. Je na něm ještě spousta práce, ale tomu se přece spíš než práce říká koníček. Těším se prostě na všechny věci s tím spojený - na srazy, akce a lidi kolem toho.

Tak snad jsem vás nenudil, snažil jsem se to zkrátit. :) :oops: :D
Budu tady dokumentovat postupně opravy i úpravy.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Přikládám fotky předchozích majitelů :
Obrázek
Fotka z roku 2007
Obrázek

Minor
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Re: Rox ==> CRX VTEC

Příspěvekod Minor » 06 lis 2015 19:27

Pěkné čtení, držím palce a rád se vždycky pokochám dalšími fotkami nebo povídáním.
Minor@honda-club.cz, 737574121, ICQ 225505717

aerostanislav
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod aerostanislav » 06 lis 2015 20:48

Gratuluji ke splněnému snu,hezkému příběhu,a hodně štastných a bezproblémových kilometrů.Je moc pěkná!
Pečuj o ni,Přeje Standa.

lazzzik
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lazzzik » 06 lis 2015 21:16

Gratuluji k vysnenemu snu.Crx je pro spousty znas legendou a kazdym dnem to budou vzacnejsi a vzacnejsi auta.Takze pekne opecovat,hyckat,mazlit a schovavat pro pro nase mladci nastupce,nebo i ty starsi:-)))
Jen bacha na to,rekl bych ze cero neni zrovna nejlepsi auto pro cerstvy ridicak a le vzdy je to jen o rozumu za volantem.Jak jsem si za tech par let stacil vsimnout,cero je pro nektere ridice na nasich silnicich velice provokatyvni,takze to chce chladnou hlavu *fin*
Tesim se na dalsi pokravovani.Lazik

Jindřich
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jindřich » 07 lis 2015 08:06

Pěkně jsi to napsal *fin*
Je to paráda,že tohle 25 let staré auto pořád znova a znova oslovuje mladé lidi.
Jen doufám,že nebudeš jako já a tady toho v-tečka uchráníš před všemi stromy a příkopami,už proto,že jich pěkných je fakt málo *pohladit*
Tak pěkné seznamování ;)

Sabrio
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Sabrio » 07 lis 2015 10:33

:) :) Tak vítej mezi námi nikdy bych nevěřil že takhle někomu ovlivním život :D ale to vtec zkrátka umí jedno svezení a člověk si to zamiluje :) pečuj o ní zaslouží si to a buď hlavně opatrný. Snad mě necháš se v něm zase někdy projet :) :) *crx*
CRX ED9 D16Z5
CRX EE8 B16A1
PRELUDE BB3 F20A4

Rox
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Rox » 07 lis 2015 23:52

Díky za reakce, opravdu to člověka povzbudí, když ví že je nás postihlých víc a má určitou podporu :D *crx* Budu ho chránit, co je v mých silách :D Sabrio snad už ti nechybí :-) Ale ty máš právo se svízt vždycky :D

Jinak k autu,aby byla dokonalá musí se toho udělat ještě dost, ale v nejbližší době nás čeká technická, takže jsem se vrhnul na manžety na poloosách a vyměnit těsnění vaček, aby to pak tolik neprovokovalo. *nastvany* Přes zimu je v plánu udělat podvozek, má už toho hodně za sebou a zasloužil by si repas a k Vánocům bych si chtěl nadělit komplet příčňák od SRS, :) co jsem slyšel tak poměr cena výkon je super. :arrow: První chci zkrátka řešit funkčnost, miss crx v plánu vyhrávat nemám, přesto se mi líbí a to je důležitý. :D :D To neznamená, že ho nebudu zkrášlovat jen to není moje priorita :D
CRX Vtec EE8 B16A1
Obrázek

Redy
Šéfík!:)
Šéfík!:)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 08 lis 2015 07:32

Také tě vítám a líbí se mi tvůj zápal a směřování *fin* já měl v podstatě také hned po řidičáku tohle žihadýlko :D a je tak nějak jedno co člověk po řidičáku řídí, důležité je jak k tomu přistupuje a pak se v podstatě nemůže nic stát :)

Blackburn
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Blackburn » 10 lis 2015 21:46

Koukam Libasova bejvalka :-)

Rox
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Rox » 11 lis 2015 18:23

Jojo, je to ona :) Prošla rukama samých Hondařů :D :D
CRX Vtec EE8 B16A1
Obrázek

Rox
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Rox » 14 lis 2015 15:29

Včera mi přišly destičky, tak jsem si udělal pěkný večer v garáži :) :) Rovnou jsem nalakoval třmeny na červeno, a myslím si, že brzdný účinek bude s touhle barvou nesrovnatelně lepší :D Vzal jsem to obyčejným Hammeritem, takže jsem zvědavý jestli se to udrží.
Obrázek
CRX Vtec EE8 B16A1
Obrázek

Wláďa
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Wláďa » 16 lis 2015 00:01

Konečně jsem se taky dostal k tomu, abych si ten tvůj příběh přečetl. Takže tě také vítám mezi postiženými :D Sabria znám osobně a poměrně dlouho a tudíš i jeho teď už bývalé CRX, takže se budu moc těšit na další pokračování tvého postupu. Osobně doufám, že se budeš snažit dát auto do pucu v neposlední řadě i po vzhledové stránce. Trošku mě totiž mrzí, že hodně lidí řeší jen motor a hlavně aby to jelo co nejlíp a měli doma poháry ze sprintů, ale když se na to auto pak podíváš z blízka, tak se ti chce brečet když vidíš jak je to všechno dobitý, plasty vyškubaný, tapeci propálený, sedačky rozdrbaný atd... Jen chci říct, že si to zaslouží trochu lásky tak pevně doufám, že ty budeš z těch lidí, co si toho umí vážit. ;)
Jirka povídal, že nejsi z daleka, tak se budu těšit až se poznáme osobně a budem moct poklábosit. ;)
Jinak kdybys cokoliv potřeboval poradit, nebo něco sehnat, tak se určitě neboj zeptat zde na fóru. Jsou tu z velké většiny jen hodní a slušní lidi, který tě určitě neodsoudí i když se zeptáš na uplnou blbost.
Tak ať teda slouží a jak už jsem napsal, budu se těšit (třeba i na náš první sprint *mafiozo* :lol: )
crx EE8 Vtec B16A1
Obrázek
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
wlada.777@email.cz
773 099 676
Facebook

Jindřich
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jindřich » 16 lis 2015 11:30

Rox píše:Včera mi přišly destičky, tak jsem si udělal pěkný večer v garáži :) :) Rovnou jsem nalakoval třmeny na červeno, a myslím si, že brzdný účinek bude s touhle barvou nesrovnatelně lepší :D Vzal jsem to obyčejným Hammeritem, takže jsem zvědavý jestli se to udrží.
Obrázek

Hemmerite drží skvěle,dej dvě vrstvy a je to na furf *fin*

Rox
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Rox » 16 lis 2015 17:58

Wláďa: Jirka mi o tobě řikal a tvoje CRX je pro mě takovej vzor, jak bych chtěl, aby vypadalo i to moje. Vždycky jsem si četl, ten tvuj topic a slintal :D :D
Sám asi víš, co je na tom potřeba udělat. Je toho hodně a chci začít funkčníma věcma. Každopádně nechci, aby to dospělo do stádia, kdy bych se s tím styděl jezdit :) Zkrátka v rámci financí, do toho budu investovat. Spoustu věcí nevim a neumim, ale chci si všechno dělat sám a naučit se to, člověk z toho pak má perfektní pocit, když to funguje *oprava*
Na jaře někdy můžeme udělat nějakej mini CRX sraz, abych ti to taky okoukl naživo a pokecali jsme *drinks* a pak někdy na startovní čáře *vtec*
CRX Vtec EE8 B16A1
Obrázek

Jirka1
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jirka1 » 21 lis 2015 22:15

Ahojda, koukám tu poslední fotku céra, jsem fotil já před x lety, když jsem si jí přivezl domů od Mirase. :-) byl to peklostroj. Měla úžasné zrychlení a dodnes na ten den nemohu zapomenout, jak nízko najednou oproti Civik VTI 6.generace seděl.

Rox
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Rox » 22 lis 2015 13:15

Ahoj, jak koukám, tak znám snad kompletní historii tohohle crx :D Mám nejspíš tvoje fotky v pc a vypadá pořád stejně. I když nepotrhaný sedačky ti závidím, holt je to už pěkně dlouho. *slint* Ale je to přesně jak řikáš, to zrychlení a jaká je to placka mě dostalo taky. Tahle Honda v sobě má duši. *vtec*
CRX Vtec EE8 B16A1
Obrázek

Rox
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Rox » 30 lis 2015 21:06

Přidám menší pokrok *oprava*
Jelikož je to céro jako každé jiné, tím pádem má samozřejmě i popraskaný panel topení. Nemá cenu se ho snažit slepovat, protože stejně zase praskne, tak jsem si od gizmiho v týdnu objednal kovový rámeček, ten už snad nepraskne :D Rovnou jsem všude vyměnil žárovky a v interieru to najednou vypadá jako v lunaparku :D :D
Obrázek
Dále jsem nalakoval víko motoru, které konečně začalo vypadat k světu *crx*
Obrázek
Ale proč tenhle příspěvek píšu, původně to vůbec nebylo v plánu, ale něco mě "osvítilo" a já změnil názor. *dumat* Auto bylo dneska předáno lakýrníkovi k vyvaření a nastříkání. *dance* Už to opravdu potřebovalo, protože se začal odlupovat kit kolem lemů, jeden blatník je černý a kolem hrdla nádrže to taky vypadá pěkně :D
Obrázek
Obrázek
CRX Vtec EE8 B16A1
Obrázek

lazzzik
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lazzzik » 01 pro 2015 15:02

Pekne ses do toho pustil:-)Takze se bude delat celolak? Jak vypadaji prahy,taky na vyvareni?

Rox
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Rox » 01 pro 2015 21:24

Díky :)
Prahy jsou na tom až nečekaně dobře, podle mě byly určitě dělaný. Stejně jsou ale místy děravý, nic zavavažnýho, takže bude stačit nějaká záplata :D
Stříkat se budou blatníky a střecha ( šíbr se nechá vykytovat ). Domlouval jsem se na tom s lakýrníkem a ostatní díly vypadají dobře a nepotřebují nějakou výraznou péči :)
Obrázek
CRX Vtec EE8 B16A1
Obrázek

lazzzik
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lazzzik » 01 pro 2015 21:46

Promin,moc to nechapu jak to myslis ze sibr se necha vykytovat?

Zpět na „Vaše CRX / Your CRX“