ED9 Hugy CRX (prodáno)

Ukažte ostatním své CRX!

Moderátor: Minor

Hugy
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

ED9 Hugy CRX (prodáno)

Příspěvekod Hugy » 08 dub 2011 20:22

Zdravím, stal jsem se majitelem Hondy crx ed9. Původně byla v plánu až na léto, ale zaujal mě inzerát Redyho kočky, tak jsme vyrazili a všechno dopadlo tak jak popíšu :D Po zhlédnutí inzerátu, pár poslaných emailech jsem se rozhodl že se na CRXku pojedu podívat. Psal se den 25.3.2011 den velkých chystaček mého Accorda na cestu do Prahy (283km jeden směr). Samozřejmě jsem k večeru nemohl usnout a tak jsem naspal z pátka na sobotu asi 4 hodiny :D. Vstával jsem asi v 5 hodin (odjezd až v 7:00). No nic, všechno jsem ještě překontroloval a mohlo se vyrazit. Jel jsem s kamarádem, díky němu a dobré muzice cesta rychle utíkala. Na místo jsme dorazili v 11:12 ale čekali jsme asi o 30m vzdušnou čarou jinde, nevadí telefonát a přesné navedení a už to bylo :D CRXko se mě zalíbilo na první pohled, Redy se opravdu o svoji kočku staral, po projížďce už bylo jasno, ale ouha co jsme nenašli, rozdělovač držel na 1 šrubu ze tří! Dotahli jsme ho a co se nestalo - rozsvítil se check. Takže jsme řešili, čím by to mohlo být, ale nedošli jsme na to (teď už vím že to bylo tím, že jsme rozdělovač sice přitáhli ale mírně jsme ho pootočili takže špatně pálil - na to se došlo až pár dní po koupi). Ještě jedna vada s kterou se muselo odjíždět - nezapojené levé přední světlo (špatně pozapojovaná kabeláž). Na místě se nám to nechtělo přepojovat, tak jsem si s Redym potřásl (za check nám přidal jako bonus altík), zaplatil a jeli jsme spokojeně (i když s obavami zastavení hlídkou PČR) domů. Díky špatnému zápalu auto cukalo asi od 3,5t do 4,5t ot/min, no nic jelo se pomalu v klidu. Na první benzince jsem natankoval, koupil dálniční známku a jelo se. Kousek za Prahou jsme podruhé natankovali, dofoukali kola, otevřeli kapotu a... baterka skoro na zemi - Redy tam neměl držák :D :D Tak jsme ji narovnali, a kámoš pronesl - "tak to nebudeš do pravotočivých zatáček tak řezat" :D . Toto všechno ale bylo ještě v pohodě s porovnáním po jízdě na D1 - je to opravdu děs, už nikdy víc po takové "panelovce" chvílema jsem myslel že něco upadne( i v accordu to nebylo nic moc), proto jsme nejeli snad víc než 110km/h a snažili jsme se jet co nejvíc v levém pruhu (ještě že nebyl takový provoz v sobotu). Konec D1 byl pro mě něco jako vysvobození :lol:. Domů jsme dorazili v pořádku a začal se řešit check(již zmíněný pootočený rozdělovač, ale ještě by to chtělo přesně nastavit). Zatím jsem na autě tedy popřepojoval světla (takže přední už komplet svítí), přidělal baterku, namontoval reproduktor do pravých dveří, přesadil volant do správné polohy, podoléval destilku do chladiče(chybělo snad 1,5litru, snad to bude ok) a vyměnil svíčky. U těch svíček sem taky nechápal - Redy tam měl sice všechny NGK ale 3ks byli označení BCPR6E-11 ale jedna byla ZFR6F-11, nevím co si o tom myslet :lol: S CRX jsem zatím velmi spokojen, jakmile se něco dalšího opraví/upraví budu sem házat fotky, zatím mám jen 2 před domem, ani z cesty nic není. CRX power :lol: *jizda*
Přílohy
CRX klub2.jpg
CRX klub.jpg

Minor
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Re: Hugyho CRX ED9

Příspěvekod Minor » 08 dub 2011 22:49

Tak sláva, že vše dobře dopadlo a vítám tě v klubu:)
Ten rozdělovač jsem nedávno Redymu opravoval, je tam nové ložisko a, což je zajímavé a pro tebe přínosné, i novější a lepší typ snímacích cívek (to není moje zásluha), takže aspoň s ním bys neměl mít ještě řadu let potíže. Leda s guferem a těsnícím o-kroužkem, jenže to jsou věci, které se mi v Čechách nikde nepodařilo sehnat.
Minor@honda-club.cz, 737574121, ICQ 225505717

Redy
Šéfík!:)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 09 dub 2011 08:38

eeeej, moje stará kočka :D jsem rád že je v dobrých rukou a jsem moc rád že jsi se tu ukázal a vítám tě tu :D ! házej další a další informace *fin* *fin* svíčky už jsem měl objednané no, ale než vůbec dorazily tak byla kočka pryč :) no a baterka byla akce taky sama o sobě, pár dní předtím než jsi přijel tak mi odešla stará a musel jsem pro novou a když jsem jí s radostí nasadil, zjistil jsem že mám užší ty špunty, tak jsem za 200,- koupil adaptéry (dva plíšky) a byla vyšší tak jsem na ní nedostal ten držák, doufal jsem že se tam i tak udrží, ale evidentně doufat nestačí :D ty silnice jsou fakt utrpení, předevčírem jsem vytáhl svou novou princeznu na výlet a myslel jsem že už nedojedu *adost* auta jela po silnici první třídy třicítkou a kličkovala a hledala cestu mezí dírama kam by se vešlo snad celý auto, přijdu si tady jak někde v albánii, kde mají všude polní cesty a zdravá asfaltka je tam málem posvátná...

Hugy
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hugy » 16 dub 2011 10:13

Takže na autě se pomalu v rámci možností pracuje, v současné době řeším hlavně přepis (eko daň). Ale co dnes - chtěl jsem jít vyměnit olej, ok auto jsem zahřál najel na nájezdy a vlezl pod auto. Povoluju vypouštěcí šroub a říkám si, jde to nějak lehce, bodejť šroub je uplně strhlý není na něm žádný závit :x (foto) Celé to bylo zaplácané červeným silikonem aby to tam nějak drželo. Nevím kdo tam teda takový bastl mohl nechat, doufám že to nebyl Redy :shock: Teď čekám až pořádně vykape všechen olej abych mohl zkontrolovat závit na vaně, doufám že bude ok :|
Přílohy
na klub.jpg

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 16 dub 2011 10:27

Redy je v tom nevinně...poslední výměnu oleje atd jsem si nechával dělat u "kamaráda" ve http://www.spei.cz/ servisu...po něm mi na autě zbyla jen práce práce a práce...no a teď mě čeká zase návštěva servisu protože nejsou zkušenosti si to udělat sám ( zatuhlé řazení a kompletní kontrola brzd) ...prosím všechny na kolenou ať sem dávají fotonávody atd na všechno co půjde, protože už bych nejradši do žádnýho servisu nikdy ani nepáchnul, nebo si snad udělám nějakej automechanik kurz, protože co si člověk neudělá sám to prostě nemá...

jazzik
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jazzik » 16 dub 2011 10:57

Redy píše:Redy je v tom nevinně...poslední výměnu oleje atd jsem si nechával dělat u "kamaráda" ve http://www.spei.cz/ servisu...po něm mi na autě zbyla jen práce práce a práce...no a teď mě čeká zase návštěva servisu protože nejsou zkušenosti si to udělat sám ( zatuhlé řazení a kompletní kontrola brzd) ...prosím všechny na kolenou ať sem dávají fotonávody atd na všechno co půjde, protože už bych nejradši do žádnýho servisu nikdy ani nepáchnul, nebo si snad udělám nějakej automechanik kurz, protože co si člověk neudělá sám to prostě nemá...

mas zatuhle razeni nebo spojku?
Jazzik

stechi
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stechi » 16 dub 2011 14:25

s brzdama ti muzu pomoc.. :-)

Hugy
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hugy » 16 dub 2011 16:46

Redy píše:Redy je v tom nevinně...poslední výměnu oleje atd jsem si nechával dělat u "kamaráda" ve http://www.spei.cz/ servisu...po něm mi na autě zbyla jen práce práce a práce...no a teď mě čeká zase návštěva servisu protože nejsou zkušenosti si to udělat sám ( zatuhlé řazení a kompletní kontrola brzd) ...prosím všechny na kolenou ať sem dávají fotonávody atd na všechno co půjde, protože už bych nejradši do žádnýho servisu nikdy ani nepáchnul, nebo si snad udělám nějakej automechanik kurz, protože co si člověk neudělá sám to prostě nemá...

jo, je to děs jak ti to v servise udělají, nejlepší je si dělat všecko sám, ale když není vybavení ani potřebné znalosti... :|. Jinak dnes ještě vyměněn řidičův pás - byl pěkně potrhaný :D

Hugy
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hugy » 28 čer 2011 12:55

Po dlouhé době něco písnu :D - na autě se toho zatím nic moc neudálo, svazují mě hlavně peníze. Co mně dalo v poslední době dost zabrat - technická, než jsem sehnal nějakého schopného člověka který ji provede, uteklo moc času (snad 14 dní jsem řešil den co den) ale hlavně že je :D . Rozvody - po zjištění u mého kamaráda mechanika - rozvoďák je volnější, jsem se rozhodl, že už je uděláme co nejdřív, nákup dílů u Idaha (díky moc ;) ) a poté cesta k mechošovi u kterého auto stálo zase snad 14 dní (jak sundal řemenici, vykoukl na něho zcela rozšmelcovaný kryt). mechanik - " musíme sehnat druhý kryt, tento ti tam nedám ani kdybys mě na kolenou prosil" :D :D . Takže jsem začal obepisovat zdejší lidičky a po týdnu jsem měl kryt konečně doma (díky Maggothovi). To nebylo vše, starý kryt držel jen na jednom šroubu ze čtyř a vodní pumpa byla chycena na třech šroubech ze čtyř (aspoň tak :D ). Doufám, že tomu kdo dělal minulé rozvody se pořádně škytá :D. Jinak teď se mě stal menší úraz, takže na autě nemůžu pokračovat, ale hned jak to půjde, tak se pustím konečně do kytování kastle (lak asi tento rok nevyjde). Během pár dní sem přidám nějaké fota.

Hugy
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hugy » 30 zář 2011 11:57

Na autě se ve chvílích pracuje, ale žádná sláva to není, celé prázdniny jsem byl na brigádě, takže na kastli se porád nedostalo, už jsem se rozhodl, že až bude první sníh a teploty pod 5 stupňů, tak to vrazím do garáže a už na tom konečně začnu dělat (snad to přes zimu všecko stihnu :D ). Přidám nějaké fota co a jak je jiného. Jinak jsme CRXko s kamarádem celé vystříkali voskem, takže zevnitř prahů a lemů by to mělo být ok :D
Přílohy
na face 6.jpg
jednotka z D16A9
na face 5.jpg
Druhý volant a koberečky
na face.jpg
sportovní sedačka a pásy
na face 2.jpg
svody 4-2-1

ne-moc
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ne-moc » 14 črc 2013 22:05

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 15 črc 2013 00:00

rozhodně ano ;)

Hugy
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hugy » 15 črc 2013 21:01

ne-moc píše:zdravim..Neni to ona?? http://auto.bazos.cz/inzerat/25929499/H ... V-91kw.php

jj, je to ona, myslím že oproti tomu jak vypadala při koupi a jak teď, je to znatelný rozdíl:)

možná se Vám nebude zdát ta cena, ale dost věcí jsem za tu dobu vyměnil, opravil a strávil spoustu času, o laku nemluvě, ale to většina z Vás zná :D

Kdyby inzerát někoho zaujal neváhejte, můžem to projet, svézt se a nebo jen pokecat ;)

sajlem
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sajlem » 15 črc 2013 21:38

Proč se ho zbavuješ ?

jazzik
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jazzik » 16 črc 2013 09:37

sajlem píše:Proč se ho zbavuješ ?

pise,ze potrebuje vetsi auto :)
Jazzik

sajlem
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sajlem » 16 črc 2013 11:11

jazzik píše:
sajlem píše:Proč se ho zbavuješ ?

pise,ze potrebuje vetsi auto :)

No moc dlouho ho nemel

jazzik
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jazzik » 16 črc 2013 13:21

nekomu auta zustavaj,nekomu bohuzel ne :/ :)
Jazzik

Hugy
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hugy » 16 črc 2013 16:34

ano je to tak potřebuji větší auto, a to čím dřív tím líp, mám CRXku už něco málo přes 2 roky, to už stačí na hodně dobré seznámení ;)
Jinak chci koupit aerodecka 1.5Vtec-e tak kdyby někdo měl, tak by mohla být výměna:)
Možná se mi podaří sehnat peníze jinak než prodejem CRX, ale zatím to tak bohužel nevypadá, proto jsem se rozhodl to nabídnout.
Pokud by se prodala stejně bych si třeba za 3 roky (nebo prostě až to okolnosti dovolí) pořídil zase CRX, je to auto, které má svůj nezaměnitelný charakter.
A kdyby ne, tak bych ji dál opečovával a vylepšoval, ale musel bych vymyslet, jak vydělat co nejdřív na aerodecka.
Takže taková je má situace :lol:

Zpět na „Vaše CRX / Your CRX“