Taaaakže...moje historie začíná cca před 6ti lety (2004), kdy jsem nastoupil do školy řidičského umění a dítko nikdy autem neposkvrněné, které asi jen 2krát řídilo 120ku se začalo učit v plném provozu na dieslovém Citroenu Xsara. Šlo mi to překvapivě dobře a řízení jsem si doslova zamiloval a školou doslova proletěl na první pokus. V průběhu svého snažení jsem se začal poohlížet i po svém prvním autíčku. S kamarády jsme tou dobou (nabušeni několikátým shlédnutím filmu Rychle a zběsile

) navštívili tuning sraz v Milovicích, perfektní místo podívat se po něčem hezkém. Toulali jsme se po ploše, když jsem uslyšel v dálce šílené burácení výfuků a zvědavost mi nedovolila se tam nepodívat! Konala se tam soutěž v nejhlučnějších výfucích, soutěžící kvalitní a tu najednou jako když se rozbouří ta největší bouřka, za davem okukujících lidí se cosi blíží, lidi se rozcházejí aby dotyčného pustili na soutěžní plac a...v tom se to stalo...na plac dorazila Honda CRX v dnes už legendární úpravě od Davida z Hradce Králové

Ten zvuk z výfuku, ty krásné křivky, dokonalé autíčko!

co vám budu povídat, byla to láska na první pohled a to přímo šílená nejšílenější, ta tam bylo pokukování po Corradu, Calibře, Preludě a dalších. Vrátil jsem se ke kámošům a defakto je vůbec neposlouchal, cestou domů jsem jen dřel bradou o zem a snil si jak si takové kupátko pořídím
Hned jsem začal prozkoumávat veškeré bazarové inzerce, projížděl půl republiky, střádal penízky, ale to pravé nikde

klasické CRX se v té době pohybovalo s cenovkou okolo 70-80 tisíc a jak mnozí vědí, většina z nich byla před smrtí. Už jsem začínal být po půl roce hledání zoufalej že nic neseženu, ale pak zapůsobil zákon schválnosti...telefon od kámoše a ten mi povídá, že viděl jedno moc hezké crx vedle v bazaru

rozhodl jsem se na nic nečekat a vyrazit za svým snem...a opravdu, CRX se tvářilo v opravdu zachovalém stavu, krásně si předlo, prý bylo po nějakém německém důchodci, tak jsem neváhal a platil cash. a byla to pravda a moje neuvěřitelné štěstí na pěkný kousek za pěkné penízky.
Hrozně jsem se bál aby se mu nic nestalo a tak jsem domů jel doslova krokem

teď už jen následovalo kochání se a zjišťování si informací

...
od známého mi byl doporučen jakýsi Libor z okolí Mukařová, že je přes CRX kabrňák a tak jsem neváhal a vyrazil...Libor byl takový klučina s mírným hnízdem ve vlasech

a při prvním pohledu mi hned auto pochválil, rozhodli jsme se hned pro kontrolu, vyměnil se rozvoďák atd a byla učiněna moje první úprava a to instalace sportovního sání, samozřejmě jsem po tomto vzrůstu výkonu jel domů náramně pyšný

s Liborem jsem se viděl několikrát a jel se s ním podívat i na nedaleké tradiční srazy do Chrášťan, které se už nekonají. Rád bych se i zmínil o sličné pomocnici kterou tam měl s ještě sličnějším tetováním

představte si jak byl takový mlaďoch jako já v ráji když viděl krásná auta, ženy atd hezky pohromadě

.
Dále jsem brouzdal po internetu, ale nikde stránka zaměřená na crx, kde by se dali sehnat informace, všichni majitelé z daleka, rozhodl jsem se jednat a založil takový jakýsi klub o crx, webové stránky jsou stále v chodu :
http://crxko.kvalitne.cz/ ale zájem z řad majitelů nebyl veliký a tak jsem se pomalinku dostával do stavu, kdy jsem jen jezdil a opravoval to nejdůležitější...nutno říct, že při mém štěstí na kvalitní kousek jsem servis vůbec nepotřeboval! Za těch několik let co jsem si jen tak jezdil bylo auto v servisu jen jednou kvůli uvolněnému těsnění na chladič a pak samozřejmě takové ty standartní zákroky jako výměna oleje, rozvoďáku atd. a další štěstí bylo v tom že se přetrhal kontakt s Liborem, protože se na něj potom vyrojilo dost nepěkných zpráv, které bohužel byly pravdivé.
Jen škoda sličné pomocnice Mišule, kterou už jsem pak několik let neviděl

...a proč jí tu zmiňuji? V nedávné době se přihodila dost velká náhoda a já znovu Mišuli potkal

už si mě nepamatovala, přeci jen jsem byl u Libora asi jen 3krát, ale zjistil jsem že se toho moc nezměnilo, stále je to velká milovnice CRXek a je to přítelkyně Ondřeje, kterého tu máme na fóru a zachraňuje s touto sličnou pomocnicí další CRXku

tady jí máte na fotkách
http://www.crxklub.cz/forum/viewtopic.php?p=7378#p7378 no ale pokračujme...
Bohužel tedy dobou kdy jsem spadl do takového toho "jen ježdění"...nakonec to došlo do stadia, kdy jsem cca před více než rokem chtěl crxko prodat a koupit si nějaké normální autidlo, do kterého se vejde více lidí a náhradní díly budou na každém rohu...dokonce jsem podal inzerát na který se mi ozvalo několik lidí a jeden si už dokonce vezl krasavici na technickou...tam jsem mu krasavici půjčil...a viděl jak odjíždí, zase jsem viděl ty krásné křivky zvenku jak si ladně prodírají cestu, výfuky krásně bublají a začal si říkat...proboha,co to dělám, vždyť to je moje lovestory!...kupec začal zkoušet triky ať jdu s cenou dolů a mě to akorát dohnalo k tomu že jsem s prodejem seknul a uháněl si to zpátky domů jak nejrychleji to šlo!
...
Jako by mě políbilo tucet múz (dokonce i doma byli rádi že jsem krasavici neprodal, už na ní jsou také zvyknutí a hrozně jim přirostla k srdci

) pustil jsem se s mnohem větším elánem do shánění informací, nejdříve se zaregistroval na H-C a seznamoval se s členy a hledal informace, první co bylo že jsem udělal jakýsi seznam milovníků crx, stále k vidění zde:
http://retro.crxklub.cz/ a nakonec abych tam mohl natahat veškeré info založil právoplatný klub...stalo se tak v 6.června roku 2009

spousta lidí to kvitovala a tak se klub rozrůstal velmi rychle a netrvalo dlouho a čítal magické číslo 100 členů! Na klubu se začalo objevovat spousta užitečných rad a to bylo splnění jednoho z mých snů, pevně věřím že bude fungovat jako takási studnice informací, která pomůže se seznamováním nových majitelů s tímto krásným kupátkem a bude jeden z článků který pomůže zachránit další crxátka

jako bombonek navrch jsem díky klubu poznal spoustu skvělých lidí se kterýma se často scházíme a i když jsou někteří takový a jiní takový, spojuje nás jedna lovestory a to je CRX

Další sen který si i za pomoci klubu plním je předělávka mé krasavice na projekt, který vidíte níže ve fotografiích...bohužel, poslední dobou zjišťuji že moje nemoc se dostává do hlubšího stadia ze kterého už není úniku a už si plánuji až budou penízky, že si pořídím ještě jedno kupátko, tentokrát vtecové, které zachovám v tom nejčistším originále

někteří z vás tuto nemoc ala "kup všechno z CRX světa co se dá" dobře zná

ale život s ní není tak těžký, je hezký, je to můj životní styl

a jak už tu bylo několikrát řečeno...za ty peníze by jsme si už mohli koupit luxusní káry, ale to my nechceme, my si chceme žít tenhle náš sen v mechanickém kupátku
Davidova CRX, která mě přivedla k CRX

(v jakém je teď stavu radši ani nevím

)
Zde jedna z nejstarších fotografií, kdy moje budoucí krasavice stála v bazaru
Zde už s novýma kolečkama u nás na chatě
A zde na srazu
A jde se nasazovat nový kabátek u Mooonwalkera
Nová kukadla
Nové sedačky
Na chatě v novém kabátku
U Ramika
Nové lemy