ED9 - bílá - Redy Rex - projekt White Shark

Ukažte ostatním své CRX!

Moderátor: Minor

Redy
Šéfík!:)
Kontaktovat uživatele:

ED9 - bílá - Redy Rex - projekt White Shark

Příspěvekod Redy » 06 čer 2009 20:42

Taaaakže...moje historie začíná cca před 6ti lety (2004), kdy jsem nastoupil do školy řidičského umění a dítko nikdy autem neposkvrněné, které asi jen 2krát řídilo 120ku se začalo učit v plném provozu na dieslovém Citroenu Xsara. Šlo mi to překvapivě dobře a řízení jsem si doslova zamiloval a školou doslova proletěl na první pokus. V průběhu svého snažení jsem se začal poohlížet i po svém prvním autíčku. S kamarády jsme tou dobou (nabušeni několikátým shlédnutím filmu Rychle a zběsile :D) navštívili tuning sraz v Milovicích, perfektní místo podívat se po něčem hezkém. Toulali jsme se po ploše, když jsem uslyšel v dálce šílené burácení výfuků a zvědavost mi nedovolila se tam nepodívat! Konala se tam soutěž v nejhlučnějších výfucích, soutěžící kvalitní a tu najednou jako když se rozbouří ta největší bouřka, za davem okukujících lidí se cosi blíží, lidi se rozcházejí aby dotyčného pustili na soutěžní plac a...v tom se to stalo...na plac dorazila Honda CRX v dnes už legendární úpravě od Davida z Hradce Králové *vtec* Ten zvuk z výfuku, ty krásné křivky, dokonalé autíčko! *love* co vám budu povídat, byla to láska na první pohled a to přímo šílená nejšílenější, ta tam bylo pokukování po Corradu, Calibře, Preludě a dalších. Vrátil jsem se ke kámošům a defakto je vůbec neposlouchal, cestou domů jsem jen dřel bradou o zem a snil si jak si takové kupátko pořídím *dance*
Hned jsem začal prozkoumávat veškeré bazarové inzerce, projížděl půl republiky, střádal penízky, ale to pravé nikde *help* klasické CRX se v té době pohybovalo s cenovkou okolo 70-80 tisíc a jak mnozí vědí, většina z nich byla před smrtí. Už jsem začínal být po půl roce hledání zoufalej že nic neseženu, ale pak zapůsobil zákon schválnosti...telefon od kámoše a ten mi povídá, že viděl jedno moc hezké crx vedle v bazaru :D rozhodl jsem se na nic nečekat a vyrazit za svým snem...a opravdu, CRX se tvářilo v opravdu zachovalém stavu, krásně si předlo, prý bylo po nějakém německém důchodci, tak jsem neváhal a platil cash. a byla to pravda a moje neuvěřitelné štěstí na pěkný kousek za pěkné penízky.
Hrozně jsem se bál aby se mu nic nestalo a tak jsem domů jel doslova krokem :lol: teď už jen následovalo kochání se a zjišťování si informací :D ...
od známého mi byl doporučen jakýsi Libor z okolí Mukařová, že je přes CRX kabrňák a tak jsem neváhal a vyrazil...Libor byl takový klučina s mírným hnízdem ve vlasech :D a při prvním pohledu mi hned auto pochválil, rozhodli jsme se hned pro kontrolu, vyměnil se rozvoďák atd a byla učiněna moje první úprava a to instalace sportovního sání, samozřejmě jsem po tomto vzrůstu výkonu jel domů náramně pyšný :D s Liborem jsem se viděl několikrát a jel se s ním podívat i na nedaleké tradiční srazy do Chrášťan, které se už nekonají. Rád bych se i zmínil o sličné pomocnici kterou tam měl s ještě sličnějším tetováním :D představte si jak byl takový mlaďoch jako já v ráji když viděl krásná auta, ženy atd hezky pohromadě :D .
Dále jsem brouzdal po internetu, ale nikde stránka zaměřená na crx, kde by se dali sehnat informace, všichni majitelé z daleka, rozhodl jsem se jednat a založil takový jakýsi klub o crx, webové stránky jsou stále v chodu : http://crxko.kvalitne.cz/ ale zájem z řad majitelů nebyl veliký a tak jsem se pomalinku dostával do stavu, kdy jsem jen jezdil a opravoval to nejdůležitější...nutno říct, že při mém štěstí na kvalitní kousek jsem servis vůbec nepotřeboval! Za těch několik let co jsem si jen tak jezdil bylo auto v servisu jen jednou kvůli uvolněnému těsnění na chladič a pak samozřejmě takové ty standartní zákroky jako výměna oleje, rozvoďáku atd. a další štěstí bylo v tom že se přetrhal kontakt s Liborem, protože se na něj potom vyrojilo dost nepěkných zpráv, které bohužel byly pravdivé.
Jen škoda sličné pomocnice Mišule, kterou už jsem pak několik let neviděl :D ...a proč jí tu zmiňuji? V nedávné době se přihodila dost velká náhoda a já znovu Mišuli potkal :D *pratele* už si mě nepamatovala, přeci jen jsem byl u Libora asi jen 3krát, ale zjistil jsem že se toho moc nezměnilo, stále je to velká milovnice CRXek a je to přítelkyně Ondřeje, kterého tu máme na fóru a zachraňuje s touto sličnou pomocnicí další CRXku :D tady jí máte na fotkách http://www.crxklub.cz/forum/viewtopic.php?p=7378#p7378 no ale pokračujme...
Bohužel tedy dobou kdy jsem spadl do takového toho "jen ježdění"...nakonec to došlo do stadia, kdy jsem cca před více než rokem chtěl crxko prodat a koupit si nějaké normální autidlo, do kterého se vejde více lidí a náhradní díly budou na každém rohu...dokonce jsem podal inzerát na který se mi ozvalo několik lidí a jeden si už dokonce vezl krasavici na technickou...tam jsem mu krasavici půjčil...a viděl jak odjíždí, zase jsem viděl ty krásné křivky zvenku jak si ladně prodírají cestu, výfuky krásně bublají a začal si říkat...proboha,co to dělám, vždyť to je moje lovestory!...kupec začal zkoušet triky ať jdu s cenou dolů a mě to akorát dohnalo k tomu že jsem s prodejem seknul a uháněl si to zpátky domů jak nejrychleji to šlo!
...
Jako by mě políbilo tucet múz (dokonce i doma byli rádi že jsem krasavici neprodal, už na ní jsou také zvyknutí a hrozně jim přirostla k srdci :) ) pustil jsem se s mnohem větším elánem do shánění informací, nejdříve se zaregistroval na H-C a seznamoval se s členy a hledal informace, první co bylo že jsem udělal jakýsi seznam milovníků crx, stále k vidění zde: http://retro.crxklub.cz/ a nakonec abych tam mohl natahat veškeré info založil právoplatný klub...stalo se tak v 6.června roku 2009 *stydim* spousta lidí to kvitovala a tak se klub rozrůstal velmi rychle a netrvalo dlouho a čítal magické číslo 100 členů! Na klubu se začalo objevovat spousta užitečných rad a to bylo splnění jednoho z mých snů, pevně věřím že bude fungovat jako takási studnice informací, která pomůže se seznamováním nových majitelů s tímto krásným kupátkem a bude jeden z článků který pomůže zachránit další crxátka :) jako bombonek navrch jsem díky klubu poznal spoustu skvělých lidí se kterýma se často scházíme a i když jsou někteří takový a jiní takový, spojuje nás jedna lovestory a to je CRX :) Další sen který si i za pomoci klubu plním je předělávka mé krasavice na projekt, který vidíte níže ve fotografiích...bohužel, poslední dobou zjišťuji že moje nemoc se dostává do hlubšího stadia ze kterého už není úniku a už si plánuji až budou penízky, že si pořídím ještě jedno kupátko, tentokrát vtecové, které zachovám v tom nejčistším originále :) někteří z vás tuto nemoc ala "kup všechno z CRX světa co se dá" dobře zná :D ale život s ní není tak těžký, je hezký, je to můj životní styl :) a jak už tu bylo několikrát řečeno...za ty peníze by jsme si už mohli koupit luxusní káry, ale to my nechceme, my si chceme žít tenhle náš sen v mechanickém kupátku *love*

Davidova CRX, která mě přivedla k CRX :) (v jakém je teď stavu radši ani nevím *cry* )
49cd1a3575667.jpg

Zde jedna z nejstarších fotografií, kdy moje budoucí krasavice stála v bazaru :)
moje.JPG

Zde už s novýma kolečkama u nás na chatě
redy.jpg

A zde na srazu
photo68.jpg

A jde se nasazovat nový kabátek u Mooonwalkera *oprava*
4.jpg

Nová kukadla *relax*
90.jpg

Nové sedačky
93.jpg

Na chatě v novém kabátku
P1070457.JPG

U Ramika
P1070174.JPG

Nové lemy
P1080579.jpg

Tlumexplast na podvozku
P1080576.jpg

Komaxit na podvozku
luxus!!-).jpg

16" alu Advan Racing s matky Vision
P1090783.jpg

Scar
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Re: Redy CRX

Příspěvekod Scar » 11 čer 2009 19:52

nejspis startovaci relatko...staci proletovat studenaky a nastartuje i kdyz ji das ceres

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 11 čer 2009 23:17

jj,to jsem slyšel že to může bejt v tom :) ale jak řikám, už to nedělá, takže se to proletovalo asi samo :lol:

devil

Příspěvekod devil » 17 čer 2009 12:37

Pěkný to máš brachu :D

Lubo
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Lubo » 18 čer 2009 14:28

Ahoj pekne auto doufam ze se uvidime na srazu:-) Ja mam bilou a nechal jsem taky na ni ruce ale konecne se to zacina blizit ke konci.... Drzim palce kdyby si chtel videt nejake fotky tak dej vedet:-)

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 18 čer 2009 14:45

Vítám tě Lubo :) !Na Honday jedu stopro, tak tam se můžeme vidět už za pár dnů ;) jinak moc rád uvidím fotky tvého mazlíka a pokud budeš chtít, udělám Ti i profil v garáži členů :)

Hanys
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hanys » 22 čer 2009 13:18

:arrow: pekny kousek a to ze je garazovane taky chvalim ja garazuju taky a neni nad to mit auto v suchu i kdyz jsem ho dneska zrovna vzal do prace bo jsem zaspal :roll: a zrovna prsi kurna jinak at se dari v upravach na tvem caci
honda civic r.v.94 D16Z6 115KW

- crx r.v 91 D16A8 ??? KW

- crx Del Soll last edition B16A2 VTI aktualne nezměřeno KW

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 22 čer 2009 13:25

Děkuji! :) mimoto, jakto že ty ještě nemáš zaparkované autí u nás v garáži hm? ;) no jednak ten déšť, pak taky nebydlim zrovna v přátelské čtvrti plné mírumilovných lidí a další věci no...jako na garáž nedám dopustit a má nevyčíslitelnou hodnotu ;)

Hanys
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hanys » 22 čer 2009 15:04

Redy píše:Děkuji! :) mimoto, jakto že ty ještě nemáš zaparkované autí u nás v garáži hm? ;) no jednak ten déšť, pak taky nebydlim zrovna v přátelské čtvrti plné mírumilovných lidí a další věci no...jako na garáž nedám dopustit a má nevyčíslitelnou hodnotu ;)

no prihlaseny uz jsem ale foto jsem jeste neposlal jelikoz jsem ted v praci do 8 a zadnou poradnou fotku krome skarede z mobilu od kamose tak to tu predhodim. prace je na ni jeste dost jak udelane tak predemnou podvozek koseje kolesa a par dronosti uz je a to hlavni je ze ma servisni knihu a je v plne nalozi asi tak pak to nejak spytlikuju poslu ti foto a nejaky ten popisek

18042009.jpg
B16a2
18042009.jpg (126.09 KiB) Zobrazeno 8408 x

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 22 čer 2009 16:09

No tak paráda, tak nafotit a už se moc těším! :) vypadá fakt v parádním stavu! a držim pěsti aby Ti to v práci rychle uteklo :) já mám dneska už naštěstí veget :oops:

Hanys
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hanys » 22 čer 2009 16:27

Redy píše:No tak paráda, tak nafotit a už se moc těším! :) vypadá fakt v parádním stavu! a držim pěsti aby Ti to v práci rychle uteklo :) já mám dneska už naštěstí veget :oops:

no dneska v garazi neco nafotim do pripadne galerie a a pak ti poslu asi aktualni foto jak bude hezky protoze to pocasi znici celou fotku :cry: a bude to pak depresivni :arrow: :)

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 22 čer 2009 16:46

počásko si s náma teď pěkně hraje no :( já kvůli tomu nemůžu ani vykonávat svou letní brigádku u vody a už se tak těším :cry: a to je taky pěkně depresivní :D

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 13 říj 2009 20:33

Tak pánové a dámy, je to tu, den D...začalo se pracovat na mém zlatíčku přes zimu (velké díky mooonwalkerovi *pohladit* ) ale první prognóza po prvotním ohledání se bohužel potvrdila *cry* sundal se práh a pod kabátkem velmi pěkného zachovalého laku, se schovávalo hotové peklo *nemoc* díra jak do stodoly...tady to opravdu japončíci nevychytali a vlhkost se tu drží neuvěřitelně *help* ale slibuji, že ji takto nenechám a projde pořádnou omlazující kůrou a bude to zase krasavice k pohledání! *love* *oprava* pokračování příště *honda*
Přílohy
DSCN1806.jpg
DSCN1806.jpg (90.49 KiB) Zobrazeno 8211 x
DSCN1805.jpg
DSCN1805.jpg (93.45 KiB) Zobrazeno 8211 x
DSCN1804.jpg
DSCN1804.jpg (83.69 KiB) Zobrazeno 8211 x

Hanys
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hanys » 13 říj 2009 20:43

tak to preju odne zdaru at se dilecko podari bez vetsi namahy *pohladit*

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 13 říj 2009 21:31

Aaaa, zdravím tě tu po dlouhé době! *drinks* a děkuju *fin* ! a hoď sem taky nějaký novinky u tebe *vtec*

Hanys
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hanys » 13 říj 2009 21:39

novinky no tvorim garaz jelikoz uz asi nevyjedu takze novinky se zacnou tvorit az v zimne v teploucku komurky *dash*

Antiamik
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Antiamik » 14 říj 2009 14:09

Ááá presne rovnaké miesta hnilé ale vidím že ešte možeš zdvihať auto zdvihákom takže prahy budú OK a pomoc prišla včas *fin*
Už si videl podlahu pod kobercami....sa teš *vytlem*

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 14 říj 2009 18:07

nestraš *vytlem* jak to vůbec vypadá s tou tvou podlahou?? *drinks*

Antiamik
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Antiamik » 14 říj 2009 18:47

No klampiari sa o to bijú *box* ..každý by to chcel robiť *vytlem*
V novembri by sa malo začať, zvyšok podlahy už nalakovaný 4 vrstvami základovky *fin* uvidíme keby boli chytené aj prahy tak dostanem nové z Berlinga ako otec na C5G-HB *vytlem*
Vela zdaru pri zimnej GO kastle, na jar sa navzájom pochválime (fotky budú) *drinks*
K vianociam si prajem málo snehu a soli lebo avti bude jazdiť!

PS. Tú podlahu ti nechcem privolať ale už to omrkni mne to tam pekne načalo aj spojenie prahu a podlahy zvnútra auta pod nohami.
Aby bolo k čomu variť nové časti podbehov. *oprava*

mooonwalker
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mooonwalker » 14 říj 2009 20:02

takze druha strana, tedy spolujezdcova
zadek dobrej celkem, ale vepredu je to pastva :)
picture 014.jpg
picture 014.jpg (234.49 KiB) Zobrazeno 7932 x

picture 013.jpg
picture 013.jpg (232.18 KiB) Zobrazeno 7932 x

Zpět na „Vaše CRX / Your CRX“