Lambdasonda CRX
Moderátor: Minor
Lambdasonda CRX
zdravím panové koupil jsm si již davno svody 4-2-1 a když jsem je asi tak před pul rokem namontoval zničeho nic mi CRX nechtelo tahnout proste v malych otačkach mi jelo jako WRC svuk proste jako by tam slo malo benalu tak me na padlo že origo svody mají lambdu jinde než sportoní sportovní svody ji maji v jedne s vetví svodu např ve 4 valcí vcera mi to zase delalo tak jsem vypl lambdu jeloto akorad se rozsvítilo pranžové čidlo na palubce to je zrejme rid.jednotka pak jsem lambdu zapojil a auto jede normalne nevim proč to občas dela?? delalo to nekomu zvas nebo mam spiše předelat lambdu až dule do te sjednocene trubky pred katm ve svodech je tam taky dira na lambdu zaslepena diky za odpovědi.ondra 

-
- Klouček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Lambdasonda CRX
Lambda musí být až za sojením kde Ti jdou výfukový plyny ze všech válců. Jinak Ti měří bohatost směsi jen v jednoho válci ale furt to mění směs ve všech válcích. Z toho je důsledek že Ti to někdy jezdí v bohatý a táhne to jako ďas a nebo máš strašně chudou směs a vůbec Ti to nejede.
Pomohlo by nejaké foto, aby sme vedeli kde tá lambda je teraz...
Každopádne ak máš crxo 2g, tak lambdu premiestniť dole nemôžeš, je totiž 1drátová, nevyhrievaná, a dole za spojenými vetvami už by nemala dostatočnú teplotu na to aby fungovala, resp.fungovala správne. Určite musí ostať hore. Tiež si nemyslím, že by bol problém v tom že meria len z jedného valca, mám to tak isto na VTECu a nemám s tým problém
Skús nahodiť nejaké fota, skúsime pak pošpekulovať kde môže byť problém, sám som takýto problém riešil pred nejakým časom a nakoniec úspešne, takže niečo hádam vymyslíme

Každopádne ak máš crxo 2g, tak lambdu premiestniť dole nemôžeš, je totiž 1drátová, nevyhrievaná, a dole za spojenými vetvami už by nemala dostatočnú teplotu na to aby fungovala, resp.fungovala správne. Určite musí ostať hore. Tiež si nemyslím, že by bol problém v tom že meria len z jedného valca, mám to tak isto na VTECu a nemám s tým problém

Skús nahodiť nejaké fota, skúsime pak pošpekulovať kde môže byť problém, sám som takýto problém riešil pred nejakým časom a nakoniec úspešne, takže niečo hádam vymyslíme

enjoy VTEC
O.k chlapi hodim fota a dneska stim jedu do prace tak uvidim jestli to bude delat ale myslim si že ¨by to melo byt ve spod ta lambda protože u tech origo svodu to bere ze vsech valcu a u tech 4+2+1 to bere s jednoho ale dule je udelana taky dira na lambdu akorad nevim jestli ten dratek mužu nadstavit normalnim dratem pošlu foto tech svodu jinak svody mam aj na crxklubu Ondra-CRX 

Protože když jsem se dival na svody na integru tak ma tyky 4+2+1 ale ma je v celku a ma diru na lambdu až na tom konci jak to posilam ja tak ji tam asi taky dam ale nevim jestli mužu proste ten dratek normalne nadstavit obyc dratkem

-
- Klouček
- Kontaktovat uživatele:
No nejsem si jistej jestli to můžeš napojit obyčejným drátkem ale myslím si že jo zatím to skus jenom propojit od svorky ke svorce aniž by jsi stříhal konektory jen tak provizorně funkčně a pak když to bude fungovat bez problemu tak bych to vylepšil na jistotu a bylo by vystaráno.
Pokud dáš lambdu až dolů pod motor, bude ti nejspíš hlásit ecu chybu v dodávce paliva. Lambda tam dole pracuje v jiných teplotách než při původním umístění a dělá to problémy.
Musel bys tam dát vyhřívanou lambdu.
Prodloužení obyčejným kabelem by nemělo dělat problémy.
Musel bys tam dát vyhřívanou lambdu.
Prodloužení obyčejným kabelem by nemělo dělat problémy.
Minor@honda-club.cz, 737574121, ICQ 225505717
No ak ju silou mocou chceš dať dole tak to tak kľudne urob, ale nebude to fungovať. na integre, alebo B16A2 sú lambdy už 4 káblové, vyhrievané, pri použití na taký motor by sa dala dole, ale jednodrôtová Ti tam fungovať nebude
Hore by podľa mňa mala fpoho fungovať, snímať z jedného valca síce nie je možno úplne ideálne, ale využiť sa to dá a aj fungovať to musí. Keď už by sme boli pri tom, tak dole máš spojené všetky 4 vývody z valcov, to tiež nekopíruje originál, kde sa spájajú 2 vetvy a pak je lambda (aspoň an B16A1 to tak je)
A Tebe to vyhadzuje chybu v ECU aj keď máš lambdu zapojenú hore?
skús odpojiť na 1-2 minútky batériu, ECU sa tým vyresetuje a skús sa pak znova previezť či sa tá kontrolka rozsvieti znova, ale ak je všetko o.k. tak by sa podľa mňa rozsvietiť nemala.
Tiež neviem aké zvody to máš, ale jak si zväčšil ich priemer oproti originálu, je možné že spodok otáčok Ti zlenivie, mne zvody 421 začínajú ťahať poriadne až od 4000 otáčok, keď už spaliny nimi poriadne prúdia, dovtedy je to tiež slabota, a to sa o 421kách hovorí že posilujú spodok otáčok...

Hore by podľa mňa mala fpoho fungovať, snímať z jedného valca síce nie je možno úplne ideálne, ale využiť sa to dá a aj fungovať to musí. Keď už by sme boli pri tom, tak dole máš spojené všetky 4 vývody z valcov, to tiež nekopíruje originál, kde sa spájajú 2 vetvy a pak je lambda (aspoň an B16A1 to tak je)

A Tebe to vyhadzuje chybu v ECU aj keď máš lambdu zapojenú hore?

Tiež neviem aké zvody to máš, ale jak si zväčšil ich priemer oproti originálu, je možné že spodok otáčok Ti zlenivie, mne zvody 421 začínajú ťahať poriadne až od 4000 otáčok, keď už spaliny nimi poriadne prúdia, dovtedy je to tiež slabota, a to sa o 421kách hovorí že posilujú spodok otáčok...
enjoy VTEC
chlapi, ked sme pri tej lambde... ked ju odpojite vyhodi vam ecu chybu? rozsvieti sa check engine oranzova kontrolka? mne totizto nie, co mi pride divne...
Jo jo, přesně tak odpojíš a rozsvítí se check. Já jsem měl podobný problém měnil jsem origo svody za 4-2-1 a protože jsem nemohl povolit lambda sondu, dal jsem tam jinou z D16Z5 a pořád se mi rozsvěcel check. Nakonec jsem si dal hodně práce a origo lambdu jsem vyndal a od té doby vše OK. Nemáš tam jinou lambdu, než origo? Dál si myslím, že napojovat lambdu nepůjde. Zatím
hošani no jak jsem psal jak mi to haprovalo tak se mi nikdy ECu nerosvitilo jak jsem odpojil lambdu a jel ECu se rozsvítilo po určite době ale auto jelo pak jsem ji opet zapojil znovu nastartoval a zhasla nerozvitila se už a ted už jezdim tak 2 den v pohode bez skubaní ale stejne se mi zda že nekdy když jedu na 4 stupen a přidam tak se to bere a když nekdy přidam tak je to take tupejsí nevim skusim se jeste mrknout jestli ta lambda nedosahne dule a napojim ji tam a uvidim co bude
jinak lambdu tam mam určo origo ja ji nikdy nemenil a ještě tohle se mi stalouž nekolikrat zrovna dneska normalne jsem natankoval otočil kličkem a nastartoval a auto haprovalo a zdechllo když jsem znovu otočil kličkem ECU svitilo ale nebzučel ten zvuk nevim jestli je točerpadlo palivove?? auto nejde (nastartovaznovu) znova jsem ypl kliček otočil ECU stvitilo a zabzučelo a nastartoval jsem to mi nekdy děla nevim proč
ale to mi dělalo už když jsem tam mel jeste origo svody jestli nahodou nemam tu lambdu nejakou pochroumanou když před pul rokem mito taky kuckalo vypl jsem ji zapl a byl klid až ted do zacalo zase a zase jsem ji vypl zapl a je klid nevim
mam doma jeste jednu Ecu tak ji skusim přehodit.

shuty píše:chlapi, ked sme pri tej lambde... ked ju odpojite vyhodi vam ecu chybu? rozsvieti sa check engine oranzova kontrolka? mne totizto nie, co mi pride divne...
určite by Ti sa mal rozsvietiť "check engine"
nemáš tam nejakú upravovanú riadiacu jednotku?

enjoy VTEC
Ondra-CRX píše:hošani no jak jsem psal jak mi to haprovalo tak se mi nikdy ECu nerosvitilo jak jsem odpojil lambdu a jel ECu se rozsvítilo po určite době ale auto jelo pak jsem ji opet zapojil znovu nastartoval a zhasla nerozvitila se už a ted už jezdim tak 2 den v pohode bez skubaní ale stejne se mi zda že nekdy když jedu na 4 stupen a přidam tak se to bere a když nekdy přidam tak je to take tupejsí nevim skusim se jeste mrknout jestli ta lambda nedosahne dule a napojim ji tam a uvidim co budejinak lambdu tam mam určo origo ja ji nikdy nemenil a ještě tohle se mi stalouž nekolikrat zrovna dneska normalne jsem natankoval otočil kličkem a nastartoval a auto haprovalo a zdechllo když jsem znovu otočil kličkem ECU svitilo ale nebzučel ten zvuk nevim jestli je točerpadlo palivove?? auto nejde (nastartovaznovu) znova jsem ypl kliček otočil ECU stvitilo a zabzučelo a nastartoval jsem to mi nekdy děla nevim proč
ale to mi dělalo už když jsem tam mel jeste origo svody jestli nahodou nemam tu lambdu nejakou pochroumanou když před pul rokem mito taky kuckalo vypl jsem ji zapl a byl klid až ted do zacalo zase a zase jsem ji vypl zapl a je klid nevim
![]()
![]()
mam doma jeste jednu Ecu tak ji skusim přehodit.
rozhodne by som spravil ten reset odpojením baterky, ECU si totiž pamätá aj staré chyby ktoré si trebárs už odstránil ale neboli z nej vymazané resetom (odpojením baterky) a nemusí ísť tak jak má

ak sa Ti ale tá kontrolka nerozsvecuje keď máš lambdu zapojenú a keď ju odpojíš tak Ti to ECU hlási, tak v lambde určite problém nie je

myslím že až tak by motor dusiť nemalo, ale pri nižších otáčkach plyny vo väčších zvodoch nemusia pekne prúdiť, ale môžu sa víriť, čo spôsobí slabší ťah vnímaný ako stratu výkonu oproti sériovým zvodom, ale od určitých otáčok keď už je prúdenie (odvod spalín) dostatočne veľké, by mali už začať "fungovať", ja to pociťujem výrazne od tých spomínaných 4 tis.otáčok.
Ako sa to javí vo vyšších otáčkach Tebe?

enjoy VTEC
jako ja bych řekl to same co ty!! ot tech 4tis.ot to leti to citiš ale v to m spodu sy mislim že origo jsou lepsi jj tu baterku jeste odpojim
takže tobě tohle nikdy nedělalo jo?, že jsi nekdy strtoval a zdechloti to a potom jsi nemohl chvili nastartovat a pak to chytne toto mi dela hlavně v lete když je auto n slunci 

panove a ECu bude nekde ve vnitř že??
v motorove časti jsem ji nikde nenasel bude nekde kolem pojistek nebo tam nekde??
äuto mam 2 roky a borec mi ktomu dal Ecu zabalenou ted jsem ji rozbalil panove to auto muselo bt kurevsk rozbite na predek ta ECU je v pi......
pošlu foto nevim proč mi ji ten kokot daval 

- Přílohy
-
- ECU CRX 001.jpg (40.23 KiB) Zobrazeno 4832 x
Ondra-CRX píše:jako ja bych řekl to same co ty!! ot tech 4tis.ot to leti to citiš ale v to m spodu sy mislim že origo jsou lepsi jj tu baterku jeste odpojimtakže tobě tohle nikdy nedělalo jo?, že jsi nekdy strtoval a zdechloti to a potom jsi nemohl chvili nastartovat a pak to chytne toto mi dela hlavně v lete když je auto n slunci
no, s tým zhasínaním po naštartovaní, to bude nejaký ďalší problém, určite nesúvisí s lambdou, ale na to sú tu už iný odborníci

ECU nájdeš pod prístrojovkou na strane spolujazdca úplne vpredu pod kobercom, je zakrytá takým zlatistým kovovým krytom, ale tú nechaj na pokoji, odpoj mínus na baterke (uvádza sa že stačí cca 30 sekúnd, ale mojej ECU to nikdy nestačilo

enjoy VTEC
Kamarade ted me napadlo co když tam mam nekde korozi a jak auto umyvam nastřikam na ECU a děla to bordel ja umyval auto vapkou a fest prední podběhy ale nejsem si vědomy že by byla nejaka koroze no mam ve vjezdu makadam tak ted chudera stoji venku před domem jak to odvozim mrknu na to v garaži stejne dělam technickou tak musim vše odstrojit
jinak jsem ted chtel kupovat cely nerezový výfuk ze stranky sportovníautodoplnky.cz stoji 7,999kč jenže je tam problem zadní tlumič ma pruměr 17cm což je hodně a mam strach abych neškrtal vyfukem pruměr koncovky 11,5 cm.To už jsem se spalil na tech svodech když tam mam 14 zimni a sport podvozek tak skrtam ale prez zimu nejezdim když je nasneženo a ted mam jeste letní
pošlu foto teho výfuku.

- Přílohy
-
- honda-crx-88-91-kompletni-sportovni-nerez-pruchozi-vyfuk-se-silencerem-original[1].jpg (67 KiB) Zobrazeno 4831 x
Naposledy upravil(a) Ondra-CRX dne 24 lis 2009 22:24, celkem upraveno 1 x.