Tablet do CRX

Kecání o ničem a o všem

Moderátor: Minor

sajlem
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Tablet do CRX

Příspěvekod sajlem » 25 lis 2012 20:15

Rád bych přes zimu udělal do auta nějaké to audio. Po zkušenosti s 1DIN rádiem s vysouvací obrazovkou (která přestala fungovat)jsem se rozhodl pro tablet který je 8".

Vypadá že do crx sedně parádně, jen nevím jak to ideálně přidělat. I když to je jen otázka času si k tomu sednout.
1353870505103.jpg

Chci se ale zeptat někoho kdo má zkušenosti s děláním audia. Jak z tabletu dostat slušenej zvuk.
Pokud by někdo byl ochoten napsat klidně potřebné komponenty na nějaký komplet který by mohl slušené hrát předem děkuji.

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Re: Tablet do CRX

Příspěvekod Swingal » 25 lis 2012 20:37

Pomozem ti,

tablet chces vyberat? Ak ano bolo by dobre spravit nejake kolajnicky a zasuvat ho zboku zo spolujazdcovej strany.

Ako z tabletu dostat dobry zvuk? No zapojis 3,5jack, ten natiahnes k nejakemu 2/4 kanalovemu zosilovacu a napojis na neho repraky.

Neviem len neviem ci to bude stacit na radio ak ho chces pouzivat.

Kebyze este nemas tablet kupeny odporucil by som ti jedno cinske autoardiu ked uz chces ist tymto smerom, Je to 2DIN autoradio ku ktoremu si vies pripojit displej (resp. tablet) s androidom ...

http://www.ebay.com/itm/XTRONS-TD718A-7 ... 2c656f711a

respektive, minule som dostal chrobaka do hlavy. :D
Obrázek
do *crx* :D

sajlem
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sajlem » 25 lis 2012 20:47

Swingal píše:Pomozem ti,

tablet chces vyberat? Ak ano bolo by dobre spravit nejake kolajnicky a zasuvat ho zboku zo spolujazdcovej strany.

Já se o audio do auta nikdy nezajímal, nerad bych koupil třeba zesilovač kterej bude k ničemu, ale zase 10tis za něj nedám. Jinak to zasouvání z boku je asi nejsnadnější, a asi to tak i udělám , pořád jsem si říkal ale že od spolujezdce budou vidět dráty napájení atd ... ale..., na to asi kašlu.
Kdyby jsi mi poslal odkaz na nějaká slušné basy , středy , vejšky, zesák ,.. tak aby to k sobě pasovalo , ... a nevím co je ješte navíc potřeba pro pořádně audio.

Pro nějakou orientaci, ale netuším jestli je to reálné za cca 10 tis udělat slušné audio.

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Swingal » 25 lis 2012 20:55

Napisem ti skusenosti na ktore som prisiel, zatial mi napis ci chces pouzivat aj pozicie pre zadne repro alebo davas zadny interier prec? A ci mas el. zrkadla.

sajlem
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sajlem » 25 lis 2012 21:05

Swingal píše:Napisem ti skusenosti na ktore som prisiel, zatial mi napis ci chces pouzivat aj pozicie pre zadne repro alebo davas zadny interier prec? A ci mas el. zrkadla.

El. zrcátka mám. Jinak interier je pryč, vyhozenej ,ale .. možná zadní držáky repro bych pak pro to chtel využít ale jen holé držáky klidně at jsou vidět nijak bych je neschovával .(jen přidělal plastové konzole pro repro)

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Swingal » 25 lis 2012 21:13

No, predne repraky je vhodnejsie dat komponentne. Stredobasy dole do dveri na MDF podlozky. Vyskace natlacit do krytiek spetakov zvnutra alebo pred klucku dveri na tapec, alebo pod celne okno do rohov. Lacne repro mi bolo odporucene Sinus Live.

Dozadu sa daju dat 16cm repro do adapterov. Tam by som mozno volil aj koaxialne repro nakolko je to celkom dobre nasmerovane. Tam by som odporucil napr. Hertz.

V zosilovacoch moc nemam prehlad. Tam si treba pozriet skreslenia a pod. Fakt o nich som sa moc nezaujimal.

Najpodstatnejsie je vsak vytlmenie. Dobrym vytlmenim dosiahnes aj zo zlych reprakov krasny zvuk. Takze Sikadamp platy, STP, Dynamat a podobne. Tym zabranis rezonovaniu plechov.

Dalsia vec su ozvucnice. Predne repro pouzivaju ako ozvucnicu vnutro dveri, takze tam by sa to malo vytlmit a uzavrier vsetky diery kade moze unikat vzdcuh. Cim to bude tesnejsie tym lepsie to bude hrat.

Vzadu by som uvazoval nad BASS Tubami ako som tu uz viac krat ukazoval. Zlepsia ti basy. A pokial nemas vzadu ten interier tak si ich mozes vyrobit a mozu byt aj vacsie.

Potom mas pri odhlucneni aj odrezonovanie nie len plechov ale aj plastov. Takze treba kupit dlhe tenke nalepovacie pasiky ktore ti od seba oddelia plasty aby o seba nerezonovali.

Pokial chces este lepsie basy tak treba kupit subwoofer, ale tym padom treba kupit aj iny zosik tusim.

Takze:
predne repro 70€
zadne repro 60€
MDF podlozky dopredu 12€
adaptery do zadu 20€
zosik (staci aj pouzity podla mna) 50€
kable 20€
to mas cca 220€ (ked pohladas na nete aj lacnejsie)

zvysok mozes pouzit na vytlmenie ;)

alebo pokial chces do toho investovat viac prace rad robis s laminatom, mam pre teba este par tipov na par dielov ktore ti mozu vylepsit zvuk, len sa mi sem nechcu rozpisovat tak tie len keby si mal vela casu a bol sikovny s laminatom ;)

sajlem
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sajlem » 25 lis 2012 21:25

Swingal píše:No, predne repraky je vhodnejsie dat komponentne. Stredobasy dole do dveri na MDF podlozky. Vyskace natlacit do krytiek spetakov zvnutra alebo pred klucku dveri na tapec, alebo pod celne okno do rohov. Lacne repro mi bolo odporucene Sinus Live.

Za vše moc děkuji. Vážně se v audiu vůbec nevyznám, a nakoupit jen tak repráky, a pak *cry* nad výsledkem by byla škoda.

Petk@
Šéfík!:)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petk@ » 25 lis 2012 21:58

hodil bych tam normál teblet jak máš na obrázku a propojil 3.5 jack na aux do radia :-) radio klido mužes zabudovat někam jinam aby to tam neprznilo :-) protože by jsi musel dát pryč panel topení aby jsi měl nad tabletem radio :-) a nebo jsem někde kdysi viděl že 7" obrazovka pásne do palubky místo štředovejch ofuku nad hodinama :-) což by bylo asi lebší a přehlednější :-) jen zase přídeš o ofuk :-)

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Swingal » 26 lis 2012 00:02

Aj tak sa da, tym padom netreba zosik riesit, pripadne az vtedy ked budes chcet subwoofer ...

Petk@
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petk@ » 26 lis 2012 06:46

Swingal píše:Aj tak sa da, tym padom netreba zosik riesit, pripadne az vtedy ked budes chcet subwoofer ...

jojo řešit ho nemusíš ale stejnak bych ho tam dal i kdyby měl mít na kanále o 10W víc než od radia :-) je to pak o něčem jinym :-) pokavad nemáš teda radio co stojí 10 tis a víc :-)

2wheels1man
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod 2wheels1man » 26 lis 2012 13:40

Mightycarmods na to akurát mali epizódu:
http://www.youtube.com/watch?v=u-ALYArl5S4 :D
Projekt: EE8 powered by LAMO
http://www.lamo.sk úpravy spaľovacích motorov, predaj riadiacich jednotiek a iného príslušenstva, technické poradenstvo

sajlem
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sajlem » 26 lis 2012 18:51

2wheels1man píše:Mightycarmods na to akurát mali epizódu:
http://www.youtube.com/watch?v=u-ALYArl5S4 :D

suprovej odkaz, děkuji, super inspirace, hlavně geniální nápad na ovládání hlasitosti , aby se človek nemusel pořád proklikávat na tabletu a zesilovat zvuk složite

Hira
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hira » 27 lis 2012 13:13

To mi přijde jako kravina dávat tablet přímo na zesák. Jak bys ovládal hlasitost, kdybys neměl přístup na tlačítka na tabletu? Ale ty komponenty určitě! Na těch nešetřit. Jak pojedeš kolem, tak se stavíme tady k nám na křižovatku do A-Hifi a na něco mrknem. Musíš to mít zapojený přes rádio na komponenty a zesilovač se subwoofrem. Radio si dáš do zadní lavice mezi sedačky a je to :D

Dudla
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Dudla » 02 pro 2012 20:01

taky jsem nad tim tabletem přemejšlel že by to byla libovka a přemejšlel jsem to dělat tak aby se to dalo vyndat jako radio takže udělat nejakej zasuvnej panel že by se to dávalo ze zhora a byli tam připravený konektory který by se nasunutim připojili ale ted to jenom uskutečnit !! *cry* *oprava* hodně práce za hodně parády 8-)
Honda CRX ED9... K20 SWAP...
Honda CRX EE8 VTEC B16A1=110KW

sajlem
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sajlem » 02 pro 2012 20:20

Dudla píše:taky jsem nad tim tabletem přemejšlel že by to byla libovka a přemejšlel jsem to dělat tak aby se to dalo vyndat jako radio takže udělat nejakej zasuvnej panel že by se to dávalo ze zhora a byli tam připravený konektory který by se nasunutim připojili ale ted to jenom uskutečnit !! *cry* *oprava* hodně práce za hodně parády 8-)

Práve, chce to jen vymyslet jak by to šlo udělat aby to bylo kompaktní , né to tam celé zalejt laminátem aaa kdybych nekdy ten tablet chtel vytáhnout tak to vysekávat *vytlem* ,
Otázkou je jestli signál z tabletu bude dostatečný, nebo to bude potřeba prohnat ještě přes rádio které by bylo někde ukryté. Chtěl bych to někde někde vyzkoušet a asi nejspíš jak psal Hira , tak se společně stavíme do ahifi a promluvíme si jak to udělat. A přímo to vyzkoušet na prodejně jak by to šlo udělat a jak by to pak hrálo.

Dudla
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Dudla » 04 pro 2012 10:03

Práve, chce to jen vymyslet jak by to šlo udělat aby to bylo kompaktní , né to tam celé zalejt laminátem aaa kdybych nekdy ten tablet chtel vytáhnout tak to vysekávat *vytlem* ,
Otázkou je jestli signál z tabletu bude dostatečný, nebo to bude potřeba prohnat ještě přes rádio které by bylo někde ukryté. Chtěl bych to někde někde vyzkoušet a asi nejspíš jak psal Hira , tak se společně stavíme do ahifi a promluvíme si jak to udělat. A přímo to vyzkoušet na prodejně jak by to šlo udělat a jak by to pak hrálo.[/quote]
Pravě chce to aby to šlo kdykoliv vyndat a to rádio o tom jsem přemejšlel a bude lepší když tam nEjaky bude hlavně kvůli radiu sice to jde pouštět z tabletu ale byl by zase dražší a musel by jsi tam mít nějakou tu kartu na internet ale to by byla zese další vychytávka s internetem v autě *vytlem* *dance* !!!! Ale určitě bych tam to rádio šoupnul a vytáhnul jenom auxač ...! Je to lepší hlavně pro vykonost audia ! V tabletu nebudeš mít takovej výkon na napájení lepšího zesilovače a silnějších repraku ale určitě by to chtělo zkusit hlavně se poděl až to budEš mít hotovy a všechno vyšperkovany ... :) jinak za všema napadama sem *fin* *honda*

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Swingal » 04 pro 2012 21:30

osobne si myslim ze ten vykon by tam bol. Vychadzam z jedneho pokusu ktory som robil. Reproduktory som rozkmital cez 3,5jack z mobilu aj notebooku. Ale vystup RCA/CINCH z radia (ktory je urceny na prenos zvukoveho signalu do zosilovaca) mi neorzkmitali repro. Takze tablet by mal zvladnut poslat zvuk do zosiku ...

Dudla
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Dudla » 04 pro 2012 21:37

Swingal píše:osobne si myslim ze ten vykon by tam bol. Vychadzam z jedneho pokusu ktory som robil. Reproduktory som rozkmital cez 3,5jack z mobilu aj notebooku. Ale vystup RCA/CINCH z radia (ktory je urceny na prenos zvukoveho signalu do zosilovaca) mi neorzkmitali repro. Takze tablet by mal zvladnut poslat zvuk do zosiku ...

ale to jsi mel 3,5jack z radia danej do telefonu a ne rovnou ze zesiku ne ?

sajlem
CRX velení
CRX velení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sajlem » 16 dub 2014 22:33

Tak jsem se rozhodl tohle téma nějak zakončit. 10ky lidí říkalo že z tabletu není možné získat dostatečný výstup na to aby to slušně hrálo. Realita je taková že Do tabletu je zavedený Jackz 3,5, oholenej skoro na kostru aby se vešel za středoví panel, ten vede na 500W (4kanál) zesilovač , který je taky schován za středem. Tablet je napájen přes konvertor, tot zapojené na jednu zapínací páčku, a zesilovač na druhou.

Repro : http://www.ahifi.cz/reproduktory-edge-ed-205.html, http://www.ahifi.cz/reproduktory-edge-ed-206.html,

A hraje to skvěle. Foto přidám jinak už k vidění na mém tématu , CRX sajlem

Zpět na „Pokec / Discussion“