Minule ma napadlo dať diódy namiesto kontroliek v budíkoch. Objednal som 30ks rôznych LED diód (už aj s paticou T5) po 10ks baleniach (každé balenie iné).
Balenia:
10ks T5 "Teplá biela" na konci s SMD
10ks T5 "Biela" na konci s "polgulatou" LED
105s T5 "Biela" na konci s opacnym kuzelom (zevraj pre lepsi rozptyl)
Ten prvý balík s teplou bielou mi ešte neprišiel.
Keď prišli tak som ich skúsil nahodiť. Oproti klasickým žiarovkám sa rozsvietili trošku ináč. Klasická žiarovka rozsvieti kontrolku (teda celý ten obdĺžnik) úplne dokonale. Kdežto LED dióda vykreslí na kotrolke také jemné kryštáliky. Niekomu sa to môže páčiť, niekomu nie. Dole prikladám fotku ako to vyzerá

Dalšia vec sú smerovky. Do smeroviek som dal tiež "biele". Farbu smeroviek to však trošku zmenilo. Skombinovala sa tá biela (aj keď niekedy sú až do modra tie farby) so zelenou a vznikla taká trošku modrozelená

A posledná vec je kontrolka motora. Tá ma trošku zarazila. Keď som nahodil LEDku a dal klúčik do polohy pred naštartovaním, LEDka sa zasvietila. No keď mala zhasnúť nezhasla úplne. Z toho vyplýva že do kontrolky motora aj po naštartovaní ide nejaký malý prúd a tým pádom tá LEDka ostáva svietiť. Čiže na kontrolku motora sa LEDka použiť moc nedá

Ak by mal niekto nejaké otázky, pýtajte sa

Plány:
- Skúsiť pekne podsvietiť budíky LEDkami (len náhradami žiaroviek) tak aby svietili do biela

- Skúsiť podsvietiť všetko ostatné do biela (Panel kúrenia, 12V zásuvka, tlačitka ...)
- Interiérové svetlá do teplej bielej (Strop, kufor) použitím LED panelov