LED diódy a CRX :)

Kecání o ničem a o všem

Moderátor: Minor

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

LED diódy a CRX :)

Příspěvekod Swingal » 06 dub 2012 14:02

Už dva roky ma drží cpať diódy pomaly všade, tak sa podelím s vami o skúsenosti s diódami a CRX. :)

Minule ma napadlo dať diódy namiesto kontroliek v budíkoch. Objednal som 30ks rôznych LED diód (už aj s paticou T5) po 10ks baleniach (každé balenie iné).

Balenia:
10ks T5 "Teplá biela" na konci s SMD
10ks T5 "Biela" na konci s "polgulatou" LED
105s T5 "Biela" na konci s opacnym kuzelom (zevraj pre lepsi rozptyl)

Ten prvý balík s teplou bielou mi ešte neprišiel.

Keď prišli tak som ich skúsil nahodiť. Oproti klasickým žiarovkám sa rozsvietili trošku ináč. Klasická žiarovka rozsvieti kontrolku (teda celý ten obdĺžnik) úplne dokonale. Kdežto LED dióda vykreslí na kotrolke také jemné kryštáliky. Niekomu sa to môže páčiť, niekomu nie. Dole prikladám fotku ako to vyzerá :) Farba ostala cca rovnaká.

Dalšia vec sú smerovky. Do smeroviek som dal tiež "biele". Farbu smeroviek to však trošku zmenilo. Skombinovala sa tá biela (aj keď niekedy sú až do modra tie farby) so zelenou a vznikla taká trošku modrozelená :). Tak som pre istotu objednal ešte 10ks zelených led (2ks sa moc neoplatia :D ) takže čakám na ne aby som mohol mať zasa zelené blinkre. :)

A posledná vec je kontrolka motora. Tá ma trošku zarazila. Keď som nahodil LEDku a dal klúčik do polohy pred naštartovaním, LEDka sa zasvietila. No keď mala zhasnúť nezhasla úplne. Z toho vyplýva že do kontrolky motora aj po naštartovaní ide nejaký malý prúd a tým pádom tá LEDka ostáva svietiť. Čiže na kontrolku motora sa LEDka použiť moc nedá :)

Ak by mal niekto nejaké otázky, pýtajte sa :)

Plány:
- Skúsiť pekne podsvietiť budíky LEDkami (len náhradami žiaroviek) tak aby svietili do biela :)
- Skúsiť podsvietiť všetko ostatné do biela (Panel kúrenia, 12V zásuvka, tlačitka ...)
- Interiérové svetlá do teplej bielej (Strop, kufor) použitím LED panelov
Přílohy
LED_kotrolky.jpg
LEDky

Robo23x
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Re: LED diódy a CRX :)

Příspěvekod Robo23x » 06 dub 2012 15:50

Ja som tiež zástanca led diód a mám ich ako osvetlenie budíkov aj panel kúrenia som prerobil na led a aj v stropnici mám panel so 6x smd diódami. Svieti to pekne len každá časť má iný odtieň ... :/ v paneli kúrenia sú samostatné znaky podfarbené modrou farbou aby aj klasická žiarovka vypadala prijateľne. Ja som tam dal xenónovo biele a teraz panel svieti celkom pekne na modro aj keď nie úplne podľa mojich predstáv pretože vnútro panelu je riešené takými plastovými rozptyľovačmi svetla takže to nesvieti úplne rovnako v každom bode. *crx*

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Swingal » 06 dub 2012 16:56

Dám ti potom vedieť ako to dopadlo s mojím osvetlením interiéru nakolko som už prestal riešit náhradu klasických žiaroviek ale daávam tam LED panely. Osvetlenie interiéru chcem mať teplé biele ale inak budíky asi pôjdu do studenej bielej ( ako ty vravíš xenon biela :) ). HongKong-čania z ebay-u a DX rozoznávaju len White a Warm White :D ... Tie panely som objednával také aby sa mi zmestili do tých krytiek ktoré sú v CRX.

Hore dám toto so 48 diódami
http://www.ebay.com/itm/180792683995?ss ... 987wt_1163

a do kufra toto s 20timi
http://www.ebay.com/itm/150676334282?ss ... 1497.l2649

Panel kurenia budem prerabat az v pripade ze sa pre to fakt rozhodnem, lebo nechce sa mi to zasa cele rozoberat a skladat :/

Robo23x
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Robo23x » 06 dub 2012 18:22

podľa mňa sú tie smd panely úplne zbytočné :P
ja nám na strope túto http://www.dealextreme.com/p/31mm-1-35w-6-smd-led-84-lumen-6500k-white-dome-light-dc-12v-51003 a svieti podstatne silnejšie ako klasická
a v budíkoch T5 a paneli T4 tieto http://www.ebay.co.uk/itm/2pcs-T3-T4-T5-Neo-Wedge-Xenon-White-Dash-LED-Bulbs-/200739128141?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item2ebcfc034d#ht_1657wt_1396

A mám radšej to biele svetlo (xenon) lebo som objednal aj tie klasické biele a nepáčilo sa mi to
v budíkoch som skúšal obidve http://www.upnito.sk/0/jtmagntfnq3p3evqfyn8xtp563eggq2.jpg *oprava*
Naposledy upravil(a) Robo23x dne 16 dub 2012 15:22, celkem upraveno 1 x.

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Swingal » 06 dub 2012 19:03

LED panely? Čosi, sú super :) Svietili mi viac ako iné ledky čo som tam dával. Teda teraz tam jeden mám, svieti super, len mi tam viacmenej lieta :D tak tam preto som bral taký velký, nech mi tam nelieta.

Len do takéhoto staršieho auta sa mi hodí skorej teplá biela do interéru, xenon bielu hneď každý spozná :) A druhá vec, pri tej xenon modrej sa mi horšie hladali veci v aute :) alebo keď mám červené auto a červený interiér tak sa mi tam hodí teplá biela lebo oživí tú červenú keď zasvieit, nemám červený interiér alebo ked mam cervene auto tak sa mi nepaci ked su tie xenonove ledky na osvetlenie spz, radsej tam dam tu teplu bielu :D Je to vec názoru :P Skorej kebyže je nejaký overený návod na stropnú lampu dopredu okrem kupovania JDM predných lámp ktoré stoja majland :/
Ako prve co som spravil v tom stropnom svetle som rozsiril tie svorky a narval tam klasicku velu sufitku :D A az potom som tam nahodil ledky, svietilo to super, len to trosku bolo teplejsie, aj ked nie velmi ...

Potom som skusal aj lacne nahrady namiesto klasickych ziaroviek do zadnych svetiel, a to bol fail (aspon tieto co som mal). Proste, jednak kvalita bola zla a svietilo to hrozne :D

Inak tie budiky vyzeraju super, uvidim do ktorych pojdem, ked mi pridu tie teple biele do budikov vyskusam ich v porovnani s xenon bielou a uvidim ...

Inak jedna otazka mimo. Jak by sa dal spravit funkcia pre crx aby vyplo hlavne svetla ked sa vypne motor? Lebo teraz uz jazdim menej a viac jazdim na novsich autach ktore maju automaticke svetla a potom to na honde zabudam vypinat. :/

Robo23x
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Robo23x » 06 dub 2012 19:55

Všetko je vec názoru :P ku mojej modrej sa zas hodí viac jasné svetlo ;)
A k svetlám tak sa robia univerzálne spínače svetiel po naštartovaní aj keď nemám žiadny odskúšaný nemalo byť ťažké to zapojiť :P
Napríklad takéto niečo http://www.autoomega.sk/index.php?id_sek=440&id_tovar=23190&ukaz=detail&hlzaradenie=1

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Swingal » 06 dub 2012 20:48

kokos to by už bola štvrtá krabica pod palubnou doskou :D skorej hladám nejaký spôsob aby mi len vyplo svetlá keď vypnem motor, lebo napr. v VW koncerne je to tak spravené že keď máš polohu 2 (vypnute - stretavacky - normalne svetla) a vypnes motor tak ti ostanu svietit iba parkovacky a normalne svetla sa vypnu. Nechcem moc zasahovat do kabelaze :/

Robo23x
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Robo23x » 06 dub 2012 21:21

vw koncern to bude mať určite zložitejšie ako by bola tá krabička :P

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Swingal » 29 dub 2012 11:01

Cau,

mam otazku, ktore diody budu najlepsie do budikov?
Premyslam nad tromi druhmi, samotna SMD ledka, ledka s valcom, a ledka ktora ma tiez valec ale hore ma vyrez do V. nevies poradit?

dik.
Přílohy
T5-lens-white-2.jpg
T5-lens-white-2.jpg (20.47 KiB) Zobrazeno 2060 x
VA008-10G-1.jpg
led.jpg
led.jpg (26.43 KiB) Zobrazeno 2060 x

Ajsik
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ajsik » 29 dub 2012 11:10

Všechny tři na obr. jsou velikostí do parkovaček (náhrady za "celosklo") v budíkách budou menší
_________BŮH STVOŘIL ZEMI ...... HONDA STVOŘILA CRX_________

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Swingal » 29 dub 2012 11:35

nie nie, toto su do T5 patice ako ide do budikov, je pravda ze do predface (ako mam ja) idu este aj s T10 paticou (ako maju parkovacky) ale tie uz mam vybrate ze ktore ;)

Robo23x
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Robo23x » 29 dub 2012 12:13

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Swingal » 29 dub 2012 16:08

objednal som tie prve, uvidim, hadam som nezvolil zle. To co ty ukazujes tak to uz je trosku hardcore :D sprav potom fotku, navod alebo nieco :) a cim to chces regulovat? original regulatorom alebo si kupis nejaky iny?

inak su tri druhy bielej ako som dneska zistil, biela (klasicka biela), tepla biela a xenon (studena) biela. Tak dufam ze mi dojdu biele :D a ak to bude fajn tak do toho pojde cely interier :) plus bude osvetlenie aj spolujazdcovej schranky, odkladacich priestorov ale to az neskor ...

Robo23x
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Robo23x » 29 dub 2012 21:39

Ja mám v budíkoch teraz tie xenon white a svietia pekne skúšal som aj klasické biele a s nimi to svieti dosť na žlto čo sa mi nepáči a ešte mám zhora dosvecované budíky dvoma led a vybral som ten oranžový plast čo tam bol a regulujem zatiaľ len to horné nasvecovanie. Regulátor mám z kamošovej MX-3 ale na ebay sa dajú nájsť aj origo honda za pár dolárov :) Tie pásiky som teraz objednal v studenej bielej a svieti to celkom fajn a ešte chcem dorobiť červené podsvietenie otáčkomera pri zapnutí Vtecu :D a ručičky natriem UV farbou a z hora to nasvietim UV diódami....hádam to bude vypadať aspoň tak ako to má LJay 8-) Len mi musia najprv prísť náhradné budíky tak to hádam pofotím ak nezabudnem :P *vtec*

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Swingal » 04 kvě 2012 21:08

Z crxuk fora ;)
Přílohy
IMG_0955.jpg
IMG_0909.jpg

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Swingal » 18 kvě 2012 20:58

Zledkuváva sa :) do budíkov chýbajú ešte velké a do panela kúrenia jeden led pasik s obsahom 3och lediek a bude hotovo :) hádam :)
Přílohy
IMG_20120518_204907.jpg
IMG_20120518_204810.jpg
IMG_20120518_204735.jpg

Robo23x
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Robo23x » 18 kvě 2012 21:32

Ak budú celé budíky svietiť tak ako ukazovatele paliva a benzínu tak to bude pekné ;) ale na crx sa mi nepáči že sa nedá poriadne dosiahnuť jednotnej farby podsvietenia aj na budíkoch aj na paneli kúrenia.... :cry: dosvecovanie ručičiek budeš robiť ako ?? ... Ja mám už kúpenú UV farbu a zhora to nasvietim štyrma uv diódami... sám som zvedavý ako to bude vypadať 8-)

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Swingal » 18 kvě 2012 21:41

na ručičky chcem dať červené ledky, mohlo by to byť zaujimave. A blble je nielen to ze panel kurenia ma inu farbu ale aj to ze tlacidla hmloviek a ohrevu okna takisto, tak asle aspon to bude priblizne sediet, tlacidla s tlacidlami a budiky samostatne. A ano, budiky budu ako to v strede, teda dufam, uvidim ake ledky mi dojdu z hong kongu :) Teraz su tam tepla biela a uplne napravo na tachometri je klasicka ziarovka ... Ale ani ten panel kurenia nevyzera zle ... len to chcelo male upravy a najvacsia uprava pojde na osvetlenie tych 5 tlacidiel. LEDka tam pohorela tak tam pojde LED panel ...

Robo23x
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Robo23x » 18 kvě 2012 22:37

ako osvetliť ich na červeno z hora ?? na starej crx som to tak mal riešené modrými ledkami a bolo to celkom v pohode :P ... no led v budíkoch nesvietia až tak rovnomerne ako klasická žiarovka kvôli rozptylu svetla lediek :/ .....a ja mám v paneli kúrenia zatiaľ len ledky namiesto žiaroviek a musel som sa poriadne pohrať s tým rozptyľovačom svetla aby polohy fúkania tá jedna led osvietila aspoň ako tak rovnomerne :D ale asi to vymením za led pásik...

Swingal
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Swingal » 18 kvě 2012 22:56

No hej, zhora budu svietit cervene led, ale necham tam aj tu origo oranzovu foliu ktora tam je. Som zvedavy co z toho vznikne :) Ledky do budikov som vyberal tak aby som to mal rovnomerne, som zvedavy ako to nakoniec vyjde :) Panel kurenia vyzera celkom ok, na podsvietenie cisel rychlosti ventilatora som dal ledku ale moc svietila tak som tam dal este papier :D a teraz svieti presne tak ako som ocakaval. A osvetlenie vnutornej a vonkajsej cirkulacie je tiez ledka a zazrakom osvetluje to co ma ale ked som rovnaku ledku dal na tie spodne tlacidla tak to svietilo bodovo, takze tam pojde led pasik, tento:

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 0748117599

a cervene ledky tieto, dam ich potom aj na ten indikator ze je zapnuty ohrev okna/hmlovky

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 0745934861

Zpět na „Pokec / Discussion“