RC-MODELY AUT

Kecání o ničem a o všem

Moderátor: Minor

noha
Bourák
Bourák
Kontaktovat uživatele:

RC-MODELY AUT

Příspěvekod noha » 15 pro 2011 16:48

Pár lidí mne oslovilo, s tím, že četlo v mém popisu, že mám rád RC-modely aut a závody a s čím prý to závodím a jak to vypadá :P
Tak Vám to představím veřejně, možná že i tady někdo jezdí a nevíme o tom, byť jen rekreačně po práci před garáží nebo i závodně *jizda*

Vemu to ve skratce a kdyby někoho něco zajímalo detailněji tak mile rád odpovím.
Nyní přes zimu jezdíme kobercové dráhy s podvozky v měřítku 1:10 s pohonem 4x4.
Viz zde na rajčeti pár rychlých fotek podvozku : http://nohajz.rajce.idnes.cz/Placka
Nejdou mi sem fotky vložit.........

Nic méně, podvozek má olejové tlumiče a hustotou oleje a přivíráním pístků v těle tlumiče se dá měnit jeho tuhost a sílou drátu pružiny také.
Podvozek je vybaven na zadní nápravě diferenciálem a na přední pevnou osou.
Ti všímavější tam najdou i stabíky náprav-také v různých tvrdostech.
Geometrie podvozku je všemy směry seřiditelná na což existuje spešl stolice se stupnicemi.
Dá se měnit sbíhavost-rozbíhavost zadní a přední nápravy, odklony kol, úhel zatáčení svislého čepu, propady ramen a další vychytávky co maji velký vliv na jízdní vlastnosti modelu.
Jako obutí používáme slicky na keré je spešl mazání kvůli gripu a navíc lze používat ochřívače obutí.

Pohon modelu obstarává střídavý motor který se dá třídit dle výkonu a a otáček.
Regulace motoru-to je ta černá krabička ze které vedou dráty k motoru, obstarává plynulé otáčky motoru, brzdu i zpátečku-v různých módech nastavení dle potřeby-některé pohony už se dají značit příponou HP-takovej výkon to má!!! není problém z tohodle modelu dostat 100km/h i více, ale to je na jiné povídání, píšu to záměrně páč se na to lidi ptají :lol:

Na řízení je servo - u mne je to servo co má sílu 10kg a rychlost 0,08s prostě to střihá sem a tam velmi rychle tudíž lze mít model pod kontrolou mnohem lépe.

Jako pohon toho všeho používáme Lipo baterie o napětí 7,4V
A to, že víme jak jedeme rychle kolo za kolem a výsledný čas obstarává personální čip to je ta červená krabička vepředu na nárazníku.

Samozřejmě podvozek :)
Karbon-dural-kompozice velmi kvaltiního plastu a skelných vláken.

Tak asi tak....rychle řečeno :lol: pokud budou dotazy tak sem s nima aspoň si tu poklábosíme.
No a ten kdo jezdí ať taky představí své modely *fin*

Piiic Nohajz
Někdy si musíte vyzkoušet, jak je to s hladinou adrenalinu - jestli vám vůbec ještě funguje... Ayrton Senna da Silva
Obrázek

PAKO
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Re: RC-MODELY AUT

Příspěvekod PAKO » 15 pro 2011 20:34

jo kde ty časy jsou...já jel v lodích... první výtvor(opomenu li vyřezávané parníčky) Melodie ,stavebnice z DTM,DůmTechnikyMladeže zakoupená v roce 84

noha
Bourák
Bourák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod noha » 17 pro 2011 15:23

Někdy si musíte vyzkoušet, jak je to s hladinou adrenalinu - jestli vám vůbec ještě funguje... Ayrton Senna da Silva
Obrázek

noha
Bourák
Bourák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod noha » 17 pro 2011 15:31

Obrázek

PAKO
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod PAKO » 17 pro 2011 16:45

[quote="noha"]A co třeba CR-X ???

díky za odkaz.... *slint*
http://www.youtube.com/watch?v=cIbxE1MB ... re=related
tady bych taky vybral

noha
Bourák
Bourák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod noha » 09 led 2012 20:49

Pánové tohle je obvzláště chuťovka CRX II http://www.abchobbyusa.com/hondacr-xsir ... dyset.aspx
A tady komletní podvozek http://www.abchobbyusa.com/gridhondacr-xsir2ndgen.aspx
Asi si udělám radost *slint*
Obrázek

Wláďa
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Wláďa » 09 led 2012 20:54

No ty kráso *slint* *slint* *slint*
crx EE8 Vtec B16A1
Obrázek
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
wlada.777@email.cz
773 099 676
Facebook

J!R!
CRX Guru
CRX Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod J!R! » 09 led 2012 20:58

Moc hezky...vcera jsem poprve zkousel litat s vetronem a docela mazec...ale zeprej mi to slo.Ale auticko je stejne vic lakavejsi,obzvlast takovy... *vtec*

Zpět na „Pokec / Discussion“