Motor

Kecání o ničem a o všem

Moderátor: Minor

Michal Delic
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Motor

Příspěvekod Michal Delic » 07 dub 2010 21:25

Ahoj, chcem sa spytat ci saa da bez obav vyvapkovat na crx motor alebo je stym neaky problem ohladne elektroniky diky *help*

Scar
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Re: Motor

Příspěvekod Scar » 08 dub 2010 16:21

No určitě bych pořádně zabalil rozdělovač a po oprání vapkou rozdělat kontakty a nechat pěkně vyschnout na sluníčku.

Michal Delic
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Michal Delic » 08 dub 2010 16:29

diky moc *fin* ja viem ze sa v podstate pytam na taku blbost :roll: ale len som narazal na to ci uz niekto mal problem stym ked motor vyvapkoval ... dik

HT88
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod HT88 » 08 dub 2010 17:30

Vykašlal bych se na vapku a udělal to ručně. Jednou jsem musel při záplavě brodit a začla blikat kontrolka dobíjení a po cca 50km zhasla. Do týdne se ozvala znova a byl v háji altík. Takže u svýho autí bych na vapku ani nepomyslel *crx*
e-mail: crxr@seznam.cz

pepo crx
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pepo crx » 08 dub 2010 19:18

Bolo mi to síce trošku "proti srsti", ale už som tiež svoj motor vapkou umýval. nič zásadné sa nestalo, nechal som ho na slniečku vysušiť a fpoho som potom s autom odišiel.
Bolo to na odporúčanie jednej kapacity cez hondy od nás, že sa určite nič nestane & bolo to po laku, keď bolo na aute kvantum prachu a špiny po gite, inak by som asi to toho nešiel, ale nebola iná šanca to umyť...
Každopádne to tam neper zblízka, ale nechaj aspoň 30 cm priestor medzi koncom pištole a umývaným miestom *oprava*
enjoy VTEC

Scar
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Scar » 08 dub 2010 21:12

HT88 píše:Vykašlal bych se na vapku a udělal to ručně. Jednou jsem musel při záplavě brodit a začla blikat kontrolka dobíjení a po cca 50km zhasla. Do týdne se ozvala znova a byl v háji altík. Takže u svýho autí bych na vapku ani nepomyslel *crx*

Jo taky mi odešel altík když sem přebrodil ukrutnou louži...řekl bych že pokud je altík už načatej (po pitvě se zjistilo že bylo v háji vinutí) mohl by odejít, ale jestli je v poho tak nevěřím že se mu něco stane. Každopádně s obalením rozdělovače bych si dal hódně záležet

Michal Delic
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Michal Delic » 08 dub 2010 21:25

diky chalani ja idem dava tiez novy lak a na motore je hrozne vela prachu a gitu takze preto chcem ist do toho :D uz neni vidno ani oznacenie motoru :lol: inak ttie alternatory nemusia byt v haji staci ich len riadne vycistit a vyplachnut technickym benzinom pretoze vinutie len tak neodide po jednej kaluzi, casto to robi prave ta spina, skratuje vinutie a preto po odmerani ukazuje chybu

Scar
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Scar » 08 dub 2010 21:28

Neříkám že mi ho zničila kaluž :lol: spíš jen smyla ten bordel kterej ho držel pohromadě. Po rozebrání byli spálený diody, vynutí v háji a vyčochtaná kotva....prostě ta voda jen urychlila blížící se smrt :)

Michal Delic
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Michal Delic » 08 dub 2010 21:41

a no tak to je uz trosku o inom :lol: ja som myslel ze bol v poriadku, este tak dva roky dozadu som na skole taketo vecicky ako altiky a rotory (kotvy )previjal a opravoval celkom sa to oplati ako vysolit za novy riadnu palku

Vasa
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Vasa » 08 dub 2010 22:04

Tak já bych kapku přidal vody do mlýnu. V servise ve škodovce i na praxi ve škole jsem motory vapknou myl a nikdy žádnej problém. A dokonce ve škodovce když se jede na servisní prohlídku tak je v úkolech mytí auta i motoru. Normálně se postříá nějakým čistícím sajrajtem a opere se to vapkou a zatím nevím o problému. Jen se musí dát pozor aby se tim tlakem nepřerval nějakej drát.

Zpět na „Pokec / Discussion“