STK
Moderátor: Minor
- James
- CRX Guru
- Kontaktovat uživatele:
STK
Ahoj, byl někdo z vás už letos na STK? Zajímalo by mě, jak to tam chodí podle novýho. Prej mají auto fotit ze všech stran apod. Jestli třeba nemají problém s výfukama, volantama apod... Nedávno jsem viděl inzerát, jak borec prodával komplet ospojlerovanou CRX, protože neudělal už STK. Já na autě žádný velký úpravy nemám. Jen se chci prostě zeptat, jestli jim tam od letoška nezačaly vadit věci, který jim do teď nevadily. 

Naposledy upravil(a) James dne 30 bře 2016 18:50, celkem upraveno 1 x.
Re: STK
Ahoj.
Zatím to není tak přísný, ale od 2.pololetí to bude podstatně horší.Zatím přesně nevím, jak s upravama, ale nesmí svítit pamět závad.Sám teď půjdu s CRX o dva měsíce dřív, abych se vyhnul přísnější technické a získal další info.Ale vpodstatě by mělo platit, jak má díl homologaci, stačí štítek, nálepka, tak by to mělo být ok.
Zatím to není tak přísný, ale od 2.pololetí to bude podstatně horší.Zatím přesně nevím, jak s upravama, ale nesmí svítit pamět závad.Sám teď půjdu s CRX o dva měsíce dřív, abych se vyhnul přísnější technické a získal další info.Ale vpodstatě by mělo platit, jak má díl homologaci, stačí štítek, nálepka, tak by to mělo být ok.
Ajsik píše:Vše musí být zapsaný v tp nebo stačí (výfuk,volant....) homologace že to je přímo na CRX? Jdu za měsíc....
Určitě je lepší mít vše v TP, ale kdo z nás to má, že?Dřív stačilo mít homologaci na štítku, či nálepce na tom daným dílu.Jak to bude teď opravdu zatím nevím.Oni stejně hlavně pujdou po čiplých nafťáků a pokud bude crx v hezkém stavu, žadný šílený křídla, spojlery, světla, atd tak věřím že bude klid.
Ja mám v tomto kľud, moje céro bolo dovezené z Nemecka - a chalan čo ho doviezol robil na EK ,STK ,KO takže mám v techničáku kolesa R15 ,R16 výfuk ,volant a kľud
Na sk sa to dá stále uplatiť bohu vďaka 

- endrix
- Klouček
- Kontaktovat uživatele:
STK
Ahoj. Jak je to letos. Mám tam Remuse, na kterýn je sice 'E' a je homologovaný pro provoz, ale kupoval jsem ho starší a papír k tomu samozřejmě nemám. Mám to sundat, aby byl klid, nebo to projde
. Nechci se tam s nikym dohadovat, že je to schválený náhradní díl atd... jako minule kuli EIBACH pružinám na Civicu.

STK
Jezdi tam kde máš známé nebo si někde známé udělej. To je prostě hra na STK. 90% lidi prochazi po znamosti a z tech zbylych 10% se generuji taci, ktere obcas vyhodi. Furt lepsi tam nechat nejake vsimné, než absolvovat a zaplatit opakovanou prohlidku.
PS: k ničemu nenavadim. A k trestnym činum už vubec. Každy ať činí jak uzna sam za vhodne
PS: k ničemu nenavadim. A k trestnym činum už vubec. Každy ať činí jak uzna sam za vhodne

STK
Nicméně pokud je ten výfuk homologovaný a je tam ''E'' tak by to mělo projít i bez papíru podle mě. Nehledě na to, že v roce 1989 se ještě žádné Éčka nikde nevyrážely a tudíž to po Tobě nemůžou teoreticky chtít. Praxe je však někdy od teorie dost vzdálená a od doby, co jsem se jednou s technikem na STK dohadoval o naprosto sériové motorce, už nikam naslepo nejezdím.
- endrix
- Klouček
- Kontaktovat uživatele:
STK
Včera jsem zjistil, že se mi technická prodloužila automaticky o 10 měsíců. Pro mě asi první pozitivní věc, kterou Covid přinesl. A taky u mě klesla konzumace alkoholu. U piva to kleslo tak na 30% a tvrdej padlul na nulu
. Mě to domácí pití prostě nejde. Už aby to bylo za náma. Jsem taky zvědavej, jestli se letos uvidíme na nějakém srazu......

STK
Já mám jít letos s třema autama včetně CRX, budu muset opět určitě mít trable s emisema.
Alkohol se u mě drží stále stejně, září až květen tak láhev vína měsíčně, pak jak jezdíme na chalupu, tak láhev za víkend
Alkohol se u mě drží stále stejně, září až květen tak láhev vína měsíčně, pak jak jezdíme na chalupu, tak láhev za víkend

STK
Tak to se celkem držíte. U nás je celkem standard stáhnout lahev vína (ve dvojko) obden - kovid nekovid. Jenom tvrdé se mi tady hromadí. Samotnému mi to nějak neleze a žena to nepije.
Mě čeká STK letos akorát na Mazdě a ta projde bez potíží - i ty emise to po těch letech pořád naměří.
Mě čeká STK letos akorát na Mazdě a ta projde bez potíží - i ty emise to po těch letech pořád naměří.
- Jindřich
- CRX velení
- Kontaktovat uživatele:
STK
Heki dělá z Moravanů opilce
Ale ono to fakt tak není!
Já jsem teď běžně na třech pivech max za měsíc!
Jak říkal endrix,taky mě to samého chlemtat v garáži nebaví...
Ale víno je vlastně lék
STK mě čeká v květnu, tak doufám, že mi to ti covidoví byznysmeni tam nahoře taky ještě prodlouží

Ale víno je vlastně lék

STK mě čeká v květnu, tak doufám, že mi to ti covidoví byznysmeni tam nahoře taky ještě prodlouží

STK
Hele - kromě toho chlastání se tady taky maká. 3 Měsíce jsem zavřený ve sklepě a buduju dílnu. Ze špinavých stěn, plných uhlí a bordelu jsem udělal solidní dílnu a sklad a výbavu jsem rozšířil z jednoho tupého šroubováku a rezavých kleští na celkem slušně vybavenou dílnu. Příští týden tam dovezu céro a konečně na to můžu vlítnout ve velkém stylu. Traction bar, velké brzdy a komplet polyuretany už čekají na svou chvíli.
STK
Vzhledem k tomu, že tam bydlím, ta tam jsem skoro furt 
Klidně se stav kdykoliv odpo. Nebo zavolej než vyjedeš abych tam byl.
Nicméně céro tam ještě nemám - to odpočívá v Opavě vedle hromady dílů nachystaných na to.
Ty polyuretany to asi přitvrdí, ale zas to nebude tak plavat při ostré jízdě. Céro je kostitřas i tak, takže mě to pohodlí ani moc netrápí. Spíš mi jde o to, že když jdu na cílovce na plné brzdy, mělo by to držet přímý směr
Takže traction bar, stavitelné ramena, PU silenty...

Klidně se stav kdykoliv odpo. Nebo zavolej než vyjedeš abych tam byl.
Nicméně céro tam ještě nemám - to odpočívá v Opavě vedle hromady dílů nachystaných na to.
Ty polyuretany to asi přitvrdí, ale zas to nebude tak plavat při ostré jízdě. Céro je kostitřas i tak, takže mě to pohodlí ani moc netrápí. Spíš mi jde o to, že když jdu na cílovce na plné brzdy, mělo by to držet přímý směr

-
- Miminko
- Kontaktovat uživatele:
STK
Já myslím že se Heki vydal tou nejlepší cestou jakou mohl. Polyuretany jsou super. Obyč silenty ikdyž jsou úplně nové tak nejsou tak pevné jak PU. Takže bude všechno tuhé a přesné. Traction bar je taky výborná věc. Bys nevěřil jak ty záklonové týče i na PU silentech uhýbají při ostré jízdě a hlavně při brždění. S tím Traction barem na unibalech to bude jiné žrádlo. A samozřejmě pořádné brzdy a gumy to je základ. Plus ty stavitelné ramínka a nastavíš si geo podle sebe. Za mě super a držím palce. Určitě budeš spokojený. Jinak s těma motorkama. Crx a c4g jsou na to jak stavěné. Když jsem měl ještě tyto krabičky plné zábavy tak na Šancích a podobných veřejných okruzích dostala každá motorka za uši a bylo úplně jedno jaká. Na rovinkách je to v prdeli ale crx není dálniční parník že jo. Stačí když přijde pár zatáček a jsi zase ve hře 

STK
Tak mám i pár motorek, takže vím, že každý samohyb má svoje výhody a slabé stránky. Céro na semislickách je perfektně mrštné v zatáčkách, ale na zrychlení tě trhne každá motorka nad 500 kubíků.
Šlo mi hlavně o to, že sériové brzdy se rychle dostanou na limit a při plných brzdách třeba ze 150ti to plave jak kapr. Vzhledem k tomu, že se v tom nechci zabít, je úprava tohodle nutností.
Však už na to brzo vlítnu a pak sem nahrnu nějaké fotky.
Šlo mi hlavně o to, že sériové brzdy se rychle dostanou na limit a při plných brzdách třeba ze 150ti to plave jak kapr. Vzhledem k tomu, že se v tom nechci zabít, je úprava tohodle nutností.
Však už na to brzo vlítnu a pak sem nahrnu nějaké fotky.
-
- Miminko
- Kontaktovat uživatele:
STK
Jo to souhlasím. Taky jsem měl pár 90's supersportů a myslím si že jsem aj jezdil celkem svižně
a z vlastní zkušenosti vím že když se najde pacient v nějakém dobrém autě tak tě v zatáčkách vypleská ať se snažíš sebevíc. A máš pravdu. Sériové brzdy jsou tragické. To mi nikdo nevymluví. A traction bar je výborná věc. Na těch brzdách pak budeš mít kurevsky větší jistotu a stabilitu. Někdy se mi po crxu a hlavně 4g celkem stýská... Ach jo. To byly časy 

STK
petaed9 píše:Source of the post.... Někdy se mi po crxu a hlavně 4g celkem stýská... Ach jo. To byly časy
Co ti brání se vrátit? Malá garáž?