Odstínění sání
Moderátor: Minor
- Floutek
- Miminko
- Kontaktovat uživatele:
Odstínění sání
Je tu z vás někdo,kdo dával místo původního origo sáni,sportovní kit a kužel,a kdo by věděl jak jednoduše ale účinně odstínit sání od motoru?Dneska jsem se snažil něco vytvořit z hliníkovýho plechu,ale skončilo to tak že jsem to zmuchlal a zahodil 

- Wláďa
- Správce fóra
- Kontaktovat uživatele:
Re: Odstínění sání
Tak, dělala si to tady většina z nás, bych si troufl říct. Pokud to chceš, tak do 2000 se dá koupit i s filtrem. A k tomu odstínění, třeba Petk@ si to omotal termopáskou. Někdo tvrdí že na výkon to vliv má pozitivní a někdo je zas zastáncem seriového sání, já jsem byl vždy na takovym tom neutrálnim názoru, ale čím dál víc se začínám přiklánět k té seriové variantě. Třeba Sabrio by ti mohl najít nějaký grafy z měření výkonu různých filtrů a sání.
crx EE8 Vtec B16A1

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
wlada.777@email.cz
773 099 676
Facebook

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
wlada.777@email.cz
773 099 676
nedávno js tady někde viděl video,jak zkoušeli brzdit různé tuning filtry asi z 5 měl 1 slaboučký nárůst a zbytek šel do koše.další probl.je odfiltrování prachu.. já tam měl kužel než js se podíval z 2.strany a prosvítalo modré nebe
tak na závody možná,jinak to za pár tis.km vymele motor.spíš tedy nějaká hadice se studeným vzduchem a omotat výfuk.já tam dám ještě kapotu s výdechem nahoru a dole mám nizoučkej spoiler z gumy.proudění tep.vzduchu by mělo mít nějaký směr.

zkoušet filtry na brzdě, jak bylo na tom videu je naprostá blbost, nejlepší je to prostě zkoušet za jízdy. Pružnost na určitou rychlost a nebo úsek kde pojedeš na max a podle času a pocitově uvidíš sám. Viděl jsem i brzdy kde dávaj před auto velkej větrák, to by bylo asi přesnější, protože airbox je právě dobře tepelně izolovanej, kdežto kovový sání fakt ne.
- Floutek
- Miminko
- Kontaktovat uživatele:
Mno já tám mám už hliníkový vedení,udělanej přívod čerstvýho vzduchu a baterky jsem natáh dozadu,abych měl prostor pro větší sport filtr.a někde tam bych chtěl udělat nějakou přepážku bo něco aby to nežralo vedro od motoru 

Moc se tu nechci rozepisovat protože je to jako házet hrách na zeď
ale pokud jde o zlepšení sání u n/a serie řešil bych to bud KaN vložkou a o tu je třeba se starat nebo filtrem Apexi který je bez údržbový a je dle mého názoru nejlepší co můžeš koupit je ale dražší a u téhle varianty je potřeba ostínění a pokud možno zachování seriového vedení vzduchu jsou airboxy které dělá například mugen nebo firma ct engineering které mají tvarovaný airbox právě na ten hříbek dalo by se tím inspirovat a pokusit se to vyrobit například z lamina nebo to zkusit udělat z airboxu z jiného auta osobně si myslím že u serie je opravdu asi nejlepší a hlavně nejlevnější volba ta KaN vložka max a starat se o ní. Myslím si že ti v těch bílejch pláštích to vymyslely dokonale

CRX ED9 D16Z5
CRX EE8 B16A1
PRELUDE BB3 F20A4
CRX EE8 B16A1
PRELUDE BB3 F20A4
- Antiamik
- Žáček
- Kontaktovat uživatele:
Tak Sabrio to myslím vystihol záverom svojho príspevku a čo sa týka toho odstínení od tepla motoru, myslím že sa to dosť preceňuje predsa len pri rýchlej jazde ti cez motor letia obrovské množstvá vzduchu cez chladič. Nieje šanca aby sa to tam stihlo nejak extrémne ohriať. Ak šišku tak schovať za baterku a hotovka maximálne prívod vzduchu cez dieru na hmlovku? (ak máš poface nárazník)