Reproduktory do dveří
Moderátor: Minor
- sajlem
- CRX velení

- Kontaktovat uživatele:
Reproduktory do dveří
Nevyznám se moc v reproduktorech proto bych se chtěl zeptat zda mi poradíte někdo nějaké reproduktory do dveří. Rádio bude mít 4x60W, Jaké k tomu repráky ? Jedná se mi o komplexní zvuk, neco co uhraje krásně celé auto a to čistě. Ale nechci zádnej velkej basák ani tubu do kufru.
Proste jen dva výkoný repráky do dveří.
Dávejte kdyžtak rovnou odkazy. díky předem.
Proste jen dva výkoný repráky do dveří.
Dávejte kdyžtak rovnou odkazy. díky předem.
Re: Reproduktory do dveří
tak chces Koaxial? nebo aj bass? http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-a ... /koaxialni tefakto vsechno ti bude hrat hezky kdyz ches pak uz hodne hezkej zvuk tak musis dat zesik ... 
Kazdej me rika ze do ni rvu jen prachy a ze je to auto k hovnu 
Este ti poradim, dopredu sa daju dat v pohode 13cm repro. Dozadu sa predavaju take redukcie na 16cm repraky. Takze dat dozadu tie redukcie (na ebayi som ich zohnal za 11€ aj s postou plastove). Repraky by som odporucil nieco ako Hertz, Ground Zero alebo podobne, ale myslim ze najlepsie bude este aspon trochu vytlmit dvere a priestor za reproduktormi.
http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-a ... -sxe-1350s tyhle si daval kamarad do korada a hrajou moc hezky
Kazdej me rika ze do ni rvu jen prachy a ze je to auto k hovnu 
- sajlem
- CRX velení

- Kontaktovat uživatele:
Swingal píše:Este ti poradim, dopredu sa daju dat v pohode 13cm repro. Dozadu sa predavaju take redukcie na 16cm repraky. Takze dat dozadu tie redukcie (na ebayi som ich zohnal za 11€ aj s postou plastove). Repraky by som odporucil nieco ako Hertz, Ground Zero alebo podobne, ale myslim ze najlepsie bude este aspon trochu vytlmit dvere a priestor za reproduktormi.
Chci jen přední repro v zadu je holá kastla
- sajlem
- CRX velení

- Kontaktovat uživatele:
Slávek píše:tak chces Koaxial? nebo aj bass? http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-a ... /koaxialni tefakto vsechno ti bude hrat hezky kdyz ches pak uz hodne hezkej zvuk tak musis dat zesik ...
koaxial asi, basovat nepotřebuju , nějaké ty basy to taky bude mít ... , proste přímo nějaké odkazy na 100mm co asi patřej do crx
- Petk@
- Šéfík!:)

- Kontaktovat uživatele:
bych to vyřešil tak že bych do předu dal nějake spíše na vejšky a hlas neni tam moc mista kvuli magnetu pak nejde stahovat okno a do zadu bych dal nějake 3pasma je tam vic mista co se týče aspon hloubky
pak to jen vyvyžit na radiu aby to bylo vyvažene a jen si hrat 
sajlem píše:Chci jen přední repro v zadu je holá kastla
- James
- CRX Guru

- Kontaktovat uživatele:
mně se podařilo do dveří nacpat repráky 12cm v průměru
jen jsem musel upravit ty origo plasty, ve kterých jsou uložený, mám je schovaný pod tapecem a nic nejde vizuálně poznat. Horší je, že je bez sundání tapecu nevytahnu ven 
chalani, kupil som podlozky do prednych dveri aby som tam mohol dat 16cm repro, ked to tam dam, tak ten origo plast musi ist viacmenej prec. A tym padom som niekde cital ze ked bude prsat tak mi bude prsat do repraku nakolko ten plast mal aj krytku ktora ho chranila pred vodou. Ma niekto nejaky napad ako tam dat nejaku krytku aby mi netieklo do repraku? Dik S.
Otazka, tahal uz niekto hrube dvojlinky do dveri na repro? Neviem ako to mam prestrcit 
- martas CRX
- CRX velení

- Kontaktovat uživatele:
Swingal píše:Otazka, tahal uz niekto hrube dvojlinky do dveri na repro? Neviem ako to mam prestrcit
Já jsem tahal dvojlinku do dveří ale na central. Ale mužu říct,že to byla hrozná prace !!!
ale nakonec jsem to prostrčil original pruchotkou ale trvalo to !!

Honda CRX je láska na celý život !!!
a strkal si kadial, z dveri dnu, alebo z dnu do dveri? Central tam uz sice je spraveny kablami ale ani tade mi to neslo prestrcit
asi je tam uz tesno 
Do předních dveří dej určitě 13 ti palce. Ty 10ky hrajou zakonitě vždy bídně kuli malé ploše membrány a bez basáku ti budou chybět spodní tóny.
Jestli koaxy nebo komponentní toť otázka.
Kompa líp hrajou z duvodu směrovatelnosti výšek - protože díky vysoké frekvenci se nešíří výškový tón plošně ale smˇerově. Tak že výšky vždy směřovat na uši posluchače a instalovat co nejdál od posluchače kuli šířce scény. Ale zároveň by neměly být dál než 30 cm kuli roztržení zcény ( mǔžeš středy a vejšky slyšet od jinud)
Koax nebude hrát tak pěkně, ale zase je to jednodužší na instalaci.
Co se týče samotných repro, tak když budou na radiu a ne na zesilovači tak kašlej na waty ale koukej na co nejvyžší citlivost.
Dobře hrajou do dvou tisíc kompa Hertz Dsk 130, udimension c 5
Jinak nedělej si iluze že ti z radia poleze 60w
) protože radia nemaj měnič napětí tak z něj nikdy nedostaneš víc nez 4x 18 w 

Jestli koaxy nebo komponentní toť otázka.
Kompa líp hrajou z duvodu směrovatelnosti výšek - protože díky vysoké frekvenci se nešíří výškový tón plošně ale smˇerově. Tak že výšky vždy směřovat na uši posluchače a instalovat co nejdál od posluchače kuli šířce scény. Ale zároveň by neměly být dál než 30 cm kuli roztržení zcény ( mǔžeš středy a vejšky slyšet od jinud)
Koax nebude hrát tak pěkně, ale zase je to jednodužší na instalaci.
Co se týče samotných repro, tak když budou na radiu a ne na zesilovači tak kašlej na waty ale koukej na co nejvyžší citlivost.
Dobře hrajou do dvou tisíc kompa Hertz Dsk 130, udimension c 5
Jinak nedělej si iluze že ti z radia poleze 60w

a nebolo by lepšie nahradiť káble reprákov priamo v spojke vo dverách ?? tie kovové časti sa dajú z koncoviek ľahko vytiahnuť a potom ju stačí len opatrne dať dolu z pôvodného kábla a dať tam druhý kábel a zastrčiť späť 

No repro mam zatial docasne, a docasne som spokojny, radio som kupil pioneer mvh-1400ub, za tu cenu velmi dobre radio, dopredu som zatial dal repro z civica 7G (origo,16cm), do zadnych pozicii som zatial dal cinske 16,5cm basaky
, na pocudovanie mi to zatial hra, chcem do zadu potom vyrobit este bass tuby ako sa robili v priplatkovej vybave na CRX a dopredu dat komponenty, vysky zabudovat do krytiek zrkadiel. Ale to teraz neriesim, teraz len riesim kabelaz, nech to nemusim riesit potom nakolko ju mam kupenu 
Robo, ono to dava logiku, len som to este nedaval dole, resp. chcel som najprv ale ked som videl ten sajrajt tak som sa toho radsej ani nechytil
preto som radsej pockal co mi kto napise ... takze vytiahnut kovove casti s prechodky a pretiahnut novy kabel?
Robo, ono to dava logiku, len som to este nedaval dole, resp. chcel som najprv ale ked som videl ten sajrajt tak som sa toho radsej ani nechytil
No je tam poriadne veľa tej vazelíny
neviem či priamo pretiahnuť kábel cez pozície kde idú origo káble alebo nový kábel prerušiť a len ním nahradiť origo káble. Podľa mňa je dobré mať možnosť spojku len rozpojiť a napríklad zhodiť dvere ako sa potom naťahovať z káblami
Keď som mal ed9 a montoval som centrál tak sa dali káble v pohode pretiahnuť cez prechodku lebo tam boli švihadlá a manuálne zrkadlá ale teraz pri ee kde sú aj elektrické okná a zrkadlá sa mi to na šoférovej strane už nepodarilo tak som musel pre káble vyvŕtať novú dieru nad prechodkou. Na spolujazdcovej strane som to nejako cez tú prechodku dostal ale bola to prplačka 

- martas CRX
- CRX velení

- Kontaktovat uživatele:
Swingal píše:a strkal si kadial, z dveri dnu, alebo z dnu do dveri? Central tam uz sice je spraveny kablami ale ani tade mi to neslo prestrcitasi je tam uz tesno
Já jsem to strkal z venku dovnitř
No je pravda,že tam moc místa není,ale asi po pul hodce jsem to prostrčil 
Honda CRX je láska na celý život !!!