Moderátor: Minor
Sabrio píše:Ahoj hodne dlouho premyslim nad tim jestli koupit 15 nebo 16 kola rikam si kdyz uz budu kupovat nove kola tak chci aby byly videt 17 je moc ale kdyz bych koupil 16 profil 195 na 45 ted mam (195 na50 r15) tak bych mohl skoro i zachovat jizdni vlastnosti a ani by se tim auto nejak nenicilo nebo se pletu kazdopadne jestli ma nekdo fotku a zkusenost s temito rozmery budu rad za kazdou radu![]()
asi tak taky bych doporučilFajmy píše:195/50 R 15 Podle mě ideální rozměr.
Michal Delic píše:No ja mám rozmer 215/40 R16 a nemôžem si sťažovať v zadu 9 a v predu 7.5 palcové v žiadnej zákrute mi nikdy neustrelil zadok (nemysím vodu) a to som sa aj niekedy dosť snažil, z rozjazdom to teraz neviem presne určite tie kola sú ťažšie a skúšal som ich meniť za alu štrnástky celkový priemer kolies bol približne rovnaký a z rozjazdom sa mi to zdalo podobné len mi teraz trošku klľže spojka tak výsledok by mohol byť skreslený.... čím širšie tým stabylnejšie ale valivý odpor sa zvyšuje
Dudla píše:nwm no jak je to pak s výkonem na rozjezd jak moc to snižuje odpich ale bratránek měl na mazdě MX-3 taky velk ý v před 195/50 a v zádu 225/50 a byla to 1.6 66kw a jezdilo to dost pěkně a v zatáčkých krásně seděla !.... a když jíi koupil tak jsme jezdily do pravouhlý zatáčky 80 a zdálo se nám že jedem hrozně rychle a pak jsme zjistily že to bylo v mílích![]()
![]()
PAKO píše:pro mě ideální odzkoušenej rozměr je 195 50 na 15" a to samé v 205ce ale ty se hůře shání v takové škále ... 195ky se krásně zaříznou i na vodě při váze vozu 205ky to také udržej ale kvalitaa již musí být vyžší
Ludva píše:Michal Delic píše:No ja mám rozmer 215/40 R16 a nemôžem si sťažovať v zadu 9 a v predu 7.5 palcové v žiadnej zákrute mi nikdy neustrelil zadok (nemysím vodu) a to som sa aj niekedy dosť snažil, z rozjazdom to teraz neviem presne určite tie kola sú ťažšie a skúšal som ich meniť za alu štrnástky celkový priemer kolies bol približne rovnaký a z rozjazdom sa mi to zdalo podobné len mi teraz trošku klľže spojka tak výsledok by mohol byť skreslený.... čím širšie tým stabylnejšie ale valivý odpor sa zvyšuje
Tohle bych zrovna netvrdil a u crx to platí zvlášť.Dudla píše:nwm no jak je to pak s výkonem na rozjezd jak moc to snižuje odpich ale bratránek měl na mazdě MX-3 taky velk ý v před 195/50 a v zádu 225/50 a byla to 1.6 66kw a jezdilo to dost pěkně a v zatáčkých krásně seděla !.... a když jíi koupil tak jsme jezdily do pravouhlý zatáčky 80 a zdálo se nám že jedem hrozně rychle a pak jsme zjistily že to bylo v mílích![]()
![]()
Na normální silnici s tím asi nemohl!
A to jsi to nezkusil na 15 nebo 14ctkách.![]()
![]()
Už jsem to psal xkrát, že na crxi nejvíc 15. 16ctkama zabiješ jízdní vlastnosti a nebo jednou sebe až ti to rozhodí auto, když najedeš do kolejí.PAKO píše:pro mě ideální odzkoušenej rozměr je 195 50 na 15" a to samé v 205ce ale ty se hůře shání v takové škále ... 195ky se krásně zaříznou i na vodě při váze vozu 205ky to také udržej ale kvalitaa již musí být vyžší
Souhlasím.
Michal Delic píše:v koľajách ti to rozhodí aj na hocijakých žiletkách to neako moc neovplyvníš
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti