Vzhledem k tomu, že přestavuju svou lásku a hraju si s mnoha myšlenkami na vylepšení a úpravy, napadlo mě i toto. Jak všichni víme, crx jsou dost stará auta (ačkoli to neradi slyšíme) a jejich stavba tomu odpovídá. S bezpečností auta toho asi moc neuděláme, ikdyž chci namontovat výztuhy pod nárazníky, ale alespoň s hlukem a případně teplotou v kabině by se dalo.
Na trhu je spousta firem s izolačními materiály a málokteré materiály jsou vhodné. Ať už jde o hmotnost izolace, flexibilitu, jednoduchost zpracování, nehořlavou vrstvu a v neposlední ředě i cenu. Na různá auta se dají pořídit izolační sety, ale jsou velice drahé a většinou jen na spodek kapoty a motorovou stěnu. Já bych rád, aby všichni slyšeli, co mám pod kapotou, tak na motorový prostor kašlu
Našel jsem na trhu českou firmu, která se izolacemi zabývá již 20let a takový vhodný materiál mají. Izolují lodě, auta pro běžný provoz, ale i speciály do pouště, užitkové vozy, ale i budovy, bazény sklady atd. Jak už jsem psal, mají vhodný pěnový materiál odpuzující vodu, který je z obou stran opatřen Al vrstvou a případně i pevnostní mřížkou nebo samolepící vrstvou. Materiál je v různých tloušťkách a i přes jeho kvalitu a spousty skvělých doporučení má mnohem nižší cenu než cokoli na trhu. Ikdyž ani tak není zadarmo (8mm silná, bez mřížky a samolepu 139,-Kč za m2).
Dost by mě zajímal Váš názor na můj nápad a na tuto problematiku.
Moc díky
Jirka

.. myslím, že tohle už napadlo spoustu lidí, ale ještě to nikdo se takhle nepodělil..