D16A8 na D16A9
Moderátor: Minor
D16A8 na D16A9
Cavte mam v zaujme spravit si tento swap. Mam CRX na papieroch z motorom D16A9 ale je uz dost ojazdeny a mam doma D16A8 motor ktory slape ako hodinky tak by som ho tam chcel dostat
. Podla toho co som sa docital na fore o motoroch to vyzera tak za by som mohol ten A8 motor dat do mojej kasne na D16A9 riadiacu jednotku a primontovat vyfuk bez katu a mal by som mat 131 konikovi motorcek... Ale este som to nikdy neskusal tak ak v tom plane mam nejaky zadrhel tak poradte
dakujem
Re: D16A8 na D16A9
Když vyměníš samotný motor (blok, palice, víko), tak tam není sebemenší problém.
Minor@honda-club.cz, 737574121, whatsapp 776408287
- Antiamik
- Žáček

- Kontaktovat uživatele:
Presne ako píše Minor - žiadny problém, okrem čísla v TP...
Super no stim cislom na motore neviem este co bude
ale hodim to tam a uvidime len neviem kedy sa do toho pustim. Potom drzte palce 
Tak som sa na to pozeral, sanie je teda nepuzitelne je tam hromada hadiciek a par kablov navyse oproti mojmu motoru no to by az tak nevadilo len by som este chcel vediet ci mozem pozuit aj rozdelovac a vstrekovace co su na tej A8.
Proč to tak komplikuješ? Vyměníš motor za motor, původní komoru sání i s hadičkami zachováš, stejně tak rozdělovač atd.
Jinak v rozdělovačích funkční rozdíl není, ve vstřikovačích taky ne.
Jinak v rozdělovačích funkční rozdíl není, ve vstřikovačích taky ne.
Minor@honda-club.cz, 737574121, whatsapp 776408287
- Antiamik
- Žáček

- Kontaktovat uživatele:
Mám takýto "swap" v aute, keby si potreboval nafotím detaily.
Drž sa Minorových rád a bude dobre
Drž sa Minorových rád a bude dobre
Pytam sa preto lebo mi stary motor robil dost problemi z otackami a tak a tento "novy" motor ide uplne super drzi otacky a tak som typoval ze co ked spravim tak sa to spravi. Povodny rozdelovac vyzera dost uboho a navyse jeden s predoslych majtelov tam montoval velky otackomer a nejako sa mu nedarilo robil to sposobom narezem kabel prilozim drotik ze co to spravi a ked to trafil tak tam kablik obmotal a bolo. Takto nacal vsetky kable na rozdelovaci a este ktomu ten budik aj tak ukazoval namiesto 3tisic 6-7tisic a takz ziaden uzitok...
Inak antiamik mas tam to sanie zaujimave ja mam doma teda D19a9 aj a A8 a ty to mas spravene nejakym kompromisom
myslim tie hadicky male cierne co idu zo sania do toho maleho valceka nad sanim. To mas davany D16a9 do A8?
- Antiamik
- Žáček

- Kontaktovat uživatele:
Mám tam A8 miesto pôvodnej A9 s tým že čo sa dalo ostalo z A9.
To čo píšeš ale znamená že so samotným motorom nemusí byť nič.
Tie hadičky ja neviem daj komplet sanie z tej A9 a máš pokoj.
Raz mi to bolo vysvetlované ale moja hlava deravá, Z5 a A8 vs A9 tam toho bolo viacej (kontaktuj Crxmana zo slovenského HC)
Inak mal som 3 ECU z bezkatových crx a občas nedržali otáčky všetky...
To čo píšeš ale znamená že so samotným motorom nemusí byť nič.
Tie hadičky ja neviem daj komplet sanie z tej A9 a máš pokoj.
Raz mi to bolo vysvetlované ale moja hlava deravá, Z5 a A8 vs A9 tam toho bolo viacej (kontaktuj Crxmana zo slovenského HC)
Inak mal som 3 ECU z bezkatových crx a občas nedržali otáčky všetky...
Este jedna otazka na rozdiel motora. Na A9 nieje vobec katalyzator? Alebo je tam rovnaky ako na A8 len stym rozdielom ze A9 nema lambda sondu? Lebo mam v umysle pouzit original vyfuk namiesto mojej holej rury odpredu az dozadu ... teda aspon na take bezne jazdenie. Tak ci budem musiet robit nejaky medzi kus namiesto katu alebo to hodim komplet do mojej CRX?
Skusal niekto menit lozisko na naboji tak ze zamenit predne so zadnym? Zacalo mi piskat lozisko nalavo v predu a mam doma pohodene zadne napravy ktore vyzeraju velmi slusne bude mi znich pasovat lozisko dopredu?
- Antiamik
- Žáček

- Kontaktovat uživatele:
To je úplne jedno či tam bude výfuk bez katu alebo z katom.
Kludne použi originál...
Kludne použi originál...