Pánové a dámy,protože mám hromadu sz,emailu,sms,a telefon plý dotazů kolikrát o hloupostech a určitě nebudu sám . Chci eliminovat alespoň vysvětlování základních věcí. Někteří jedinci si své problémy snaží i vyGooglit,ale když nevím jak se co zove,těžko něco najdu. Není se za co stydět ,protože řemeslo pláče .Když vidím "profesionály" jak pilují,řežou,jaké si nastaví na daný vrták ,materiál otáčky vrtačky,samotný vrták ani nabrousit neumí ,jak jim oxidují materiály při špatném broušení.Hromada z Vás si chce udělat nejlépe všechno sama. Peníze,nedůvěra apod.k servisu.Nebo prostě jen výzva něco vytvořit,dokázat.Spousta drobností je pro někoho strašná překážka,protože neměli možnost někomu koukat pod ruce.Vaše vybavení je mnohdy jen vaše "koleno" a i na koleně jdou dělat divy.
Jsem jen obyč Elektro-Mechanik. Je tu hromada odborníků mezi náma a protože nikdo není neomylný očekávám případné dovysvětlení ,či nástin i jiných postupů.
A protože je fenomén Youtubíčko a tam hromada zfilmovaných návodů i to sem chci použít.
Jak na to...všeobecně
Moderátor: Minor
- PAKO
- CRXař

- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak na to...všeobecně
odkaz kde je PILOVÁNÍ,ŘEZÁNÍ,VRTÁNÍ,NÝTOVÁNÍ,TVAROVÁNÍ...alu materiálu (samozřejmě podobný princip je s FE materiálem)
http://www.youtube.com/playlist?list=PL ... ature=plcp
Drobná rada ,pilujete li materiál jako hliník ,měď a podob.(měkký) většinou se zanáší rybina pilníku až přestane"brát"zcela. Když si pilník budete křídovat(křída na tabuli apod)špona bude krásně vypadávat,dá se i stříknout WDčkem lehce setřít(jen to trošku ze začátku klouže)
Tady ŘEZÁNÍ ,PILOVÁNÍ,MĚŘENÍ v tištěné formě
http://www.rzk.xf.cz/uuvod.html
pozor: PILOVÝ LIST zuby směřují od vás!!!
http://www.youtube.com/playlist?list=PL ... ature=plcp
Drobná rada ,pilujete li materiál jako hliník ,měď a podob.(měkký) většinou se zanáší rybina pilníku až přestane"brát"zcela. Když si pilník budete křídovat(křída na tabuli apod)špona bude krásně vypadávat,dá se i stříknout WDčkem lehce setřít(jen to trošku ze začátku klouže)
Tady ŘEZÁNÍ ,PILOVÁNÍ,MĚŘENÍ v tištěné formě
http://www.rzk.xf.cz/uuvod.html
pozor: PILOVÝ LIST zuby směřují od vás!!!
Naposledy upravil(a) PAKO dne 16 pro 2011 12:59, celkem upraveno 2 x.
Pako, já bych se chtěl naučit ostřit vrtáky, neboť sám jsem tupý vrták 
Tak až se někdy u tebe stavím, jestli si na mě najdeš čas, prosím.
Minor@honda-club.cz, 737574121, whatsapp 776408287
- PAKO
- CRXař

- Kontaktovat uživatele:
Minor píše:Pako, já bych se chtěl naučit ostřit vrtáky, neboť sám jsem tupý vrták
já vím minorku,já si brousím i 0,5ku
http://hobby.idnes.cz/domaci-brouseni-v ... -dilna_bma
- Wláďa
- Správce fóra

- Kontaktovat uživatele:
crx EE8 Vtec B16A1

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
wlada.777@email.cz
773 099 676
Facebook

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
wlada.777@email.cz
773 099 676
- Michal Delic
- Žáček

- Kontaktovat uživatele:
No takže tento Topic asi nevznikol náhodou a je dobre že je tu, zhrnul by som to asi tak že kto s tým chce začať a nemá žiadne základy tak by som odporúčal kúpiť si knihu PRÍRUĆKA PRO AUTOMECHANIKA od Rolf Gscheidle a kolektiv. Začína to tam presne týmito základmi a od polky knihy sú tam aj zložitejšie veci ako can bus, brzdové systémy, elektrické zariadenia a pod. je to v češtine tak to väčšinu z vás poteší
- Petk@
- Šéfík!:)

- Kontaktovat uživatele:
Michal Delic píše:No takže tento Topic asi nevznikol náhodou a je dobre že je tu, zhrnul by som to asi tak že kto s tým chce začať a nemá žiadne základy tak by som odporúčal kúpiť si knihu PRÍRUĆKA PRO AUTOMECHANIKA od Rolf Gscheidle a kolektiv. Začína to tam presne týmito základmi a od polky knihy sú tam aj zložitejšie veci ako can bus, brzdové systémy, elektrické zariadenia a pod. je to v češtine tak to väčšinu z vás poteší
Jojo toje bomba kniha furt nam ji promagovali minulej rok kdys jsem se ještě učil je tam fakt uplně všechno
- PAKO
- CRXař

- Kontaktovat uživatele:
Wláďa píše::D Tak si nejsem jistej jestli tenhle topic má nějaký smysl... Jak píšeš "Vaše vybavení je mnohdy jen vaše koleno"... Pokud si chce někdo něco dělat tak bez vybavení to prostě nejde, kolikrát stačí když vidim někoho vzít do ruky špatnou velikost šroubováku a jak se ta hlavička hezky ožvejká, nebo například když jsem koukal na kámoše jak zapojoval rádio, oholit drát zamotat + zamotat 2 k sobě a přelepit izolačkou aby se to někde nechytloto mi vztávali vlasy hrůzou... Sakra, když něco dělám, tak pořádně a když to neumim tak se na to rači vyseru a nebo se zeptám... Ale vysvětlovat tady řezný podmínky a druhy materiálů asi nemá cenu.... To je složitý téma a bylo by to asi na hoooodně dlouho a stejně si z toho málo kdo veme...
a to je ono ,aby se to zbytečně nedělo .To koleno je nadsázka samozřejmě.
krásná věta :... Sakra, když něco dělám, tak pořádně a když to neumim tak se na to rači vyseru a nebo se zeptám...
je dobře když člověk ví že něco neumí .Občas ale je problém zjistit že něco neumím.
pro představu,hondaznámej si chtěl ušetřit pár kaček ,ale hlavně čas... na srovnání jednoho podběhu kus nosníku a výměny za nové brejle.Že si brejle odvrtá sám.a jak to dopadlo? Ementál .Né že mu nedošlo,on prostě ani netušil že na to je zcela jiný vrták a že se tam odvrtává jen to co jde pryč.
samozřejmě někdy není pomoci a jedině servis...i takoví tu jsou
- Martin666
- CRX Guru

- Kontaktovat uživatele:
Petk@ píše:Michal Delic píše:No takže tento Topic asi nevznikol náhodou a je dobre že je tu, zhrnul by som to asi tak že kto s tým chce začať a nemá žiadne základy tak by som odporúčal kúpiť si knihu PRÍRUĆKA PRO AUTOMECHANIKA od Rolf Gscheidle a kolektiv. Začína to tam presne týmito základmi a od polky knihy sú tam aj zložitejšie veci ako can bus, brzdové systémy, elektrické zariadenia a pod. je to v češtine tak to väčšinu z vás poteší
Jojo toje bomba kniha furt nam ji promagovali minulej rok kdys jsem se ještě učil je tam fakt uplně všechnoa to do slova cena je sice trochu vyšší než autosport tuning a tydle časaky ale stojí to zato
![]()
http://www.diskontknihy.cz/Kniha/priruc ... tent=40765
Je to tahle? Je totiž na titulní stránce jiný obrázek.... jestli teda není starší... nebo tak něco
Benzín náš každodenní dej nám dnes
Posvět se ostrá vačkovko
přid očekávaný výkon z Tebe
a neuveď nás do zadření
ale zbav nás usazení karbonu
neboť Tvůj je olej, klikovka, ojnice, písty
na Věky věků
Ámen
Posvět se ostrá vačkovko
přid očekávaný výkon z Tebe
a neuveď nás do zadření
ale zbav nás usazení karbonu
neboť Tvůj je olej, klikovka, ojnice, písty
na Věky věků
Ámen
- Michal Delic
- Žáček

- Kontaktovat uživatele:
Loiza666 píše:Petk@ píše:Michal Delic píše:No takže tento Topic asi nevznikol náhodou a je dobre že je tu, zhrnul by som to asi tak že kto s tým chce začať a nemá žiadne základy tak by som odporúčal kúpiť si knihu PRÍRUĆKA PRO AUTOMECHANIKA od Rolf Gscheidle a kolektiv. Začína to tam presne týmito základmi a od polky knihy sú tam aj zložitejšie veci ako can bus, brzdové systémy, elektrické zariadenia a pod. je to v češtine tak to väčšinu z vás poteší
Jojo toje bomba kniha furt nam ji promagovali minulej rok kdys jsem se ještě učil je tam fakt uplně všechnoa to do slova cena je sice trochu vyšší než autosport tuning a tydle časaky ale stojí to zato
![]()
http://www.diskontknihy.cz/Kniha/priruc ... tent=40765
Je to tahle? Je totiž na titulní stránce jiný obrázek.... jestli teda není starší... nebo tak něco
no tak presne túto mám, tá modrá bude neaká podobná alebo jej obdoba, ja ju tiež mám od školy a nemôžem si sťažovať
kniha dobrá věc
jinak on bude zakopanej pes taky možná trochu někde jinde...co se týče takovýho nahodilýho sběru dat (mimo knihy kde je snad vše) je v nás vypěstovaná ze školy taková trochu nechuť se učit..jenže do servisu to taky nejde pač tam musí člověk hlídat kde ho oškubaj, kde co podělaj a odfláknou, člověk když se chce zeptat, tak s nim akorát vyběhnou, každej se soustředí jen sám na sebe a v mnoha případech tím rádce třeba ztratí kšeftík atd atd...člověk se pak začne motat v takovym neřešitelnym kruhu a nejspíš z něj vypadne jen blázen do crxek s hromadou času a nezkažeností ze škol 
- Michal Delic
- Žáček

- Kontaktovat uživatele:
Redy píše:kniha dobrá věcjinak on bude zakopanej pes taky možná trochu někde jinde...co se týče takovýho nahodilýho sběru dat (mimo knihy kde je snad vše) je v nás vypěstovaná ze školy taková trochu nechuť se učit..jenže do servisu to taky nejde pač tam musí člověk hlídat kde ho oškubaj, kde co podělaj a odfláknou, člověk když se chce zeptat, tak s nim akorát vyběhnou, každej se soustředí jen sám na sebe a v mnoha případech tím rádce třeba ztratí kšeftík atd atd...člověk se pak začne motat v takovym neřešitelnym kruhu a nejspíš z něj vypadne jen blázen do crxek s hromadou času a nezkažeností ze škol
Možno máš pravdu ale kto to bude chcieť a je trošku technický typ tak bez sebemenšieho problému ho tá kniha pohltí o to by som sa nebál