Vyndání panelu topení a případné problémy

Přišli jste na něco zajímavého? Máte nějakou radu? Sem s ní!

Moderátor: Minor

jazzik
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Vyndání panelu topení a případné problémy

Příspěvekod jazzik » 13 říj 2010 13:04

Tak opět sem se nudil a koumal a zjistil,že spousta lidí má problémy s topením,s rozlámaným panelem nebo s vyndáním panelu takže aby už se toho nikdo nemusel bát tak tu mám opět menší fotodokumentaci s pár řádkami textu.

-První co musíme udělat je to,že odšroubujeme plastový tunel (Levá strana jsou 3 šroubky,jeden je trošičku schovaný,uvidíte na fotkách,druhý je zboku a další je dole v oblasti řadičky též zboku,PRAVÁ strana totéž až na jeden šroubek schovaný pod kaslíkem,postačí kaslík/přihrádku otevřít a vybafne na nás šroubek).

-Po odšroubování nás čeká sundání koncovky řadící tyče (pokud máte originál opravdu je ŠROUBOVACÍ a pokud nemáte tak obvykle je taktéž šroubovací nebo je po stranách pod kroužkem na manžetu schováno pár červíků) pokud nepujde povolit nebo si chcete ušetřit práci a čas tak zařaďte R,2,4 rychlost aby jste mohli s plastovým tunelem hýbyt,nechte si samozřejmě otevřený kaslík/přihrádku u spolujezdce a pak po chviličce vyhrajete a tunel budete moct pootočit a oddálit od konstrukce palubní desky ve které je slavný panel topení.

-Následně musíte vyndat celej ten kus kde je popelní i rádio a to povolením 4 šroubků,které na vás koukají,následně odpojíte kabeláž od rádia a popelníku a vyndáte z kovové konstukce. Nyní se na Vás usmívá celkem statečné množství místa a čeká na vyjádření Vaší fantazie jak se poperete s držáčkem panelu topení (je umístěn vzadu,zespoda panelu,je tam křížový šroubek) a doporučuji držák vyndat jeste před vyndáním panelu.

-Následně zjistíte,že panel topení předem nevytáhnete a v případě pokusu hrozí opětovné rozlámání panelu nebo pořezání prstů o plechy a začne se panel topení chovat jako ježek v kleci... *oprava*
... Takže nezbývá než sebrat statečnost a začít panel topení soukat dozadu,kde se bude trochu prát s vedením větrání,ale pokud šáhnete druhou rukou zezadu povede se Vám ho vysvobodit a přetočit a následně vytáhnout (z fotek by to mohlo být jasnější)
- následně příkládám foto které lanko zlobí a proč nemusí fungovat topení,ale fouká jen studený vzduch.

Tímto bych to asi ukončil aby to nezačalo vypadat jako věda :)
Přílohy
P131010_11.46.jpg
levá strana - umístění 2 šroubků
P131010_11.46_[01].jpg
pravá strana - umístění 2 šroubků
P131010_11.50_[01].jpg
odšroubujte tyhle šroubky a dostanete ven popelník a rádio
P131010_11.52.jpg
přesně díky tomuto se nedá panel vyndat horem a předem
P131010_11.53.jpg
tady je ta část jak to má vypadat aby šel panel vyndat
P131010_11.54.jpg
po provlečení panelu zadem
P131010_11.54_[01].jpg
to lanko v horším stavu je ovládání klapky v kabině,díky tomuto mi nefoukal teplý vzduch
Jazzik

Redy
Šéfík!:)
Šéfík!:)
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyndání panelu topení a případné problémy

Příspěvekod Redy » 13 říj 2010 14:02

Velké díky za každý takový fotonávod který ostatním určitě pomůže *fin* *pohladit*

jazzik
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jazzik » 13 říj 2010 14:08

Redy píše:Velké díky za každý takový fotonávod který ostatním určitě pomůže *fin* *pohladit*

velke diky za pohlazeni :D :D mne to stale vrtalo hlavou tak sem to sem predhodil jak to jde udelat behem par minut
Jazzik

Ozz
Bourák
Bourák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ozz » 15 říj 2010 10:15

Díky moc, taky mi to netopí a lámal jsem si hlavu proč, když v motorovém prostoru mi to lanko normálně běhá a všechno se zdá v klidu, vůbec mě nenapadlo že je tam ještě nějaká klapka u spolujezdce.. :D Díky
Honda Prelude 2.0 F20A4

Minor
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Minor » 15 říj 2010 10:33

Výborně a jen tak dál *pohladit*
Minor@honda-club.cz, 737574121, ICQ 225505717

Zpět na „Návody / Guides“